PDA

Prikaži potpunu verziju : SF na našim televizijama...


Strane : [1] 2

kasapin
20.9.2006, 11:58
Svako veče u 24h, večeras je treća epizoda



Najzad star trek je stigo i u srbiju :love: :tapsh: :aplauz: :alealeee: :n_klanja:

Highlander
20.9.2006, 15:55
Gledao sam sinoć, nije loše. Bilo je vreme da počnu da puštaju ovako nešto.

Jedna od najboljih stvari kod novih televizija (ako je Avala nova...) je to što nemaju reklame! :to_care:

holodoc
20.9.2006, 18:34
Čik da pogodite zašto mi je nick "holodoc" :D

Samo mi je jedino žao što su otkupili (ako su otkupili) pravo na Enterprise zato što ga baš nešto ne volim preterano. Više bih voleo da se prisetim nekih nostalgičnih trenutaka uz stari dobri "The Next Genaration" ili "Deep Space Nine".

No.... "Make it so!"

Chief Spock
20.9.2006, 18:43
Konačno! Jeste lepo gledati sa Divx-a, ali ipak je bolje na TV-u. I da, super je što još uvek nema reklama.

Holodoc, pa ko zna možda će nakon ovoga ići TOS pa redom. Verovatno će ako bude velika gledanost otkupiti i ostale serijale.

Zbog čega ti je nick holodoc? :). A meni Spock? Joj, zaboravio sam zbog čega :dedica: :( :( .

nesonjacc
20.9.2006, 18:49
Wohoooooo. Finalyyy
KOnacno da se neko seti da daje ST. Ma sta fali enterrpisu bash je coool.
Pa dobro sad Tos -Samo vama dvojici fale KIRK i SCOTY

SirDuck
20.9.2006, 18:53
Ja imam kablovski TV preko SBB-a.:( :( :(
Nema ST-a za mene, bar ne neko vreme:( :( :(

Chief Spock
20.9.2006, 19:21
Ne fali ništa Enterpriseu, ali bilo bi super da krenu i sa ostalim serijalima. Što se tiče Kirka i Skotija i MekKoja i ostalih ne znam šta je sa njima :).

@sirduck, pa nalazi neku antenu i priključuj na TV!

Marko_L
20.9.2006, 20:14
Ja imam kablovski TV preko SBB-a.
Nema ST-a za mene, bar ne neko vreme
TV Avala se emituje na nekadašnjoj frekvenciji trećeg kanala RTS, tako da ako imaš SBB kablovski TV, onda imaš i TV Avalu ;) Ja barem imam :)

Martok
20.9.2006, 20:18
Ma, samo da potrje setite se da je i kosava pocela svoj program sa DS9, bilo tad i nikad vise.

SirDuck
20.9.2006, 20:23
Imam, imam :alealeee: :aplauz: :love:

Nisam provalio do sad, ne gledam TV tolko u poslednje vreme.

Znaci pravim kokice pa gledam u ponoc.

holodoc
20.9.2006, 20:34
Zbog čega ti je nick holodoc? :). A meni Spock? Joj, zaboravio sam zbog čega :dedica: :( :( .
Pa "holodoc" je nadimak doktora na Voyageru. Njegov puni naziv je "Emergency Medical Hologram AK-1" ali pošto je u pitanju hologram (program sa holografskom projekcijom) a onako usput je i šef medicinskog osoblja na Voyageru (čitaj doktor) nadimak mu je "holodoc" ;)

http://www.startrek.com/startrek/view/series/VOY/character/1112409.html

Eni
20.9.2006, 20:48
E ljudi, čujte čoveka koji je gledao sve 4 sezone Enterprise - Posle prvih par dosadnih (ma nisu dosadne, zapravo, samo drugačije od onog na šta smo navikli) kasnije postaju prokleto jače i od NG i Voyager i DS9 zajedno... (Dobro, sve sam gledao na HTR2 svojevremeno, redom... ali jedino Enterprise sam nabavio i na DVD, a to nešto znači!)

Pogotovo je jaka 3 sezona, kad udju u onu izmaglicu da... pssst! ;)

Kad npr pogledam Enterprise i Battlestar galactica, koji su snimani praktično istovremeno, Enterprise je 10x bolja serija i zanimljivija!

Viper
20.9.2006, 21:53
Ne bih se slozio, BSG je u potpunosti drugacija serija i samim time se ne moze meriti sa bilo kojim ST serijalom, a posebno ne sa ovim fancy Enterpriseom.
Samo pogledaj nedoslednosti, ovo bi trebalo da se dogadja pre Kirka i kompanije. Ma, nije ni bitno, vazno je da imamo ST serijal na Public Access TV kanalu. Veliki plus.

Inace, AVALA mi je presla na keca na daljinskom, hebo RTS. Samo da nastave tako, bez reklama :D .

Je l` zna neko kada su ti reprizni termini vikendom ?

Marko_L
20.9.2006, 21:58
E ljudi, čujte čoveka koji je gledao sve 4 sezone Enterprise - Posle prvih par dosadnih (ma nisu dosadne, zapravo, samo drugačije od onog na šta smo navikli) kasnije postaju prokleto jače i od NG i Voyager i DS9 zajedno...
I taman kad postane prokleto zanimljivo, oni zbrzaju ceo serijal i prekinu sa snimanjem Enterprise-a :)

Chief Spock
20.9.2006, 22:49
Super znači imate preko kabla.
Košava i DS9 – pa čini mi se da je bio ceo serijal mada sam ja na Košavi tada odgledao samo 10-ak epizoda, čini mi se da je bila 2001. Možda i Košava reaktivira DS9 sad kad su dobili frekvenciju.

@holodoc – Super. Svaka čast za nick:tapsh: .

@eniaroyah – ja sam odgledao samo 15 epizoda iz 1. sezone, ali svakako ću ti verovati na reč :) i pogledati sve epizode. No, nikako ti ne verujem :ciao: da je bolje od TNG-a, nema šanse.
Ja imam na Divx-u TNG, TOS, DS9, ovih dana nabavljam i Voyager, a za Enterprise videću kad odgledam sve.

Nemesis
21.9.2006, 11:23
Kao jedan od StarTrek fanova red je da se i ja prikljucim temi.

Enterprise sam gledao na HRTu, ali nije lose obnoviti gradivo. Prvih nekoliko epizoda mi je stvarno bilo dosadno, jer ipak sam uz Pikarda & Co. proveo mnoge godine, ali vec na pola prve sezone stvar se promenila iz korena. Ne verujem da se popravio kvalitet epizoda, vec da je proslo vreme potrebno za prelazak sa jedne generacije na drugu. :D
Ponovo sam gledao epizode koje se sada emituju na Avali i deluju mi mnogo bolje nego kada sam ih prvi put gledao.


Medjutim moram malo i da kvarim atmosferu...
Ne znam da li je to do mene, ali sticem utisak da su sve kvalitetne americke serijale unakazile njihove domacice. Zasto? Pa one su te koje najcesce salju pisma studiima u kojima navode sta bi zelele da vide i najgore ko s skim treba da se "smuva". Bas su me ove epizode podsetile na to, s obzirom da znam sta se desava posle trece sezone, i to uporedim sa karakterom likova sa pocetka serijala. Oseca se da su se scenaristi trudili da izadju raji u susret (doduse, bez preterivanja) sto u blagoj meri kvari osecaj.


I drugo...
KO, BRE, RADI PREVOD!!!? :confused: Ta osoba zna engleski na nivou osnovca! Zar je toliko tesko platiti kvalitetnog prevodioca? :confused: Ovakvo skrtarenje (serija je definitivno skuplja od prevodioca) mi ne uliva nadu da ce serijal duze trajati. Sve me podseca na Kosavu i DS9. A kad sam ih vec pomenuo oni su prvi na listi po NAJNEKVALITETNIJEM prevodu! Ono je valjalo gledati samo zbog gluposti koje su se pojavljivale u titlovima.

SirDuck
21.9.2006, 12:14
heh, ja ni ne citam prevod.
Ali primetio sam greske.
Daj mene da zaposle kao prevodioca, pa bih bolje preveo od onih mentola sto prevode i na pinku, i na originalnim DVD-ovima.

PS: jel neko zainteresovan da mi ustupi kolekciju epizoda (citaj: da mi proda)

Chief Spock
21.9.2006, 12:36
Sirduck je možda u pravu, ne treba ni čitati prevod. Sinoć je stvarno bilo loše. Izgleda da su na brzinu radili, ili je prevodilac loš ko bi ga znao.

@Nemesis ipak je Star Trek najviše odoleo tome, tim kompromisima. Sve je to industrija, moraju ići na to da zadovolje ciljnu grupu inače serije propadaju. Meni je najgluplja bila ona scena kada se mažu gelom tu je baš bilo kao u najgorim sapunicama. Ali, ipak ST ima i mora imati određeni nivo. Jedino je pitanje postoji li u Americi ciljna grupa koja će to gledati. S obzirom da nisam odgledao ceo serijal, 3. i 4. sezonu gotovo ništa ne mogu reći svoje mišljenje, ali od mnogih sam čuo da je serija dobra onda je čudno što je gledanost bila tako mala.

Sirduck, koji serijal te interesuje? Imam TOS, TNG, DS9 (ali je Divx format) možemo se menjati.

SirDuck
21.9.2006, 13:34
Neman nijedan serijal:( , tako da nista od menjanja, ali ako ti treba nesto drugo javi se.

Inace, nisam puno gledao ST, nesto malo na HRT-u, i to je to.
Ali me mnogo zanima, samo sto nigde nije bilo da se pogleda, a na hrtu sam uhvatio negde od pola, tako da nisam znao sta se desava, i ko je ko.
Zato mi trebaju epizode.

Nemesis
21.9.2006, 13:38
Sirduck je možda u pravu, ne treba ni čitati prevod. Sinoć je stvarno bilo loše. Izgleda da su na brzinu radili, ili je prevodilac loš ko bi ga znao.

Ja i ne čitam prevod, ali kada se pojave gluposti nekako upadnu u oko. Ne znam kako to da objasnim.
LM, prevodilac prevodi korektno dijaloge dok ne pocnu da se pominju bilo kakvi tehnicki termini. Tu "maši" žestoko. Npr. "...release docking arm..." = "aktivirajte naoruzanje" :boodala: Pitam se da li je moguće da ne primećuje toliku nelogičnost jer pre toga pričaju o sletanju? :confused:

@Nemesis ipak je Star Trek najviše odoleo tome, tim kompromisima. Sve je to industrija, moraju ići na to da zadovolje ciljnu grupu inače serije propadaju.
Slažem se da je StarTrek bolji od ostalih serija ali se problem ipak oseca. Tako su usr*l*i i Voyager. Seven of Nine se muva sa onim likom koji je trenutno najpopularniji. Ovakav pristup drastično slabi karakter junaka. Dok se Gene pitao za scenario svake epizode tako nesto nije moglo da prođe! :dedica:

S obzirom da nisam odgledao ceo serijal, 3. i 4. sezonu gotovo ništa ne mogu reći svoje mišljenje, ali od mnogih sam čuo da je serija dobra onda je čudno što je gledanost bila tako mala.

Serija je dobra, a koliko je meni poznato po gledanosti je sjajno prosla u Americi. Zamalo da zaseni i original.

nesonjacc
21.9.2006, 13:54
Ovo je mali korak za ST ali OGROMAN za prisustvo STa( i SCI-FIa) -uopste u zemlji Srbiji( i to na nivou cele Srbije)-Samo neka oni nastave sa tim( bilo bi cool da josh i ubace josh koju serijicu u program-BSG, BABYLON 5......

Sto se prevoda tiche - ume da nervira, ali dok se mi trudimo da ga uopste ne citamo i gledamo seriju NEMA PROBLEEEMA( sto bi reko RADOVAN 3)

Nemesis
21.9.2006, 14:24
Samo neka oni nastave sa tim( bilo bi cool da josh i ubace josh koju serijicu u program-BSG, BABYLON 5......

StudioB vikendom pusta Farscape.

nesonjacc
21.9.2006, 17:08
Super -kolikii deo Srbije vidi Studio B ?
Ja u Nishu ne vidim Studio B :D

Ali zato Avalu vidiiiiiimo svi -

Znaci ovo se odnosi na Televizije sa famoznom NACIONALNOM FREKVENCIJOM

DJ_MY_SOUL
21.9.2006, 20:36
Gledao sam sinoc, da li ima svako vece u 24:00? Ja sam gledao kada su jedno vreme pustali star trek na pinku, gledao sam sve epizode bio sam odusevljen :P

101st Airborne
21.9.2006, 20:37
S obzirom da su u povoju, morace da rade na stvaranju imidza tako da bi se mogle ocekivati jos neke serije i SF filmovi...a stvarno ih je malo kod nas...

Chief Spock
21.9.2006, 20:38
Gledao sam sinoc, da li ima svako vece u 24:00? Ja sam gledao kada su jedno vreme pustali star trek na pinku, gledao sam sve epizode bio sam odusevljen :P

Svakog radnog dana bi trebalo. A na pinku su bili samo ST filmovi.

holodoc
21.9.2006, 20:47
Za one koji razumeju nemački i koji su zainteresovani na satelistskoj ovog vikenda (Kabel1) kompletan vikend posvećen Star Treku i 40 godina njegovog postojanja :D

Eni
21.9.2006, 20:54
@Marko L
Ukinut je posle 4. sezone, sasvim nelogično, kad je postao najpopularniji, zbog birokratskih gluposti u vrhu tv kuće, ne jer je neko tako hteo...
Sad se pišu peticije na netu i offline, skupljaju se i pare, a tim pregovara sa SF channelom o prelasku kod njih... do tada lepo žive od prodaje DVDa prvih sezona... a i prikazuje se na raznim televizijama u USA i širom sveta stalno...

@Chief Spock
Pa videćeš, prva sezona realno postaje zanimljiva tek pred kraj, i to kulminira poslednjom epizodom prve sezone, koja se nastavlja prvom epizodom druge... druga je još jača, ali treća sve zaseni...
Četvrta je pomalo čudna, i bavi se zatvaranjem "temporal war" fazona i neće se svakom svideti, ali svi koji su voleli npr. Voyager će uživati jer će se setiti nekih epizoda...

A kao što rekoh, kraj nije "zbrzan" jer i nema kraja, očekuje se snimanje pete sezone za koju scenario stoji i čeka još od vremena snimanja četvrte, samo da nađu nekog da odreši kesu...

iwcham1979
22.9.2006, 23:33
Serija srednje zalosno izgleda do sada. Nebulozno da Enterprise NX-1 izgleda spolja bolje od onog u Next Generations (NCC-1701-D), a treba da izgleda gore od Kirkovog broda, jer, za one koji neznaju, NX1 je prvi Enterprise!!!!!!!! A jos gore, sto je unutra jadac, enterijer ko u Peglici lol. A da ne pricamo o trudu (i parama verovatno) ulozenim u snimanje serije: Low Budget!!! U Enterprise u NG sve vrvi od zivota: clanovi posade se setaju po celom brodu, ima puuuuno statista i sporednih likova u uniformama, a ovde su ih sve nabili na Bridge, ko u podrumu!!!!

nesonjacc
22.9.2006, 23:46
Pa dobro sad.

