PDA

Prikaži potpunu verziju : Mrezna kartica i mrezna integrisana

Pucko
26.10.2012, 21:45
Kupio sam mreznu karticu, hteo sam nesto da probam u kuci itd... i kada sam ubacio odnosno prikljucio na maticnu, pise mi u device manager da mrezna koja je na maticnoj integrisana ne moze da se pokrene ili tako nesto, dok ova nova radi, naravno prethodno je radila i ona koja je integrisana.

Da li je to neka blokada na mojoj maticnoj da ona ugasi ovo integrisano sto postoji??

p.s. to mi se isto desilo i sa zvicnom kada sam stavljao jos jednu zbog slusalica i mikrofona...

pa me zanima kako da korisitm obe kartice u isto vreme

Maticna asrock p67 pro3

windows 7 ultimate x64

Freško
27.10.2012, 0:53
Šta si tačno teo da uradiš? šta ti to tačno piše? (daj neki skrinšot i slično) i kako si tačno ispovezivao kablove (tačnije šta sa čim!. Verovatno je neki konflikt adresa ili sličnjo. teoretski na toj ploči možeš da stavisš 5 mrežnih kartica i plus ta integruša i sve bi moralo nesmetano da radi.

Što će reći da si ti najverovatnije loše izpovezivao ili si nešto spetljao sa IP Adresama...

Pucko
27.10.2012, 7:13
Samo sam ubacio drugu mreznu karticu na pci slot.

Posto imam u sobi dva kompjutera, ruter mi je daleko hteo sam samo da ubacim mreznu u jedan komp i da kroz nju pustim internet na drugi komp. Nisam hteo da kupujem jos neki switch, ruter, jer vec imam jedan a on brljavi.. itd.

Samo sam je povezao na pci slot, nista drugo, i sada kompjuter koristi samo tu novu karticu, naravno kada je budem iskljucio ondnosno iskljucio komp, izvadio karticu, radice integrisana, sto mi se desilo i sa zvucnom karticom, kada sam hteo da dodam, da bih mogao sluske da stavim pored zvucnika da rade u isto vreme.... nista posebno

Sve mislim da je to nesto u vezi maticne ili biosa ... ali ne znam ..

el_corona
27.10.2012, 9:28
Ja mislim da je tu problem do drajvera jer obe mrezne koriste Realtek chipset, ta D-Link valjda Realtek 8169S pa dolazi do konflikta kad su obe aktivne. Probaj da uninstaliras drajvere od mreze i vidi sta se desava sa windows 7 generickim drajverom, da li ce uopste da prepozna obe kartice i kako radi ako ih prepozna.

Pucko
27.10.2012, 12:08
ok , sacu da vidim ...

ok, sredio sam tako sto sam instalirao ponovo drajver za integrisanu karticu yeeaahh baby , hvala na pomoci!!!!