Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Modem Intracom JetSpeed IAD

Edit
13.10.2012, 18:21
Danas ceo dan pokusavam da otvorim portove na ovom modemu za utorrent, ili cisto da otvorim jedan port da vidim kako se radi ali mi ne polazi za rukom. Zamolio bih sve koji znaju sta treba da se kuca u podesavanjima da bi se port otvorio. Znam koja mi je ip adresa, to trazim u cmd komandi, ali me interesuje sta treba da se kuca u lan i public port, i sta treba da bude izabrano TCP ili UDP, ili zajedno. MOLIM VAS SVE :(

dare023
13.10.2012, 19:08
Idi na www.portforward.com pa vidi.Pitanje je da li uopšte može...

Edit
13.10.2012, 21:45
Idi na www.portforward.com (http://www.portforward.com) pa vidi.Pitanje je da li uopšte može...
Ma bio sam na tom sajtu, sta sve nisam gledao, ne mogu da odradim to.

dare023
14.10.2012, 10:52
U principu port je onaj koji je u podešavanjima utorenta.Njega staviš i kao start i end,i odabereš tcp/udp ili "both".Da li ima još nešto što je specifično za taj model ne znam.Daj neki screen da vidimo.

Edit
14.10.2012, 11:02
Nemam uopste to start i end. Ovo sto sam stavio 1 i 1 u lan i public port sam negde procitao, ali rezultata nema. Znam da port moze da se otvori, ali me samo buni ovo lan i public port, sta tu treba da se kuca.

dare023
14.10.2012, 11:26
Evo ti uputstvo http://www.itextreme.org/tutorijali/90-otvaranje-portova-na-adsl-ruteru
Port vidi u utorentu koji je,i podesi ip adresu računara i samo unesi.

el_corona
14.10.2012, 12:09
U principu stavis Lan port i Public port veci od 1024, npr 11111 i 11111 i taj isti port upises u podesavanjima utorrent klijenta. Meni je utorent radio isto na tom ruteru ko sa otvorenim portom ko bez, bitnije ti je da imas dosta seedera nego to otvaranje portova.

Edit
14.10.2012, 22:00
Ok, hvala na savetima, probacu:).

Nazalost, i dalje nema rezultata. Dare023, taj sajt sam vec citao i probao na taj nacin, ne radi, el corona probao sam i tvoj savet, stavljao sam razlicite brojeve u lan i public port, restartujem modem, uradim test u utorrentu, pise da port nije otvoren. Katastrofa:paranoia:

Edit
14.10.2012, 23:08
Samo da javim da je forvardovanje portova uspesno KONACNO, jer sam provalio da mi je upnp na modemu bio na disable. Cim sam enable, ubacio portove, proradilo je kako treba. Hvala u svakom slucaju na pomoci:)

el_corona
15.10.2012, 15:57
Ne bi trebalo da te zeza ako si upisao tamo u Options>preferences>connections pa u delu za port taj isti broj porta kao sto je na pub i lan... Probaj posle tog podesavanja da resetujes ruter na dugme, mozda proradi, jbg ne mogu da vidim tacno jer nemam vise taj ruter...

Ako ti treba samo trenutno da skines neki film ili igru sa torenata onda mozes da iskljucis firewall dok ti se to ne skine, tad ce sigurno da ti otvori port ali obavezno da ukljucis firewall kad zavrsis sa skidanjem.