NCC-1701-enterprise( tos) - je dizajniran pre 40 godina. Ipak kad bi ga sada radili budi siguran da bi ga redizajnirali( da bude nesto gore od NCC-1701D ali mnogo bolje od NCC-1701) - i izgledao bi mnogo bolje
Warp nacele na NX01 su istog tipa kao i kod NCC-1701(NCC-1701A ima vec savremeniji tip)
http://www.30doradus.org/spaceships/images/ncc1701.jpg

Tako da mi to i nije neka zamerka.
Mada su mogli da se malo vishe potrude oko 81 i kusur clana posade.

holodoc
23.9.2006, 0:27
Koga interesuje BTW na wiki-ju ima interesantnih kratkih preview-a svih Enterprise-a: od NX01 pa sve do NCC1701-I :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Starship_Enterprise

Mada su napravili glupost pa je kapetan Enterprise F-a Data koji je kao što znamo poginuo u "Nemesisu" :D

nesonjacc
23.9.2006, 0:39
Heh - nisu ocekivali taj razvoj situacije u Nemesisu :)
A i koliko znam Will Riker je na Titanu :D

SirDuck
23.9.2006, 0:53
Evo sad sam pogledao 5-u epizodu:)
Ubi me ono krcanje :n-cc2:
Cela epizoda samo krrrrr krkrrrr kkrrrrr
Ali nema veze.
Prevod je malo bolji, bar mi se tako cini.

A sad, na spavanje.......

holodoc
23.9.2006, 1:10
Heh - nisu ocekivali taj razvoj situacije u Nemesisu
A i koliko znam Will Riker je na Titanu

Pa u suštini moraš baš dobro da poznaješ Star Trek univerzum da ih sve povataš :D Data je inače kapetan samo u par romana Petera Davida u kojima je Thomas Will Riker takođe i kapetan Enteprise-a E :D Prilično zakomplikovana situacija jednom veoma čestom greškom u Star Trek univerzumu - nekonzistentnosti priče :D

Inače, koga interesuje nakon filma Star Trek: Nemesis izdata su tri romana vezana za prekomandu Williama Rikera na "USS Titan". Verovali ili ne zajedno sa njim na istom brodu u sva tri nastavka služi "Tuvok" i sestra "Ogawa" koje svi pamtite iz Voyagera. Ko nije pročitao navedene romane savetujem mu da to učini jer su za dimenziju interesantiji od filmova :D

Link:http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Titan_%28Star_Trek%29

101st Airborne
23.9.2006, 1:33
Ovo veceras je bilo poprilicno neinteresantno do pojave "trudnoce":) Ovaj serijal nikada nisam gledao, ali moram da kazem da su Skoti i ekipa, pa i Pikard meni ipak neprevazidjeni...

nesonjacc
23.9.2006, 2:45
Pa u suštini moraš baš dobro da poznaješ Star Trek univerzum da ih sve povataš :D Data je inače kapetan samo u par romana Petera Davida u kojima je Thomas Will Riker takođe i kapetan Enteprise-a E :D Prilično zakomplikovana situacija jednom veoma čestom greškom u Star Trek univerzumu - nekonzistentnosti priče :D

Inače, koga interesuje nakon filma Star Trek: Nemesis izdata su tri romana vezana za prekomandu Williama Rikera na "USS Titan". Verovali ili ne zajedno sa njim na istom brodu u sva tri nastavka služi "Tuvok" i sestra "Ogawa" koje svi pamtite iz Voyagera. Ko nije pročitao navedene romane savetujem mu da to učini jer su za dimenziju interesantiji od filmova :D

Link:http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Titan_%28Star_Trek%29

Pa zato postoji Canon i Non Canon. U svakom sluchaju cinjenice koje je nemesis ostavio su:
Data -dead
B4 -najverovatnije zamena za Data-u
Riker/Troy(par) - USS Titan
Picard - josh uvek komandant NCC-1701E( koji je josh uvek citav-i u popravkama u poslednjem kadru nemesisa)- i ciji mi se dizajnmnooogo svidja( i steta sto je movies exclusiva)
http://techspecs.acalltoduty.com/images/sov/sov1.jpg

Janeway -Admiral.( uz USS Voyager retired)

Tako da s obzirom na pravilo da samo one ship at the time moze da nosi naziv Enterprise( moraju prvo da vide sta ce sa NCC-1701E -uniste, penzionishu.. pa onda ubace novi)
U stvari izuzetak od pravila je epizoda TNG - Yeasterday's Enterprise. Tu imamo NCC-1701D i NCC1701C tek jedan pored drugog( ali dobro to su special okoklnosti.

A tek kad vizuelno vidimo sta ce se desiti posle ovoga( tj novi film serija koji prati post Nemesis timeline) - znacemo da je to Canon

Ali govorka se da ce Star trek XI film biti nesto sasvim novooo.(posle par propalih pokushaja da stvarno pocnu da rade na njemu



Hehe

iwcham1979
23.9.2006, 8:34
@holodoc: Data moze biti kapetan. Nisu u Nemesisu pronasli B4 slucajno. Imaju kopiju Datinog memory chipa i voila :)

nesonjacc
23.9.2006, 10:37
Pa da tako i jesu ubili Data-u( da bude zanimljivo) ali i nisu ubili Data-u
Odnosno referenca na -jesu ubili Spocka -ali eto njega nazad

holodoc
23.9.2006, 11:58
@holodoc: Data moze biti kapetan. Nisu u Nemesisu pronasli B4 slucajno. Imaju kopiju Datinog memory chipa i voila :)

B4 da ali ne i Data :) Misliš li da su sećanja sa memorijskog čipa sve što je potrebno da od praznog čoveka (androida) napraviš identičnu kopiju originala. Uostalom, skoro kompletan "Nemesis" govori upravo o tom problemu tj. da li bi Šinzon bio isti Picard da je preživeo sve što i sam Picard u svom životu. Da podsetim, Šinzon je Picardov klon, znači preduslovi su stvoreni za dalje razglabanje priče.

Jako, jako interesantna tema ;)

DJ_MY_SOUL
23.9.2006, 13:06
Stvarno lepse serije od ove trenutno nema! I ne mogu da verujem da su one epizode sa Captain Kirk i spockom stare 40godina!!??

stefanmg
23.9.2006, 13:22
Hoće li ikome, ikad, igde, iakako, pasti na pamet ime ''zabranjene'' serije: Futurama!!! Kako se niko ne seti!?:n-cc2:

iwcham1979
23.9.2006, 20:19
@HOLODOC Lepo si shvatio poentu filma, ali gresis u vezi Date. Data je vestacki oblik zivota koji ima osecanja i emocije,ali, za razliku od Sinzana i Pikara i svih drugih flesh-and-blood humanoida moze da ih ukloni, uklanjanjem cega drugog nego CIPA za emocije. U nekoliko navrata Pikar pita da li Data nosi cip za emocije ili ne. Primer je Insurrection, kada Data "poludi" Takodje, Dati je moguce obrisati delove secanja i pitati ga: "Now, what's the last thing you remember!" Dakle, da, mislim da su sećanja sa memorijskog čipa sve što je potrebno da se od androida napravi identična kopija originala. Nemojte shvatiti pogresno. Ne mislim da je Data oslikan kao jedan veliki moderan hard disk. On je zivo bice, ali drugacije od nas bas u tome sto mu je moguce uzeti secanja, osecanja i emocije i vratiti mu ih. Bez njih on je samo ljustura.
Cak nije nebulozno sto se Data spominje kao kapetan Enterprise F. A i da ne bude tako on se vraca na pocetak prve sezone, postace, recimo, Data 2, i opet postavljati pitanja koje pita trogodisnje dete kada neko upotrebi metaforu!
Mislim da Data nije mrtav i da cemo opet videti Brenta Spinera, Datu!!!!

nesonjacc
23.9.2006, 20:49
Pa veliko je pitanje da li cemo opet videti Brenta Spinera - jer je najverovatniji scenario da ce naredni star trek biti nesto sasvim novo. A posle nemesisa( i kratkotrajnih spekulacija) -Patrick Stewart i ekipica su ipak ostali verni odluci da se penzionishu kad je ST u pitanju.
A posle cancelovanja Enterprisea nekako je buducnost cele francshize( koja je odolevala istoriji 40 godina) - u pitanju
Pa kako ce se stvari razvijati ostaje da se vidi.

I da - sve to oko memorijskih cipova ipak ne menja cinjenicu da to nije Data vec B4

Eni
23.9.2006, 23:52
Ha, baš sam gledao: Star Trek: The Movie iz '79, na Kabel 1 ako se ne varam...
V-GER traži tvorca.... buhahaha... :D

Nego, ja imam informaciju iz pouzdanog ST izvora da će se u sledećem filmu raditi o Kirku i Spoku... kad su bili mladi.... što je sad moderno u holivudu raditi...

Meni zvuči kao šit, ali eto... :boodala:

iwcham1979
24.9.2006, 0:04
Moguce, ako su vesti svezije od 4 meseca :) :

"Stewart had said after the failure of Star Trek: Nemesis another Star Trek: Next Generation film would be unlikely. However, in December 2005, Stewart disclosed that talks are in the process for another Star Trek film, and that after fulfilling his previous commitments, he would be open to the possibility of reprising his role as Jean Luc Picard. On April 20, 2006, a new Star Trek movie was announced by Paramount (Star Trek XI)".

Eddie
24.9.2006, 1:08
Hmm..ja imam na cd prvih(?) 10 filma,zadnja 3 jos nisam odgledao.Te serije koje pominjete su ustvari filmovi podeljeni na epizode ili su to posebne price???
Kirk i njegova posada su mi mnogo gotivniji od Pikarda i njegovih ortaka:)

nesonjacc
24.9.2006, 1:46
Auuuu Eddie - evo da ti ja kazem dok holodoc ne pocne da "divlja":D
Shalim se.
Ovako - Filmova ima ukupno 10

A serija ima ukupno 5
Tos -the original series
Tng - The Next Generation
Ds9- deep space nine
Voyager
Enterprise( ovo je prequell -tj deshava se pre TOSa)
A tu je i(ST:TAS - The Animated Series) -

Vidish u pitanju je star trek universe u koji su smestene sve serije i filmovi( kao i novels i tako dalje) i dele jedinstveni Timeline( redosled dogadjaja)-ili ti hronlogiju. Takodje svi likovi postoje( pa se u serijama ili filmovima "gostovanja" likova is drugih serija neretko desavaju)
Ali generalno svaka serija ima svoje likove i svoj Zaplet( plotline)

Sto se filmova tiche - oni su za sada bili rezervisani samo za TOS set likova(Kirk i kompanija)u filmovima 1-7 i TNG( Picard i kompanija)7-10
Gde je film br 7( generations) napravljen kao prelaz izmedju ostarelih TOS likova i mladjanih TNG likova.-pa ima i jedne i druge

Svaka od ovih serija ima odredjeni broj sezona( koje imaju po odredjeni broj epizoda) - u svakom sluchaju dooooosta toga za gledanje:aplauz:

Odgovor na tvoje pitanje - Sve su to posebne stvari .

iwcham1979
24.9.2006, 2:01
Ste procitali official synopsis of Nemesis na startrek.com.

".....Later, the senior officers gather to remember their lost friend. Picard also wants to tell B-4 about his courageous brother, but the android still appears not to completely comprehend what has happened. As Picard is about to leave, B-4 softly sings to himself: "Never saw the sun ... Never saw the sun ..." In a moving moment, the captain realizes that B-4 is singing "Blue Skies," the same song that Data serenaded the crew with not so long ago. Perhaps Data's memory will live on after all.":dedica:

Viper
24.9.2006, 4:18
@nesonjacc: ne zaboravi ST:TAS - The Animated Series, mislim da su snimane `73-će a po hronologiji su, kako sam čuo, negde posle treće sezone TOS-a, glasove su davali originalni glumci, ima oko 27 epizoda.

Pozdrav !

nesonjacc
24.9.2006, 10:58
@Viper: Pa dobro rekao sam -novels i druge. Tako da nije bash propusr propust. Sad ce da bude dodato:D
Cheers

Eddie
24.9.2006, 21:29
@nesonjacc
Hvala covek,moram da nadjem i te epizode negde:icon_scra
A da li vam se svidja Star Wars i njihova s*anja?Meni su mnogo glupi,mislim da samo ameri mogu da se pale na one maceve:rofl:

Ocelot
24.9.2006, 21:41
Star Wars je uneo revoluciju u ovaj zanr. Bio je stvarno originalan u to vreme, i jos uvek je. Druga stvar je to sto se tebi ne svidja. I nije popularan samo u Americi vec u celom svetu.

player1
24.9.2006, 22:13
Posle prvih par dosadnih (ma nisu dosadne, zapravo, samo drugačije od onog na šta smo navikli) kasnije postaju prokleto jače i od NG i Voyager i DS9 zajedno...

Nista nije jace od DS9 kada pocnu Dominion ratovi (ma, prvi put da vidis masonve svemirske borbe u Star Trek serijalu). Mada priznajem, ovo je samo moje licno misljenje. Pre pojave Dominiona DS9 je znao mnogo da smara.

Enterprise sam gledao na HRTu, ali nije lose obnoviti gradivo.

Moja tuzna prica je da sam gledao samo prvih pet epizoda na satelitskom HRTtu (iste ove koje su prikazali ove nedelje), pre nego sto su ga skremblovali sa ViaAccess2. Inace sam prostudirao sve ostale Star Trek serijale na hrvatskoj televiziji sem ovog.

Sad cu naizad moci da odgledam i ovaj.

StudioB vikendom pusta Farscape.

Sto je meni super...
Radim dano Star Trek, vikendom Farscape.

nesonjacc
25.9.2006, 7:37
Nije Star Track - vech Star Trek - Nema na chemu :D

iwcham1979
25.9.2006, 10:42
Pa da, track je staza, pa zbunjuje nas slobodan prevod. Trek znaci dugo, naporno putovanje

zone2403
25.9.2006, 23:10
Sto je meni super...
Radim dano Star Trek, vikendom Farscape.

Kad smo vec u vodama SF-a, Avala je preko vikenda pustila i prvu i drugu epizodu miniserije Dina!

Oggy
27.9.2006, 3:17
ja sam uzivao u Enterprise-u.. pogotovo nedelja, sve epizode zaredom do jutra na HRT-u. Nisam preveliki poznavalac StarTrek-a ali oduvek sam ga gotivio :)

Mozda krenem da gledam Enterprise ispocetka, dosta epizoda nisam video!

DukeofSerbia
27.9.2006, 13:00
Odgledao sam nekoliko epizoda. Nije nesto. Voyager je i dalje najbolji za mene. Bez premca.

Ja se pitam kada ce neko Voyager da emituje u Srbiji. Kad Hrvata bilo vec nekoliko puta. Mislim, Paramount ima zastupnika ovde...

player1
27.9.2006, 14:50
Pa sad, Voyager je i jedini koje se nije davalo na ovim prostorima (od novijih serija, arhaicni original ne racunam).

TGN je ceo bio na RTSu pocetkom devedesetih, DS9 na Kosavi, a evo sad Enterprise na Avali.

holodoc
27.9.2006, 15:49
TGN je ceo bio na RTSu pocetkom devedesetih, DS9 na Kosavi, a evo sad Enterprise na Avali.

Wrong! Bila je samo prva sezona u okviru noćnog programa "Noć i Dan" :D

player1
27.9.2006, 16:38
Wrong! Bila je samo prva sezona u okviru noćnog programa "Noć i Dan" :D

E pa nije, znam da sam odgledao bas sve epizode koje su se kasnije pojavile na HRT2. Bas sve...

P.S.
Jedino je DS9 bio i na RTSu, ali samo prva sezona.

holodoc
27.9.2006, 18:07
E pa nije, znam da sam odgledao bas sve epizode koje su se kasnije pojavile na HRT2. Bas sve...

