PDA

Prikaži potpunu verziju : Konkurencija

Johny Atos
8.12.2005, 1:15
Kupujete josh neke IT chasopise osim SK?
Koje, i zashto, i kakvi su utisci (u poredjenju sa SK na primer)?
;)

Shlaymara
8.12.2005, 2:03
ne(nema se para bas), ali cesto od brata uzimam da procitam hrvatski pcplay.nije nesto extra mada moze nesto zanimljivo da se nade(u jednom broju je u sitna crevca napisano sta i kako uraditi za dobar lanparty).inace kod njih mi se ne svidja sto forsiraju sve najnaj(ako od njih trazis preporuku koju graf da pazaris, odmah ti opale 7800 i kao drugo nista ne vredi,bez veze).

goran.rs
8.12.2005, 2:07
Ne.Dva su razloga
1.Sve sto me interesuje nalazim u ovom
2.Cena

Johnnyy
8.12.2005, 2:44
Kupujem josh Digital!, ali mi je Svet kompa k'o hleb i mleko ujutru u dragstoru - podrazumeva se.

nikolaf7
8.12.2005, 2:53
Nema potrebe,sve sto nema nadjem na netu

zvucnjak
8.12.2005, 4:02
Posto sam u inostranstvu (trenutno) s vremena na vreme (kad mi bas treba) kupim mozda PC Revue ili nesto tog tipa... Inace retko kad kupujem nesto osim SK-a... Pa imam ADSL FLAT, sta ce mi nesto drugo... :)

Johny Atos
8.12.2005, 4:22
Pa i SK se mozhe chitati na netu.. :)
Ja kupujem josh Mikro, najpre zbog DVD-a sa programima, shto se samog chasopisa tiche, prochitam pola.. Ne svidjaju mi se neshto, koriste izraze poput datoteka (fajl), omotnica (folder) i kartica (tab) :D

Rasa23
8.12.2005, 6:43
Pa pored SK kupujem i hrvatski PCChip.Casopis je dosta dobar ali kasni mesec dana kod nas,zato mu je i cena osakacena.Ima oko 200 strana (i vise) i kosta oko 230 din.
Casopis je dosta dobro uradjen,posebno helpdesk.Ma super je .:)

Tutti
8.12.2005, 8:24
-Digital! Sto se tice hardvera ubedljivo najbolji casopis, mozda najbolji dizajn.
-PC Press ako racunare koristite profesionalno tj. za poslovnu upotrebu.
Mikro je malo dosadio sa savetima o održavanju sistema tipa 50 saveta kako da...
-SK definitivno treba da menja koncepciju. Tekstovi o hardveru zanaju da budu prilicno monotoni i dosadni. Treba da se vise priblize prosecnom citaocu.
- Hrvatski casopisi (Vidi, PC Chip) vise posvecuju paznje drustvenom aspektu primene racunara, sto bi i nasi casopisi mogli malo da primene. Treba vise pisati o ljudima koji koriste racunare a ne samo o racunarima.

U principu ako u jednom mesecu kupite vise casopisa namenjenih racunarima iznenadicete se koliko ima slicnih tema.

Anak1n
8.12.2005, 9:20
kupovao sam nekad sk, mikro, digital...bzvz...sad ponekad kupim sk..jbg o tome o cemu oni pisu ja cu imati kesa za jedno par godina pa mi svejedno bolje da ne gledam ono sto ne mogu da imam samo mucim sebe dzabe...ovako cucim i mislim da je moja masina jos uvek najbolja :p
E bas to za slicne teme..kad je bila ona frka izasli dvd-rw na 16...ja mislim da je u digitalu i u sk naslov bio sve u sesnaest :D

Samuraj
8.12.2005, 14:44
ja sam kupovao Mikro , nije los casopis dobro je sto dolazi i dvd pun programa ali prestao sam da kupujem zbog cene :)

REDisLAW
8.12.2005, 16:01
Mozda po neki put Screen Fun, zbog igara. Ali samo po neki put jer ovde sve ima. Mislim u SK.

pyost
8.12.2005, 20:06
Ranije sam kupovao Gamer, dok je moj cale trosio pare na SK. Sada posto Gamera vise nema, moj cale i dalje trosi pare na SK, a ja ga citam i stedim za bolji komp :D

Covenant
8.12.2005, 20:49
Kupovao sam pre Gamer,ali me je smorio-jer za tih par godina uopste nisu napredovali-mislim na tenhicku stranu i kvalietet tekstova-kao da su ih pisali djaci-prvaci....
Micro je smor-kancelarijski casopis koji nema nimalo duha-deluje kao da su ga pisale birokrate-mada ima dobrih tema....
Svidja mi se Digital-uradjen je pristojno,opisuju dobar hardver,takodje dobra "pisma citalaca" sekcija a ima interesantnih stvari i uvek nekoliko tekstova i o Linux-u u svakom broju-mnogo bolje nego SK....
Ali mi je na pravom mestu SK-imaju ubedljivo najbolji kvalitet tekstova od svih domacih casopisa...

