PDA

Prikaži potpunu verziju : Lg ips277-razocarenje u sk!!!

KING JACK
11.11.2012, 0:26
Procitao sam test ovog monitora u novom izdanju sk i kako to da niste nigde pomenuli ovo http://www.youtube.com/watch?v=oS96RjxxU7A
Jos je i stavljena slika u casopisu gde monitor bukvalnio izsgleda bez ivica,taman kad sam pomislio da je moj san ostvaren nadjem sve ovo na netu i potvrdjuju da je ovo marketinska laz lg na jos nekim forumima.Samo mi nije jasno zasto sk nije upozorio na ovo???Jel ste dobili koji monitor free od njih?Ja sam dugogodisnji postovalac sk i ovo nisam ocekivao od vas.

Bokile
11.11.2012, 0:29
Zar ćeš stvarno da se svađaš zbog debljine plastike koja uopšte nije ni operativni deo monitora?

KING JACK
11.11.2012, 0:33
Zar ćeš stvarno da se svađaš zbog debljine plastike koja uopšte nije ni operativni deo monitora?
Zar ti nikad nisi razmisljao da spojis tri seamless okvi ramonitora?Ovo je za mene veliki propust sk,oni su ovaj monitor pohvalilii nigde nisu ni pomenuli ovaj marketinski trik LG.

Bokile
11.11.2012, 0:39
Kad sam ja spajao čak i 3 samsunga 753s nisam ovoliko pizdeo...

Razmišljao sam ja da spojim sve i svašta,ali nema se para.

KING JACK
11.11.2012, 0:43
Kad sam ja spajao čak i 3 samsunga 753s nisam ovoliko pizdeo...

Razmišljao sam ja da spojim sve i svašta,ali nema se para.

Samo kazem da ovo nije mali propust i da je ovo SK trebao jasno da napise u svom testu!!!

Bokile
11.11.2012, 0:46
Nije im palo napamet. Predstavili su ga kao jedinku a ne kao amebu.

KING JACK
11.11.2012, 0:56
Nije im palo napamet. Predstavili su ga kao jedinku a ne kao amebu.

a ovom pacijentu na you tubu je palo na pamet...ocekivao sam vise od njih,to je sve...

Bokile
11.11.2012, 1:00
To je zato što je pacijent,i još lik izmeri da je debljina 12mm,meni bre sad da su neke pare na kraj pameti mi ne bi palo da gledam debljinu plastike.

A u pozadini 2 mekintoša,idemo...

KING JACK
11.11.2012, 1:04
To je zato što je pacijent,i još lik izmeri da je debljina 12mm,meni bre sad da su neke pare na kraj pameti mi ne bi palo da gledam debljinu plastike.

A u pozadini 2 mekintoša,idemo...

Pa ja zbog tih para i gledam cak i na debljinu plastike

todos
11.11.2012, 13:09
Moraš da shvatiš da su tekstovi dosta površni iz prostog razloga što su isuviše kratki i što nemaju vremena da se sa njima duže druže. Ne treba očekivati kao što Bokille reče da opisuju monitor kao amebu ili da traže mak na konac. Ipak su to ,,low budget'' aparati od kojih se očekuje da će u singlu biti onaki kakvi ga fabrika predstavlja.

player1
11.11.2012, 15:02

Ali je to razlog zato je taj konkretan model trebao da ima cenu koji ima. Mali ram, da bi bio zgodan za multi-monitor setup.

I na promotivnim slikama, i na slici u casopisu, izgleda ko da skoro i nema ram, sto nije tacno. Obmana kupaca.

.

Sem ako je u casopisu stvarno bio model, sa veoma malom ivicom, a ovo o cemu prica lik an youtube-u u stvari nije taj model, za koji je SK davao opis.

KING JACK
11.11.2012, 17:18
Ali je to razlog zato je taj konkretan model trebao da ima canu koji ima. Mali ram, da bi bio zgodan za multi-monitor setup.

I na promotivnim slikama, i na slici u casopisu, izgleda ko da skoro i nema ram, sto nije tacno. Obmana kupaca.

.

Sem ako je u casopisu stvarno bio model, sa veoma malom ivicom, a ovo o cemu prica lik an youtube-u u stvari nije taj model, za koji je SK davao opis.

http://www.overclock.net/t/1315331/lg-ips277l on je napisao da vazi za sva tri monitora a i ovde imas slike bas tog monitira,kao sto kazes u pitanju je obmana kupaca,pogotovo kad se pogleda slika u casopisu sk!

