PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa ruterom

pajkosaur
16.10.2012, 16:12
Pozdrav
imam SBB internet i probao preko TP-link routera da nakacim jos jedan racunar
prosao sam proceduru standardnu kao sto su mi rekli : lan sa sbb na wan od routera pa iz lan1 u komp i onda restartujem sbb router proradilo je ali ja posle par sati zatajilo i nece da me pusti na net nikako
ima li neko da zna kako da fixiram sve adrese i podesim to jednom i zavrsim pricu jel ovo sa dinamickom adresom zeza

igor7
16.10.2012, 23:30
nisi najbolje opisao situaciju.
Malo konfuzno zvuci ovaj tvoj opis

Shadow Stalker
16.10.2012, 23:45
Evo da se javim i ja sa slicnim problemom.Takodje kao i pajkosaur sam iz modema(Motorola sb501) prikljucio kabl u Wan od rutera Linksys,pa iz 2 lan prikljucka na ruteru prikljucio na 2 racunara i stavio Obtain ip automatically i sve to lepo radi neko vreme i samo se odjednom izgubi internet nekad posle nekoliko sati nekad duze nekad krace.Jednostavno se izgubi Ip adresa kada hocu da proverim u ruteru bude 0.0.0.0 i jedino sto pomogne je reset modema i rutera da bi proradilo ponovo i to nekad i po vise puta mora da se resetuje.

VojaM
17.10.2012, 13:27
ima li neko da zna kako da fixiram sve adrese i podesim to jednom i zavrsim pricu jel ovo sa dinamickom adresom zezaPošto kablovski provajder ne daje fiksnu adresu, onda ni ti ne možeš da namestiš fiksnu adresu sa WAN strane rutera. Međutim, možeš da staviš fiksnu adresu na računaru.

Moguće da je potrebno ruteru "reći" da je adresa sa WAN strane dinamička. Moguće da on po uključenju detektuje WAN adresu i postavi se prema tome, a kad se adresa promeni, on ne zna šta će. A možda je i nešto drugo u pitanju.

Možda bi pomoglo da se pogleda uputstvo i da se vidi kakve su sve mogućnosti podešavanja DHCP režima WAN porta.

17.10.2012, 18:37
Pretpostavljam da taj sbb ruter ili modem,šta li je već u sebi ima dhcp server?

pajkosaur
18.10.2012, 8:22
Ne znam kako da proverim sbb router a ni kako da se nakacim na njega
u svakom slucaju hvala na odgovorima iako bi mi znacilo ako neko ima neko neki link sa opisom rada mreze ili bilo sta slicno odakle bi mogao da naucim neshto oko tih mreza da ne smaram ljude dalje na forumima :)

pajkosaur
18.10.2012, 10:14
E hvala mada sam resio.. tacnije resilo se samo od sebe tako sto sam prikopcao sve nanovo i popalio jedan po jedan uredjaj pa sada radi.. videcemo dokle..
samo bi zamolio ako neko ima neki link sa dobrim uputima i objasnjenjima o mrezama inace da postavi ako moze jer sada definitivno zelim da naucim sta i kako se radi sa mrezama i umrezavanjem

orange47
18.10.2012, 19:29
(jeftiniji) ruteri moraju povremeno da se 'resetuju' (iskljuce pa ukljuce u struju), jer se vremenom 'zaglupe'.

Nutsbre@ker
18.10.2012, 21:46
Burazer ima net kod SBB-a i njihovi ruteri se zaglupe bri najmanjoj promeni napona ili problemu sa strujom. Resenje gasenje i paljenje rutera posle par sekundi.

18.10.2012, 22:31
Pogledaj ovo možda ti pomogne http://tinyurl.com/9x2tu69

BMLW
19.10.2012, 16:18
Ja imam Kopernikus kablovsku, isti modem i jeftini TP Link ruter i iste probleme, jednostavno po nekad se zaglupi (2-3 puta nedeljno, nekad ređe), onda pomaže samo reset rutera.

pajkosaur
26.10.2012, 17:45
ee ljudi ovo nema smisla
probao sam sve moguce kombinacije i dalje ne kontam
dobijem internet access ali samo mi se skype loguje i mogu da zovem
ali problem je sto nemogu nijedan browser da koristim
a ovi iz SBB-a kazu da ne mogu da vide router iz njihovog modema
tako da stvarni ne znam sta vishe da radim
MOLIO BIH ZA POMOC SADA STVARNO !!!