P.S.
Jedino je DS9 bio i na RTSu, ali samo prva sezona.
Koliko je meni poznato jedine epizode serijala "Stra Trek:The Next Generation" koje su ikada emitovane na RTS-u bile one koje su emitovane na prvom programu tadašnje "TV Beograd" iliti u prevodu današnjeg "RTS-a 1". Emitovana je samo prva sezona (21 epizoda) u okviru noćnog programa "Noć i Dan" nakon čega je emitovanje prekinuto.

Kasnije je RTS3 (Treći program) emitovao takođe samo prvi serijal "Star Trek: Deep Space Nine" serijala nakon čega je emitovanje opet prekinuto.

Prva televizija, po mom saznanju koja je emitovala neki "Star Trek" serijal u potpunosti je bila "TV Košava" i to je bio kompletan serijal "DS9-a" pre par godina ;)

DukeofSerbia
27.9.2006, 20:18
Pa sad, Voyager je i jedini koje se nije davalo na ovim prostorima (od novijih serija, arhaicni original ne racunam).

TGN je ceo bio na RTSu pocetkom devedesetih, DS9 na Kosavi, a evo sad Enterprise na Avali.

DS9 je najgori. A najbolje (Voyager) šipak.:boodala: Na svu sreću pa sam gledao na HRT i nemačkom SAT1 svojevremeno. Kao što ovde niko neće otkupiti Stargate SG1 (BK emitovala prvu sezonu, mislim čak ni celu).

player1
27.9.2006, 20:38
Koliko je meni poznato jedine epizode serijala "Stra Trek:The Next Generation" koje su ikada emitovane na RTS-u bile one koje su emitovane na prvom programu tadašnje "TV Beograd" iliti u prevodu današnjeg "RTS-a 1". Emitovana je samo prva sezona (21 epizoda) u okviru noćnog programa "Noć i Dan" nakon čega je emitovanje prekinuto.

Ja sam prilicno siguran da je kasnije (posle tok prvog emitovanja jedne sezone), emitovan ceo TNG, mozda godinu dana kasnije. Prilicno sam siguran u ovo jer znam da sam neke kasne epizone TNGa gledao pocetkom devedesetih. Pa jos se secam da sam gledao neku cross-over epizodu kada enteprajz slece na DS9 i kada gostije onaj doktor iz DS9. To su prilicno kasne epizode TNGa.

holodoc
27.9.2006, 21:01
Mož' da bude ali mi onda nije jasno kako ja to nisam gledao a vodi računa da TNG ima 176 epizoda ;) i da bih sigurno to pomenuo.

Inače to je epizioda "Birthright" kada Data saznaje da može da sanja ;)

player1
27.9.2006, 21:22
Inače to je epizioda "Birthright" kada Data saznaje da može da sanja ;)

Da, ta epizoda.
Mozda je to bilo na nekom drugom kanalu (na primer 3K), ali stvarno ne mogu da se setim. U to vreme nije ni bilo drugih znacajnih TV kanala...

grdja
28.9.2006, 19:51
Lepo je videti malo SFa na nasim prostorima. Enterprajz ima dva plusa, dobru uvodnu spicu i normalne uniforme. Salim se, ali dosta epizoda je jako slanbe. Pokusaj ubacivanja glavne price u vezi time-travela, ali smuljano. Gomila sitnih epizoda koje nit doprinose prici nit su same za sebe dobre. To je u ostalom boljka koja je mucila i Voyager. DS9 je bio solidan ali slabiji od TNGa, a Voy i Ent su mnogo slabiji od njih obe. Previse promasenih ideja, previse epizoda koje nit smrde nit mirisu. Plot za TNG i DS9 su radili Brendon i Braga uz saradnju Gena Rodenburyija, kada je Gene preminuo B&B su bili slobodni da nakaze trek kako im dune. Enterprajz ima par solidnih epizoda u trecoj i cetrvtoj sezoni kada su dozvolili jednom drugom liku da radi script za tih par epizoda ali publika je bila isuvise nezadovljna ostatkom (losih) epizoda, americke mreze su je emitovale u nebuloznim terminima, Trek fanatici su napadali seriju zbog krsenja kanona i CANCELED.

Farscape koji ide na Studiu B, mislim iso je on na prvom u pola cetri ujutro, je jako dobra serija ako vam sam dizajn nekih aliena ne bude previse neuverljiv. Izgleda da ce HRT2 krenuti da pusta novu Galacticu, daleko najbolji SF u ovoj deceniji. Sinoc je bio prvi deo mini-serije na HRT2 u 23h.

Carl Jonson CJ
28.9.2006, 22:44
Срамота је да ХРТ има скоро сваки други дан неки СФ филм или серију, док наша национална серија пушта неке тамо кримиће или шта. Поздрављам Авалин корак, и баш ми је драго што су одлучили да пуштају СТ :)

nesonjacc
28.9.2006, 23:19
Nasha nacinalna televizija se bavi Otpisanim i domacim filmovima za koje nismo ni znali da postoje( u konjukciji sa Pinkom)
A sa druge strane Pink - od silnih latino americkih sapunica i domacih filmova za koje nismo ni znali da postoje( zacinjenih grand produkcijom :n-cc2: ) - nema mesta za bilo sta kasvetno u programu.

Pa kad kazu -Eto pocinje nova sezona - sad cemo da emitujemo NOVO........... ja se slatko:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Bravo za tv avalu -Nadam se da ce tako da nastave

player1
29.9.2006, 7:50
Nasha nacinalna televizija se bavi Otpisanim i domacim filmovima za koje nismo ni znali da postoje( u konjukciji sa Pinkom)

Zavrsili su Otpisane, sad ponove repriziraju Stizu dolari...

DukeofSerbia
29.9.2006, 12:33
To je u ostalom boljka koja je mucila i Voyager. DS9 je bio solidan ali slabiji od TNGa, a Voy i Ent su mnogo slabiji od njih obe. Previse promasenih ideja, previse epizoda koje nit smrde nit mirisu. Plot za TNG i DS9 su radili Brendon i Braga uz saradnju Gena Rodenburyija, kada je Gene preminuo B&B su bili slobodni da nakaze trek kako im dune. Enterprajz ima par solidnih epizoda u trecoj i cetrvtoj sezoni kada su dozvolili jednom drugom liku da radi script za tih par epizoda ali publika je bila isuvise nezadovljna ostatkom (losih) epizoda, americke mreze su je emitovale u nebuloznim terminima, Trek fanatici su napadali seriju zbog krsenja kanona i CANCELED.


Voyager je најуспешнија франшиза икада у ST универзуму. :dedica: И прича је одлична.

holodoc
29.9.2006, 14:53
Voyager je најуспешнија франшиза икада у ST универзуму. :dedica: И прича је одлична.

Uspeh ne podrazumeva uvek kvalitet :)

zone2403
29.9.2006, 23:02
Farscape koji ide na Studiu B, mislim iso je on na prvom u pola cetri ujutro, je jako dobra serija ako vam sam dizajn nekih aliena ne bude previse neuverljiv. Izgleda da ce HRT2 krenuti da pusta novu Galacticu, daleko najbolji SF u ovoj deceniji. Sinoc je bio prvi deo mini-serije na HRT2 u 23h.

Amin tome, nedavno sam dobio sve epizode prve dve sezone BSG-a i mogu samo da kazem da onaj ko nije gledao, ne zna sta je propustio!!!:dedica:
Bojim se da Star Trek mora mnogo da radi da bi dostigao standarde koje je ova serija postavila!

holodoc
29.9.2006, 23:33
Amin tome, nedavno sam dobio sve epizode prve dve sezone BSG-a i mogu samo da kazem da onaj ko nije gledao, ne zna sta je propustio!!!:dedica:
Bojim se da Star Trek mora mnogo da radi da bi dostigao standarde koje je ova serija postavila!
A koje je to standarde postavio "Battlestar Galactica" ako može da se zna??? :)
Ja trenutno ne mogu da se setim nijednog a gledao sam kompletan serijal BSG-a nekoliko puta. Jedine prednosti su joj možda to što podseća malo na "Wing Commander" :D i uboga priča o povratku kolonije na planetu za koju neznaju ni da li više postoji a zove se Zemlja. A i Ciloni su mi pomalo previše naivni :) Daleko od toga da kažem da je BSG loša serija ali mislim da ni u snu ne može da se poredi sa uticajem koji je "Star Trek" imao kako na samu filmsku industriju tako i na nauku, istoriju i druge oblike napretka :)

zone2403
29.9.2006, 23:57
A koje je to standarde postavio "Battlestar Galactica" ako može da se zna??? :)
Ja trenutno ne mogu da se setim nijednog a gledao sam kompletan serijal BSG-a nekoliko puta. Jedine prednosti su joj možda to što podseća malo na "Wing Commander" :D i uboga priča o povratku kolonije na planetu za koju neznaju ni da li više postoji a zove se Zemlja. A i Ciloni su mi pomalo previše naivni :) Daleko od toga da kažem da je BSG loša serija ali mislim da ni u snu ne može da se poredi sa uticajem koji je "Star Trek" imao kako na samu filmsku industriju tako i na nauku, istoriju i druge oblike napretka :)

Kao prvo, ja ne tvrdim da je Star Trek losa serija, far from it!!! Ono na cega mislim kada spomenem BSG je realisticnost cele serije ako tako mogu da kazem. Za razliku od ST u BSG-u vojska lici na vojsku, uniforme ne izgledaju kao pizame ili trenerke, a komandni most (ili CIC) ne lici na dnevnu sobu iz osamdesetih! Svi likovi su realniji i da tako kazem ''zivotniji'' (i nije me neki izraz ali ne mogu boljeg da se setim), nisu sveznalice tj. nisu kao recimo Pikar strucnjaci za sve od knjizevnosti, preko istorije i sporta do warp pogona. Vizija covecanstva koja je pretstavljena u BSG mi izgleda daleko verovatnija od utopije koju prikazuje ST. Uopste smatram da je BSG sa jedne strane okrenut realizmu, a ST bajkovitosti. I mozda je u tome u stvari problem, sto se te dve serije jako mnogo razlikuju i samim tim jaci utisak ostavljaju na razlicite ljude. Meni se BSG mnogo vise dopala, ali ipak rado pratim i Enterprise, shvatas sta hocu da kazem. A i logicno je da je BSG imala manji utisak na ljude jer se prikazuje neuporedivo krace od ST u njenim raznim inkarnacijama. BSG tek treba da stvori svoju pravu fan bazu, dok ce je ST uvek imati, cak i kada se ne budu snimali novi serijali!
OK, to je to za sada, izvinjavam se zbog dugackog posta ali morao sam:alealeee:

holodoc
30.9.2006, 1:25
Kao prvo eto zašto mrzim "Vozager" i sve što je izašlo posle njega iz "Paramount-ove" kuhinje. Jednostavno sve to uništava kult dobrog "Star Trek-a". Dok je "Vozager" bez ikakve sumnje zaslužan za uništavanje mita o beskrupuloznim i potpuno atipičnim Borg-ovima "Enterprise" se večerašnjom epizodom potrudio da ubije još jednu legendu, Nauzikance. Nije mi jasno ko je u produkciji "Enterprise-a" bio zadužen da do tada neistraženi strah i trepet svemira koji stavljaju klingonce u drugi plan, Nauzikance, ovako uništi i predstavi ih kao mlitave, smotane i jednom rečju smešne. Ovi tipovi bi trebali u svoje slobodno vreme da vežbaju pikado jedan na drugome a bojim se da bi ova savremenija verzija umrla od obične promaje.

Nauzikanci se prvo pominju u epizodi "Tapestry" http://memory-alpha.org/en/wiki/Tapestry kada se pravi osvrt na Picard-ove dane na Akademiji gde je u tuči dobio 20 cm dugačak nož direktno kroz srce. Evo linka ka dodatnim informacijama o njima na "Memory alphi" http://memory-alpha.org/en/wiki/Nausicaan.
Ono na cega mislim kada spomenem BSG je realisticnost cele serije ako tako mogu da kazem. Za razliku od ST u BSG-u vojska lici na vojsku, uniforme ne izgledaju kao pizame ili trenerke, a komandni most (ili CIC) ne lici na dnevnu sobu iz osamdesetih! Svi likovi su realniji i da tako kazem ''zivotniji'' (i nije me neki izraz ali ne mogu boljeg da se setim), nisu sveznalice tj. nisu kao recimo Pikar strucnjaci za sve od knjizevnosti, preko istorije i sporta do warp pogona.
Pa mene je Star Trek impresionirao baš upravo zbog dubine koju bar meni lično Galaktika nema. Drugim rečima, Star Trek se razlikovao od svega do tada viđenog. U putanju je bio jedan novi pristup budućnosti mnogo svežiji od relativno često korišćene ideje priče u BSG-u. Što se tiče Picarda, normalno je da jedan kapetan poznaje kako njegov brod funkcioniše. Normalno u granicama koliko se to od njega zahteva. Pre nego što je postao kapetan "Enterprajza" bio je veoma veoma dugo kapetan na "Stargejzeru" koji je skoro potpuno drugačija priča od broda Galaxy klase :) Za tehnikalije tu je Geordi da sređuje stvari.
Nije tačno da "Star Trek" teži više bajkovitosti. Primer za to je da je isti imao enormnog uticaja na razvoj nauke i tehnike. Primera radi, impulsni pogon koji se toliko pominje u "Star Treku" je pre jedno desetak godina doživeo da ugleda svetlost dana i to pod imenom "Ion engine". Inače, prvi ovakav motor koji koristi jone za propulziju je ugrađen u sondu "Deep Space One" koja je pre oko mesec dana završila svoju dugogodišnju misiju posle "susreta" sa čini mi se Mars-om. Zatim tu su direktne inspiracije iz "Star Treka" kao što su PDA, holografija, mobilni telefoni itd. Čak štaviše pre par godina objavljen je naučni rad jednog austrijanca koji je tvrdio da je izmislio mašinu koja je sposobna da transportuje čestice. Doduše po njegovim rečima to mu je pošlo za rukom sa sitnim česticama kao što su protoni :)

zone2403
30.9.2006, 1:44
Lepo sam ja pre jedno dve tri godine rekao: Ceterum censeo sa trekijima ne vredi ulaziti u raspravu:D :D :D ! Nadam se da ovo neces pogresno da shvatis, posto mi nije bila namera da vredjam!

BTW tvoja primedba o vecerasnjoj epizodi Enterprisea bash stoji, i ja sam pomislio na isti detalj sa Pikarom, on bese zbog toga ima ugradjeno vestacko srce, jel da?

holodoc
30.9.2006, 2:03
Ma nisam ja baš toliko zaluđen "Trekom" da bih ignorisao argumente. Naprotiv, poslednjih par godina počeo sam da uživam u traženju mana i nelogičnosti "Star Trek-a" jer su stvarno počeli da preteruju sa nekonzistentnošću i stepenom sirovosti priče koja bode oči. Neka bude kako bilo ali sam bio i ostaću neviđeni fan TOS-a, DS9-a i pre svega TNG-a. Kažem da uopšte nije važan set i preterivanje sa CGI-om i bitkama između ogromnih flota (zbog čega je DS9 narušio do tada skladnu koncepciju i lepotu postepenog serviranja užitka) već priča i ideje koje su nastale isključivo za potrebe serijala. Svaki "Trekkie" je sigurno primetio da je veoma retko da se u ostalim serijalima napravi neka originalnija priča od onih koje su bile u TNG-u. Dobro, TOS je ipak imao prve originale ali je TNG pokupio najbolje i dodao još nebrojano interesantnih koncepata.

