PDA

Prikaži potpunu verziju : Da li je ovo moguce?

Stefan1090_
4.10.2012, 13:42
Vec sam pokretao temu kako umreziti dva rutera i sve bi bilo ok da ruteru koji sam nabavio nije zezao wireless i da nisam mogao da se umrezim.

Ukratko ja delim internet sa drugom preko wireless, a imam onaj beli Open ADSL ruter. Sve bi bilo ok da ispred mog prozora nema vinove loze i bas izmedju nas jedna lipa. Pa tako u ovim periodima mi nemamo protok, zimi je ok, ali grancice lipe isto remete.

Dosli smo na ideju da uzme wireless ruter koji cemo umreziti sa mojim ruterom i Lan kablom taj ruter dovesti na drugi kraj kuce i izbegnemo tu lipu i vinovu lozu. To je moguce, ali ruter je imao neki kvar i wireless je varirao pa zbog toga nije uspelo.

Jeda drug, koji je koristio bezicni internet, sad ne znam kod operatera ima access pint, antenu, i sve potrebne kablove koje zeli da nam da da koristimo, jer njemu vise ne treba. ali nisam siguran da li bi to funkcionisalo.

Zapravo ja hocu da umrezim moj ruter sa access point, access point da daje wireless koji ce on da hvata i tako da delimo internet. U tom slucaju bi access point sluzio kao most izmedju mog rutera i drugovog racunara.

Da li je to moguce i kako?

4.10.2012, 19:59
Da,naravno da može,to je i osnovna namena acess pointa.Pošto kažeš da ga je drugar koristio za net,verovatno je u client modu,pa ako jeste prebaci ga u ap mod.Onda,kao i prošli put,iz telekomovog rutera lan kabl u acess point.i to bi bilo to.Nakači se preko wifi-ja i prodaj da li radi net,a trebalo bi da radi.