Prikaži potpunu verziju : Mrezna kartica i mrezna integrisana
Kupio sam mreznu karticu, hteo sam nesto da probam u kuci itd... i kada sam ubacio odnosno prikljucio na maticnu, pise mi u device manager da mrezna koja je na maticnoj integrisana ne moze da se pokrene ili tako nesto, dok ova nova radi, naravno prethodno je radila i ona koja je integrisana.
Da li je to neka blokada na mojoj maticnoj da ona ugasi ovo integrisano sto postoji??
p.s. to mi se isto desilo i sa zvicnom kada sam stavljao jos jednu zbog slusalica i mikrofona...
pa me zanima kako da korisitm obe kartice u isto vreme
Maticna asrock p67 pro3
windows 7 ultimate x64
Šta si tačno teo da uradiš? šta ti to tačno piše? (daj neki skrinšot i slično) i kako si tačno ispovezivao kablove (tačnije šta sa čim!. Verovatno je neki konflikt adresa ili sličnjo. teoretski na toj ploči možeš da stavisš 5 mrežnih kartica i plus ta integruša i sve bi moralo nesmetano da radi.
Što će reći da si ti najverovatnije loše izpovezivao ili si nešto spetljao sa IP Adresama...
Samo sam ubacio drugu mreznu karticu na pci slot.
Posto imam u sobi dva kompjutera, ruter mi je daleko hteo sam samo da ubacim mreznu u jedan komp i da kroz nju pustim internet na drugi komp. Nisam hteo da kupujem jos neki switch, ruter, jer vec imam jedan a on brljavi.. itd.
Samo sam je povezao na pci slot, nista drugo, i sada kompjuter koristi samo tu novu karticu, naravno kada je budem iskljucio ondnosno iskljucio komp, izvadio karticu, radice integrisana, sto mi se desilo i sa zvucnom karticom, kada sam hteo da dodam, da bih mogao sluske da stavim pored zvucnika da rade u isto vreme.... nista posebno
Sve mislim da je to nesto u vezi maticne ili biosa ... ali ne znam ..
el_corona
27.10.2012, 9:28
Ja mislim da je tu problem do drajvera jer obe mrezne koriste Realtek chipset, ta D-Link valjda Realtek 8169S pa dolazi do konflikta kad su obe aktivne. Probaj da uninstaliras drajvere od mreze i vidi sta se desava sa windows 7 generickim drajverom, da li ce uopste da prepozna obe kartice i kako radi ako ih prepozna.
ok , sacu da vidim ...
ok, sredio sam tako sto sam instalirao ponovo drajver za integrisanu karticu yeeaahh baby , hvala na pomoci!!!!
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.