Što se tiče Picard-a to je tačno. Zbog tog njegovog incidenta često je u životu imao problema sa svojim veštačkim srcem. U toj epizodi "Tapestry" Picard je ranjen i nalazi se na samrti kada mu Q pruža još jedanput priliku da se vrati i ispravi tu grešku zbog koje sada treba da umre. Epizoda se igra fantastičnom idejom da li bi bilo ko od nas ispravio u prošlosti ono za šta u sadašnjosti misli da je tada bila greška. Rešenje epizode je maestralno urađeno a na mene je definitivno ostavila utisak Picard-ova odluka. Jedna od mnogih zbog kojih Picarda smatram idealnim kapetanom Zvezdane flote.

A da. Svidelo mi se i kako Picard izgleda u zelenoj uniformi :D

blueboyns
30.9.2006, 5:10
Konačno da se i kod nas neko seti SF-a
Mada sve je to već davno odgledano nažalost na HRT-u...

Ali prevod je katastrofa!
Taj tip ladno nezna engleski, ili to radi toliko half-ass da čovek ne poveruje da je to moguće!

npr.:
nacel-konstrukcije
charges-mašine
pluming-olovne cevi !!!
Ti Pol...
biseri se gomilaju u svakoj epizodi.

Što se tiče uvodne numere meni se povraćalo kad sam je prvi put čuo, posebno što sam mislio da je izvodi Bryan Adams :)
Reči su dobre ali su melodija i vokal toliko ljigavi da uvek prebacim kanal dok ne prodje.

Prve dve sezone jesu spore i naporne ali služe za upoznavanje psihologije likova i kasnije se vidi da su na mestu, mada nije toliko zabavno kao treća i četvrta.
Setimo se samo one epizode sa otrovnim polenom ili kad buše onu kometu, smorina živa ali se tu naglašava još klimav odnos i nepoverenje ljudi i Vulkanaca i pored sve saradnje. Naravno moglo je to i zabavnije da se prikaže ali ovo je sasvim u duhu ST-a.

Meni je npr. Voyager u prve tri sezone bio neopevano djubre. Gledao sam jedino jer je išao premijerno na Sky One (ah dobra stara vremena)
A onda u četvrtoj dolazi Jery Rian, a ostalo je, pa još uvek shitavna serija ali je tu barem akcija sa borgovima i 7of9 u jako uskom kostimu :P

U ENT T' Pol čini prve dve sezone mnogo zanimljivijim. Ne samo zbog izgleda nego kao i kod 7of9 u VOY, njen odnos prema ljudima i prilagodjavanje njihovom ponašanju, razvoj stava od nadmenog prezira do odanog prihvatanja vrednosti ljudske posade čiji neizostavni deo postaje. Meni su delovi svake epizode koji se time bave jako zanimljivi.

Još jednom i pored svih gluposti u prevodu bravo za Avalu, posebno još kad se ima u vidu da vikendom ide Dina... možda konačno dobijemo pristojnu tv u ovoj zemlji...

grdja
1.10.2006, 22:08
Khm, samo da napomenem, pohvale su u vezi nove Battlestar Galactice. Izdanje BBCja i SF chanela iz 2004/5/6. O staroj Galactici (iz 70desetih) ne vredi ni raspravljati, mnooogooo je losa.

zone2403
4.10.2006, 1:55
Jedan prevodilacki biser iz Enterprisea od proslog cetvrtka:

"They must have some kind of a dampening field!"

Prevod:" MORA DA IMA VLAGE!!!":rofl: :boodala: :kreza:

Nemesis
4.10.2006, 10:34
Khm, samo da napomenem, pohvale su u vezi nove Battlestar Galactice. Izdanje BBCja i SF chanela iz 2004/5/6. O staroj Galactici (iz 70desetih) ne vredi ni raspravljati, mnooogooo je losa.

Pa, za 70-te je bila VRH! :dedica:

holodoc
5.10.2006, 0:55
I posle neka neko kaže da ovaj tip što je prevodio serijal ima veze sa ovim svetom :) Možda grešim ali sam poprilično siguran da svakom normalnom čoveku nešto "smrdi" u sintagmi "bakterijski virus" :)

BTW, jel se to nazire "Prime directive" u serijalu :)

zone2403
5.10.2006, 1:03
Neka ovako je interesantnije, ako nista drugo, zbog tog lika koji prevodi se bar redovno nasmejem!:tapsh:

Prilicno je ocigledno da je u pitanju neko ko bash i ne prati SF.

zone2403
5.10.2006, 1:06
Pa, za 70-te je bila VRH! :dedica:

Upravo sam poceo da gledam staru BSG i naravno uporedjena sa novom izgleda smesno, ali je ocigledno da je u vreme kada je nastala originalna serija u nju ulozeno mnogo truda!

Iris
5.10.2006, 2:24
Prilicno je ocigledno da je u pitanju neko ko bash i ne prati SF.

Eh, a kada je neko od prevodilaca bio upućen u tematiku?? To važi za većinu TV i filmskih ostvarenja - sećam se samo blama sa "spasilac života" (light saber iz Ratova Zvezda je "naprasno" postao life saver!) :rofl:

player1
5.10.2006, 8:36
Upravo sam poceo da gledam staru BSG i naravno uporedjena sa novom izgleda smesno, ali je ocigledno da je u vreme kada je nastala originalna serija u nju ulozeno mnogo truda!

Kad smo vec kod toga, na HRT2 je juce bio drugi deo BSG mini-serije u 23h.

Tako da sam propustio jucerasnji Enterprise.

Nista zato, repriza u subotu...

zone2403
5.10.2006, 21:03
Eh, a kada je neko od prevodilaca bio upućen u tematiku?? To važi za većinu TV i filmskih ostvarenja - sećam se samo blama sa "spasilac života" (light saber iz Ratova Zvezda je "naprasno" postao life saver!) :rofl:

Imam jedan legendaran titl za Star Trek Firsth Contact.
Primer: Rajker ulazi kod Pikara, a on je nervozan zato sto im flota ne dozvoljava da se ukljuce u borbu sa Borgovima, slusa neku klasicnu muziku.
Rajker ga pita je li to Mocart
odgovor : Ne Berlioz
prevedeno: Jok, bre Mokranjac!!!:aplauz: :rofl:

mmn2911
10.10.2006, 19:24
E ovo je stvarno dobro... Daj odakle ti taj titl, jer skinuto sa neta, ili si sam pravio???

holodoc
11.10.2006, 1:35
prevedeno: Jok, bre Mokranjac!!!

Pokušaj da nađeš prvu verziju prevoda First Contacta i videćeš da ima još mnogo više od "Jok bre, Mokranjac" ;)

oluja
11.10.2006, 12:17
Pogledajte i ovo:

http://www.startrek.com/startrek/view/news/article/23775.html
http://news.com.com/Star+Trek+returns+to+TV+with+digital+facelift/2100-1026_3-6116056.html
http://tv.ign.com/articles/730/730321p1.html

:)

nesonjacc
11.10.2006, 13:11
Hehe. Ko bi rekao.

Eto i TOS dobija novo ruho.( mada mozda bi im Bobi uputio par zamerki na 3d model enterprisea :))
E bash me zanima na shta ce sve to da lichi :alealeee:

SpyBot
11.10.2006, 18:04
U pripremi TNG strip

Izdavačka kuća IDW Publishing koja je između ostalih izdala strip izdanja popularnih serija CSI i Angel, najavila je izdavanje Star Trek stripa. Planovi izdavačke kuće su dalekosežni, a više detalja moći ćemo saznati u nekoliko sljedećih mjeseci.

Prva Star Trek miniserija biti će izdana u siječnju 2007., obilježavajući tako 20. godišnjicu TNG-a. Strip će pratiti nove pustolovine kapetana Jean-Luca Picarda i posade USS Enterprisea NCC-1701-D, kroz šestodijelno izdanje, a koje će se odvijati u TNG vremenskom razdoblju.

Kada je Star Trek IV: The Voyage Home 1987. godine pusten u distribuciju u Europi i Juznoj Americi, predstavljen je pod izmjenjenim naslovom - The Voyage Home : Star Trek IV. Tom su prigodom producent Harve Bennett i redatelj Leonard Nimoy napravili prolog, a kako bi osigurali sto veći uspjeh filma i bolju prihvaćenost među gledateljima.

Ostatak vijesti pročitajte na Star Trek Centru (www.startrek.sfcentar.com).

zone2403
12.10.2006, 1:21
E ovo je stvarno dobro... Daj odakle ti taj titl, jer skinuto sa neta, ili si sam pravio???

Prevod je dosao uz film od ovaj ''nezavisnog distributera'':a_whistli

ApolloY
14.10.2006, 15:11
evo malo sazetaka vijesti sa Galactica Centra. (http://galactica.sfcentar.com) Za citave vijesti kliknite, ljencine :D

Srijeda, 18.10. u 23:10, HRT 2. Druga epizoda prve sezone Battlestar Galactice. Dok grickate nokte u iščekivanju, pročitajte recenziju prethodne epizode (http://www.sfcentar.com/galactica/Recenzije/33.htm) ["33"], a ukoliko pak propustite "Water", sadržaj možete pročitati ovdje. (http://www.sfcentar.com/galactica/Epizode/Water.htm)

zone2403
15.10.2006, 0:08
evo malo sazetaka vijesti sa Galactica Centra. (http://galactica.sfcentar.com) Za citave vijesti kliknite, ljencine :D

Srijeda, 18.10. u 23:10, HRT 2. Druga epizoda prve sezone Battlestar Galactice. Dok grickate nokte u iščekivanju, pročitajte recenziju prethodne epizode (http://www.sfcentar.com/galactica/Recenzije/33.htm) ["33"], a ukoliko pak propustite "Water", sadržaj možete pročitati ovdje. (http://www.sfcentar.com/galactica/Epizode/Water.htm)

Jeste da sam odgledao sve epizode prva dva serijala, ali i dalje se nadam da ce neko na RTS-u da se opameti i reshi da pocne sa prikazivanjem BSG kad su vec otkupili seriju!!!:n-cc2:

holodoc
24.11.2006, 2:59
Posle onakve gluposti od epizode „Enterprise-a“ koju sam upravo imao prilike da gledam apsolutno sam siguran da više neću trošiti svojih dragocenih tri-četvrt sata na dan na ovu parodiju od serijala. Čak se ne usuđujem više ni da je zovem „Star Trek“ serijal tako da od danas za mene postoji „Star Trek“ na jednoj strani i „Enterprise“ na drugoj. To znači da od danas čak i „Mapete“ smatram više delom „Star Trek“ univerzuma nego što je to „Enterprise“. A „Mapeti“ i „Darth Vader“ se pojavljuju u prvom delu „Star Trek-a“ verovali vi to ili ne :)

Generalno hoću da kažem kako se neko od odgovornih za scenario večerašnje epizode ne pogleda u ogledalo i zapita da li u njemu vidi potpuno anduliranog čoveka operisanog od kontakta sa realnošću. Borgovi u 22. veku!? Ajde što je Voyager počeo sa uništavanjem fame o Borgu kao fenomenu (njemu se bar može donekle oprostiti jer je bio na pravom mestu, tj. Delta kvadrantu) ali ovakva blasfemija mora da potera ne suze nego krv na oči svakog poštenog trekkija. Jeste da su i „DS9“ i „VOY“ patili od zaboravnosti ali ovo je neviđeno. Za informaciju Riku Bermanu i Branonu Bragi, borgovi su se predstavili „Star Treku“ tek Zvezdanog datuma 42761.3 i to u epizodi „Q Who“ pa za one koje mrzi da računaju to je 24. vek. Da situacija bude interesantnija prvi kontakt sa borgovima se odvija u Delta kvadrantu između „Enterprise-a D“ i jedne jako ljute Borg kocke koja umalo nije uništila Picardov brod. I sada neka mi neko kaže da susret između platnenog krša NX-01, koji kao eksperimentalno lično naoružanje posade nosi 16 „faznih pištolja“ i poveći light-show za „spoljašnju upotrebu“, može da savlada pun sastav posade jednog (ma koliko malog) broda borgova. Pazi boga ti. Ako onaj derpe od oficira zadužen za sigurnost, Reed, ne spase stvar onda ne znam ko će. Lično mu bre ne bih dao ni da pere patos u menzi i to jezikom a kamoli da drži fejzer. Ajde da ga stavimo u ring sa oficirima na istoj dužnosti iz ostalih serijala pa da vidimo koliko će puta da ga prepakuju da stane u sopstvene gaće :) Odo, Tuvok ili možda,...kuku, Worf.
Druga stvar. Doktor i nanoboti? Jel ono trebala da bude neka fora. Šta? Na kraju će da se ispostavi da su denobulanci otporni na rigelijansku groznicu ili ljudske polne bolesti. U jednoj epizodi TNG-a a kasnije i u Voyageru bilo je objašnjenja zbog čega nije moguće zaustaviti proces asimilacije bilo koje vrste a ovi pametnjakovići su se našli večeras da imuni sistem sesksualno opterećene vrste predstave kao logično objašnjenje i posledicu svega što je TNG kasnije izgradio. Onog trenutka kada je doktor „inficiran“ morao je momentalno da postane deo Kolektiva i tu nema druge. Čak iako postoji nešto ili neko što ne može da se asimiluje borgovi to momentalno uništavaju. Inače, jednom asimilovana osoba ne može više nikada da se potpuno odvoji od Kolektiva što bi automatski po uništenju brog broda trebalo da izazove ili njegovu smrt ili jake psihološke posledice.

holodoc
24.11.2006, 3:00
Pa još onaj dizajn broda. Dizajn svih borg brodova je namerno takav da su svi oblici pravilne geometrijske figure iz jednostavnog razloga što takav oblik poboljšava kretanje kroz transwarp conduite a da ne pominjem da je oblik neophodan za brzu samoregenraciju oštećenog broda i transfer energije kroz isti. RTF.

Iskreno neznam više šta mogu da pokvare u „Enterprise-u“ i šta je razlog ovoj mlađoj generaciji SF zaljubljenika da uopšte pominje taj serijal kao nešto vredno pomena. Da li će možda u nekoj od kasnijih epizoda da se ispostavi da su se ovi borgovi vraćali sa Kupusijade u Guči ili da su bili na godišnjem odmoru u Vrnjačkoj banji. Možda će da se ispostavi da je ona poruka na kraju samo trebala da posluži u 24. veku da se signalizira Federaciji gde se zagubio Voyager. Pa borgovi razmišljaju u četiri dimenzije zar ne? Ovi vala ne razmišljaju ni jednoj jedinoj. Sve ovo zvuči kao parodija? I trebalo bi tako da zvuči.

Još jednom, iskreno vam kažem da nabavite negde „TNG“, „DS9“ ili čak i „VOY“ i „TOS“ i videćete nešto potpuno drugo u odnosu na ovo SF đubre. Koherentnost priče, logičan sled događaja (koji donekle kasnije uništavaju i „DS9“ i „VOY“), zanimljiv sadržaj, gomila dilema, više rešenja. Ili možda batalite nabavku „Star Trek-a„ i nabavite „Vavilon 5“ sa Mirom Furlan, „Galaktiku“, „Kvantni skok“ ili bilo šta drugo što stvarno vredi.
Možda mene kao „penzionisanog“ trekija drma nostalgija ali bez obzira na sve nikakva nostalgija ne može da zameni zdrav razum koji ovo ludilo od „Enter-špajza“ širi među ogorčenim trekkie-ima.