Johny Atos
9.12.2005, 2:49
Mikro je malo dosadio sa savetima o održavanju sistema tipa 50 saveta kako da...
-SK definitivno treba da menja koncepciju. Tekstovi o hardveru zanaju da budu prilicno monotoni i dosadni. Treba da se vise priblize prosecnom citaocu.

Da slazhem se da su dosadni sa savetima. :) Zato kontam da su malo vishe orijentisani pochetnicima i prosechno edukovanim korisnicima, tako da SK nema potrebe da se orijentishe ka istim, super je ovako. :)

vladale
9.12.2005, 12:29
Samo SK i Huper(nije IT casopis ;) )

diablo_
9.12.2005, 18:26
Samo Svet Kompjutera.Odlican odnos cene-kvaliteta...

Marko93
9.12.2005, 21:26
Jednom godisnje kupim neki casopis uz koji se dobija CD, jer je to jedino sto SK-u fali, al' ipak ne moze i CD za 100 din. Uglavnom, SK je NAJBOLJI i redovno ga citam.

vladale
10.12.2005, 0:17
ja sam kupovao Mikro , nije los casopis dobro je sto dolazi i dvd pun programa ali prestao sam da kupujem zbog cene :)

Jel izlazi uopste taj casopis? Danas i juce sam probao da ga kupim, nema ga nigde.

mmilos085
10.12.2005, 3:01
Ja kupujem Digital! Mozda nije najjeftiniji, ali njima verujem po pitanju hardwera. nije da ne verujem SKu, ali nekako su mi vise objektniji i detaljniji.

Gamer je pukao onda kada su ga danasnji vlasnici Digitala prodali tadasnjim vlasnicima Bonusa[saradjvao sa oba casopisa]. Po meni je casopis bio jako dobar sve dok neki ljudi nisu poceli da preteruju.

Steta, osim SKa nemamo bas nikakav casopis o igrama, jer ja Bravo ScreenFun ne smatram casopisom o igrama, vec o zabavi... a da ne spomenem to sto za 50 din dobijam opsi igre kou sam igrao pre 3 meseca :((( plus favorizuju konzole...

hacker_aca
10.12.2005, 4:42
Pored SK uzimam i Digital! i Bravo ScreenFun.

Digital mi se sviđa zato što ima mnogo o hardveru i daju cd sa drajverima i programima koje ne bi mogao skinuti sa 56K modemom.

A BSF uzimam onako, radi reda (i što je jeftin). Kod njih mi se sviđa što daju poster (a nadam se i da će u SK uskoro), i onako daju kratak opis igre ako hoću da uzmem nešto na "blic".

Rado bih uzimao i PC Play, ali ne uzimam iz sledećih razloga:
Skup je. (5 evra časopis. Pa ja uzmem SK, D! i BSF za cijenu ovog jednog časopisa)
Hrvatski je. (Ne mrzim Hrvate, nego me nerviraju neke njihove fraze i riječi, što mi dođe da iscepam čitav časopis)
Ali, inače dobar je što daje poster, cd i časopis. Ali svejedno, neću ga uzimati.:p

Uzimao sam Gamer dok se nisu raspali. Šteta, bio je najbolji časopis o igricama.

Ja se ispriča o drugim časopisima. Samo to ne znači da neću uzimati i SK. ;)

rogehpelb
16.7.2006, 15:59
E da secam se i ja Gamera, to sam jedino citao.

Sada citam SK i PC Magazine (malo haoticno, ali mi se svidja Dvorak i njegov still, lici na Qzmu ali prefinjenije :P )

Dimo
16.7.2006, 16:46
PC Magazine (malo haoticno, ali mi se svidja Dvorak i njegov still, lici na Qzmu ali prefinjenije :P )
Covek smara zestoko,prica o jednoj stvari,a onda pocne nesto sa svim drugo,ne moze da se sastavi kraj s krajem.A sto se tice poredjenja sa Kuzmom... :rolleyes:
Inace,casopis nije los,ali kopira tekstove stranih autora(sto je normalno jer je PC M. strani casopis)koji misle da ako se u Engleskoj i Americi narod valja u novcu,da je tako i ovde.Gospodo,malo sutra.

rogehpelb
16.7.2006, 18:04
Svako ima pravo na svoje misljenje... Ako ti tako mislis... fine. Ja ipak svoje ne menjam. Sto se tice stvari koje ne mozemo kupiti, pa lepo je videti sta rade ovi preko bare (i kolike kolicine novca oni trose), mada mi ponekad smetaju njihove detaljne analize stvari koje su neprakticne. Generalno ne smeta mi da gledam analize stvari koje nikada necu moci kupiti, jer face it ni vecinu hardvera koji gledam u SK necu moci kupiti.