Peruzzi
11.11.2012, 17:40
ITT:
First world problems

matrix_ninja
11.11.2012, 18:20
Nisam citao novi sk, al ako je tacno ovo sto je lg uradio na snimku iz prvog posta, stvarno im nije fazon, bas djubretarski potez (mislim na lg). Da bar ne stavise laznu sliku na kutiju, nego bukvalno te u oci slagase.

SirDuck
11.11.2012, 20:51
Težak život, lažu ga proizvođači, laže ga SK, a povrh svega se zaglavio u saobraćaju i ohladila mu se kafa :(

KING JACK
12.11.2012, 1:20
Težak život, lažu ga proizvođači, laže ga SK, a povrh svega se zaglavio u saobraćaju i ohladila mu se kafa :(

Ovde se radi o tome da postoji velika razlika izmedju onoga sto prikazuje LG i onoga sto dobijate za te pare.Ovde se radi samo o tome da sam ocekivao da ce tako nesto SK pomenuti u svom testu.Oni koji misle da je ovako nesto nebitno...onda je u pravu ono sto trgovci govore da uvek ima ovaca za sisanje.

SirDuck
12.11.2012, 1:45
Ovde se radi o tome da postoji velika razlika izmedju onoga sto prikazuje LG i onoga sto dobijate za te pare.Ovde se radi samo o tome da sam ocekivao da ce tako nesto SK pomenuti u svom testu.Oni koji misle da je ovako nesto nebitno...onda je u pravu ono sto trgovci govore da uvek ima ovaca za sisanje.

Razumem ja tebe, no svakako si ga izrdamio previše :)

player1
12.11.2012, 8:27
Meni samo i dalje nije jasna slika u SK.

Da li je isti model monitora fotografisan sa slikom naslovnice SK, gde se skoro uopste ne vidi ivica na monitoru, bas kao sto ga LG (lazno) reklamira.

Ili je pak to montaza u photoshopu, gde su nalepili sliku casopisa na posojecu sliku monitora...

el_corona
12.11.2012, 8:46
KING JACK ima pravo, nameravao covek da pukne vece novce na monitor za koji proizvodjac tvrdi da je to sto nije i jos kad ga njegov omiljeni reviewer ne prikaze onakvog kakav jeste onda normalno da je covek izfrustriran. Cak su i ovi sa itsveta primetili to vezano za debljinu ivice http://www.itsvet.com/tekst/lg-flatron-ips277/6451/
Ali dobro, verovatno se onaj ko je radio opis nije drzao slogana pod kojim LG reklamira doticni monitor vec je imao pristup opisu kao za standardan monitor.

alexthekid
12.11.2012, 9:35
Samo da se zahvalim na upozorenju, da znam da se klonim ovog proizvođača.
Činjenica je da sve više ljudi kupuje preko neta, i ne mogu uživo da vide proizvod. Nekom možda ne smeta da za 300 evra dobije nešto sasvim drugačije od onog što je opisano, ali neko baš i ne voli kad ga za.ebu.
Inače, ovakve stvari nisu ništa novo. Reklamiraju monitor kao 23 inča, a negde dole, sitnim slovima napisano da je vidljiva površina 21. Opisuju blic za DSLR, kao, ima GN od 52 metara, a kad ga kupiš, ispada da je to mereno na ISO 200.
Kad napišu istinu sitnim slovima, još i da im progledaš kroz prste, ali ako ćute o realnim podacima ... Nikad više. Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

el_corona
12.11.2012, 9:53
Evo jos jedan tekst gde se pominje ta ivica http://multimedia.benchmark.rs/monitori/test_lg_flatron_ips277l
Ako ste nekada upisali oznaku ovog modela u Google pretraživač, velika je verovatnoća da ste naišli na njegovu "aferu" o debljini okvira. Glavna zabuna je nastala sa tvrdnjom LG-a da je okvir tanak samo 1.2 milimetara, što zapravo i jeste i nije tačno. Tačno je da postoji plastika na ivicama ekrana te debljine, ali se takođe nalazi i dodatni neupadjivi crni deo koji je širok oko 11 milimetara, što čini okvir debelim oko 12 milimetara. Ovo zapravo i nije toliko loše, ali problem je bio u tome što su promotivne fotografije monitora bile obmanjujuće i predstavljale okvir tanjim nego što zapravo jeste. Popričali smo sa LG predstavnikom o ovoj materiji i rečeno nam je da pokrenut proces povlačenja netačnog reklamnog materijala, i ispravljanju ove greške.

real022
12.11.2012, 9:55
Pa šta nije jasno?
Čovek hoće bez ivice, kao na slici, dobije sa ivicom.

