Prikaži potpunu verziju : Problem sa internet konekcijom
Imprerator Marcus
21.10.2012, 22:05
Pozdrav, imam sledeci problem: Imam kablovski internet i ruter preko kojeg su povezana dva moja kompjutera.Sve je bilo uredu dok nisam uspostavio lan konekciju sa tim drugim kompom.Posle toga kad zelim na net , kaze mi da je problem sa dns serverom ili tako nesto.Verovatno sam nesto zeznuo kad sam konfigurisaom lan mrezu,jer mislim da su se ip adrese izmesale ili sam radio po losem upustvu za konfigurisanje neuzimajuci u obzir ruter.:paranoia:
Inace operativni sistemi su mi windows xp. POMOC!!!!
dario_cile
21.10.2012, 22:07
jesi probao da resetujes modem i ruter,da oni sami sebe podese IP adrese ???
Imprerator Marcus
22.10.2012, 11:07
Nisam, a jel postoji neki drugi nacin,recimo podesavanja u network conections-u?
dario_cile
22.10.2012, 20:10
Nisam, a jel postoji neki drugi nacin,recimo podesavanja u network conections-u?
pa hajd poslusaj me,mozda ti pomogne,inace ima nesto tipa diagnostic problems....
Nutsbre@ker
22.10.2012, 22:44
Postoji nacin da pustis racunare da automatski podese ip adrese, ili da rucno uneses parametre veze ( ispravan opseg ip adresa ) i dns servere, sto si ocigledno pomesao pa i dolazi do konflikta. :P
Imprerator Marcus
23.10.2012, 11:11
A kako ide automatsko podesavanje adresa? Ovo sa resetovanjem mi je bas ona zadnja varijanta jer mi je trenutno rodjak u Londonu :odoK:
Saša Liman
1.11.2012, 18:34
Pozdrav svima
Imam pitanje i molio bi za pomoć.Naime,u bratovom stanu imam modem "Thomson TCM 420" koji je priključen na mrežu ali se ne koristi pa sam pokušao da ga priključim kod sebe u stanu.Operateri nisu isti.Kada ga priključim u "Local Area Conection" piše da je na mreži i da ima protok ali na internet ne mogu.
Dali je potreban neki drajver i ako jeste koji?Dali je uopšte moguće da se priključim preko ovog modema?
Ponadao sam se da je moguće jer pokazuje da je na mreži i mislim da je,možda,potrebno neko podešavanje koje ja ne umem sam da izvedem.
Šta da pokušam?
Hvala unapred
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.