Ice-Man
16.7.2006, 18:31
Ja sam ranije uzimao svaki casopis koji bi video u Nisu, a da ima nesto o igrama! Na svaka dva dana uzmem po neki casopis!:) Ali sada vise ne radim to jer sam skontao koliko je to puno para! Sada pored SK-a uzimam samo jos Bravo ScreenFun (malo me nervira sto preferiraju konzole, i nisu objektivni), Digital,PC Chip (valjda je to taj, uvek se pogubim kod tih chasopisa sto pocinju na PC, ali znam da je ovaj velik ko roman i hrvatski je), gameplay (ne uzmem svaki broj jer su skupi:( ), uzimam i onaj PC Play (zato sto ga dobijam besplatno od prijatelja), i toliko! Ostale casopise ne uzimam!

PAIN
16.7.2006, 19:41
Covek smara zestoko,prica o jednoj stvari,a onda pocne nesto sa svim drugo,ne moze da se sastavi kraj s krajem.A sto se tice poredjenja sa Kuzmom... :rolleyes:
Inace,casopis nije los,ali kopira tekstove stranih autora(sto je normalno je je PC M. strani casopis)koji misle da ako se u Engleskoj i Americi narod valja u novcu,da je tako i ovde.Gospodo,malo sutra.
Em sto samra ali kad ga vidim na onoj slici kako pravi face odma mi se smuci.

Tekstovi nisu losi ali malo vise bacaju akcenat na periferije, fotoaparate i ostalo, ili pisu o nekim glupim programima.

stribog
16.7.2006, 20:21
Da je Bog hteo da postoje drugi racunarski casopisi, ne bi stvorio Svet Kompjutera.

Dimo
16.7.2006, 20:36
PC Chip (valjda je to taj, uvek se pogubim kod tih chasopisa sto pocinju na PC, ali znam da je ovaj velik ko roman i hrvatski je),
Da,to je cuveni PC Chip,casopis je zaista do jaja.Jes' da su krvavo skupi i samrtno ozbiljni kad pisu textove,ali su zato veoma profesionalni.A DVD sto dobijas uz casopis je slag na torti.

todos
16.7.2006, 21:02
Eksperimentisao sam sa nekim ovdasnjim casopisima i nisam bio zadovoljan,pokusacu da nabavim sledeci broj bug-a,najvise zbog izuzetno upotrebljivog dvd-a,pored naravno SK-a.

rogehpelb
16.7.2006, 23:00
Da je Bog hteo da postoje drugi racunarski casopisi, ne bi stvorio Svet Kompjutera.
No comment :D

Željko
16.7.2006, 23:56
Ja sam uzimao Digital! sada sam uzeo Mikro jer su mi trebali neki programi koje nisam mogao da skidam sa neta, inače standardno SK.

Peruzzi
17.7.2006, 0:54
Pa da pocnem: 1.Svet Kompujtera :n_klanja: :alealeee:
2.Gameplay
3.Mikro
4.Digital!
5. PC Press
6.Bravo Screenfun
7.PC Magazine
U svakom od navedenih casopisa ima da se nadje nesto zanimljivo,najvise u SK i u Pc Press-u...A Mikro,Gameplay,Digital! kupujem samo zbog dvd-a,tu nalazim sve najpotrebnije programe... :alealeee: :dzavo:

Teva
17.7.2006, 11:00
Kupujem SK i PC Press dva najbolja IT casopisa kod nas!!!!

B@NE
17.7.2006, 11:07
Ja uzimam SK,Screen Fun(od prvog broja),i PC Magazin po neki put kada imaju zanimljive teme.

Rene
17.7.2006, 14:39
Ja kupujem
Svet Kompjutera (poceo 1/2006)
Bravo ScreenFun (poceo 10/2005)
Pc magazin (poceo 1/2006)

SirDuck
17.7.2006, 14:52
Pored SK-a kupovao sam Gamer.
Stvarno je bio extra casopis(mislim Gamer, SK je uvek extra),
a sad kupujem i Gameplay.
Isti je urednik, ali nije to to, plus svaku igru prvo dobro napljuju, pa tek na kraju u jednu recenicu strpaju dobre strane tako da sve igre izgledaju bezveze.

Mannibalseat
23.7.2006, 21:46
Trece OkO...citao sam dok sam imao volje...Sk[nisam redovan citalac i ne kupujem ga uvek-STO je tako?!?<<TO SAMO.....NEKO ZNA......>>>>BLIC,a GAMEplay ako I samo AKO je vezano za PCjeve igrice onda bih uzeo,,,inace ........Moze predloG za casopis?!!? :icon_stud Ako nema ko protiv ja :odoK: ta-ta