„Live long and prosper and use your time more wisely than by watching ’Enterprise’“

Neuro
24.11.2006, 13:37
@holodoc
Konačno je neko seo i presavio tabak! He, he... ;) Podržavam kritiku.

P.S. Galactica je sve bolja i bolja :nov_guita. Ljudi moji, treći serijal je počeo toliko brutalno, da sam ja sa nevericom i poluotvorenim ustima progutao tri najnovije epizode. Loodilo :nov_explo! Ko je imao priliku da pogleda - shvatiće, ko nije - neka to učini obavezno!

player1
24.11.2006, 13:40
@holodoc
Konačno je neko seo i presavio tabak! He, he... ;) Podržavam kritiku.

Ja mislim da je holodoc samo malo previse "zaludjen" za Borgove, tako da mu ovo (Enterprise) dolje ko licna uvreda.

Ja bas nemam takvih problema (nisam toliki Star Trek fanatik). :to_care:


P.S.
Meni licno najvise smeta Archerov "mister dobrica" karakter.
Ono sto mi FRP fanatici zovemo Lawful Stupid.

sloba
24.11.2006, 13:53
Generalno hoću da kažem kako se neko od odgovornih za scenario večerašnje epizode ne pogleda u ogledalo i zapita da li u njemu vidi potpuno anduliranog čoveka operisanog od kontakta sa realnošću. Borgovi u 22. veku!? Ajde što je Voyager počeo sa uništavanjem fame o Borgu kao fenomenu (njemu se bar može donekle oprostiti jer je bio na pravom mestu, tj. Delta kvadrantu) ali ovakva blasfemija mora da potera ne suze nego krv na oči svakog poštenog trekkija.
Secas li se ST filma kada Borg odlazi u proslost Zemlje da spreci prvo poletanje broda sa warp pogonom? Tu ih je Picard sj**ao pa je verovatno ostalo neko telo radilice koje su ovi nasli.
A sto se tice doktorovog imuniteta na nanobote,to je cista glupost!

Neuro
24.11.2006, 13:55
Ja mislim da je holodoc samo malo previse "zaludjen" za Borgove, tako da mu ovo (Enterprise) dolje ko licna uvreda.

Ja bas nemam takvih problema (nisam toliki Star Trek fanatik). :to_care:
Nisam ni ja :D. No, pod kritikom sam podrazumevao kompletan "Enterprise". Po meni je u pitanju zaista najlošiji serijal. :(

player1
24.11.2006, 18:24
Pa dobro, neki mora da je najlosiji.
Inace, zar nije ona ???? vrsta iz Voyagera takodje imuna na to (jedini serijal koji nisam propisno otpratio).

zone2403
9.12.2006, 2:33
Ne mogu da odolim. Ovo danas u Enterprajzu malko pokradose BSG. Sa sve ratnim brodom koji predvodi konvoj prezivelih izbeglica posle unistenja rodnog sveta:D :D :D Ali dobro, ruku na srce dosta su se popravili otkako su pocele ove epizode u prostranstvu!

MG-RAY
23.12.2006, 13:27
Pa dobro, neki mora da je najlosiji.
Inace, zar nije ona ???? vrsta iz Voyagera takodje imuna na to (jedini serijal koji nisam propisno otpratio).
Species 8472 ???

mada mi je malo nelogicno, jer su nanobote iskoristili upravo protiv njih (7 x lv6 + 1 x lv10 torpeda sa modifikovanim nanobotima (thnx to Seven :) )) .

Loodi
23.12.2006, 19:05
Tek sad videh ovu temu :alealeee:
Ja gledam i upijam SF filmove kao sundjer od malena,jedan od prvih filmova koji sam gledao je "Povratak dzedaja" '86 godine, a tada sam imao 6 godina. Drago mi je da se neko setio da pusti neku SF seriju (TV Avala) i stvarno bi trebalo da ih bude vise (i serija i filmova) ali se nekako vadim na DVD i DIVX kao i vecina ovde a od nedavno imam i kablovsku (SBB) tako da ima i tamo sta da se vidi. Star Trek je ok i gledam ga ali kod njega ne volim sto su uvek svu ustirkani, utegnuti i uvek prokleto cisti, sto samo postoje velike krstarice i nema borbi lovcima itd kao u Star Wars serijalu :n_klanja: koji je postavio svima domaci zadatak ali ga niko jos nije dostigao i vecina mu nije ni do kolena. A sto se Star Treka konkretno tice meni je capt. Picard neprevazidjen, ovaj Archer nije los ali je onaj tata za sve kapetane u pomenutom serijalu. Pozdrav i da bude vise SF-a na TV-u.

Highlander
24.12.2006, 0:41
Zna li neko šta je bilo u ponedeljak i utorak u Enterprajzu? Propustio sam danas reprize...

zone2403
24.12.2006, 4:05
U ponedeljak je bila dosta bitna epizoda, jer su napokon otkrili gde se nalazi oruzja Ksinda! Zarobili su onog lika koji ga konstruise, i prevarili ga da pomisli da se sve to desilo u proslosti, da je sad prijatelj sa Arcerom, a da su oni insektoidi izdali ostale i napali ih.

Highlander
30.12.2006, 18:50
Hvala. :)
A kad su se T'Pol i Trip spandjali? To takodje nisam video...

A M G
3.1.2007, 17:55
Danas sam naleteo na jednu sliku koja pokazuje odnos velicina brodova iz Star Wars-a i Star Trek-a. Nisam ni slutio da se duzine nekih brodova mere u km! :a_whistli

http://img170.imageshack.us/img170/6020/comparisonjh7.th.gif (http://img170.imageshack.us/my.php?image=comparisonjh7.gif)

holodoc
3.1.2007, 18:10
Odlična stvar:tapsh:
Posebno zato što ima i brodova iz "Babylona 5", kod nas jako nepoznatog "Lexx-a" i još dosta dobrih SF serijala i filmova ;)

player1
3.1.2007, 18:13
Steta sto je slika iz 2003, ima jos nekih stvari koje fale...

P.S.
Nisam imao ideju da je Moja iz Farscape onako velika...

holodoc
3.1.2007, 18:44
Nisam imao ideju da je Moja iz Farscape onako velika...
Meni se "Lexx" uvek nekako činio mnogo manjim :)

A M G
3.1.2007, 19:06
Drago mi je sto vam se slika svidja. :ciao:

Nego, je li primetio neko one cetri "stvarcice" na vrhu slike? U pitanju je Space Shuttle, raketa Saturn V i 2 podmornice (ako se ne varam). Obratite paznju na odnos velicina izmedju njih i broda Galactic Empire...:paranoia:

Ocelot
3.1.2007, 19:46
Sjajno poređenje, ali nedostaje dosta brodova iz SW. A nema je ni Death Star.

player1
3.1.2007, 19:57
Pitam se koliko bi bio velik Worldship iz Andromede...

mmn2911
4.1.2007, 14:44
Hvala na slici, kul je!!! :D
Moya iz Farscape-a, iako izgledala malo, jeste veliki brod. Inace, jel gleda neko ovde Farscape?

player1
4.1.2007, 15:01
Velik jeste, ali ovde je veci od svih federacijskih brodova iz Star Treka.

Nije ni cudo da trazi specijalnog kapetana za upravljanje, plus gomilu onih DHDova.

mmn2911
4.1.2007, 15:07
DRD-ova!!! ;) Citao sam da su mu duzinu izracunali tako sto su gledali koliko Johnu i druzini treba od jednog dela do drugog.... Zato je ovo approximate...

lucifer
6.1.2007, 22:00
Da li bi neko mogao da mi objasni kada je pocela da ide Battlestar Galactica na televiziji u svetu.I koliko ukupno epizoda ima do sad.
Ja imam 1-vi i 2-gi serijal to dodje nekih 33 epizoda (bez prve dve pilot epizode:mad: ) to je ovo zadnje sto je islo valjda.:icon_scra

Marko Belsak
6.1.2007, 22:59
U americi se daje treca sezona. Prikazano je 11 epizoda do sad. Dvanaesta ce biti valjda 21-22 januara.

Znaci, fali ti ovih novih 11.

mmn2911
6.1.2007, 23:40
A imas i staru Galacticu, jednu ili 2 sezone 1978 i jednu sezonu 1980.
To je to...

kasapin
10.1.2007, 18:30
Moleo bih modernatora da ne briše ovo, nije spam samo jedan predlog kako da se izborimao za još malo sf-a na TV-u

Posto je ostalo jos 20-ak epizoda do kraja Enterprise-a, na tv avala fan forumu je otvorena zvanična anketa o SF seriji koja bi trebalo da se prikazuje posle enterprajza na ovoj televiziji. Rezultati će biti prezentovani PR-u tv avale a anketa će trajati 2 nedelje.

Registrujte se i glasajte, nedajte da nam i ovo malo sf-a na tv ukinu!!!!
http://www.tvavala.info/viewtopic.php?p=2197#2197

zone2403
11.1.2007, 2:43
@ lucifer
Malo kasnim, ali sve sto te interesuje o BSG mozes da saznas na www.battlestarserbia.com

oluja
11.1.2007, 13:28
Moleo bih modernatora da ne briše ovo, nije spam samo jedan predlog kako da se izborimao za još malo sf-a na TV-u

Posto je ostalo jos 20-ak epizoda do kraja Enterprise-a, na tv avala fan forumu je otvorena zvanična anketa o SF seriji koja bi trebalo da se prikazuje posle enterprajza na ovoj televiziji. Rezultati će biti prezentovani PR-u tv avale a anketa će trajati 2 nedelje.

Registrujte se i glasajte, nedajte da nam i ovo malo sf-a na tv ukinu!!!!
http://www.tvavala.info/viewtopic.php?p=2197#2197
Zasto bi brisali, podrzavamo. :)

holodoc
12.1.2007, 2:49
Kakav bezobrazluk sa ove tri poslednje epizode "Enterprise-a"! Znači, svi koji i dalje mislite da se "Enterprise" ne oslanja na slavu svojih prethodnika ako posle ovih poslednjih epizoda isto mislite onda stvarno neznam šta da kažem. Neko (a ko bi drugi nego ubogi scenaristi) su se setili da naprave šugavi koktel koji bi sadržao neke od svetlih elemenata u Star Trek istoriji ali u kojoj bezobraznoj meri.
Mislim priča o "brodu spavača" (Botany Bay) i genetski modifikovanim ljudima koje je predvodio Khan na osnovu koje je snimljen i drugi deo filmskog serijala "Osveta Kana", zatim pominjanje slavne klingonske bitke kod "Klach D'Kel Brakt-a" koja se pominje u DS9 epizodi "Blood Outh" (ona fora sa "Dahar majstorima"), pa onda ni manje ni više nego pominjanje "Briar patch-a" koji se pojavljuje u devetom delu filma "Insurrection". Da fora bude veća "genije" koji je prevodio "Briar patch" koristi naziv "Zekina jazbina" dok "Briar patch" u slobodnom prevodu znači "Briarov prolaz" ili možda prikladnije "Briarov predeo". Glupost nad glupostima.

Pa tek na kraju ova fora sa kibernetskim organizmima i navođenje na pomisao da je deda ili pradeda doktora Nooniana Soonga u stvari započeo ideju o Dati i pozitronskom mozgu.

Ma dosta mi je ovog "Enterprise-a" i bog. Da mogu bar da pošaljem odgovorne za "Enterprise" serijal na jedno klingonsko saslušanje bio bih najsrećniji čovek na svetu.

zone2403
12.1.2007, 2:51
Ljudi jeste li gledali danasnju epizodu Enterprise-a? Ako jeste da li ste primetili fenomenalan prevod za ''Briar's Patch''?:rofl: ''Zecija jazbina'' ovaj lik je neprevazidjen!!!:kreza:

player1
12.1.2007, 10:04
So what?
Meni su se mnogo bas svidele poslednje 3 epizode. I to zbog istih razloga.

Ma uopste cela 3 i 4 sezona (dosad) su super.
(dok sam pre toga bio malo skeprican)

P.S.
Mada moram priznati da sam na momente pomizlio da je Malek=Khan.

holodoc
13.1.2007, 13:44
Ne mogu da verujem ali izgleda da neko sa RTS-a prati ovaj forum ili je pomalo ljubomoran na "TV Aval-u" sa njenim SF doprinosom :)
Dakle, od 15. januara na Drugom programu počinje emitovanje "SeaQuesta". Fantastična SF serija :)

mmn2911
13.1.2007, 14:25
Ne mogu da verujem ali izgleda da neko sa RTS-a prati ovaj forum ili je pomalo ljubomoran na "TV Aval-u" sa njenim SF doprinosom :)
Dakle, od 15. januara na Drugom programu počinje emitovanje "SeaQuesta". Fantastična SF serija :)
Mozes li nesto da ispricas o seriji da znamo kakva je...

holodoc
13.1.2007, 14:30
Sve što treba znati o seriji je da je Stiven Spilberg imao velikog udela u njenom kreiranju ;) Ekstra informacije ovde http://en.wikipedia.org/wiki/SeaQuest_DSV

Za ljubitelje starih računara obratite pažnju da su specijalni efekti rađeni Toaster-om za Amigu :)

Za sve one koji vole "Splinter Cell". Jeste li se zapitali ko pozajmljuje glas Semu Fišeru u igri :) Sačekajte otprilike polovinu "SeaQuesta" i imaćete priliku da vidite Michael Ironside-a u akciji ;)

mmn2911
13.1.2007, 16:46
seaQuest DSV was an American science fiction television series created by Rockne S. O'Bannon

Od kreatora Farscape-a!!! Holodoc, hvala sto si mi rekao ovo!!!
Zna li se u kom terminu ide?

Highlander
13.1.2007, 17:30
Aaaaaaaa, zašto su ovi pomerili reprize?!?!:dedica: :n-cc2:
Taman sam se danas spremio da gledam Enterprajz, kad ono - ŠIPAK!

zone2403
14.1.2007, 1:59
Od kreatora Farscape-a!!! Holodoc, hvala sto si mi rekao ovo!!!
Zna li se u kom terminu ide?

Mislim da će ići od 00.05 svakog radnog dana na RTS 2!

player1
14.1.2007, 3:10
Mislim da će ići od 00.05 svakog radnog dana na RTS 2!

Bas su bezobrazni. Oce da kradu publiku Avali (koja isto ima SF u ponoc).

mmn2911
14.1.2007, 3:22
E pa stvarno... Preterase ga. Pa jel znaju oni da ce vise da se gleda Star Trek na Avali nego SeaQuest na RTS2!!!!

player1
14.1.2007, 3:50
hmm...
A jel ima to reprizu?

holodoc
14.1.2007, 3:56
Jedino ostaje da se apeluje na RTS da bar odlože to emitovanje posle ponoći dok se ne završi "Enterprise" :)

Možda ova adresa bude korisna:
http://www.rts.co.yu/rts_kontakti.asp

zone2403
14.1.2007, 4:05
Ma pisanje RTS-u ima isto toliko efekta kao i gađanje tenka klikerima. Za Enterprise mi nije toliko krivo, ali izgleda da će Avala sada da pusti TNG posle njega. E to je već šteta propustiti! Veće šanse bi imali da pišemo Avali i zamolimo za promenu termina (recimo oko 21.00 ili 19.00). Jedina nada zasad su reprize na Avali, ali sad kad su pomerili i njih većina ljudi neće moći da ih gleda!

holodoc
14.1.2007, 5:26
Pa pazi ovo što se tiče RTS-a to je onaj smrdljivi temin u okviru kojeg je išao i DosijeX i onaj shit od Milenijuma. Kao ono posle ponoći :) Mislim meni neće biti baš toliko problem jer sam ja svaku epizodi "SeaQuest-a" gledao jedno šest-sedam puta ali mi je žao ovih koji imaju nameru da prate termin na Avali i uporedo da prate "SeaQuest". U slučaju da Avala pusti "TNG" posle "Enterprise-a" RTS će se sje6ati žešće jer niko živi garantovano neće gledati seriju za koju niko u Srbiji nije čuo. Onda stvarno neko na RTS-u treba da popije šamar.