Ja bih popi#deo.

Danas te lažu i kradu na svakom koraku, koliko god ko može..

player1
12.11.2012, 11:31
Bacite pazljiv pogled na ovu sliku:
http://www.itsvet.com/img/obj/articles/000/000/006/451/10.jpg

Iz prve, cinice vam se da je okvir stvarno 1.2mm. Narocito zbog plastike kako je uradjena na donjoj ivici, da daje takav utisak.

Pogledaje pazljivije, ili povecajte kontrast na svom moinutoru, i videcete da postoji jos jedna deblja ivica unutra (oko 11mm), koje je jedva vidljiva na ovakvoj slici.

player1
12.11.2012, 11:37
KING JACK ima pravo, nameravao covek da pukne vece novce na monitor za koji proizvodjac tvrdi da je to sto nije i jos kad ga njegov omiljeni reviewer ne prikaze onakvog kakav jeste onda normalno da je covek izfrustriran. Cak su i ovi sa itsveta primetili to vezano za debljinu ivice http://www.itsvet.com/tekst/lg-flatron-ips277/6451/
Ali dobro, verovatno se onaj ko je radio opis nije drzao slogana pod kojim LG reklamira doticni monitor vec je imao pristup opisu kao za standardan monitor.

Ja i dalje ne razumem kako je u casopisu je prosla slika, a da se na njoj ne vidi unutrasnji ram.

To je stvarno propust redakcije, i onoga ko god je montirao sliku u casopisu*.

*Pretpostavljam da je uzeo gotovu marketinsku sliku od LG-a (gde je monitor predstavljen lazno, bez unutrasnjeg okvira), i samo zalepio naslovnu SK, bez da je gledao kako monitor izgleda uzivo, i da tako ne moze da se vidi golim okom.

makiem
12.11.2012, 12:23
Well, po mom skromnom misljenju, pri testu ovog monitora napravljen je propust od strane SKa. Ipak je trebalo da se skrene paznja na ovaj sramni potez LGa, posto verujem da oni koji bi se odlucili za ovaj monitor, to bi uradili pre svega upravo zbog tog (ne)postojeceg okvira. Ipak je SK casopis za ,,malo upucenije" i ne bi trebalo da svoje tekstove spusta na nivo reviewova ,,igrica i gedzeta" koje mozemo citati u dnevnim novinama.
Just my 2 cents

Sent from my SK17i using Tapatalk

NjegovaWisost
12.11.2012, 13:10
Za stvari koje ćeš gledati, svakako je bolje kupovati uživo, nego preko neta. Druga stvar je grafička, ubodeš i to je to :P

ivicagmc
12.11.2012, 13:29
I ja sam razmišljao da uzmem isti tip ali manji model od 23'. Prvo što sam video kada sam ukucao IPS237L-BN na youtube je bilo HUGE RIP-OFF, consumer warning, itd. Jako sam razočaran u LG i u ljude u redakciji koji su radili review, jer nisu napisali ono najvažnije što sam skontao u privih 1min pretrage na google i youtube. Njihovi opisi su sada jako, ali baš jako izgubili na težini, jer nisu ispunili svrhu a to je da kupce navedu na prave i dobre stvari i DA IH NE DOVEDU U ZABLUDU o nekom proizvodu, što se očigledno desilo...

makiem
12.11.2012, 15:04
Za stvari koje ćeš gledati, svakako je bolje kupovati uživo, nego preko neta. Druga stvar je grafička, ubodeš i to je to :P

Mislim da je najbolje pogledati kako to izgleda uzivo pa onda kupiti preko neta (osim ako postoji mogucnost da primerak koji kupujete isprobate u prodavnici, sto je retkost). Razlog je novi zakon, koji vam omogucava da stvari kupljene preko neta vratite u roku od 14 dana, bez objasnjavanja zbog cega vracate (npr. probijanje svetla na ekranu, prasina ispod stakla na ekranu tableta i slicne ,,normalne" stvari na koje vam nece priznati garanciju). Bio sam u prilici da se jednom pozovem na ovo pravo, i nisam imao problema. Sada IT robu iskljucivo preko neta kupujem, i za sada to lepo funkcionise.