Kao javni servis,...

Mada neznam koliko bi i "Avala" bila raspložena za menjanje termina mada mi oni izgledaju malo fleksibilnije.

Marko Belsak
14.1.2007, 11:11
RTS ima neku cudnu poslovnu politiku. Otkupili su Battlestar Galacticu pre svih u regionu, i naravno, platili skuplje od recimo HRTa. Medjutim, i pored obecanja da ce krenuti jos pre godinu dana jos uvek nema nista od toga. HRT je u medjuvremenu krenuo i stigao do kraja prve sezone.

Njima je izgleda potpuno svejedno da li njihov program uopste neko gleda. Oni pare od pretplate dobijaju i ovako i onako. Oni su ovu seriju pustili ne u nadi da ce biti gledana (ili gledanija od Avalinog programa), vec da bi koliko toliko opravdali sto im placamo pretplatu. Cisto da se vidi da i oni nesto novo pustaju.

Verujte sa njima nema pregovora. Ne vredi im slati email, ili pisati na njihovom forumu. Pa oni vise citaju forum B92, Kurir i Trece oko nego sopstveni forum.

Slazem se da je jedina sansa da se zamoli Avala da oni promene svoj termin.

MadMan
14.1.2007, 12:10
Aaaaaaaa, zašto su ovi pomerili reprize?!?!:dedica: :n-cc2:
Taman sam se danas spremio da gledam Enterprajz, kad ono - ŠIPAK!

Kad je reprizni termin, nisam bio ovde 5 dana i taman se nadao da cu se lepo odmoriti a ono nista:mad:

zone2403
15.1.2007, 2:09
Reprize sada idu sledeceg dana u podne.

player1
15.1.2007, 2:14
Reprize sada idu sledeceg dana u podne.

Takodje isto kad i enterprise.
Al, dobro znaci ipak moze kombinovano da se gleda.

zone2403
15.1.2007, 2:54
Takodje isto kad i enterprise.
Al, dobro znaci ipak moze kombinovano da se gleda.

Ovaj, ja sam i mislio na Enterprise

Highlander
15.1.2007, 19:17
Ja taj SeaQuest neću sigurno da gledam. Ne znam odakle im ideja da je to dobar termin za puštanje serija. Zbog takvih pametnjakovića sam propustio dobre serije, kao što su Point Pleasant, Threshold... :Freddy:

mmn2911
16.1.2007, 12:06
Ja sam sinoc malo gledao posle Enterprise-a, i pola nisam razumeo zato sto nisam gledao od pocetka!!!! Zar ne mogu da promene termin :(

holodoc
17.1.2007, 1:49
Bilo kakvi utisci o "SeaQuest-u" aka. "Podvodnom tragaču" :D

player1
17.1.2007, 12:55
Ne znam, zauzet sam gledajuci Enterprise na Avali u isto vreme. :to_care:

A gledao bi, samo da su stavili kompatibilniji termin, ili bar da ima reprizu.

Ocelot
17.1.2007, 21:38
Evo nečeg zanimljivog za sve Star Trek zaljubljenike. Lik je, svoj podrum, pretvorio u bioskop u obliku mosta u Enterprise-u, ako se ne varam.


http://www.reighn.com/theaterphoto.html

Highlander
17.1.2007, 23:09
Bilo kakvi utisci o "SeaQuest-u" aka. "Podvodnom tragaču" :D
Pogledao sam samo kraj. Ništa posebno... :icon_scra

nighthawk
17.1.2007, 23:47
Ljudi, moram da vas razocaram. Ostalo je jos samo trinaest epizoda Enterprajza (racunajuci i ovu vecerasnju.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Enterprise_episodes

holodoc
17.1.2007, 23:55
Ljudi, moram da vas razocaram. Ostalo je jos samo trinaest epizoda Enterprajza (racunajuci i ovu vecerasnju.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Enterprise_episodes
Pa dobra ti fora. Sad će svi da vide šta se dešava do kraja i na kraju niko neće da ga gleda :) A taman kad postaje bolji :dzavo:

nighthawk
18.1.2007, 0:01
Koga stvarno interesuje serija on nece da cita sta ce biti. Ja nisam.

Link je koristan jer imate prepricane sve epizode, pa ako je neko nesto propustio moze da obnovi gradivo

EDIT

Jel ste videli Sarajevo u ovoj epizodi?

Iris
18.1.2007, 2:23
Da, "rendez-vous with Sarajevo"... priceless! :opanachke

holodoc
18.1.2007, 2:51
Inače to nije prvi brod koji nosi naziv "USS Sarajevo". Prvo pojavljivanje "Sarajeva" bilo je u DS9-u gde je identifikovan kao "Istanbul" klasa ;)
http://memory-alpha.org/en/wiki/USS_Sarajevo

A ko nije video kako izgleda "Sarajevo" u ovoj epizodi :)
http://memory-alpha.org/en/wiki/Sarajevo

zone2403
20.1.2007, 4:12
Da, to Sarajevo je bash ceto ime za brod u ST. Koliko se secam u DS9 je to bio jedan od brodova koji je unisten od strane Dominiona.

holodoc
20.1.2007, 4:18
Da, to Sarajevo je bash ceto ime za brod u ST. Koliko se secam u DS9 je to bio jedan od brodova koji je unisten od strane Dominiona.
Da, da,... Epizoda "In purgatory's shadow". Pominje se kao nestao zajedno sa "USS Maryland-om", "USS Proximo-m" i ne mogu da se setim koji je još jedan brod jer su podaci na Memory-Alphi netačni i pominju se samo tri broda :)

A ovo nisu podaci sa Gugleta već iz glave :dzavo:

eniac
20.1.2007, 18:34
Za sve ljubitelje Voyagere
Evo peticije za to da se napravi Star Trek film sa Voyagerovom posadom
http://www.petitiononline.com/st0v0y/petition.html

holodoc
20.1.2007, 18:41
Za sve ljubitelje Voyagere
Evo peticije za to da se napravi Star Trek film sa Voyagerovom posadom
http://www.petitiononline.com/st0v0y/petition.html
A jel postoji negde peticija sa suprotnim zahtevom? :dzavo:

eniac
20.1.2007, 21:01
POKRENI JE PA CE POSTOJATI, uostalom, sto imas protiv Voyagera

holodoc
20.1.2007, 21:27
POKRENI JE PA CE POSTOJATI, uostalom, sto imas protiv Voyagera
Ma ništa specijalno osim što definitivno ne spada među moje omiljene "Star Trek" serijale ;)

U svakom slučaju autor peticije na pomenutom sajtu kaže da je prošlo više od 5 meseci kako je emitovana poslednja epizoda sedme sezone (tj. poslednja epizoda Voyagera) tako da to otprilike znači da je anketa stara oko 5 godina a komentara o eventualnom filmu ni na pomolu :)

Takođe peticiju je potpisalo nešto manje od 4000 ljudi što je, moraš priznati, strašno mali broj još ako se uzme da se potpisivanje vrši putem svetske mreže :)

Ajde da kažemo da je to možda zbog toga što mali broj ljudi zna da takva neka peticija postoji ;)

Highlander
20.1.2007, 23:10
Zna li se šta će ići na Avali posle Enterprajza?

holodoc
30.1.2007, 2:24
Heh. Ova večerašnja epizoda kanda budi malo uspomene na stari dobri TOS :)

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Tholian_Web

PS. Odgovorni za scenario nikako da se sete da u Paralelnom univerzumu ne postoje cloacking uređaji :) Nije ovo vezano samo za Enterprise nego su i u samom DS9-u grešili :)

player1
30.1.2007, 2:55
A znam da sam negde video tu mrezu, samo nisam mogao da se setim.

Prosto ne mogu da verujem da je to TOS izum.
(a TOS sam gledao pre 5 godina na HRTu, pa mi valjda ostalo u secanju)


P.S.
Ne postoji "jedan" paralelan univerzum, koliko je meni poznato, a Archer je lepo rekao da je maska od Sulibanskog broda.

holodoc
30.1.2007, 3:00
A znam da sam negde video tu mrezu, samo nisam mogao da se setim.

Prosto ne mogu da verujem da je to TOS izum.
(a TOS sam gledao pre 5 godina na HRTu, pa mi valjda ostalo u secanju)


P.S.
Ne postoji "jedan" paralelan univerzum, koliko je meni poznato, a Archer je lepo rekao da je maska od Sulibanskog broda.
Ovaj univerzum je upravo onaj u kome Kirk, Sisko i sada Archer menjaju uloge ;)
Postojanje beskonačnog broja paralelnih univerzuma je tačno ali se ovde radi o jednom te istom prolazu iz "našeg" u "njihov" svemir :)

fighter
30.1.2007, 14:02
Od kako se daje Star Trek na Avali nikako ne mogu da se zasitim!

flaster
30.1.2007, 21:43
SF je definitivno zapostavljen na TV-u.
Trenutno pratim koliko stignem Voyager (mada je to najlosija postava ST) i Outer Limits. Cekam novu sezonu Lost.

Volio bih kad bi se drugari sa televizije potrudili da ponovo emituju Battlestar Galactica, Loganov bijeg i Planetu majmuna, a od filmova Westworld.

Nadam se da ne trazim puno. ;)

holodoc
31.1.2007, 2:29
Posle ovog izvođenja sa "threequel"-ima nije ni čudo što im je gledanost opala.
Jedino što mi se u večerašnjoj epizodi dopalo jeste to što su oživeli TOS u određenoj meri (naravno morali su da se posluže "zelenjenjem" boje da bi prikrili 30 godina razlike) i što su konačno našli pravu 'ulogu' za "caricu Hoši Sato" :D

Highlander
1.2.2007, 21:24
Izgleda da će posle Enterprajza ići neki pornić u epizodama... :(
Trebalo bi da im flood-ujemo mailbox i tako ih nagovorimo da opet puste neki SF! :D
Ako to ne uspe... pa, izgleda da ćemo gledati SeaQuest (kako ko)... :|

player1
1.2.2007, 21:34
Ovaj univerzum je upravo onaj u kome Kirk, Sisko i sada Archer menjaju uloge ;)
Postojanje beskonačnog broja paralelnih univerzuma je tačno ali se ovde radi o jednom te istom prolazu iz "našeg" u "njihov" svemir :)

Da ukapirao sam.
Ipak, ako sulibanski cloack iz normalnog univerzuma nije pomogao federaciji sledecih 200 godina, verovatno nije ni onima u mracnom univerzumu. U stvari definitivno nije, jer je enterprajz unisten. :to_care:

mmn2911
1.2.2007, 21:36
Upravo sam nabavio Stargate SG-1... Ne razumem, u prvih 5 epizoda koje sam gledao planete na koje tim dolazi su kopije drugih!!! Visoka suma ,primitivno stanovnistvo i neki virus u nekoliko epizoda!!! Pa sta je to, meni to uopste nije zabavno... Molim vas recite mi da ce kasnije epizode biti zanimljivije!!! ;)

player1
1.2.2007, 21:41
Da bice...

U proseku, mislim da je prva sezona najdosadnija.

mmn2911
1.2.2007, 21:46
Pricam zato sto me je film odusevio, kao i prva epizoda. Inace, ideja mi je FANTASTICNA!!! Samo da postane zanimljivije... Inace, bice nesto posle Enterprise-a, ne moze da ne bude... :D

holodoc
1.2.2007, 21:49
Ispašće da samo kritikujem ali meni se SG-1 nije uopšte svideo i pored fenomenalnog Richarda Dean-a Andersona :) Evo sada ponovo gledam sezonu 9 ali iskreno iako sam ljubitelj filma priče su previše lame. Kasnije će biti i velikog komplikovanja sa SPOILER, SPILER, SPOILER ali opet nije mi to to :)

player1
1.2.2007, 21:57
Licno mislim da su 9. i 10. sezona mogla ladno da budu spin-off, a da se serija zavrsila u 8.
Ali toliko od mene, ne bi da dajem spoilere.

Iris
1.2.2007, 22:00
Khm, bilo bi lepo da kažete koju o eventualnim kvalitetima te serije i zbog čega uopšte treba da bude pomenuta ovde, a ne "koje su epizode zanimljive..."!

Ovaj podforum ne nameravamo da pretvorimo u 7 TV Dana... :dedica:

player1
1.2.2007, 22:03
Sama cinjenica da snimljeno 10 sezona, i Stargate Atlantis kao spin off serija govori nesto o kvalitetu.

P.S.
Ni DS9 nije imao toliko epizoda.

P.P.S.
Evo nekih wiki linkova malo vise o seriji:
http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_SG-1
(Stargate SG-1)

http://en.wikipedia.org/wiki/Stargate_Atlantis
(Stargate Atlantis)

Cuvajte se spoilera...

tomas
1.2.2007, 23:59
gledam samo sci fi chanel, d+ radi :D

player1
2.2.2007, 0:05
gledam samo sci fi chanel, d+ radi :D

Pa sad ne radi uvek... :D
Glavni razlog zasto se ne vezujem za serije na SciFi-u.

Mada bi platio i pretplatu ako bi neki od lokalnih kablovskih distributera uvelo ovaj kanal.

tomas
2.2.2007, 0:13
Pa sad ne radi uvek... :D
Glavni razlog zasto se ne vezujem za serije na SciFi-u.

Mada bi platio i pretplatu ako bi neki od lokalnih kablovskih distributera uvelo ovaj kanal.

radi savršeno već 15 dana,i gledam ga svaki dan :ciao:

oluja
2.2.2007, 1:04
radi savršeno već 15 dana,i gledam ga svaki dan :ciao:
Radi malo duze od toga, lepo je gledati SCI FI ali :offtopic:

zone2403
2.2.2007, 1:53
Radi malo duze od toga, lepo je gledati SCI FI ali :offtopic:

Jeste lepo, a sta da radimo mi bednici kojima kablovsku planiraju da uvedu tek kad Zemlja sagradi prvi vorp brod?:(

holodoc
2.2.2007, 3:06
I taman kad sam pomislio da su konačno našli nekog kompetentnog za prevod večerašnji gaf :D

"Sekvenca opaljivanja" :D

nighthawk
2.2.2007, 10:14
E ljudi, ako se ne varam veceras ide poslednja epizoda Enterprajza :( .

holodoc
2.2.2007, 12:29
E ljudi, ako se ne varam veceras ide poslednja epizoda Enterprajza :( .
U pravu si :(
Ma koga ja to zavaravam :dzavo:
Jedva čekam da vidim ponovo SPOILER, SPOILER, SPOILER...

zone2403
2.2.2007, 22:25
Veceras se zavrsava Enterprise, a posle njega na veliku srecu i zadovoljstvo svih ljubitelja sf-a, krece nekakva TELENOVELA!!! Ili je bar tako reklamiraju...
Znaci dzaba glasanje i sve ostalo, nista od TNG-a.
Nema Boga...:( :n-cc2:

holodoc
3.2.2007, 2:57
*** VORNING!!! SPOJLER! ***
Oni koji nisu gledali večerašnju epizodu ignorišite ovaj post

Dakle nemojte da mi kažete da vam nije zaigralo srce odjavnom scenom u večerašnjoj epizodi kada ste začuli reči "Space the final frontier..." u stilu "performed by all three captains" :) Sva tri "Enterprajza" povezana u jedan kratku (ah pekratku :( ) odjavu u kojoj se menjaju glasovi sva tri kapetana prilikom izgovaranja rečenice sa famoznog uvoda TOS i TNG serijala. Maestralno :tapsh: :tapsh: :tapsh:

BTW, priznajte svi vi koji niste znali o čemu se radi u večerašnjoj epizodi da ste za trenutak pomislili da je počelo emitovanje TNG-serijala :) Hehe. To je mnogo mnogo epizoda kasnije od prve epizode TNG-a, tačnije 163. epizoda ("The Pegasus") http://memory-alpha.org/en/wiki/The_Pegasus što opet mislim da je fantastično urađena simbioza, ako se izuzme par detalja o kojima ću malkice kasnije :)

Kad malo bolje rekapituliram epizodu stiče se utisak da su ovu uradili čisto da bi "konačno svršili sa serijalom". Izgleda kao da se gleda trka a ne odgovarajući završetak jednog Star Trek serijala. Dobro de, ni DS9 i TNG krajevi nisu nešto posebno ali opet... Nema ni bilo kakve pompe oko povlačenja Enterprise-a iz službe ili tako nečeg što je uvek bio highlight trekkie-ima :) (doduše ovo je uglavnom važilo za filmove)

Trip je poginuo potpuno bezveze. Malo tipične američke teatralnosti bez trunke makar i bolesnog mozga. Iskreno, jako mi je zasmetalo to što su se posle njegove smrti svi ponašali kao bezosećajni debili. Niko ga nije ni ožalio kako treba a onaj debil Archer odmah počeo da se cereka. Najnormalnija stvar jelte? Poginuo mu najbolji prijatelj a on odgovor traži u filozofijama svemira. Jerk! T'Pol je ovde možda bila jedina koja je predstavljala evoluciju od 10 godina po pitanju svojih emocija jer se da i očekivati da se ovako "oslobodi" posle tog vremenskog perioda.

E sad lepši i donekle ružniji deo epizode :) TNG deo. Kao prvo, pošto mi je Riker jedan od omiljneih likova u TNG-u uvek mi je drago kad ga vidim. Nažalost razlika u godinama ne može da mu se sakrije na licu pored onih bora i podočnjaka koje je dobio u međuvremenu (da se i očekivati 13 godina po objavljivanju originalne "Pegasus" epizode). Dobio je na kilaži mada mu uniforma još uvek dobro stoji :D Ovaj deo o priznavanju svog učešća u "Pegasus" eksperimentu je dobar detalj kao i Date-ina opaska o uticaju xyz faktoa na njegov pozitronski mozak. Ovoga se čak sećam iz originalne serije :)
Drugo, "Imzadi" je mnogo poružnela. Nabacila je jedno desetak kila i iskreno rečeno uopšte više ne izgleda tako privlačno u uniformi, što se može reći da je bio highlight pre 13 godina :D

holodoc
3.2.2007, 2:58
Toliko o mojim kritikama jer ne želim da zbog mojih "jaka-jaka-jaka" kritika nekome "Enterprise" ostane u lošem pamćenju. Na kraju krajeva delimično je i zaslužio da ga pamte. Ako ništa onda bar zbog truda :)
5948

mmn2911
3.2.2007, 11:00
Nego, jos nesto sto mi je glupo u Stargate-u... U Star Trek-u imaju univerzalne prevodioce, u Farscape-u prevodilacke mikrobe, a u Stargate-u se bez icega sporazumevaju sa ostlima. Razumem ja da su to ljudi sa zemlje (na drugim planetama), i da pricaju uglavnom nekim staroegipatskim, i da Daniel moze da ih razume, ali kako mogu i ostali!!! I jos svi ti ljudi pricaju tecan engleski!!!

player1
3.2.2007, 12:02
To je jedan od kompromisa uradjen radi tecnosti epizoda.
(nesto tako je rekao jedan od producenata serije pre nekoliko godina, poctiah negde na wikiju)

Cisto da ne prodje uvek pola epizode dok ne nauce novi jezik.

Jeste pomalo glupav razlog, ali ima nekog slmisla...

P.S.
Jos cudnije u SG Atlantisu koji se desava u drugoj galaksiji.

nighthawk
3.2.2007, 23:07
Ova zadnja epizoda je malo bezveze. Kao sto holodoc rece smrt Tripa je totalna glupost.

Ali zavrsnica jeste bila dobra.

Kad bi samo neka nasa televizija krenula sa nekom drugom SF serijom, ali to je malo teze da ce se desiti.

holodoc
4.2.2007, 0:00
Završena anketa sve govori :)
http://www.tvavala.info/viewtopic.php?t=202&postdays=0&postorder=asc&start=135

Highlander
4.2.2007, 20:16
Završena anketa sve govori :)
http://www.tvavala.info/viewtopic.php?t=202&postdays=0&postorder=asc&start=135
Pa da, ali da li će Avala to zaista i pustiti?:confused:

Iris
4.2.2007, 20:23
Koliko se moglo videti po najavama - ne! :(

holodoc
4.2.2007, 20:38
Da ali hteo sam da kažem da anketa sama po sebi nešto govori.

lucifer
6.2.2007, 23:24
E apsolutna sramota pa ovo nisam ocekivao ali f*** it life is bitch!!
:(

holodoc
10.2.2007, 1:10
Ko može nek pogleda "Seaquest" koji se daje upravo na Drugom programu. Legendarni William Shatner i famozni sukobi na Balkanu ;) Obratite pažnju na to kako likovi govore srpskohrvatskim jezikom :)

Highlander
10.2.2007, 18:51
Ko može nek pogleda "Seaquest" koji se daje upravo na Drugom programu. Legendarni William Shatner i famozni sukobi na Balkanu ;) Obratite pažnju na to kako likovi govore srpskohrvatskim jezikom :)
Propustio sam. Nadam se da ćeš nam prepričati. :D

Iris
10.2.2007, 21:53
Nadam se da ćeš nam prepričati. :D

Ali samo u Brbljaonici :D

holodoc
10.2.2007, 22:27
Propustio sam. Nadam se da ćeš nam prepričati. :D
Eto vidiš. Ja bih ali "neda" koleginica :D

mmn2911
11.2.2007, 11:30
Evo slucajno sam se dokopao onog famoznog prevoda za First Contact. Ja nisam gledao (da ne kvarim dozivljaj sebi, da prvo odgledam TOS), ali je moj drug i rekao mi je da je za prevod za kidanje. Evo nekih delova

Bizet?|- Jok, Mokranjac. Sta imate?
Do jaja.|20 cestica prasine po kubnom metru.
Data, pust generalstab na |frekvenciju 104 fm stereo.
Verujem da govorim u ime |svih nas, kada kazem... iserem se na
naredjenja.
Gdine Hawk, odrzavajte kurs. Vari.|- Vazi, matori.
Ne pucaj. Dosli smo da pomognemo.|- Ne *****j matori!
Sta ti mislis?.|- Ceo sistem je otis'o u *****.

Prema medicinskim ispitivanjima, Borg implanti izazivaju iritaciju
koze.
Mozda biste zeleli Pavlovicevu mast.

Sta radis koju ***** materinu?
Secam se da sam se ispovracao k'o stoka.
***** ti materina! - Nije sad vreme.
Marko mora da napoji Sharca.
S****li ste vase male brodove.
Zeleli ste kariku, ali sam odbio. Za****o sam vas.

Pricaju o Moby Dick-u:
Dal to grmi Il' se zemlja trese
Il' udara more u bregove.
Al, kasno Marko na Kosovo stize.
- Sta?
Kraljevic Marko.
- U stvari nikad ga nisam procitala.
Marko je proveo godine napajajuci svoga konja Sharca.
A trebao je biti na Kosovu. Da se bori protiv Turaka
al' je zakasnio.
Mislim da nije znao kada da stane.
Spremite se da evakuisete brod.

holodoc
11.2.2007, 11:32
Mogu da potvrdim da je to taj titl :)

lucifer
11.2.2007, 22:59
WTF??:icon_scra

zone2403
12.2.2007, 1:07
AAAA, to je taj prevod sto ja imam!!! Ceo je za valjanje, posebno ono ''Vazi Matori''!:tapsh: :rofl:

Iris
12.2.2007, 2:37
OK, khm, :offtopic:

mmn2911
12.2.2007, 17:11
Sorry Iris, ali ovakvo skrnavljenje Star Trek-a sam morao da pokazem, a i da se svi malo nasmejemo :)
I koliko vidim, nema nista od nove SF serije na Avali. Ostaje nam SeaQuest. Pa dobro, valjda cu se setiti da ga veceras odgledam i vidim vredi li nesto...

holodoc
12.2.2007, 17:24
Moram da priznam da se bez "Enterprise-a" oseća rupa u mom životu :) Nažalost :(

mmn2911
12.2.2007, 17:30
A toliko si ga kudio :D
Ljudi, moramo priznati, bez SF-a nema nista. Na srecu imam Farscape i Stargate da gledam u ovim danima bede na nasim TV-ima. Oni se nikada nece nauciti... :(

holodoc
12.2.2007, 18:31
A toliko si ga kudio :D
Ljudi, moramo priznati, bez SF-a nema nista. Na srecu imam Farscape i Stargate da gledam u ovim danima bede na nasim TV-ima. Oni se nikada nece nauciti... :(
Ma jesam ja njega kudio i kudim ga i sada ali kad nema kolača onda je i pogača dobra ;)

zone2403
12.2.2007, 22:01
Slazem se sa holodocom, jes da Enterprise nije bio nista posebno, ali bolje i to nego nista. Nekako mi dugacka pauza od nedelju dana izmedju epizoda Farscape-a, a SeaQuest mi nekako ne lezi. Ipak sam vise tip za svemirska prostranstva, nego za tihe dubine okeana. Ima li nade da ce RTS napokon pustiti BSG u skorije vreme? Sta mislite da li bi nekakva peticija pomogla, ili sta vec?

mmn2911
12.2.2007, 22:40
Nikakve peticije ne pomazu. Nego, jos ima Farscape na Studiu B??? Do koje su sezone stigli, ja imam moje epizode, pa njih polako gledam, a mislio sam da su zavrsili sa Farscape-om na Studio B...

player1
12.2.2007, 22:47
Mislim da se juce upravo zavrsila treca.
Mada me mnogo nervira StudiB sa svojim "kliznim" terminima. Eto juce od 00:45 to 1:00 pustali spotove pre nego sto krenula serija. Sto?!? Grrr...

glitch
12.2.2007, 22:54
Moram da priznam da se bez "Enterprise-a" oseća rupa u mom životu :) Nažalost :(
U potpunosti te razumem! Eh, da hoce pustiti Enter sa Patrikom Stjuartom (bese, Deep Space 9?)... To je bila serija!

zone2403
13.2.2007, 0:21
Farscape je stigao do 68. epizode na Studiu B, a to sa Patrikom Stjuartom je TNG (The Next Generation).

holodoc
13.2.2007, 0:28
U potpunosti te razumem! Eh, da hoce pustiti Enter sa Patrikom Stjuartom (bese, Deep Space 9?)... To je bila serija!
Pu pomeri se s mesta :) Patrick Stewart u DS9-u :)
"Star Trek: The Next Generation" :)

Mario Pavićević
13.2.2007, 10:51
Stvarno bi mogli ponovo da puste DS9...dosta ljudi ga pljuje ali je meni i dalje omiljeni serijal.kosava i dalje ima licencu za isti?

mmn2911
13.2.2007, 17:33
Farscape je stigao do 68. epizode na Studiu B, a to sa Patrikom Stjuartom je TNG (The Next Generation).
Znaci, tek pocela 4. sezona. Moracu malo da usporim sa gledanjem ,ne bih da ih prestignem. Kosava je pre pustala DS 9, ja nisam gledao, ali ne verujem da bi ga opet pustali. Nema, jedine nade su nam bile polozene u Avalu, a izgleda je i ona otkazala. :(

glitch
14.2.2007, 0:05
Pu pomeri se s mesta :) Patrick Stewart u DS9-u :)
"Star Trek: The Next Generation" :)
Jao da! "Next Generation"! Sta bih ja brez tebe... :)

edit:
Pre Avale sam gledao Enterprajz na HRT2 (isti ovaj) a bio je i StarTrack (onaj sa 7 of 9)... Stvarno sam se nadao da ce biti na Avali (mislim da se te serije prodaju po kontingentima za, recimo celo jugoistocno-evropsko trziste. Ako je to tako, mozda se pocastimo, makar i reprizom)!

holodoc
14.2.2007, 0:27
A šta kažete na ovo. Lokalna televizija (neću da kažem koja jer iz nekih razloga ne zaslužuju ni reklamu :D) trenutno emituje "Voyager" serijal :) Naravno posle kompletnog DS9-a :)
Prava šteta je što me mrzi da podešavam antenu da bih "hvatao" ovu televiziju a i prevod je "u fazonu "Jok bre. Mokranjac" :) Ali ovo sa Voyagerom je ipak novo :)

zone2403
17.4.2007, 19:50
Ovo nije bash pravi SF, ali u nedostatku boljeg, jako dobro ce da posluzi, Fox je poceo da emituje seriju po serijalu T. Preceta, Disksvet! Ko je citao odusevice se, ko nije nek pogleda mozda ga inspirise da uzme i knjigu. Nisam siguran kako se zove serijal ali ide oko 21.45h!

kasapin
18.6.2007, 17:24
najavljen je stargate ne tv pink, videcemo....

MG-RAY
2.7.2007, 11:00
I toliko o StarGate -u...

Nego, jeste li suli nesto o onoj Third-Party trodelnoj ST seriji, Star Trek: Of Gods and Men ... najavljena je za 2007.

btw. Sada gledam neku seriju-film na B92, Robert Picardo u njoj takodje glumi doktora, vrlo, vrlo slicno.

mmn2911
11.7.2007, 21:52
I dok nema SF serija na nasim TV-ima, ja se nisam smarao. Do sada sam odgledao Farscape, staru Galacticu, Firefly, SG-1 sam stigao do 8. sezone, a Atlantis sam poceo...
Nego, moram da kazem rec, dve o Galactici 1980. Ja ne znam na cemu su bili ti ljudi kad tako upropastise onako dobru seriju. Ona 1978 mi se bas bila uvukla pod kozu, i sa onako starim efektima. Medjutim, za ovu 1980 su smanjili budzet, stari glumci nisu hteli da glume, i upropastili su seriju. Efekti su mnogo losiji od 1978, sto im oprastam zbog manjka budzeta. Od starih likova je tu Adama, Boomer, i odrasli Boxey, koga glumi Kent McKord, koji glumi i u Farscape-u. Nekako mi je i lik Adame postao glup i neozbiljan pored takvih likova... A tek onaj budjavi Dr. Zee. Pa dodje mi da ubijem klinca, sa sve retardiranom odecom i mudrim govorom od koga mi je muka... Ali je zato decko napravio nove tehnologije, kao novi brod koji lici na svemirski tanjir i svetluca, nove, minijaturne lasere, ono za nestajanje. Kad smo kod naprave za nestajanje, onaj zvuk koji se cuje kad je upotrebe me toliko iritira da mi dodje da odmah razbijem TV!!!:n-cc2: I uvukose onu decu u pricu, koja imaju moci na zemlji kao Supermen, i odjednom pomazu svima, i ona njihova glupa pesma... Muzika je takodje uzas i nikako se ne uklapa u atmosferu. Jedino mi se svidja epizoda Return of Starbuck, koja me podseca na Galacticu 1978. Me ne znam stvarno, ali mi je Galactica 1980 ubedljivo najgora SF serija koju sam gledao. Zali boze DVD :(
U medjuvremenu mi se Stargate uvukao pod kozu, i pored brojnih mana koje ima. Nadam se da ce Pink da ga prikazuje, samo ne znam odakle ste to iskopali.

zone2403
13.7.2007, 3:05
Da nazalost taj ubogi BSG iz 1980 je imao jako malo veze sa originalnom serijom. Napravljen je na silu, bez budzeta i inspiracije, cisto da bi prica dobila neki kraj. Sta da ti kazem, drzi se nove BSG, TV film je najavljen za novembar, cisto da nam prekrati cekanje do januara i epizoda zavrsne cetvrte sezone!

MG-RAY
24.7.2007, 21:01
Za sve prave ST fanove: http://www.trekker-reactor.isq-networks-server.com/lcars/

:D

holodoc
29.7.2007, 2:00
Nešto sam kopao po Youtube-u u potrazi za famoznim Picard-Daren duetom i slučajno naletim na par dobrih klipova. Malo je offtopic ali ako svakog pravog Trekkie-a ne uhvati strašna nostalgija kad bude odgledao i odslušao ove klipove onda stvarno ne znam... :)

Klip povodom 40 godina od nastanka Zvezdanih staza (http://www.youtube.com/watch?v=80_HKdvNhgA)
Poslednja scena iz velikog finala (http://www.youtube.com/watch?v=pXotJu1CapU) Enteprise-a (http://www.youtube.com/watch?v=pXotJu1CapU)
Famozna Picard-Daren melodija (doduše u soundtrack verziji) (http://www.youtube.com/watch?v=AE1Zo5Ljws0)
Jedna dobra montaža iz TNG filmova (http://www.youtube.com/watch?v=yH_yf13OVkM)

Kaiser Soze
29.7.2007, 17:17
Ajd, nadji pesme od Brenta Spinera. On je prepevao par pesmica, iz 30tih godina, vrlo su dobre.

I ako igde nadjes, i ako uopste postoji Blue Skies - Irving Berlin ( u orginalu ) koju je pevao Data kada se Dijana udavala za Rajkera, kao svadbeni poklon. Slusao sam 4 verzije te pesme ( od drugih autora ), pa i sam orginal, ali Datina je nekako najlepsa. :)

GoranSTX
4.8.2007, 0:11
Pogledajte http://www.rtvpink.com/tvprogram/index.php?dan=070803&tv=pink&zona=0#info
veceras se prikazuje:

Deo: 1
Trajanje: 111
Žanr: Akcija / Avantura / SF
Zemlja produkcije: AMERIKA
Godina: 2002

Uloge: Dina Mejer, Džonatan Frejks i Patrik Stjuart
Režija: Stjuart Berd
Zauzmite kurs prema galaksiji akcije i pustolovine bez premca, dok se kapetan Žan-Luk Pikard i posada njegove zvezdane krstarice bore protiv novog, sablasnog neprijatelja... koji je na šokantan način povezan s Pikardom! Uoči vesele svadbe između Rikera i Troie, Pikard ima još jedan razlog za slavlje, Romuljanci žele mir, a kapetan će biti izaslanik Federacije. Ali, kad "Enterprise" krene na put ka Romuljanskom carstvu, pojavljuje se izuzetan zločinac, koji je smislio dijaboličan plan uništenja, a u posedu je nezamislive tajne koja će pred Pikarda staviti dosad najstrašniji izazov.

Jel sam ja to ziveo u pogresnom ubedjenju da su Romulanci u stvari Romuljanci?

aerochivija
30.8.2007, 3:38
Posle skoro godinu dana od rasprave koja je ovde vođena, a zato što tada nisam odgledao dovoljno epizoda da bih mogao da nešto više kažem, tek sada postujem sledeće:

Na početku, samo bih naveo da sam, ako neko nije primetio :) naklonjeniji "filosofskijim" sadržajima, pa tako i u filmskoj umetnosti.

Nova verzija serije "Galaktika" me je ostavila bez teksta (ono što sam do sada odgledao - I, II i skoro kompletnu III sezonu).
Nadmašila je scenarijem sve "Zvezdane staze", da ne govorim o staroj verziji "Svemirske krstarice".
Autori su bazirali celu priču na karakterima, tako da dizajnu brodova i spektakularnim bitkama nije posvećeno mnogo pažnje, tek toliko da sve izgleda mnogo bolje od advanced konzervi koje se mlatinjaju u tunelu. Brodova i borbi ima taman toliko da posluže kao šlagvort iz kog se rađaju zapleti među glavnim i sporednim likovima, ili su akcione scene samo sporedne.
Izuzetna glumačka ekipa je savršeno odigrala svoje uloge.
Ljudi su daleko od idealnih pozitivaca: manje-više su prevrtljivi, nedisciplinovani, piju, drogiraju se, šize, što je normalno kad se zna o čemu serija govori. Uz mnogobrojne obrte i stalnu smrtnu pretnju koja to, i toliko dugo prati, bilo bi teško očekivati da neko ostane potpuno normalan pod tolikim stresom.
Ne može se govoriti ni o srećnom kraju epizoda, a kako je krenulo, ne bih bio iznenađen da jednoga dana ljudi i ne pronađu Zemlju (ako iko uopšte preživi).

Kroz priču su fino provučene niti drevnih mitova i legendi, koji stalno prate junake priče. Scenaristi (i producenti) ih nisu koristili da priču zamrse u mistiku, naprotiv, stiče se utisak da su pre početka snimanja tačno znali šta žele i da će serija do kraja teći povezano, da se neće odužiti u nedogled zahvaljujući kojekakvim klišeima (srpski nazvanim: "Šaraj, Jelo, da ne bude belo!"), tako čestim u američkim produkcijama zarad komercijalnih efekata.

Ono što seriji daje poseban pečat je način na koji su obrađena brojna i značajna etička pitanja - daleko kompleksnije (i kvalitetnije) nego što je to urađeno u bilo kojoj epizodi/filmu iz "Star Trek" kolekcije, ili nekom drugom SF filmu/seriji koje sam gledao.
Odnosi među ljudima, Ciloncima (ili ako volite Cajloncima), ljudima i Ciloncima, kroz snažne i koncizne dijaloge, direktno i alegorično odgovaraju na najvažnija životna pitanja - u vezi sa ljubavlju i prevarom, pravdom, rasizmom, politikom...

Nadam se da će neka od naših televizija koje se mogu gledati i dalje od kakvog lokalnog atara uskoro emitovati ovu seriju.

Kaiser Soze
30.8.2007, 10:30
Nista ne moze da bude bolje od Zvezdanih Staza ( Star Trek ).

Price u Star Trek-u su mnogo kompleksinije, posvecena je ogromna paznja ( i ako ne dovoljna, a i desilo se par gluposti na taj racun ) fizici, matematici u smislu integracije u seriju. Star Trek je pozitivan, optimisticki nastrojen, nema konflikata toliko, diplomatija je glavna rec.

Ne mogu da shvatim ljude koji prodaju ST igrice i prave ih, i kazu NAPUCANA AKCIJOM! UNISTICETE 1000 BRODOVA!
Cek polako, ST je u vezi mira, ne rata. Neko je to zaboravio. Prava igrica koju preporucujem svima je Star Trek Bridge Commander.

Vidis ti to sto sada gledas je SciFi verzija OZa ili Shielda ili tako neke emisije u kome je sve nesavrseno, a i malo prenaglaseno nesavrseno. TO je danas IN u Holivudu.

Mozda bi trebao da pogledas ST VOY pa da doneses odluku o akciji, cini mi se da bi ti se to svidelo.

I trebao si da najavis da post ima SPOILER da ne citam, sreca pa sam stao na prvom pasusu. :)

zone2403
30.8.2007, 23:21
Ovo je kao prica ko je bolji Zvezda il' Partizan! Ja sam fan BSG, ali rado gledam i ST, samo sto sam misljenja da ovi serijali nemaju mnogo dodirnih tacaka, pa i nisu za poredjenje. Dok ST govori o covecanstvu koje lagano ulazi u idealizovanu buducnost u kojoj je naucilo da prevazidje svoje mane, BSG se cesto bavi bash mracnim aspektima ljudske prirode (izdaja, nagoni ka nasilju i osveti...). Mozda bash zato BSG deluje kao da je inspirisan nekim istorijskim dogadjajem, sto se meni recimo strasno dopada. Radnja BSG bi mogla isto tako da se odvija na Zemlji tokom nekog apokalipticnog rata, jednostavno, prica bi se uklopila i u mnogo drugacije okolnosti. Zato i smatram da BSG nije pravi sf, vec dramska serija! Mada on nikako nije svemirska verzija Shield-a, po nekim temama mene mnogo vise podseca na F. Herbertovu ''Dinu'' (sto je opet kod mene veliki plus:D).
A, i da, ono sto uvek napomenem, za razliku od ST, koji cesto odaje malo sterilan utisak u akcionim scenama, u BSG-u one daju znatno realniji osecaj. I naravno tu je i moje nezaobilazno, ''falim te boze da su napokon nasli dizajnera koji ima pravu ideju kako uniforma treba da izgleda!:kreza::D''

zone2403
2.9.2007, 1:09
E sad prava bomba, za sve koji nisu imali prilike da pogledaju BSG, RTS se napokon smilovao i najavio da ce ove jeseni poceti da prikazuje seriju!:alealeee::alealeee::alealeee:

MG-RAY
21.9.2007, 16:42
Da, video sam reklamu... zna li neko tacno kada krece ?

zone2403
22.9.2007, 22:55
Pa po recima filmskog urednika RTS trebalo bi da krene do kraja septembra!

gently
22.9.2007, 23:12
Nabavio sam pre neki dan sve epizode dosijea x(200 ih ima) i mogu reci da svaki dan pogledam neku i definitivno ne postoji bolja serija od nje,eh kada se setim mladosti kada sam ostajao do 2 ujutru budan samo da bih gledao to remek delo:oU svakom slucaju,dosije x jeste vrten puno puta kod nas ali ako su mogli bar 10 puta ceo serijal mucki i alo alo zasto nebi mogli i dosije x jos jednom da obrnu,a mislim da bi svi imali koristi od toga:dedica:

nighthawk
23.9.2007, 22:57
Slazem se, u svakom slucaju bolje dosije x nego bolji zivot ili otpisani. Samo sto nas niko ne slusa.

MG-RAY
24.9.2007, 8:29
Slazem se, u svakom slucaju bolje dosije x nego bolji zivot ili otpisani. Samo sto nas niko ne slusa.

Sad cu da napisem protestno pismo svim velikim TV stanicama da emituju vise SF-a.Pa... i ovo je opcija :D ...

X-Files jeste odlicna serija, mada mislim da nisam odgledao sve epizode (pratio sam reprize, bilo mnogo kasno :))


Zna li neko nesto o BSG ? ne pratim RTS...

mmn2911
14.10.2007, 9:01
Stvarno, jel zna neko nesto o BSG na RTS-u. 2,3 druga mi kazu kako ima, mada ja ne vidim ni na sajtu RTS-a, a ni na samom RTS-u... Red bi bio da puste vise, preterase ga!!! :(

Martok
28.10.2007, 23:33
Evo jedne najave za Star Wars seriju (clanak (http://crunchgear.com/2007/10/17/george-lucas-working-on-star-wars-tv-show/)). ..."Uopste nece biti Skajvokerovih, bice to prica o zivotu robota"... . Prikazivanje treba da pocne 2009. Meni ne zvuci ni malo lose. Zivi bili pa videli.

Iris
29.10.2007, 0:04
Ništa novo. Kada Lukas poželi još para od već unosne franšize, onda napravi još veću glupost... već smo preživeli animirane serije o robotima i Evoksima (http://www.lucasfan.com/animated/animated.html), sada nas očigledno čeka još gluposti.

Bolje bi mu bilo da uradi ekranizaciju knjiga koje je napisao Timothy Zahn (http://en.wikipedia.org/wiki/Timothy_Zahn) (Heir to the Empire i Dark Force Rising), čovek već 15 godina ima bolji uvid u SW svet nego njegov sopstveni tvorac! Kamo sreće da je on pisao scenarija za novu trilogiju :(

Carl Jonson CJ
29.10.2007, 0:20
Била је и нека цртана серија у манга стилу, која није имала неких већих додира са оригиналном причом, већ је пратила сазревање Анакина и неке мање важне битке у Клонским ратовима...

Pelagijska Argosija
29.10.2007, 1:13
Била је и нека цртана серија у манга стилу, која није имала неких већих додира са оригиналном причом, већ је пратила сазревање Анакина и неке мање важне битке у Клонским ратовима...

Clone Wars se zvala ta serija. Ništa posebno, uglavnom puno akcije i preterivanje u prikazivanju apsolutne nadmoći džedaja (kako su ih onda poklali tako lako:rolleyes:). Kao što si rekao nema mnogo veze sa originalnom pričom.

Tihi
29.10.2007, 1:34
First Wave (http://www.imdb.com/title/tt0160277/) jel se seca neko ove serije, ja mislim da je jedna od boljih... samo ne mogu da se setim jel pink prikazo sve tri sezone ili ne?

zone2403
29.10.2007, 3:23
First Wave (http://www.imdb.com/title/tt0160277/) jel se seca neko ove serije, ja mislim da je jedna od boljih... samo ne mogu da se setim jel pink prikazo sve tri sezone ili ne?

Pustio je seriju do kraja, kol'ko se secam zavrsnica je bila pomalo glupa, a ni sama serija nije na mene ostavila preterano jak utisak, mada moze da posluzi za malo laganog opustanja!

player1
29.10.2007, 10:05
Pustio je seriju do kraja, kol'ko se secam zavrsnica je bila pomalo glupa

Tacno tako.

LebronMVP
29.10.2007, 12:16
Ali Tracy Lords je davala smek First Wave-u:D:D

holodoc
29.10.2007, 12:29
Ništa novo. Kada Lukas poželi još para od već unosne franšize, onda napravi još veću glupost... već smo preživeli animirane serije o robotima i Evoksima (http://www.lucasfan.com/animated/animated.html)
Šta ti imaš protiv Evoksa :D Meni su ostali sjajni u pamćenju a posebno mladi čupavi ratnik Wicket :D

zoran845
29.10.2007, 12:45
Šta ti imaš protiv Evoksa? :D
Solidariše se sa T. Parkerom i M. Stounom (autorima još jednog popularnog serijala) koji su u epizodi "Free Hat" South Parka gadno opleli Džordža Lukasa zbog (navodne) pogubne tendencije da "popravlja" svoje filmove tako što svuda gde se može (a i šire!) zamenjuje originalne likove (glumce) Evoksima.

Iris
29.10.2007, 12:46
Yup, f****** Muppets :D

Zapravo, smeta mi samo Lucasova tendencija da svaku ideju koja valja - upropasti. Po originalnom scenariju, Ewoksi su trebali da budu Wookiji ali je Lucas procenio da će se deci više svideti fluffy medvedići (odnosno, zaradiće više para na lutkicama!). Svaka čast na poslovnosti i mudroj marketinškoj proceni, ali je onda trebalo da radi kao PR, a ne da izigrava kreativca i piše scenarija za filmove :boodala: