PDA

Prikaži potpunu verziju : MECHA ANIME - Razgovaramo o tome ...

nesonjacc
2.7.2006, 11:32
Jedan od najboljih( ako ne i Najbolji) Mecha Anime-a koje sam imao priliku da gledam
Prosto Briljira i narativno i audio-vizuelno
Inace za neupucene radi se o dve serije

Gundam Seed(2002/2003)

http://www.genesoul.net/artwork/illustration/freedomgundam_kirayamato.jpg
i

Gundam Seed Destiny( sequell)(2004/2005)

http://www.gundamuniverse.it/Seed_Destiny/ZGMF-X42S%20Destiny%20Gundam-file/zgmf-x42s.jpg

Siguran sam da sve vise ljudi kod nas ima prilike da ih vidi. Pa stoga me zanima kakvi su vasi komentari ??

A za one koji josh nisu videli predlazem da to urade obavezno

A evo i prilike za GUNDAM fanove kod nas( nadam se da ih ipak ima,) da malo diskutuju o ovoj vrlo popularnoj Franchizi

bvitnik
2.7.2006, 13:53
SEED Destiny imam ali SEED nisam imao prilike da nabavim zadovoljavajućeg kvaliteta. Naravno dok ga ne nabavim, neću pogledati ni jedan. Kad bolje razmislim možda ih ne pogledam dok ne nabavim većinu Gundam serijala (a to će biti uskoro :dzavo: ) pa onda ih sve grunem redom, hronološki.

nesonjacc
2.7.2006, 15:21
E da srecom nabavio
sam Seed u sasvim zadovoljavajucem DVD kvalitetu( i to Dual Audio varijantu- Iako se Uzasavam onoga --KIRA YAMATOU LAUNCHING)
Ako nabavljas ostale Gundam serijale( a ima ih pozamasan Broj) - preporuka je pogledati "Z (Zeta)Gundam"i ZZ(double Zeta) Gundam"- vaze za generalno najbolje Gundam Serijale

Sto se Gundam Winga tiche- zanimljivo ali ne previshe- narocito Kitnjasti Dizajn mobile suitova- koji liche na igrachke za Dechicu

P.s - Gundam serijali su uglavnom poznati po velikom pridavanju znachaja muzici - Pa stoga serije od po 50tak epizoda imaju i po citavih 4 full OST-a

tomas
2.7.2006, 16:53
imam Gundam Wing - Endless Waltz,Kidou Senshi Gundam 0083 OVA,Victory Gundam i Gundam Seed. Sve je odlicnog kvaliteta,a evo i linka do kataloga ostalih anima (1,25 TB) Katalog (http://www.geocities.com/tomasbg1/anime) , u cft formatu je,ko je razpolozen za rezmenu (samo sa HDD-ovima) nek sa javi i molim vas da se ogranicite na 50 GB

Gungrave
13.8.2006, 17:20
Ja imam:

Mobile Suit Gundam
Mobile Suit Gundam - The 08th MS Team
Mobile Suit Gundam MS igLoo
Victory Gundam
Turn A Gundam
Mobile Suit Gundam F91
Gundam 0083 - Stardust Memory
Gundam Wing
Gundam Wing - Endless Waltz
Gundam seed
Gundam Seed Destiny
Mobile Suit Z Gundam - Heirs to the Stars
Mobile Suit Z Gundam II - Lovers

A pokusavam da nabavim ostatak.

Roronoa Zoro
14.8.2006, 0:46
P.s - Gundam serijali su uglavnom poznati po velikom pridavanju znachaja muzici - Pa stoga serije od po 50tak epizoda imaju i po citavih 4 full OST-a

Koji su BTW odlični.

nesonjacc
16.8.2006, 3:57
Ne da su odlicni. Negp cak i bolje od Odlicni

Zato sam sa zadovoljstvom pribavio svih 8 ost-a sto se SEEDa i Destinyja tiche( + jos i singlove za OPeninge i endinge)

Inace moji omiljeni - Tamaki nami REASON(kao i Tamaki nami - Belleive)

nesonjacc
19.9.2006, 20:40
E ovako. Sobzirom na cinjenicu da je broj posetilaca ovog foruma upoznatih sa pojmom ANIME porastao sirimo business.

Ova tema odnosi se iskljucivo na MECHA ANIME -podzanr( ostvarenja tipa - Gundam, Macross,Evangelion ,Robotech,Appleseed.....)
Tako da postujte ovde o vashim omiljenim serijama/filmovima. mecha designima, likovima, prichama, model kitovima i tako dalje
Sta ste gledali, sta biste zeleli da gledate....

Napomena( Transformersi ne spadaju u mecha anime, niti u anime uopste pa stoga nemojte postovati o njima. -u pitanju je clasichan americhki Cartoon)

Pa izvolte

bvitnik
20.9.2006, 2:08
Napomena( Transformersi ne spadaju u mecha anime, niti u anime uopste pa stoga nemojte postovati o njima. -u pitanju je clasichan americhki Cartoon)

E ovaku glupost nisam očekivao od tebe. Zar ti Toei Animatio zvuči kao američka kompanija. Ako nisi znao evo sad znaš da su Transformers-i ANIME. Da li je neka američka kompanija radila neke prerade ili neke svoje verzije Transformers-a nemam pojma jer se nisam ni interesovao, nisam ljubitelj istih. Tatakae! Chou Robot Seimeitai Transformers, je prva Transformers serija od 98 epizoda iz '84, a i danas se prave novi serijali (mada ih ne radi Toei). Znači domaći da uradiš.

nesonjacc
20.9.2006, 2:26
Wow -svakome moze da se desi.
Dodushe info o transformersima pod tim naslovom nije bash lako naci.-tako da i nije cudo.
Druga stavka je izuzetno losh kvalitet animacije -koji me je takodje naveo na ovu gresku.

Cak i AniDB i Anime news network imaju sture informacije o tome dok ih zvanicni sajt TOEI ANIMATIO i ne pominje.

Transformers (U.S. TV) : Animation
Transformers: Masterforce (TV) : Production
Transformers: Scramble City (OAV) : Animation
Transformers: The Headmasters (TV) : Production
Transformers: The Movie (U.S.) : Animation
Transformers: Victory (TV) : Production
Transformers: Zone (OAV) : Production

Interesantno -Toei Animatio je otac serijala -DBZ, Digimoni , Sailor Moon -a- sto je joh jedan razlog zbog kog nisam obratio paznjui na ovo.
Ali dodushe i Voltrona

Elem ipak sam ovu temu namenio REALNIM robotima, pa bih zamolio da se o transformersima ne postuje. :D

nesonjacc
20.9.2006, 23:17
Dakle -omiljene serije, likovi, priche,Mecha designs..

Kao i sta biste voleli da vidite u nekim buducim serijama..:D

bvitnik
20.9.2006, 23:29
Što se tiče mecha serija, ne mogu da se pohvalim da sam odgledao mnogo. Serije koje su ostavile baš baš poseban utisak na mene su RahXephon i Soukyuu no Fafner, mada one ne stavljaju mecha-e u prvi plan, to su serije više Evangelion tipa. Sledeći je ne prevaziđeni Zone of the Enders: Idolo, najbolja kratka mecha OVA koju sam gledao što se ne može reći i za ZOE: Dolores,i - koji me potpuno razočarao. Dizajn Idolo-a je nešto najlepše što sam video, a takođe i jako zanimljiva ideja da se kokpit nalazi kod prepona (malo štrči i liči na onu mušku stvar). Mislim da je ovo odlična ideja i jedino razumno mesto računajući veličinu mecha-e. Sa tolikim dimenzijama mecha-e, kokpit se nebi mogao smestiti u grudi, abdomen a pogotovo ne u glavu. Full Metal Panic se ne sme zaobići. Svi se sećamo i Granzort-a iako relativno loša serija ipak mi je ostala u srcu i mnogo mi se sviđa onaj zdepasti dizajn mecha. Patlabor su takođe legendarni serijali, nažalost odgledao sam samo filmove (3 komada), preporuka za ljubitelje Sci-Fi trilera. Najrealnija serija sa mecha-ma je Gasaraki (Sunrise, jel ti poznato?), znači mecha-e su daleko od onoga što se može videti u ostalim serijama. Izgledaju nekonvencionalno, imaju fino razvijen način upravljanja, razrađena vojna taktika znači veoma visok stepen realnosti. Ovakav oblik mecha bi mogli očekivati u nekoj ne tako dalekoj budućnosti u vojnoj upotrebi. Shin Getter Robo 2004, najbolja mecha zezancija, očuvava duh prastarih mecha serija i ekstra je brutalna i nasilna. Aura Battler Dunbine (opet Sunrise) ima takođe zanimljive mecha-e insektoidnog oblika. Dual Paralel Trouble Adventure, harem anime + mecha-e. Eureka seveN nisam odgledao, čekam da ga Nanashi izbaci do kraja, ali koliko se ljudi napržilo na ovu seriju nebi smeo da me razočara, mada ideja o surferskim mecha-ma mi i nije baš zanimljiva ideja. Top wo Nerae (poznatiji kao Gunbuster), zamalo da zaboravim, takođe legendarna serija. Gundam serijal nijedan nisam gledao a ni ne nameravam dok ne nabavim još par serijala, a onda sve đuture. Zatrokiro mozak, više ne mogu da se setim...

nesonjacc
20.9.2006, 23:43
Bogami obimno. -svaka cast. Kad bi ljudi kod nas bili makar deseti deo toga upoznati sa Mecha ANIME-om we would be happy

Jedini minus ti je to sto nisi gledao ni jedan Gundam serijal.

Kad smo kod Gundam serijala - Universal Century serije -mi uopste ne prijaju. Previshe suvoparno( jedini izuzetak je 08th ms team -koji mi se bash dopao)
-Alternate universe serije bolje prolaze - Gundam X ne treba propustiti( iako je serija cancelovana posle 39 ep) -Meni je bash simpatichna.
Wing nisam josh gledao ( nabavlja se sad)

A Cosmic era serije -Seed, Destiny, Stargazer su za mene Woooooow:alealeee:

I da - Za razliku od Toei Animatio i slichnih - SUNRISE RUUULEZ

Gasaraki nisam Gledao ali na preporuku ce se nabaviti :D

Inache cuo sam par dobrih komentara kad je u pitanju RaXephon -ali nisam bash neki fan fantasy like stvarcica. Vishe sam za onaj Militarry aproach koji imaju Gundam ,Macross i sl.
I naravno da se secam granzorta - SLazems e da je serija losha -ali i meni je prirasla za srce.

bvitnik
21.9.2006, 0:47
Ne brini se ti za Gundam, biće to odgledano samo što nisam hteo da gledam zbrda - zdola. Sunrise-u je specijalnost mecha anime i tu nema sumnje, od njega dolaze najbolje mecha serije ali je Toei majka svog animea, najstarija anime produkcijska kuća i animatorski studio. Prstom ubodi koju god oćeš seriju iz '70-'80 godina (a i ranije) i sigurno ju je uradio Toei. Recimo Galaxy Express 999 i ostali serijali koji se oslanjaju na njega po broju naslova možda prevazilaze i Gundam, ali ne i po ukupnom broju epizoda. Neke najlegendarnije serije uradio je upravo Toei.
Pomenuo si jednom da imaš Granzort DVD-ove. Jel to kao originalne, pošto ja nisam naišao na informaciju da su ga Ameri ikad preveli i distribuirali. Sve što sam našao su neki ripovi HKDVD-ova gde prevod nema veze sa radnjom.

Highlander
21.9.2006, 1:09
Danas sam odgledao Appleseed i moram da kažem da sam ODUŠEVLJEN filmom!:to_care:
Koliko mi se čini ono nije crtano, već je radjeno u nekom 3D programu. Baš me interesuje, pa ako neko zna neka prozbori reč-dve na tu temu.

nesonjacc
21.9.2006, 1:17
Vidi ti njega :eek: . Bravo majstore

I da dobro ti se chini. Appleseed nije crtan. Cak ni likovi( sto je moja jedina zamerka)-jer nisu dovoljno zivahni.
Ali zato sve ostalo ima visoku ocenu. Mada su mi oni njihovi mechovi( power armori) -odnekud poznati. Hm seticu se vajda

A sada se ceka nastavak :alealeee:

Highlander
21.9.2006, 1:35
I da dobro ti se chini. Appleseed nije crtan. Cak ni likovi( sto je moja jedina zamerka)-jer nisu dovoljno zivahni.

Nisu živahni?!:eek: Pa mnogo su živahniji od drugih anime likova...:icon_scra Nisu prikazani uglavnom sa jedne strane, kao u drugim anime filmovima, već su dinamični, okreću se, skaču, trče... Pokreti su toliko realni, da mi se na momente učinilo da su živi glumci.:kreza:
U čemu su radili? Da nije LW?!:a_bleh:

nesonjacc
21.9.2006, 2:36
Ama bre - Nisu zivi kao anime likovi. I nekako se previshe poznaje da su 3d( mislim prevashodno na grimase lica)

bvitnik
21.9.2006, 3:23
@Highlander, u pravu je nesonjacc, likovi izgledaju kao beživotne lutke. Ovakav vid animacije je možda tečan ali ne može da oživi likove koliko to može da uradi klasičan vid animacije i crtanja. Jednostavno lica im nisu dovoljno dobro animirana, a tu ne uračunavam pokrete usana i očiju. Ruka, olovka i papir su i dalje nenadmašni.

Ove godine treba da nas obraduje, pored još jednog filma, i Appleseed TV serija, verovatno od 20+ epizoda.

nesonjacc
21.9.2006, 5:31
Mislim da imamo istu verziju granzorta.-u kojoj je TAICHI preveden kao JONES. a LABI kao KARL. -i josh 1000 bisera

( samo sto ja nekako nabavih i oba OSTa) - Ne ameri ga nikada nisu dubovali( a ni subovali) - Inache info o njemu je na netu toliko stur da je to cudo jedno. Nema Fanova , slika, Nema nista.
Pitam se kako li su samo ovi nasi sa RTSa dosli do njega. :opanachke

A sto se Sunrisea tiche - I majka i otac Mecha animeu. Prosto sam odusevljen njihovim marketingom -Prenatrpaj potencijalne kupce Svim i svacim-Serije. OVA-e, Model Kitovi, Igre.....i sve to na KUB.

Sta je sve releasovano samo u 2006.( a nagadja se da ce 2007 sledeci nastavak SEEDA)

Za razliku od ubogog Robotech.com-a i sacice ljudi tamo koji se nerviraju zato sto je nastavak Robotecha ponovo odlozen( a najavljen je za 2004 :eek: ) - i to posle 20 godina -Cudim se odkud taj sajt ima solidan rating - Kad na njemu boravi jedno 5 coveka dnevno( i isto toliko i postuje)

Sunrise sa jedne - i Harmony gold sa druge strane su suste suprotnosti -Kao nebo i zemlja

bvitnik
21.9.2006, 14:26
Kad sam gledao Granzort trudio sam se da uopšte ne čitam prevod jer sam više razumeo slušajući Japanski nego čitajući prevod. Da znam malo bolje Japanski i kada bih imao raw snimke dobrog kvaliteta, uradio bih prave fansub-ove sa sve karaokama i ostalim zezancijama. OST - daj, daj, daj, daj, 'oću o'ma.

Lepo je što Sunrise nudi fan-ovima sve one sitnice - kitove, sličice, postere, igre, OST, radiodrame... i milion drugih stvari samo što to prazni džepove brže nego bilo šta. Oni okoreli fan-ovi puknu sve pare na te stvari i onda nemaju ni za 'leba. Jedna prednost što živim u ovoj zemlji je što do tih stvari ne mogu ni da dođem tako da se ne mogu ni natrošiti mnogo :D. Preporuka, odgledaj Genshiken i Otaku no Video i možda jdramu Densha Otoko pa ćeš da vidiš šta znači biti otaku. Imaš i par filmića na YouTube-u takođe.

Harmony Gold? Pa nije to slučaj samo sa njim. Ostale kompanije koje se bave distribucijom animea na isti način se ophode prema fan-ovima. Najgluplja stvar je kad licenciraju neku japansku seriju i onda je ne izbace na tržište do kraja, smrt momentalna. Takve kompanije ne razlikuju fan-ove od domaćica, penzionera, malih beba i ostalih potencijalnih kupaca a i uvek gledaju da proizvod prilagode i najvećem kretenu a fan-ovima se diže kosa na glavi od toga. Hvala bogu mislim da se to malo popravlja u zadnje vreme, mada ni malo nisam zadovoljan DVD izdanjima jer po prevodu i načinu na koji su prezentovani daleko su od dobrih fansub-ova. Pogledaj samo one karaoke, stilizovane prevode logoa, stilizovane titlove, propratna objašnjenja, prevode znakova i natpisa itd. Tuže fansuber-e što prevode serije i jadaju se zbog gubitaka profita a ni malo se ne trude da istima konkurišu, da naprave još kvalitetniji proizvod. Sve rade na silu. Još urade sinhronizaciju na engleski (koja je uspešna u 20% slučajeva) koja samo povećava cenu proizvoda i opet više ljudi oteraju nego što privuku. Nedavno sam gledao cene nekih DVD-ova i ispalo je da treba da daš 240 dolara za seriju od 24 epizode, što je najgore seriju su izbacili ni manje ni više nego 2-3 godine nakon licenciranja. Pa koja će budala da čeka 3 godine da bi pljunula 240 dolara i na kraju dobila shit? Sramota stvarno. Evo i par banalnih primera Fansub1 (http://www.chem.bg.ac.yu/~vix/Soukyuu_no_Fafner_-_Dead_Aggressor_-_01_[A-Keep][D5041C5C][(002730)14-06-40].JPG), Fansub2 (http://www.chem.bg.ac.yu/~vix/Soukyuu_no_Fafner_-_Dead_Aggressor_-_02_[A-Keep][5BC8C341][(000810)14-03-43].JPG), Original DVD (http://www.chem.bg.ac.yu/~vix/[Exiled-Destiny]_Fafner_Ep01_(D1983C29)[(003349)14-08-13].JPG) - jeste ovo samo eyecandy ali to je ono što privlači ljude.

nesonjacc
21.9.2006, 14:42
Asolutno se slazem -kad su odlicni fansubovi u pitanju( i debilni originalni DVDi)
I podseti me - Jedini RAW(manje vishe) koji ja imam je Gundam Seed -pa smo ja i par ljudi resili da ga Fansubujemo( al na srpski)- i to sa sve karaokama i sto je tacnije moguche.
Inace kazem RAW -u pitanju su MKV fajlovi koji sadrze 2 audio streama i sub( engleski) -koji nije zalepnjen za video. Takoda iz toga lepo izvucesh RAW
Posto je Rip original DVDa.

Samo nema se bash vremena pa radimo na tenane. Imamo vec par epizoda :D

\ -Sto se Granzort OSTova tiche -PM. :D

Nego ti reche da imash nesto od gundama ali da nisi kompletan? -sta tacnoimash?

Inuyasha
21.9.2006, 20:40
Mecha anime...FullMetalPanic! i Neon Genesis, kao i Appleseed su odlicni naslovi, Mada se meni najvishe svidja Neon Genesis, jer je nekako...ispred svoga vremena, zapravo Neon Genesis je revolucija na podruciju mechova i da njega nije bilo mechovi se (u svetu anime-a) nebi toliko razvili. p.s. ni Blue Gender nije losh, samo nema toliko Mecha akcije kao u ostalima...a i mechovi si mi nekako "tupi" u tom naslovu.

nesonjacc
21.9.2006, 21:22
Eeeee -Daleko od toga da je NEON GENESIS( 1995) -zasluzan za razvoj MECHA animea.
Sve to poche 1979 -sa MOBILE SUIT GUNDAM( KIDOU SENSHI GUNDAM)
-A do 1995 vec je Najbolje od mecha animea bilo releasovano. :D

A Ono sto je GUNDAM doneo svi su na ovaj ili onaj nacin pokusavali do dana danasnjeg da kopiraju

Inuyasha
21.9.2006, 21:34
Moguce, ali je NGE puno doprinuo u razvoju mecha :dedica:

nesonjacc
21.9.2006, 21:39
Nije MOGUCE nego je sigurno.
I naravno svako je na svoj nacin doprineo( NGE ide u nekom pravcu koji ja bash i ne obozavam mnogo inache)
Ali dobro TATSUNOKO.CO( iako je NGE izbacio GAINAX-Animcaiju su radili ljudi iz TATSUNOKA) -ipak zna da radi svoj posao -Uostalom tvorci The Super Dimension Fortress Macross -

DOK je

The Super Dimension Fortress Macross: Do You Remember Love -Pravo umetnicko delo -Ja nesto lepse crtano -iz perioda 1984 nisam imao prilike da vidim.

Inuyasha
21.9.2006, 21:59
Nije MOGUCE nego je sigurno.
I naravno svako je na svoj nacin doprineo( NGE ide u nekom pravcu koji ja bash i ne obozavam mnogo inache)
Ali dobro TATSUNOKO.CO( iako je NGE izbacio GAINAX-Animcaiju su radili ljudi iz TATSUNOKA) -ipak zna da radi svoj posao -Uostalom tvorci The Super Dimension Fortress Macross -

DOK je

The Super Dimension Fortress Macross: Do You Remember Love -Pravo umetnicko delo -Ja nesto lepse crtano -iz perioda 1984 nisam imao prilike da vidim.
The Super Dimension Fortress Macross: Do You Remember Love..nisam cuo za naslov...sve do sada, ak' ti kazes da je strava onda ga moram nabaviti...sada vijam serijal Read Or Die pa ako nadjem to mogu da se bacim u nabavku gore navedenog naslova.
Evo koje slikice moga omijenog mecha...the incredible Eva01
3468
3469
3470
Berseker !!!

nesonjacc
21.9.2006, 22:24
Ma nabavi ti prvo GUNDAM SEED i DESTINY:n_klanja:
A evo i moje omiljene mecha-e

http://mahq.net/mecha/gundam/seed-destiny/zgmf-x19a.jpg

ZGMF-X19A-Infinite JUSTICE
ZGMF-X10A-FREEDOM

http://www5c.biglobe.ne.jp/~tokituka/tokituka3/favarite/gundam/freedom1.jpg
----
I naravno GAT X105e -STRIKE NOIR
http://img73.imageshack.us/img73/1281/bscap083oc6.jpg
http://img73.imageshack.us/img73/1440/bscap084jp8.jpg

I naravno sve BY -KUNIO OOKAWARA

Inuyasha
21.9.2006, 22:28
@nesonjacc polako...znam vec odakle cu da nabavim gundam, samo da prvo donesem ono shto vec duuugo planiram...inace svidja mi se tvoj ukus shto se tice mechova, onaj prvi ZGMF-X10A-FREEDOM mi izgleda mnogo mocnije. Me :love: mechs...

nesonjacc
21.9.2006, 22:38
Pa znash kako taj ZGMF X10A-FREEDOM(Druga slika po redu odozgo-Pise na njemu) je the ULTIMATE ULTIMATE ULTIMATE-GUNDAM - Tj najmocniji mech u dotichnim Serijama( Cosmic era)

Tek da ga vidish u AKCIJI. ---BEZTE IDE FREEEEEDOM

Simke
22.9.2006, 7:40
Molio bih Vas da ne upotrebljavate velika slova tamo gde to nije neophodno po pravopisu inače ću morati takve poruke da brišem jer nemam nameru da ih stalno editujem.

Potpitanja, pitanja i komentare u vezi ove opomene ću obrisati, naravno bez odgovaranja.

Hvala na saradnji.

iwcham1979
29.9.2006, 23:38
Evo moje omiljene Meche!!! Skull leader in Jet, Guardian and Battloid mode. Znate odakle je vec :dedica:

101st Airborne
29.9.2006, 23:42
Daleko najbolji mech ikada...kad pomislim na detinjstvo jedna od slika mi je kako se pretvara iz moda u mod...

nesonjacc
30.9.2006, 1:09
Ono prvo nije skull one( aka vf-1 s) vec vf-1A:D
Ono drugo i trece jeste skull one :alealeee:

A ovako sam ga ja redizajnirao za potrebe Robotech genesis projekta( ljudi iz Nisha moci ce da vide najnovii trejler u nedelju na TV Global -ali dacu vishe infoa o tome sutra)-

http://img224.imageshack.us/img224/8999/vfskul1aaa5.jpg

Inache originalni VF-1 dizajn je baziran na dizajnu F-14 tomcat

A to je i moja omiljena mecha( uz gundame naravno)

iwcham1979
30.9.2006, 7:37
Tacno, samo prvi nije. Ima nekoliko njih. Narandzasto-beli sluze za trening i dvosedi su, braon-belima lete pocetnici, plavo-bele voze young tough piloti kao Max, belim sa crvenim crtama lete vodje malih grupa kao sto je Rick!!! Samo sto je on iz nekog cudnog razloga odmah seo u ovog crveno-belog na prvoj misiji?:alealeee:

nesonjacc
30.9.2006, 9:13
pa u sustini
vf1-D -training varijanta( Rick u epizodi 1 -sluchajno u njemu ) -dvosed
vf1-A -common varijanta( najraasprostranjenija) -Max Sterling i Ben Dixon
vf1-J -Squad leader varijanta( Rick Hunter od epizode 6-do 19) Kao i Max Sterling i Mirya Sterling - od epizode 25 do epizode 36( postojni i Armored varijanta -npr epizoda 9)
Vf1-E( avaks varijanta)
Vf1-S -Jedinstveni model ( Roy Fokker do svoje smrti -epizoda 17) -a Rick Hunter od 19 do 36. - najbrzi i sa najsofisticiranijom opremom( skull one)

Inache ljudi ima Robotecha sve do epizode 85 -samo ne vidim da iko komentarishe -The Masters saga- i -The new generation-
( jel vam imena Dejna Sterling i Skot Bernard - Zvuche uopste poznato?)

Ako vas josh nesto zanima samo pitajte

iwcham1979
30.9.2006, 11:40
Wow za informacije! Nasi su sinhronizovali samo 13 epizoda! A ovaj koncept ti je profi, nema sta!:nov_guita

nesonjacc
14.10.2006, 10:28
Evo upravo sam odgledao i complet GUNDAM WING + Endless waltz( OVA)

I zakljuchci su:

Overall impression - Prilicno dobro. Mada zamerka je to sto su previshe radnje smestili u 49 epizoda. Tako da sve to zaista ne ostavlja mnogo vremena za character development. - mada to i nije neka manjkavost

Dok je mecha design fenomenalan( izuzev par toylike gundama) - + Kad se na to doda HARD ROCK muzika - Dobijete nesto bash dobro.

Nuje ni chudo sto Ameri misle da je ovo Ultimate Gundam Serija - uostalom ovo je prva gundam serija koju su ameri videli(1994)- Mada ima mnogo mnogo boljih "gundama" od Winga - :D

Na moj spisak -Top MECHA - dodaje se Wing ZERO ( 70 posto zbog head designa + ostatak zbog performansi)

http://img91.imageshack.us/img91/5963/zer01wh9.jpg

DorianGrey
3.1.2007, 12:43
Verovatno vecina od vas zna (ili ne zna :D ), da u julu izlazi film Transformers. Reziser je Michael Bay, dok je STiven Spilberg producent. Verujem da ce najzesci kriticari biti svi oni koji su voleli da gledaju ovaj crtac. Kakva su vasa ocekivanja, da li ce film ispuniti ocekivanja fanova?

Ovde mozete pogledati (i preuzeti) trejler filma
http://movies.yahoo.com/feature/transformers.html;_ylt=Ahnwei9_BOTUVl_xz6xz0

A evo i jedna slicica novog Optimusa, izgleda zaista fenomenalno :D
http://img208.imageshack.us/img208/9479/transformer1024768qi3.th.jpg (http://img208.imageshack.us/my.php?image=transformer1024768qi3.jpg)

galebns
3.1.2007, 13:31
Gledao sam crtani, daaaavno bese :) Video sam i trejler nedavno i na zalost mislim da nece biti nesto narocito. Nekako mi se cini da ce biti prilicno plitka prica tj. nekako ce se vise oslanjati na samu pojavu gigantskih robota nego na neku bogatu pricu. Nadam se da gresim :)
Sto se tice slike komenar je sledeci: Uh,treba to izmodelovati :)

iwcham1979
15.2.2007, 2:49
Pozdrav drugari. Nikako da nadjem Gundam Seed i Destiny. Ako neko ima pm. plz!

iwcham1979
16.2.2007, 21:56
Upravo downloadujem Robotech Shadow Chronicles pa sam nestrpljiv. Jel gledao neko? Utisci? Dajte neki SS!!!!!!!!!

Shobe
1.3.2007, 13:28
Upravo downloadujem Robotech Shadow Chronicles pa sam nestrpljiv. Jel gledao neko? Utisci? Dajte neki SS!!!!!!!!!

Odgledao sam ga i meni je odlican! Posebno mi se svidelo sto su glavnim likovima glasove davali glumci iz originala! Jedino mi se ne svidja kako su neke face odradili, al' dobro...i sto se malo desava radnja oko SDF-3...mozda bude vise u nekom novom nastavku/seriji...Dobro bi bilo kad bi napravili film koji prati desavanja na SDF-3-u paralelno sa drugim i trecim Robotech ratovima..

iwcham1979
7.3.2007, 21:28
Ako neko moze da napravi listu novih mecha anime-a, super bi bilo! Bas sad downloadujem Burst Angel! Nisam gledao, ali nadam se da je Ok! Znaci, treba mi preporuka za nesto novijeg datuma u mecha fazonu! Hvala!

Inuyasha
8.3.2007, 10:50
Burst Angel je dobar anime...nije nishta "extreme" ali je dobar...Uglavnom neces se pokajati :D

iwcham1979
8.3.2007, 23:01
Dajte jos neki predlog. Nesto mecha novo :Freddy:

nesonjacc
9.3.2007, 2:01
FAFNER: Dead agressor.

I naravno bilo sta sto ima MS ili MOBILE SUIT GUNDAM u naslovu - A izbor je ogroooooman.

Sto se ROBOTECH SHADOW CHRONICLES tiche -- Nisam postovao review iz sledecih razloga razloga - Misljenja sam da ovo ostvarenje nije vredno toga.

1- Zato sto je strasno "ruzno" za 2007 godinu....(audio vizual 2 na mojoj skali 0d 1 do 10) -

Poredjenja radi Macross Zero( 2002-2004) izgleda fenomenalno, Gundam MS IGLOO(OVA 1 i OVA 2) izgledaju fenomenalno

2- Zato sto su Ameri po milioniti put dokazazali da ne umeju da prave dobar Anime. ( pa cak i sa budzetom koji su pohlepni tvorci doticnog imali mogli su da urade nesto mnogo lepse)

3- Da ne pominjem ne pojavljivanje likova kao sto su LISA HAYES, ROOK, RAND, LANCER....

4 - Katastrofalni Voice acting - Likovi zvuche potpuno nezainteresovano. + Veliki minus za reklamiranje Marka Hamila( Luke Skywalker) koji progovori jedva 2 rechenice u filmu.

5 - I naravno uzasni ROBOTECH.COM i mashinerija koja ova pokushava da progura kao da je u stvari nesto dobro.:n-cc2:

6 - Naravno ochekujete nastavak( sudeci po kraju) - Kao neko ko odlicno( a i licno) poznaje ljude koji su na ovome radili - ne nadajte se icemu pre 2010. - Uz malo srece do tada ce doci do nekih promena u garnituri

Preporuka - Zaobici u sirokom luku

iwcham1979
9.3.2007, 19:10
U bre neske. Malo ga pretera. Meni ljubitelju Rabotecha bi posle 20 godina i 2x gore od ovoga bilo Ok! A ovo mi je bilo super! Dao sam i nekim prijateljima koji uopste ne gledaju Anime i koji su bili odusevljeni. Cak su mi trazili macross sagu a odgledaju!

nesonjacc
9.3.2007, 21:12
Eh da sam bar preterao. Rekao bih da sam previshe Fin :)

Savrseno dobar primer unistavanja necega sa mnogo potencijala( dodushe tako je Rt tretiran vec 22 godine)
Jednostavno ne mogu da se ne nasmejem kad vidim ovo. Momci sa nasheg podforuma - 2d/3d grafika su kudikamo sposobniji od ljudi koji su ovo radili.

http://img340.imageshack.us/img340/7076/bscap0013hi8.jpg (http://imageshack.us)

http://img340.imageshack.us/img340/3515/bscap0006ja7.jpg (http://imageshack.us)

http://img340.imageshack.us/img340/7210/bscap0024jj9.jpg (http://imageshack.us)

http://img340.imageshack.us/img340/879/bscap0015ln4.jpg (http://imageshack.us)

A sto se tiche - Gledanja macross sage posle ovoga - Pa da - Ovo sa macross sagom nema blage veze( Thanks to cinjenici da Harmony Gold nema prava za Macross sagu. Presudom okruznog suda u Tokiju od 2002 - Prava na Macross pripadaju iskljuchivo kompaniji BIG WEST( a ne Tatsunoko -samim tim i Harmony gold je izgubio ista)
A zbog cega isto tako nema veze i sa MASTERS SAGOM - Ili "SDC Southern Cross " - Odgovor je jasan - Krajnji cilj je takogje ga prodatii kao Mospeada(new generation) nastavak u japanu( sto ce se uskoro i desiti) - Mospeada Plus -

Mislim da 2x gore od ovog ne bih zeleo da vidim. Zaista

iwcham1979
9.3.2007, 22:54
Daj malo pojasnjenja za Macross Zero, Macross Plus, ili sta vec??! Neki remake macrossa? Jel vredi?
P.S Sta ce ti Liza ovde. Ona je baba sad :)

nesonjacc
9.3.2007, 23:56
Haha - Daleko od toga. Macross je donekle uspeshna franshiza.( mada su posle Zeroa nesto izgleda prestali da se angazuju)

Elem - SDF Macross( 1982) ili ti Macrosss saga - je dobila svoj rimejk vec 1984 - Na moju veliku zalost - Olichen u OVA filmu MACROSS: DO YOU REMEMBER LOVE( DYRL) - Koji osim fenomenalne animacije za tu godinu nema ista dobro da ponudi. Stavishe , uradjeno je ono sto se obicno new radi - Osnova na kojoj se macross drzi( kao i dobar deo dizajna) je potpuno promenjen

Pa sa svi kasniji izdanci franshize baziraju na DYRLu.

A to su

-Macross II
-Macross plus
-Macross 7
-Macross dynamite 7

-Macross Zero( prequel) - deshava se u vreme pada SDF-1 na zemlju - Ali timeline ( i lik ROY FOCKER) je jedino sto je zajednicko sa originalom.(2002-2004) - ima 5 epizoda radjenih 2d/3d tehnikom( 2d likovi, 3d mecha) -S tim sto izgleda apsolutno fenomenalno.

Jeste da sam sve ovo vec postovao -Ali malo podsecanje nije na odmet.

To sto je LISA starija ne znachi da ne treba da bude tu( ali kako pravdati taj lik u Mospeadi + - Nikako :boxing: )

iwcham1979
10.3.2007, 22:30
Au, sad sam googlovao malo i umestpo da razjasnim stvari, jos gore:boodala: Daj molim te reci sta su od ovoga radili Japanci, sta Ameri? Macross( 1982) su adaptirali Ameri (1985)i to je Robotech- Macross Saga, a i Masters i New Generation je adaptacija!? Nije mi jasno za:
-Macross Zero
-Macross II
-Macross plus
-Macross 7
-Macross dynamite 7
kao i za Do you Remember Love!

Daj link gde si o tome pisao da razjasnim!

nesonjacc
10.3.2007, 23:13
Hm - Ameri su

- Dubovali dotichne 3 serije,( SDF MACROSS, SDC SOUTHERN CROSS, MOSPEADA) ubacili novi soundtrack, povezali ih koliko je god moguce...1985- i rodio se robotech

SDF MACROSS - Macross Saga
SDC SOUTHERN CROSS - Masters Saga
MOSPEADA - New Generation

1986- Pokushali da naprave seriju Robotech II -the sentinels - koja je posle odradjene prve 4 epizode Cancelovana( pa su iste montirane i releasovane kao film)- jedina animacija koja ima dizajnwork iz sve 3 sage.

Zatim izbacili i Robotech the movie( ne nisu nista animirali - samo su uzeli anime "megazone 23", montirali njegov footage zajedno sa SDC southern cross delovima i releasovali to kao Film :eek: )

I pravili Shadow Chronicles 2004.(released 2007) ---( ovde su animaciju radili Koreanci -DR Movie - Koji su radili animaciju i za anime "Yukikaze" - koji izgleda fenomenalno) -ali ovde izgleda bash nisu bili motivisani.

Shadow chronicles je American production.( koji ce sigurno biti releasovan i u Japanu)

I naravno sa Icim sto se zove Macross - Ameri nemaju nikakve veze.

iwcham1979
11.3.2007, 0:14
Hvala, tako sam i pretpostavljao. A jel ima -Macross Zero, Macross II, Macross plus, Macross 7, Macross dynamite sa engleskim dubom da se nadje? Sad sam skinuo Macross: Do you remember love. (na japanskom sa naleplenim titlom) Super animacija. Mracnije od Robotech-a. Samo mi nije jasno zasto su Roy-a tu ubili po drugi put?! Prvo gine u Farewall Big Brother epizodi Robotech-a, tj. u Pineapple Salad epizodi Macross-a, a zatim u ovom filmu?????????? Drugo, zanima me da li su 36 epizoda Sdf Macross-a identicne epizodama Robotech - Macross Saga-e??? Verovatno ne! U cemu se ogledaju razlike? Muzicke teme nisu iste, zar ne??? Ae nesonjacc! Ti si expert za ovo!

bvitnik
13.3.2007, 20:19
Au bre, čitaj topic "Malo Anime..." od početka pa će ti možda biti i jasnije. Tamo smo ja i nesonjacc napričali sve i svašta i ono od čega prosečnog anime fan-a zaboli mozak.
Zašto Focker gine ponovo u DYRL? Pa ne gine ponovo. Ovaj film nije nastavak na SDF Macross nego "alternativna verzija". Znači radnja se hronološki poklapa sa radnjom iz SDF Macross-a ali je ispričana na drugačiji način (ili izmenjena, zavisi kako gledaš na stvari) i prilagođena kratkoj filskoj formi.
Objasnio bi ti sada koji sve Macross i Robotech serijali postoje i kako su povezani ali bi to toliko bilo zamorno, a i bila bi duga priča. Pogledaj recimo stranice na wikipediji, veoma su detalje i mislim da ćeš naći sve što te zanima.
Pitanje dub-a:
Macross Zero - nema eng. dub
Macross II - ima
Macross 7, Dynamite - nema

-> nesonjacc, auuuuuuuuuuuuuuuuuu, nisam stigao da nabavim Shadow Chronicle a sad zbog tvojih, a i mnogih drugih, komentara, nemam ni volje. Citiram komentar na izgled CG scena jednog lika: "Cigle koje lete po svemiru..." hahahahahahahahaha, a sudeći i sam po ovim slikama, mogu da kažem da će onaj tvoj projekat sigurno BOLJE izgledati, bruka.
Neki dan čitam stranice na wikipediji o Robotech-u uopšte i čitam i ne mogu da verujem. Harmony Gold ne smatra knjige McKinny-ja (odnosno onih koji se kriju pod ovim pseudonimom) kanonskim, kao i još neke kvalitetne stripove i druge sitnice, bruka. Sve gore do goreg. U nekim intervjuima sa originalnim tvorcima Macross-a, pre svega sa Shoji Kawamori-jem, stekao sam utisak da oni ni do dan danas nisu svesni kakvo je Harmony Gold s*anje uradio. Da su svesni možda bi im uskratili licencu da speru ljagu.

iwcham1979
13.3.2007, 21:38
Hvala. A ovim SS ne veruj. Slikao nesonjacc sa G-force 2:opanachke Kod mene na Ati izgleda bolje sa SM3.:kreza:

nesonjacc
13.3.2007, 21:43
Eeee dobro jutro. O kompaniji kao sto je Harmony Gold ne mogu a da ne mislim sve najgore.
A narocito posle jednog od "finih" razgovora sa Kevinom Mccieverom - predstavnikom Harmon Golda - o tome kako im je( po meni) marketing za shadow chronicles bio izuzetno losh( sad vidim i zasto), zatim da im rating sajta opada - I sto je najvaznije zbog nepostojanja novih fanova franshiza pada u zaborav...

Oni su mislili da ce ovim da dobiju nove fanove( u 2007 sa ovakvim izlgedom:eek: ). A u stvari nisu ni zadovoljili izgladneli comuniti koji se drzi na staklenim nogama( a mnogi hardcore fanovi su ga napustili bash zbog odnosa HG sa zajednicom)

Veruj mi gledanje ovoga je savrsheno gubljenje 80tak minuta tvog zivota. Mogao bi umesto toga da radish nesto korisnije kao npr zalivanje cveca.

Slikao nesonjacc sa G-force 2:opanachke Kod mene na Ati izgleda bolje sa SM3.:kreza:

Vrlo Duhovito :). Nazalost nisam jedini sa ovim misljenjem

bvitnik
13.3.2007, 21:51
-> iwcham1979, nije stvar u kvalitetu slike nego modela i renderinga. Kad nabaciš iskustvo sa jedno 200 anime serija odgledanih, shvatićeš o čemu je ovde bilo reči.

bvitnik
14.3.2007, 17:15
Ko prati vesti na AnimeNewsNetwork-u verovatno već zna - izgleda da je u produkciji novi Macross projekat povodom 25 godišnjice :kreza:.

nesonjacc
14.3.2007, 18:46
Naravno da vec zna(m). Preduhitrio si me za malo. Samo sto sam hteo da to postujem.
Koliko se zna u toku su audicije za voice acting. A govorka se da ce u njemu biti i Minmay. I tako cekamo nove informacije.

Nevezano za Macross - U produkciji je i nova Gundam Serija - Trebalo bi da krene sa emitovanjem od oktobra. Nije vezana za CE( cosmic era) timeline -Vec ce biti nesto potpuno novo.
Istovremeno je u produkciji i Gundam Seed - Teatrical movie( deshava se u periodu posle destinyja)

iwcham1979
14.3.2007, 22:48
Suuuuuuuuuper! Odgledao sam DYRL i Macross 2. Sad se skida Zero! Mogu trenutno da pustim samo pocetak. Izgleda da je mnogo dobar! :kreza:

nesonjacc
15.3.2007, 16:10
Da sam na tvom mestu - Ostavio bih macross i trazhio Gundame. Iznenadio bi se koliko su narativno drugachiji od macrossa. A po meni i kudikamo bolji. Da ne pominjem da su mnogo vishe hardcore :)

http://www.geocities.com/gundamlegends/08mstmecha.jpg

iwcham1979
16.3.2007, 21:06
Da, Gundami su next. Pogledah prve dve epizode Macross Zero. Auuuuuuu, kolko dobro odradili tepanje :dzavo: :tapsh: Tedo da pitam kakav je Macross 7 serijal, i encore? Malo mi bljaksava fora da je tu glavni hero neki vodja benda... Ja hocu samo mecha stuff!!!

nesonjacc
16.3.2007, 23:37
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeee - Sta god radio ne Macross 7. SVa sreca pa si pitao.

To je Skoro najvece smece koje ikada video sam u svetu mecha animea. Nateran da posle par prvih epizoda gasim ton kad god Basara pocne da peva. :icon_evil

Power to the music - I pobedi ih sve retardiranom pesmom, koju peva retardirani lik.

Osim par odlichnih mecha dizajna( vf-19 i Vf -17 nightmare) nema ovde nista dobro. Previshe losha muzika, Kao i ceo koncept + postajanje Protodevlin + Strasno lose napisane epizode + Frizura( ala devil) Gamlina Kizakija + josh mnogo toga - Svrstavaju ovo ostvarenje vrlo vrlo nisko u mojoj lestvici.

Moje misljenje je -- izvegavati.

iwcham1979
17.3.2007, 9:11
Oki. Hvala! Sto hvale na Robotech.com toliko vizualni kvalitet Macross-a? Zar nije animacija identicna ko u Robotech-u? Ili su radili neki face-lift? Da li vredi da se vidi?

lucifer
17.3.2007, 19:57
Ovako, ja sam tezak zaludjenik za mecha anime pa me interesuje da li postoje neke igre na tu temu znam za Gunmetal i za Mech Warior ali me interesuje da li ima jos nekih?

nesonjacc
19.3.2007, 18:28
E a sad Gundam. Wohoooo. Polako. Ne trci pred rudu. Pocni lepo sa Gundam SEED - Pa onda nastavi sa Gundam Seed Destiny.

Ali nemoj da trazish special EDITIONs. To su samo IV kompilacije epizoda.( ili ti skraceno izdanje) - U kojima ti bash nece mnogo sta biti jasno.

Znachi prvo SEED( 50 EPIZODA) -2002
Pa zatim SEED DESTINY( 50 epizoda) -2004
A posle toga Stargazer( 3 episode ova) - 2006

Koji zajedno cine CE ( cosmic era) timeline. Must have za svakog mecha anime Fana.

Posle osvega ovoga si dovoljno navuchen na Gundam Universe da moz da se bacish na starije( UC, AC, AW.... timelinove)

Inache - Ne da vredi - Nego je fenomenalnooo:aplauz:

iwcham1979
19.3.2007, 22:20
Hvala na kratkom razjasnjenju. Jedva cekam da gledam ovo. God bless ADSL! Auuuu, kakva navlaka ovi anime lol!:kreza:

nesonjacc
14.4.2007, 19:46
E pa dame i gospodo( vishe gospodo) - Ako ste mecha anime fan , a vec ste kupili jahtu, vilu, rols roys i ostale tricarije...
Bandai vam predlaze kako da potrosite svoj dzeparac od samo 250 000$

http://bp3.blogger.com/_ovJS1Em-6dg/Rg5oEFKL8dI/AAAAAAAAGF8/EZn6yM8Zx3k/s1600/platinum_gundam.jpg

http://spluch.blogspot.com/2007/03/250000-platinum-gundam.html

Uvek je tu neko da pokaze da ljudska glupost nema kraja :rofl: :rofl: :rofl:

Inuyasha
14.4.2007, 23:04
Ma shta je to...sitnica :D

grdja
17.4.2007, 2:37
E a sad Gundam. Wohoooo. Polako. Ne trci pred rudu. Pocni lepo sa Gundam SEED - Pa onda nastavi sa Gundam Seed Destiny.

Ali nemoj da trazish special EDITIONs. To su samo IV kompilacije epizoda.( ili ti skraceno izdanje) - U kojima ti bash nece mnogo sta biti jasno.

Znachi prvo SEED( 50 EPIZODA) -2002
Pa zatim SEED DESTINY( 50 epizoda) -2004
A posle toga Stargazer( 3 episode ova) - 2006

Koji zajedno cine CE ( cosmic era) timeline. Must have za svakog mecha anime Fana.

Posle osvega ovoga si dovoljno navuchen na Gundam Universe da moz da se bacish na starije( UC, AC, AW.... timelinove)

Inache - Ne da vredi - Nego je fenomenalnooo:aplauz:

Destiny ni za živu glavu. Polupana i konfuzna priča, besmislene akcije likova, nakarabudžen kraj.

Ako hoćeš nešto novo, nađi MS:IGLOO koji se dešava u originalnom, UC, timelinu. 6 epizodica, full 3d kao Macross Zero.

Nisam gledao, ali takođe preporuke za 8th MS Team.

Seed i Destini zajedno ugrobaruje beskonačno recikliranje scena i konstantno izvlačenje superweapona iz džepova. Maltene zeznuše i Star Trek. :kreza:

nesonjacc
17.4.2007, 9:33
wohoho -Take it easy. Ne bacaj coveka u UC bez ikakve pripreme. CE je onako bash slatkast za razliku od tamnog( tm by Tomino) universal centurya.

Seed i Destiny( i pored katastrofa kraja destinyja) posluze coveku kao odlicna ulaznica u Gundam universe.Taman da ga nateraju da trazi bilo sta sto u sebi ima gundam.

A sto se super weapons tiche - pa to je karakteristicno za maltene sve gundam serije( kao i bacanje razlicitog otpada -od kolonija do asteroida na zemlju). Npr Colony Laser u UC( gryps 2 u Zeti) - SUper weapona u gundamima ima na sve strane( od samog pocetka.

UC serije su malo teze za "svariti" za pocetnika.( Kao npr Zeta -dok ne stignes do pola serije posle cega odusevljenju nema kraja...) Ali kad jednom zakoracish u Federation vs Zeon( i Aeug vs Titans odnosno vs Neo Zeon conflict

A moja preporuka bi bila...

Pre no sto pogledash MS team strogo savetujem gledanje MSG( mobile suit gundam) kao i Ms Igloo.- Jer je onda mnogo sto sta jasnije.

Gundam 0080 mozes pogledati ali ne obavezno.
Zatim obavezno ali obavezno pogledati za mene najbolju UC seriju - 0083 Stardust memory - Izmedju ostalog moze posluziti kao odlicna uvertira za Zetu.
Sto se Z( zeta) gundama tiche - Samo cu da kazem da ne nosi dzabe epitet najbolje gundam serije. Odusevila me je zaista
ZZ slobodno mozes da preskocis( osim ako si inatlija kao ja) -

I sve to kulminira Tominovim remek delom - Char's Counter Attack.( UC .0093)

P.S - Sto se Macross zeroa tiche - Jedini adut koji ima jeste izgled. Jer narativno je tako veliki junk( da je samo robotech shadow chronicles veci) . Sa razlogom Macross fanovi gaje nadu da nova macross serija nikako nece imati ikakve veze sa Zeroom

nesonjacc
3.6.2007, 13:09
Wohoooo...

Konacno se zna nesto vishe o novoj gundam seriji...:alealeee: :alealeee:

Najavljena za oktobar 2007 i zove se Gundam OO( gundam double O)

Online je i zvanicni sajt sa kratkim teaserom

http://www.gundam00.net/

A mal vishe informacija moze se pronaci ovde

http://aeug.blogspot.com/

A screenovi iz teasera Ovde

http://img101.imageshack.us/img101/7434/1180788104942wa6.jpg

http://www.gundam.channel.or.jp/banner/g00_215x115.gif

:) Rezija je ovoga puta poverena reziseru Full Metal Alchemista...... Seiji Mizushima.

bvitnik
4.6.2007, 0:14
Čulo se, čulo se...

Nego jel' gleda ko nešto od najnovijih mecha serija: Heroic Age, Gigantic Formula...

tomas
4.6.2007, 0:19
Čulo se, čulo se...

Nego jel' gleda ko nešto od najnovijih mecha serija: Heroic Age, Gigantic Formula...

ja ih skidam ali neću odgledati dok ne skinem sve eps... mada ima još zanimljivih serijala koje tek dolaze:Idol Master Xenoglossia,Tengen Toppa Gurren-Lagann,Kiss Dum: Engage Planet,Koutetsushin Jeeg,Bokura no...

nesonjacc
4.6.2007, 0:39
Polako polako gledace se......

Ja bash privrshavam sa nabavljanjem svega sto nosi naziv Gundam (doslovno.... pozamasni spisak zar ne...:) .)

Kad se s tim zavsrhi... naredne nedelje..... prelazi se na novotarije....

Pa cemo da vidimo sta ima zanimljivo....:D :D

Eureka Seven npr tek treba da pocnem da gledam...

Nego zanimljivu mechu ima ovaj " Kissdum Engage planet"..... nesto mi taj fazon poznat( sa sve mecha designerom....)
Bash cu da pogledam to...

bvitnik
4.6.2007, 3:27
...novi Reideen... ova sezona je puna mecha naslova.

Niko ne pomenu novi Macross. Otkrili su da je TV serija u pitanju. Ostaje nam samo da se jedemo živi dok ne počne da se prikazuje

nesonjacc
4.6.2007, 9:14
Da to je bash zanimljvo zar ne..... Da se ponadamo da ce mozda konacno mecha anime da ponovo dostigne popularnost iz 80 tih....

Sto se macrossa tiche pa zna se da je serija ali nista vishe od toga.... Pa zato i ne rekoh nista o tome..( samo se nadam da nece da bude josh jedno "power to the universe " ili "birdhuman" s*anje)

Licno vishe jedva chekam taj oktobar za novi gundam.........:)

P.S - odgledah prvu epizodu Kissdum Engage planet........ i nisam previshe odushevljen...

Neznam sta im je vishe sa ruznim mutantskim spodobama... na sve strane...

Mada neznam josh je rano da komentarishem ....

nesonjacc
5.6.2007, 11:51
Yipi informacije o novom gundamu sve vishe i vishe stizhu

The staff:
Director - Seiji Mizushima
Series Composition - Yousuke Kuroda
Character design - Yun Kouga
Animation character design - Michinori Chiba
Mechanic design - Kunio Okawara, Kanetake Ebikawa, Takayuki Yanase
Mechanic concept design - Hitoshi Fukuchi, Kenji Teraoka
Animation mechanic design - Seiichi Nakatani

Ovo je 12ta gundam serija i bice prva u HI-DEF

http://www.sotsu-co.jp/pr/details/images/pr_image_20070605_01.gif

Po svemu sudeci glavni gundam( bar na pocetku serije) bice gundam Excia

Dok je iz bandai Namco najavljeno da ce novi prvi 1/144 Gundam Excia kit biti dostupan u septembru.

DukeofSerbia
8.6.2007, 11:55
Nekada davno, kao klinac, sećam se da je išao Robotek na TV Novi Sad, bilo negde pre početka raspada Juge ili za vreme. Čak su bile izlazile i Panini samolepljive sličice. Išla je Makros saga, i sećam se da je sinhronizacija bila savršena (za razliku od modernih srpskih sinhronizacija koje su od vrlo dobro pa do očajno).

Planiram da sve Robotek skinem, tj. Makros sagu već skidam :to_care: (kako ide hronološki, jer Sentinels je izašao posle filma):
The Macross Saga
Robotech: The Sentinels
Robotech: The Movie
The Robotech Masters
The New Generation
Robotech: The Shadow Chronicles

Japanska verzija mi se ne dopada. Ona je slična, a opet dovoljno različita, i jednostavno mi se ne sviđa. Sem Makros sage, ostalo nisam gledao. Ali da je fenomenalno, jeste.

http://www.robotech.com/images/content/GIM_424_2_4376.jpg

nesonjacc
12.6.2007, 0:20
ALa smo se mi naprichali o robotechy na ovoj temi..... ihahaaaaaaa

Samo treba da okrenesh 3. stranu da bi video........Cak i da vidish koja je Shadow Chronicles idiotska tvorevina........

Isto smo tako objasnili i da ne postoji japanska verzija robotecha( vec samo originalne serije..)..... i tako dalje i tako dalje....... Sve smo mi to vec ispisali.......

Inache sa Macross sagom ama bash nista od ostatka nije slicno( imalo...)...tako da ne zuri.....

A mogao bi posto volish robotech da vidish i cime se vash drug nesonjacc bavi ....

http://www.robotech.united-earth-group.com/

DukeofSerbia
12.6.2007, 9:52
Sasvim dobro znam u čemu je razlika Roboteka sa jedne strane i The Super Dimension Fortress Macross, Super Dimension Cavalry Southern Cross, i Genesis Climber Mospeada sa druge strane, na čijim osnovama je baziran Robotek.

Samo sam otkucao da mi se The Super Dimension Fortress Macross u odnosu na Robotech Macross Sagu ne dopada.

Temu sam pročitao celu. ;)

Čim čujem uvodnu špicu, nije mi dobro.

http://img403.imageshack.us/img403/2500/mplayerc200706120945576zq9.jpg (http://imageshack.us)

http://img403.imageshack.us/img403/8343/mplayerc200706120946080bw4.jpg (http://imageshack.us)

A na kraju je još lošije...

http://img404.imageshack.us/img404/1817/mplayerc200706120946442km0.jpg (http://imageshack.us)

Ja naprosto ne volim Makros, pa i kad uključim englesku sinhronizaciju. Daleko od toga da ne volim serije na japanskom.

Najnoviji film nisam pogledao, pa neću suditi.

P.S.
Onaj link, negde kao da sam čuo za Robotech Genesis, ali ne mogu da se setim odakle. :icon_scra

optimus_prime
12.6.2007, 10:01
Po meni je macross saga najbolji deo robotecha, sve ostalo mi je nekako bezvezno, i jel zna neko sta se desilo i u kom nastavku moze da se vidi sta je bilo sa Rickom i Lisom, posle 36 epizode, (to the stars), mozda film ili ??

nesonjacc
12.6.2007, 14:28
Na cijim osnovama???... hteo si da kazesh od kojih se sastoji robotech...(promene su na macro contiuity planu da se tri serije usklade)

+Sdf macross je bash Cool( samo je engleski Dub malo smeshan..)... I nema sta tu da bude bezveze kad je jedno te isto. Samo SDF-Macross ima koji kadar vishe.....i likovi malo vishe vichu :rofl:

+Pa neznam gde si chuo. Ali znam gde si Chitao. SK :) . Dodushe informacije iz tog mog intervjua su dobrano bajate...

@Optimus prime

Sta je trebalo da se desi moze da se vidi u Sentinels( trebalo da bude serija, ali zbog nedostka novaca... nezavrsheno pa prve 4 epizode skrpljeno u kvazi film 1986)

Masters saga i NG to ne prikazuju( a i kako bi kad je animacija iz drugih serija)

Ali DZ je tu sada shadow chronicles(zaobici u sirokom luku) napast....

PS ako ti bezvezno gledaj SDF-Macross( i njegove spin offove).. ne muci se sa robotechnom....jer nista slicno Macrossu u robotechu nema. A trenutna garnitura u HG( braca Yune)... cini sve da se iz robotecha eliminishe macross i pomen na njega. Sramota....

P.S.. da ne postujem ponovo za redom...

http://www.gamerscircle.net/index.php?p=10248&c=1http://www.gamerscircle.net/index.php?p=10248&c=1

New macross serija officialy anounced. Zvace se Macross 25. I vishe informacija se ochekuje uskoro

optimus_prime
13.6.2007, 20:10
Ma mogu oni sada da izbacuju nove verzije Macrossa, za mene ostaje jedina prava stara Macross saga, mozda sam isuvise nostalgican za SDF-1 i veritech fightere prve generacije, ostali mi se ne svidjaju nimalo!!!

SirDuck
14.6.2007, 1:28
Ne znam dal ste culi, verovatno je vec bilo, ali sprema nam se Transformers igrani film...

DukeofSerbia
18.6.2007, 14:49
Po meni je macross saga najbolji deo robotecha, sve ostalo mi je nekako bezvezno, i jel zna neko sta se desilo i u kom nastavku moze da se vidi sta je bilo sa Rickom i Lisom, posle 36 epizode, (to the stars), mozda film ili ??

Pogledaj ovo: Robotech II - The Sentinels. U pitanju je film. Ne bi bilo u redu da otkucam šta se dogodilo sa dotičnima... :D

Iris
18.6.2007, 19:53
Ne znam dal ste culi, verovatno je vec bilo, ali sprema nam se Transformers igrani film...

Imaš dosta postova na temu tog filma na prethodnim stranama, kao i ovde (http://www.sk.co.yu/forum/showthread.php?t=11963&page=5).

DukeofSerbia
11.7.2007, 12:38
I tako, skinuo sam i odgledao Macross Zero. Animacije su odlične, ali priča... Dobro, tu je Roj Foker, ali sva ta metafizička naglabanja idu malo na živce. Šteta što nema ratnih brodova više u kadrovima. Ali ne može sve. :) Sve u svemu, zadovoljan sam. Avioni Anti-Unifikacionog Saveza liče na Suhoje (nosevi sigurno i delovi avionike). :kreza:

Skinuo sam skoro sve Robotek stripove (fali jedno 30-tak), ali kad ću ja to pročitati, pojma nemam (nemam vremena ni seriju do kraja da pogledam, kao i 2 od 3 filma). Ali Sentinels moram pročitati. Šteta što to nikad nije postala serija. :(

nesonjacc
11.7.2007, 14:52
Sto se Zeroa tiche... couldnt agree more. Dobro sto se plota tiche , svi macross spin offovi pate of tog sindroma( npr macross 7 - Protodevlin, anima spritia...)... Sreca sto sa robotechom nema blage veze..

Sto se sentinels knjiga i materijala tiche... sve je premeshteno u NON CANON( ukljucujuci i film..). Tako da se sve to po novoj politici firme nije ni dogodilo u robotech universu....( sve je promenjeno)

A i Mckkinney knjige su zvanicno satanizovane - All in favor ideja trenutnog rukovodstva firme

Ghost
11.7.2007, 16:27
Avioni Anti-Unifikacionog Saveza liče na Suhoje (nosevi sigurno i delovi avionike).

Па мени се чини ко да цео Анти УН чине Руси и други словени.Имена ликова као и авиони Миг-29 и Ми-17 хеликоптер ми дају такав утисак..

DukeofSerbia
15.7.2007, 12:16
Ne znam na osnovu čega si zaključio da Antiunifikacioni savez čine Rusi i Sloveni? :D Jeste da je glavni za vojsku Ivanov, ali ja nisam zapazio još nekog sa slovenskim prezimenom.

Činjenica je da Unifikacioni savez amerikaniziran (plus Japanci) – koriste masivne flote (nosači aviona, razarači, fregate, korvete) što je tipično za moderne SAD, zatim su na nosačima aviona F-14 Tomketi, sami avioni-meke su modifikovani Tomketi... Antiunifikacioni savez opet forsira podmornice, a kao što smo komentarisali, avioni liče na ruske Migove i Sukoje.

Vrhunac gluposti je na kraju 5. epizode kada Šin vrši „kvantni“ (kako već da nazovem) skok – izranjava iz vode, plava svetlost oko njega, i ispade on Birdman. Mislim stvarno... :boodala: Sve sam svario, ali je to previše. Otišla serija u domen Final Fantasy-ja. Šteta.

Ghost
15.7.2007, 12:32
Ајде добро ја сам блажи па ме није сморио сав тај "спиритуализам" , можда у неким тренутцима када ликови крену да мељу о bird-human i Kadun (ако те речи нису споменуте бар 100 пута нису ништа постигли).
Додуше можда има везе чињеница да нисам гледао Macross серијал пре, па ми несмета.:kreza:

Што се тиче анти-ун, па шта да кажем такав сам утисак имао. :D
Иначе имаш ДД Иванова и Нору Полански (звуче ми на руско и пољско презиме ;) ).

Што се тиче самог стила цртања и анимације, two thumbs up.Стварно свака им част, све лепо изгледа, а акција је брза и динамична.

bvitnik
15.7.2007, 14:06
Meni opet sva ta mistika i spiritualizam mogu biti samo jedan veliki plus seriji. Japanci imaju običaj da ovakve elemente mešaju sa hard core sci-fi elementima i to ispadne vanserijski dobro. Možda zato što ste navikli na te neke zapadljačke načine pripovedanja pa vam se ne sviđa Zero. Da nema te neke doze spiritualizma i mistike, mislim da bi Zero bio mnogo prazniji i bajatiji. Ne treba zaboraviti da su Japanci u principu šintoisti/budisti pa spiritualizam ima poseban značaj kod njih, što nije slučaj sa hrišćanskim zapadom.

nesonjacc
15.7.2007, 15:47
. Otišla serija u domen Final Fantasy-ja. Šteta.

Jesi gledao Macross 7? Jer je Zero mala beba u odnosu na 7 kad je u pitanju fantasy.....(protodevlin, anima spiritia)....

U svakom sluchaju ochekujemo vishe vesti i o novom macross 25....:alealeee:

Ghost
15.7.2007, 16:11
Meni opet sva ta mistika i spiritualizam mogu biti samo jedan veliki plus seriji. Japanci imaju običaj da ovakve elemente mešaju sa hard core sci-fi elementima i to ispadne vanserijski dobro. Možda zato što ste navikli na te neke zapadljačke načine pripovedanja pa vam se ne sviđa Zero. Da nema te neke doze spiritualizma i mistike, mislim da bi Zero bio mnogo prazniji i bajatiji. Ne treba zaboraviti da su Japanci u principu šintoisti/budisti pa spiritualizam ima poseban značaj kod njih, što nije slučaj sa hrišćanskim zapadom.

Ко каже да ми се несвиђа, одличан је.
Мислим, мени уоште не смета сав тај мистицизам и слично (чак штавише дође и као добро освежење пошто сам навикнут на класичне sci-fi приче).

Иначе занимљиво је да Battletech универзум (Mechwarrior) имао једне веома занимљиве типове Мека, Land-Air Mechs. Мекови који су се могли трансформисати у авионе и обрнуто, звучи познато. Да, чак један од мекова безобразно личи на VF-1.Завршетак ове приче је попијена тужба и избацивање истих из Battletech-а (у Battletech-у се каже да је због тежине самих мекова изашли из употребе).
Штета што нема ни у једној игри, било би екстра возити.:D

Је ли какав је Macross Plus, мени изгледа добро?

nesonjacc
15.7.2007, 16:18
-Иначе занимљиво је да Battletech универзум (Mechwarrior) имао једне веома занимљиве типове Мека-

A tek sto battletech ima destroide....ala macross

Је ли какав је Macross Plus, мени изгледа добро?

Macross plus je odlichan. Za sada -best of - kad su macross spin offovi u pitanju. Na vizualnom poljy briljira. I za svaku preporuku. ( dok sa druge strane kasniji macross 7 definitivno treba izbeci)

Nego Bvitnik... Jesi gledao Yukikaze?

Ghost
15.7.2007, 16:37
Macross plus je odlichan. Za sada -best of - kad su macross spin offovi u pitanju. Na vizualnom poljy briljira. I za svaku preporuku.

Ја сам на јутубу видео догфајт између два главна лика и морам рећи да ми привукло пажњу.

Што се тиче седмице, то чим сам видео о чему се прича ради на википедији било ми јасно зашто сви мрзе.

DukeofSerbia
15.7.2007, 17:37
Primetio sam u 3. epizodi da su nosač aviona i bar jednu korvetu branili Destroid Tomahawak (tj. liči na njega), a na kraju 5. se javlja legendarni Destroid Monster i ispaljuje iz 4 topa granate sa nukleranim glavama. Ovo je poslednje je stvarno preterivanje. :opanachke Mnogo bi bilo lepše da su sa razarača ispalili tomahavke i razneli Birdmana u param parčad. :D

Jesi gledao Macross 7? Jer je Zero mala beba u odnosu na 7 kad je u pitanju fantasy.....(protodevlin, anima spiritia)....

Ne, i nemam nameru da trošim internet resurse za skidanje i vreme na to smeće. ;) Držim se Roboteka, a Macross Zero sam skinuo i odgledao jer kako tako (kao) ima veze sa Robotekom, pa malko gledam kao uvod u Makros sagu, iako to nije.

Ghost
15.7.2007, 17:57
Па сад пази ја сам чуо да се Macross Zero дешава једну годину пре SDF Macross, тако да је можда чак и логично што се та чуда појављују (бар тако је један написао на јутубу).

bvitnik
15.7.2007, 21:54
-> nesonjacc, eeee vidiš. Dobro si me podsetio. Totalno sam zaboravio na Yukikaze. Mora da se odgleda ASAP. Čitao sam neki očajan review na AnimeNewsNetwork o seriji, možda me je to odvratilo.

Meni je takođe Macross Plus najbolji spin-off Macross-a. Stvarno je nešto prelepo a nije neophodno neko posebno poznavanje Macross univerzuma. Priča je univerzalna, ne oslanja se preterano na Macross a sveukupno, Plus čini jedan fenomenalni audio-vizuelni sklad. Muziku je radila Yokko Kano. Stvarno ta žena nije normalna. Ona je u mogućnosti da komponuje bilo koju vrstu muzike a samo u Plusu se prepliću od klasike, preko nekog industrijala, tehnoa do nekih "tradicionalnih" pojanja. Mene impresionira i to što ona voli da koristi elemente balkanskih tradicionalnih horskih pojanja, pre svega bugarskih, u svojoj muzici, kao na primer u onoj poznatoj numeri sa početka prvog GitS filma. Stekao sam utisak da se u Japanu daleko više vrednuju kompozitori od izvođača. Izvođač je samo kao još jedan instrument na raspolaganju kompozitoru.

Što se tiče Destroid Monster-a, on je verovatno tu samo kao omaž starom Macross-u. Ne treba tu tražiti neku preteranu realističnost, a i priznajete ovako je izgledalo mnogo impresivnije :kreza:. Znaju Japanci šta rade. Da nije tih malo nerealističnih ali impresivno izgledajućih stvari, verovatno bi i ceo dojam o seriji, negde u podsvesti, bio slabiji. Recimo live-action film Casshern je ceo takav. On je ceo samo omaž staroj (anime) seriji koju adaptira, a sam film je totalno, ne znam kako bih rekao, van svake veze sa realnošću i realističnošću. Ako se neko pitao što su oni roboti iz filma izgledali onako "jadno" to je zato što su tvorci filma namerno ih napravili da izgledaju identični onima iz stare serije.

Ghost
15.7.2007, 22:57
А шта је Yukikaze?

Мени на "листи" да одгледам Area 88 (никакав mecha него обични авиони).Морам то већ једном наћи.

nesonjacc
15.7.2007, 23:09
Па сад пази ја сам чуо да се Macross Zero дешава једну годину пре SDF Macross, тако да је можда чак и логично што се та чуда појављују (бар тако је један написао на јутубу).

Pa naravno da je logichno. Zero je setovan usred unification ratova( koji u macrossu pocinju padom SDF-1). :D
Inache macross nikada nije bio hard-sci fi. Niti su tvorci imali takve ambicije..tako da je tu sve moguche...

A yukikaze je

anime news network (http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/anime.php?id=902)

wikipedija (http://en.wikipedia.org/wiki/Sentou_Yousei_Yukikaze)

@Bvitnik

Opet ne mogu a da se ne slozim. Japanci zaista mnogo paznje poklanjaju compozicijama. Npr posle kompletiranja Gundam kolekcije doshao sam do zakljuchka da svi do jednog(1979-2006) imaju vanserijsku muzicku podlogu..

Ghost
16.7.2007, 1:23
Zero je setovan usred unification ratova( koji u macrossu pocinju padom SDF-1).

Уствари рекао би да је на крају унификационог рата, као што сам рекао једна година пре догађаја у SDF Macross, што значи да се рат приближава крају. Зато кажем да је појављивање bad-ass Destroid Monster-a, сасвим логична ствар.

А овако је жешће, јер када је онај капетан питао да ли је то дозволило високо веће, ја очекивао да ће да лансирају неку нуклеарку и цело подручје пошаљу дођавола, када оно изађе неки огромно чудо са четири топа.

nesonjacc
16.7.2007, 3:40
Pa kad sam rekao Usred.. nisam mislio bash na sredini :D Vec "u sklopu"

a "pri kraju" spada u navedeno...

Zadovoljan ? :D

Ghost - Jesi gledao neshto od gundama?

Ghost
16.7.2007, 10:24
Ghost - Jesi gledao neshto od gundama?

Јок нисам. Додуше сигуран сам да си из gundama "позајмио" локацију. ;)

DukeofSerbia
16.7.2007, 14:06
Ok, stav HG-a po pitanju kontinuiteta su poznata (uaaa), TSC je jedno veliko s**nj* i uopšte ga ne računam u Robotek. [Uopšte mi nisu jasni oni silni idioti na robotech.com forumu koji brane TSC kada se kosi direktno sa krajem NG-a :rofl:]
Dakle, ne računajući nove stavove HG-a - pitanja:
1. Da li je Robotech The Untold Movie deo kontinuuma (za hard kor fanove)?
2. Da li se Sentinels film i stripovi uklapaju u kontinuum (za hard kor fanove)?

Уствари рекао би да је на крају унификационог рата, као што сам рекао једна година пре догађаја у SDF Macross, што значи да се рат приближава крају. Зато кажем да је појављивање bad-ass Destroid Monster-a, сасвим логична ствар.

А овако је жешће, јер када је онај капетан питао да ли је то дозволило високо веће, ја очекивао да ће да лансирају неку нуклеарку и цело подручје пошаљу дођавола, када оно изађе неки огромно чудо са четири топа.

Dobro, šta je zajedničko sa Robotekom ;)?
- Roj Foker (samo što je ovde major, a treba kapetan, ispada da mu je čin posle degradiran po ovome :D)
- Veriteh meke, kao i Destroidi
- unifikacioni ratovi su se dogodili u Robotek kontinuumu (Anti-UN protiv UN)

A onda je neko izmislio i ubacio priču o Birdman-u, Majama na tamo nekom ostrvu, Kadunu i sl. i srozao sve. :rolleyes:

Ghost
16.7.2007, 14:25
Ahem, what i wanted to say јесте да се Destroid Monster уклапа у време у којем се дешава Zero (крај рата). За Birdman, маје и кадуне нисам ништа рекао.

nesonjacc
16.7.2007, 15:55
Pa RT hard core fanovi su vrsta koja je pred istrebljenjem. Sad su to lujke, kojima stalno neshto smeta, njihovi se sajtovi gase, threadovi na forumima brishu ... etc. Glasno se promovishe stav da fanovi i njihova misljenja nisu bitni , vec da kompanija uvek radi sta god zeli....

Vecina njih je u periodu 2001-2007 digla ruke, a ono shto je ostalo se slazhe da TSC nije Robotech i da sa robotechom nema nikakve veze( myself included)....., d ceo robotech ide u Ambis zahvaljujuci politici HG od 2001... i sve je to kulminiralo lepljenjem pite na lice odgovornog lica HG za robotech( Tommy Yune) na AX 2007 - pe desetak dana, a od strane Hard core fana...

http://www.youtube.com/watch?v=La4z3pZ1O00

Sto je naravno iskorisceno za dalju glorifikaciju zaposlenih u HG od strane pristalica.....

Elem sto se kontinuiteta tiche... Pa i movie , i sentinels film i knjige su za hard core fanove canon( knjige su proizashle iz scenaria za seriju). A postojali su i planovi za robotech III -the Odisey. A TSC je apsolutno non canon i non robotech.

Medzutim od 2001 dolazi nova politika, sve ide niz rijeku... i josh povrh svega toga Odgovorni u HG su resheni da robotech bude samo NG.( dok narocito macross a i Southern cross... eliminishu iz robotecha...)
Tako da kako stvari stoje....:n-cc2::n-cc2::n-cc2::n-cc2:

A da - U robotechu NIKADA nisu vodjeni UN-Anti UN ratovi. Vodjen je GLOBAL WAR. Koji zavrshava padom SDF-1.( zvanichan stav i HG a i Hard core fanova), dok je 10 godina provedeno u harmoniji i radu na rekonstrukciji broda...;)

DukeofSerbia
16.7.2007, 17:10
Ahem, what i wanted to say јесте да се Destroid Monster уклапа у време у којем се дешава Zero (крај рата). За Birdman, маје и кадуне нисам ништа рекао.

Ma razumeli smo se ;).

A da - U robotechu NIKADA nisu vodjeni UN-Anti UN ratovi. Vodjen je GLOBAL WAR. Koji zavrshava padom SDF-1.( zvanichan stav i HG a i Hard core fanova), dok je 10 godina provedeno u harmoniji i radu na rekonstrukciji broda...;)

Da, da, globalni (svetski) rat... Zar nije postojala Anti-Unifikaciona armija, bar po ovome ovde?
http://www.robotech-universe.com/timeline/index.php?lan=en

Nije mi jasno zašto je sjajna uvodna špica iz originala promenjena u remasterovanoj verziji, pa svaka saga ima svoju špicu? Stara je bila mnogo bolja. I koliko me sećanje služi, zar nije Rik ubio Zentraeda u 2. epizodi u originalu?

Iris
16.7.2007, 17:28
Alo, ljudi, vi nikada niste čuli za spoiler-free teme??? Još malo pa ćete pričati o detaljima svake epizode...

Malo uzdržanosti, molim. Ovo ipak nije Brbljaonica! :dedica:

nesonjacc
16.7.2007, 17:33
Hehe, Dunpeal, Coyote i cela ekipica sa Robotech Universe su cool likovi, ali su generalno prilicno neupuceni u materiju, i izuzetno skloni "brkanju lonchica"
Pretpostavljam da su za ovaj timeline koristili neku od rpg meshavina i fikcija....( apsolutno non canon)

npr - U robotechu SDF-1 nikada nije nosio ime ASS-1( macros timeline terminologija), Ves pored SDF-1 samo Zor's battlefortress... Isto tako i Anti-Unifikaciona armija i slichno( cisto macross timeline...)

Generalno sav info se crpi iz serije... a tu su i "Graphic novel" i "Mckinney knjige" da pripomognu i majvishe govore o tome shta se deshavalo neposredno pre pada.....( ja npr izuzetno cenim i Genesis -Legend of Zor , comic mini seriju)

Sto se introa Tiche - Samo josh jedna od loshih odluka odgovornih u HG since 2001...

@ Iris - Nisu ovo spojleri, samo tipicno fan cavrljanje o canon i non canon izvorima :)

DukeofSerbia
16.7.2007, 17:58
He he, i ja sam primetio da momci dosta brljaju oko raznih stvari (forum im je ispamovan od jutros i još nisu obrisali).

I moja ispravka - Roj Foker je imao čin natporučnika (Lieutenant Commander), a ne kapetana (šta mi bi da to otkucam, kapetan je bio Gloval), i SDF-1 posada ima činove kao u US Navy. Baš slučajno... :to_care: Samo što je neko prilikom crtanja stavljene su manje više skoro svima tri debele linije što je oznaka zapovednika (Commander). :kreza: Neko je to prevideo... :a_whistli

@nesonjacc
Misliš na MekKinijeve novele? Ja ih imam 18 od 21.

nesonjacc
16.7.2007, 18:30
Pa sama priroda SDF-1 (krstarica-air land forces carrier) zahteva prisustvo i Naval i Air-land sistema rankinga...

Tako da imamo i činove colonel (Meistroff) , Corporal( Ben Dixon , Max Sterling).. koje US Navy nema( Imaju ih Land/Air Forces forces)...

E sad po Naval sistemu činova Fokker je commander( čin iznad Lieutenant Commander). Medjutim to je opet zbrka koju su u HG uspeli da naprave(oops verovatno). Jer Fokker nije brodski oficir , već na njega treba da se primeni Air Force sistem činova...

http://www.defenselink.mil/specials/insignias/officers.html

Tako da u SDF-Macross imaju adekvatniji čin -Major-

Po tom Air Force sistemy je Hunter unapredjen u Captain...(shto nije isto što i čin kapetana broda u naval..)

DukeofSerbia
16.7.2007, 19:38
Primenjen je američki način rangiranja (to znaš), ali si prevideo si jednu stvar ;) – USN (i USMC) imaju svoju avijaciju potpuno nezavisnu od USAF (po pravilu uvek kupuju drugačije avione od USAF-a). Foker je leteo na F-14 Tomketima i samim tim je njegov čin natporučnika (Lieutenant Commander) u redu, jer bio ti mornar ili pilot u USN-u isto je rangiranje.
Kao što si pravilno naveo, on jeste u rangu majora armije, mornaričke pešadije i avijacije kao natporučnik.

Slažem se za Rika, on je posle dogurao i do general majora u Sentinelsima, pa je samim time RV, a počeo je kao narednik, a to nema u USN. ALI - čin kaplara postoji u US Army i USMC, pa to mu dođe da su Ben i Maks u Korpusu mornaričke pešadije (kao što odkucah i oni imaju svoju avijaciju), pa tako i Rik dođe marinac, jer im je bio nadređen. He he, koja logika. :kreza:

Oni izviđački avioni na SDF-1 su E-2C Hokaji (upotrebljava ih USN).

Sve u svemu, ima tu svega. :D

P.S.
Hrvati su izmislili „briljantno“ rešenje za američke mornaričke činove (gledao neki film nedavno na Novoj): Lieutenant Commander su preveli kao kapetan korvete, a Commander kao kapetan fregate. Ni manje ni više nego kao što je u RM Hrvatske. :rofl:

nesonjacc
16.7.2007, 20:16
Sve u svemu, ima tu svega. :D

To bi bio najbolji opis. Interesantno je to shto niko nije uzeo u obzir "Space Force" - i skladno tome revisovao(izmislio) i novi ,ranking' system...... adekvatnu organizaciju, i slichno

I josh jedna ispravka... Major General(Hunter) ...U sentinels Filmu. Medjutim u TRM, NG kao i u TSC... cin je Admiral

P.S - Gde si u Robotechu video da je Fokker leteo na tomcat-u?

DukeofSerbia
16.7.2007, 22:46
Nisam video nigde, ali:
1. U MekKinijevoj noveli „Genesis“ piše sledeće:

Roy Fokker was an Internationalist, right down to his soles. His uniform bore the colors of his carrier aviation unit, a fighter squadron: the Jolly Roger skull-and-crossbones insignia. The colors were from the old United States Navy, the renowned and justly feared VF-84 squadron off the USS Nimitz that had hunted the skies in F-14 Tomcats, then Z-6 Executioners, right up to Roy's own production-line-new Z-9A Peregrine.

2. VF-1 u lovačkom modu je čista kopija F-14 (samo što su dodali veliki top na podtrupni nosač), pa mi je logično da je leteo u dotičnom pre toga. A to izvodim na osnovu:
3. Ima mornarički čin natporučnika, a u čemu je mogao da leti nego u F-14, tada jedinom palubnom lovcu presretaču (F/A-18 ulazi u upotrebu krajem 80-tih, kad je Robotek već odavno urađen).
4. A da je Roj lovački pilot, nema sumnje – epizoda 33. to potvrđuje kada leti u lovcu koji je F-14, sem krila, koja su izmišljena.
5. Postoji u stvarnosti Skull eskadrila F-14-ica na nosaču aviona USS Nimic i imam fotografiju u jednoj vojnoj knjizi (ne znam da li su još aktivni). Skeniraću pa ću pokazati. ;)

Još o VF-84 eskadrili: http://www.topedge.com/alley/squadron/lant/vf84hist.htm
I zvanični sajt: http://www.jolly-rogers.com/home2.htm

O činovima sutra, iskopao sam nešto...

Ghost
17.7.2007, 0:14
5. Postoji u stvarnosti Skull eskadrila F-14-ica na nosaču aviona USS Nimic i imam fotografiju u jednoj vojnoj knjizi (ne znam da li su još aktivni). Skeniraću pa ću pokazati.

Активни су, лете на F-18-ицама.Сада су VFA-103 и служе на USS Dwight D. Eisenhower.

nesonjacc
17.7.2007, 0:30
Pazi kad sam znao da ces da pomenesh vf-84.:).

Lepo...ali posredno. Robotech universe je "Fiction" . Tako da je Mckinney ovde samo rekao chime je shta inspirisano....(boje, insignia..)

A u Robotech( fikcionom) universu to izgleda ovako:

Roy je bio pilot... F-203 "Dragon-II" Air Superiority and Strike Aircraft( epizoda 33),

F-14 je povuchen iz upotrebe 1992(pochetak Globalnog rata). I zamenjen sa f-203.

Roy Fokker : godina rodjenja 1979. ( znachi 1992 kada je f-14 povuchen iz upotrebe Roy je imao svega 13 godina)-Hence nije mogao biti pilot f-14.

http://www.robotechresearch.com/rpg/vehicles/Rdf/f203_dragon/f203_dragon.html]

Vuci info primarno iz onoga shto se vidi u seriji.( sekundarni izvor -RPG stats,ako nije u kontradikciji sa serijom) A ne iz real life referenci....:D

P.S - To shto neki lovac lichi na f-14 govori samo o tome da je Shoji Kawamori( mechanical designer vf-1) pronashao inspiraciju u tome.....

DukeofSerbia
17.7.2007, 13:23
Pročitao sam sve stripove Legend of Zor i Robotech Graphic Novel – Genesis. Poslednji strip Legend of Zor je (pomalo) u kontradikciji sa početkom Genesis-a, dok se početak stripa Robotech - Return to Macross 01 slaže sa krajem Legend of Zor. I SDF-1 je mnogo lepši u Legend of Zor – liči na ostale brodove Zentreada.

Pitanja
1. Ko su Sentineli? Koliko sam shvatio to su razni narodi/rase koje su se pobunile protiv Invida i Robotek Mastera i oni su na strani R.E.F-a.
2. Zbog čega u Wildstormovom stripu Robotech #01 (pisao Tomi Yune :kreza:) je Gloval kapetan sovjetske podmornice pred pad SDF-1, kad je u ostalim stripovima već bio član U.E.G.-a? I kao Roj po broju 05 ne zna šta je u SDF-1, a u Genesis-u je ušao sa Glovalom i Edvardsom unutra da istraže. Je li to opet Yune revidirao?
3. Gde se nalazi podatak kada je rođen Roj Foker (VF-1 u lovačkom modu jeste F-14)?

Činovi
Ima nešto o njima u Robotech II Sentinels - Illustrated Handbook 3 stripu na strani 15. U suštini jadno i konfuzno.
Da, da, Rik je postao vice-admiral, ispada da mu je Liza uvek bila nadređena (dogurala do admirala).
Još jedan razlog da su Rik i Maks piloti mornaričke pešadije – Maks je bio unapređen u poručnika 2. klase (ako me sećanje služi, a od kaplara). U epizodi 6. Blitzkrieg Rik prolazi i pešadijsku obuku. Po meni je on bio pilot korpusa mornaričke pešadije (narednik, poručnik 2. klase, kapetan, general-potpukovnik (tako prevodimo major general na srpski ;) - uvek su ga slali kao udarnu pesnicu, baš kao Ameri marince :)), a posle je postao vice-admiral (mornarica), taman čin više od general-potpukovnika.

U stripu Robotech Sourcebook #01 (Wildstorm Comics) se spominje u Globalnom ratu Anti-Unifikaciona liga. :opanachke

nesonjacc
17.7.2007, 16:31
Ah "lepota" robotecha je u tome shto nadlezhne nikada nije previshe bilo briga shta se sa licencom deshava... Svi folow up proizvodi( narochito od 2001 na ovamo), imaju po neshto shto je u kontradikciji sa serijom( i to narochito stripovi.)..... kao i jedni sa drugima :boodala:...

E sada ono shto je jedinstveno ( u tumachenjima) je

-U.E.G - je oformljena posle pada SDF-1
-Gloval jeste bio kapetan ruske podmornice u ratu
-U RT nije postojala Anti -UN liga..( Yunovo fantaziranje.. pa odatle sourcebook -1 pominje anti -UN). Tako da je tada vec dobrano stvorio oponente medju fanovima...
- Pazi kad taj podatak dolazi iz http://www.robotech.com/infopedia/characters/viewcharacter.php?id=13

P.S - Zaboravi vec na taj f-14. vf-1 nije f-14, design je inspirisan f-14 i tu sve staje...Ima slichnosti, ima mnogo razlika... i to je to. ( + ko zna kako f-14 izgleda u fikcionom robotech universu)..

Činovi

Ne zaboravi da je sav sentinels materijal "obsolete" tako da on nikada nije bio -vice admiral- Vec direkt admiral. ( postoji bedni pokushaj da se to objasni u PTTSC comics, ali kao shto rekoh preferiram da i taj strip, kao i ceo TSC smatram non canon, i nebitnim materijalom..)

DukeofSerbia
19.7.2007, 17:42
RM
Juče sam smogao snage po ovoj vrućini da odgledam ceo RM konačno do kraja i naprosto sam oduševljen (za razliku od admina na domaćem Robotek forumu). Na jednoj strani zemlju vodi „ludak“ koristeći Staljinovu taktiku „šalji sve da gine, ja mogu tako stalno bez obzira na gubitke“, a na drugoj su ostareli očajnici. Priča o bioroidima i klonovima me podseća na klonove iz Zvezdanih ratova :).
Počeo sam gledati NG i... hm, nisam oduševljen nešto.

Ovo sam pročitao http://home.kih.net/~basara/reference/palimpsests.htm i http://home.kih.net/~basara/reference/palimpsests-app.htm i priznajem da sam skroz sluđen :paranoia:. Suprotnostima nikad kraja :icon_scra. X puta gore nego Zvezdani ratovi, koji, istini za volju, isto pate od kontradikcija. Po meni je glavni problem: kada je krenula posada SDF-3 i Pionir misija?

nesonjacc
19.7.2007, 18:54
Da RM je apsolutno fenomenalan... :D. Po svemu sudeci ga admini da Robotech-universe nisu ni odgledali uopshte...

Ng nikada ni ja nisam obozhavao... e a sad zamisli kako se ja osecam zbog cinjenice da su Macross i RM eliminisani iz robotechaa koji je postao samo NG :boodala:

I welcome to the club. Konfuzija na sve strane.... Pa svako pricha shta hoce, tumachi kako hoce...

U remastered ediciji Yunovi su promenili gomilu datuma... imash na RDF-HQ celu temcinu o tome

DukeofSerbia
22.7.2007, 14:50
Odgledao NG.

Ono što mene izluđuje jeste neka nova muzička melodija koja se pojavila u NG. Odvratna je (između ostalog, na početku je epizode 66 kada priča narator), ali je srećom nema puno.
Invid skauti su nenormalno neprecizni kada pucaju (ni ostali nisu puno bolji). Sa koje oni blizine promašuju to je za neverovati.
Ima nelogičnosti u epizodi 64 – grizli medved u Južnoj Americi, i još gore – kada su naleteli na Invid patrolu, Skot je otišao u Alfu i bilo je predveče, a već u sledećoj sceni je mrkli mrak. http://smiles.zy.cz/136.gif
Eni (Mint) je promašen lik u seriji. Kud je Japanci ubacili u Mospedu. Ne mogu da zamislim ozbiljan pokret otpora koji se probija kroz sve, a sa njim ide dete. Što je previše...

Kraj serije ipak vadi priču koja na kraju postaje jako napeta i zanimljiva. Sve u svemu, zadovoljan sam. Logično da nema Rika i društva, kad Mospeda nema veze sa Makrosom. I tako je SDF-3 negde zaglavio u svemiru. Skot je ispao kreten na kraju serije (kao i najveći deo serije), tip kao da je klon (kao što Basara navodi mogućnost). Lepo je od Sare što je ostala, kao i Ariel/Marlin.

Nego, od kuda oni silni Cycloni na Zemlji?
Šta se dogodilo sa Danom, njenom jedinicom (Bouvi, Anđelo, Luji, Šon), Denisom, Mari Kristal, Novom Satori, Zor Prajmom i Mjuzikom posle rata sa Masterima?

Sad ostaje još famozni TSC da odgledam. Pitam se kakve veze imaju Hajdoniti sa „decom senke“ kad je Regis pričala o Robotek Masterima i njihovoj senci nad ljudima. Stvarno su ljudi iz REF-a koji su došli u pomoć postali kao Masteri – cilj opravdava sva sredstva, pa makar razneli i svoje. Oni avioni na početku TSC-a izgledaju kao modelovane kartoneske kutije, a kabina i nos kao da su lakirani. http://smiles.zy.cz/585.gif Ovako na preskoke – vau, ženske stvarno imaju silikone. http://smiles.zy.cz/585.gif Lobanja eskadrila – wtf, pink avion! http://smiles.zy.cz/136.gif I njen avion kao da je lakirana kartonska kutija. Na momente mi se čini da Transformers Beast Wars iz 1996. bolje izgledaju. :to_care:

Ghost
22.7.2007, 14:59
Одгледо Macross Plus, закључак, одлично, свиђају ми се авиони, а и прича је онако добра.Стил цртања је прилично добар.

DukeofSerbia
24.7.2007, 21:12
I da, to se pojavilo – prevodi za Robotek Makros sagu i Mastere. :aplauz:
http://www.anime-overdose.com/frontend.php?action=subs&gid=29
http://www.anime-overdose.com/frontend.php?action=subs&gid=58

Ima i za običnu i remasterovu verziju.

Svaka čast momcima na trudu, ali se vidi da su prevodili ljudi koji nemaju baš blage veze sa Robotekom, vojnim činovima (i vojskom uopšte), a pravopis i veće rupe u prevodu neću komentarisati.

Tako su po momcima Lisa i Roj Foker komandanti. Ha ha ha. :rofl: Preveli su commander i lieutenant commander isto kao komandant. Ili su trebali korisiti ekvivalente našoj vojsci ili da prevedu kako treba, a ne ovakva komedija.

To su Zentraedi,
vanzemaljski narod
koji je hiljadama godina
stvarao samo ratnike.

Prevod je katastrofa.

nesonjacc
24.7.2007, 22:50
@DukeofSerbia

A ti josh nisi gledao TSC :) . Hehe... Pa transformers Beast wars is 1996 i izgledaju bolje :n-cc2: ( + Sara, Lunk, Rook, Rand, Eni...u stvari i ne postoje.......:boodala:)....

ZNachi porojektil stvara mini crnu rupu....... E nije nego :boodala:

Ma komedija teshka, koja izgleda tako jadno da je to neopisivo... i nedopustivo za 2007....

Sto de Dane tiche... Ona i ceo 15 squad su otisli da se pridruze REF. A Zor prime je poginuo zar ne?...

nesonjacc
28.7.2007, 22:02
Pojavio se novi Teaser za nadolazeci Gundam OO(oktobar...). Ovde se vec vidi vishe ....(malo)

http://www.youtube.com/watch?v=6OB72ngBFoE&mode=related&search=

Jedvaaaaaa chekaaaaaaaam..........:D:D

bvitnik
3.8.2007, 3:08
Odgledao sam Sentou Yousei Yukikaze (Battle Fairy Yukikaze). Mogu da kažem da je serija ostavila više nego pozitivan utisak na mene ali nedovoljno da budem impresioniran. Ipak ima dosta propusta. Verovatno najveći adut serije je odlična priča ali koja nikako ne uspeva da bude ispričana detaljno i konzistentno i dočarana na pravi način. Mnogo je stvari nedorečeno i mnogo otvorenih pitanja ostaje a ima i par glupavih stvari. Verovatno je čitaocima originalne novele sve daleko jasnije ali ja nisam među njima. Radnja se odvija polako u sumornoj atmosferi i uz malo dijaloga pa na početku ne uspeva da održi pažnju gledaoca u potpunosti. Dosta "dijaloga" otpada na transmisije u "military sleng-u" koje imaju malu vrednost pogotovo za one koji se slabo razumeju u isti. Stil crtanja mi se sviđa. S obzirom da je osim likova sve ostalo komjuterski crtano i animirano, u tom polju nemam zamerki. Nije postignuta foto-realističnost ali nije ni postignut izgled klasičnog crteža nego nešto između i, po meni, izgleda odlično; daje odličan vizuelni identitet. S druge strane animacijom ručno crtanih likova nisam zadovoljan. Crtež je na momente neprecizan a animacija kruta. Viđao sam bolje odrađen posao i kod dužih serija a kamoli kod ovakvih kratkih OVA gde budžet i vreme za izradu nisu mali. Zvučni efekti su na nivou, ipak su koristili snimke pravih aviona. Voice acting nije za pohvalu. Muzika je nažalost neupadljiva i obično zamaskirana drugim zvucima i govorom a muzika u uvodnoj špici je nešto najgluplje što sam do sad čuo.

Sve u svemu može od mene da dobije ocenu 8/10.

nesonjacc
7.9.2007, 12:19
Znachi JAO..

http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i1f2de64a1d24bd5585bf89b0691d2011

WTF??

Maguire Entertainment??

Craig Zahler??

Ako ovo nije Bad JOKE( a tako izgleda..) Mislim da cemo se samo tako smejati. Sta je sledece.. Uwe Bowl?
Nadajmo se i drzimo palceve da je joke...( i da ce uskoro biti demantovano)...

Highlander
7.9.2007, 12:47
Znachi JAO..

http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/news/e3i1f2de64a1d24bd5585bf89b0691d2011

WTF??

Maguire Entertainment??

Craig Zahler??

Ako ovo nije Bad JOKE( a tako izgleda..) Mislim da cemo se samo tako smejati. Sta je sledece.. Uwe Bowl?
Nadajmo se i drzimo palceve da je joke...( i da ce uskoro biti demantovano)...

Oh, crap! Holivudu ponestalo ideja pa se dali u rimejkove...:(

nesonjacc
7.9.2007, 12:58
Holivudu ponestalo ideja odavno. Nego ja mislim da je ovo samo crv pushten u javnost da se vidi kako ce ljudi da reaguju....

Ochekujem Demante uskoro....(Pleeaaseee...) Robotech zasluzhuje "ozbiljne" ljude za staff....

bvitnik
7.9.2007, 15:21
Američkom svetogrđu nikad kraja... Ne verujem da je ovo hoax tako da nam ostaje samo da plačemo i bojkotujemo ovaj film.

Sol-Badguy
7.9.2007, 18:08
1)Tengen Toppa Gurren Lagann anime.
2)Neon Genesis Evangelion 1.0: You are (not) alone

Discuss.

ACHTUNG
3.10.2007, 18:46
Skoro sam gledao Robotech, ali neki najnoviji dugometrazni. Rik Hanter je matorac, admiral. Nije los, svideo mi se. Prica je malo plitka, vrlo verovatno zato sto nisam pratio ceo serijal. Ali se poprilicno zadrzao onaj stari Robotech duh.

nesonjacc
18.10.2007, 13:24
I tako je krenuo Gundam 00 :alealeee::alealeee: Prve 2 epizode su vec izasle.( Treca ce u subotu...i tako svake subote)

http://www.dannychoo.com/blogimg/gundam00mecha.jpg

Ocekivanja su velika. Tek je pocelo...pa cemo videti kako ce se razvijati pricha. Za sada very promising...

Posle gledanja Full HD(1080i) epizoda 1 i 2 - Samo cu da kazem..woooooooooooooooooooooooooow. :D:D (inache ovo je prva HD gundam serija). Izgleda zaista fenomenalno . Napakovano akcijom, uz odlican soundtrack...

Intro ( Daybreak Bell - L'arc en ciel) Mozete videti ovde...

http://www.youtube.com/watch?v=SMEM78QU-pA&mode=related&search=

:D:D

Quercusmaster
23.2.2008, 20:10
Da li neko moze da mi kaze koliko epizoda ima Gundam Seed?

POZ:ciao:

Iris
23.2.2008, 20:18
http://www.animenfo.com/animetitle,1050,mnuubb,gundam_seed.html

Quercusmaster
24.2.2008, 12:21
http://www.animenfo.com/animetitle,1050,mnuubb,gundam_seed.html

Hvala! Nego, ja imam neki Mobile Suit Gundam Seed 50 epizoda, pa me zanima da li su to sve ep. ili ima jos neka?

nebojsa986
24.2.2008, 12:30
Jesu to su sve epizode koliko ja znam. To bi trebalo da je ovo sa linka od Iris ,imas i ovde http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=252

nesonjacc
25.3.2008, 22:09
I tako prvoj sezoni Gundam 00 (http://www.gundam00.net/) dolazi kraj. (posledja prve sezone bice emitovana u nedelju)

A moji utisci su vishe nego pozitivni. Dok me je neocekivano visok death toll najvishe podsetio na Zeta gundam. Kad se tome doda i HD experience...Apsolutno svaka preporuka.

Inache Sunrise je pocheo sa HD izdanjima gundam serija i filmova. Za sada su Releasovana 2 filma (Char's counter attack (1988) i F91(1991), na Blue Ray mediju.. . Pogledao sam i moram da kazem majstorski HD remaster.

A ono sto je prava novost je najava MS IGLOO 2: Gravity Of The Battlefront (Nova CGI mini serija). Imace 3 epizoda ,Bice radjena u HD formatu i bavice se pogledom na one year war(UC) sa strane Zemaljske Federacije...
http://www.msigloo2.net/

I za kraj. Koliko je Gundam bitan japancima? Toliko da su mu podigli spomenik(isped jedne od zeleznickih stanica u Tokiju)

http://www.gundam.info/uploads/image/20080323115050-93545.jpg

Statua je visoka 3m.Za izradu su bile potrebne 2 godine .Kostala je 20 miliona yena(128 000 evra). Od chega 2 000 000 yena donirala vlada japana...:D

bvitnik
25.3.2008, 22:46
Ooooo, pa ti odlučio da navratiš... Nije te dugo bilo. Nikako da se pojaviš da nam ispričaš svoje impresije o Macross Frontier-u.

nesonjacc
26.3.2008, 0:32
Hehe predugo. Eto navratio na kaficu. :)

A josh uvek ne govorim o Macross Frontieru jer sam odluchio da sachekam pochetak redovnog emitovanja. Da se ne bih zaletao sa zakljucima..:)

Inache prvom epizodom nisam nesto preterano odushevljen(dobrim delom zahvaljujuci malim letecim ljudima....
OVO (http://i8.tinypic.com/8bp9gmx.jpg)
I nesto loshijem CGIju nego sto sam ja ochekivao..)

Videcemo kako ce se razvijati...:D

bvitnik
26.3.2008, 3:22
Leteći ljudi i CGI su najmanje na čemu se ima zameriti. Ubacili su sve ono što je jednom Macross-u nedostajalo (a uopšte nije bilo potrebno) - loli glavni ženski lik, bishounen glavni muški lik, lolishota lik :boodala:... i gomila moe s**nja koja će (predosećam) doći u kasnijim epizodama :boodala::boodala:. Još je rano da se kaže išta ali imam nekako loš predosećaj. Dobro, u to ćemo se ubrzo uveriti, već za kojih nedelju dana :kreza:.

nesonjacc
26.3.2008, 9:36
Zato ja i kazhem videcemo kako ce se razvijati.. (Nadajmo se da ce se prvi utisak popraviti.)

U svakom sluchaju istovremeno startuje i Code Geass R2..A to ce sigurno biti dobro.

bvitnik
26.3.2008, 15:36
Code Geass je najobičnija smejurija. On je više moe serija nego Macross F.

nesonjacc
26.3.2008, 21:29
Daleko je od smejurije..:a_bleh: Ima dosta dobrih elemenata....

To Da li je moe....je najmanja briga(I najmanji potencijalni problem Macross F). Ono sto je veci problem je mogucnost novih nebuloza koje uz storyline mogu doci( Neko reche Macross 7....a bogami i Zero)

bvitnik
26.3.2008, 22:52
Da li je moe ili ne je za mene najveća briga jer moe u celu stvar unosi veliku dozu nerealizma, neuverljivosti, neinventivnosti, neozbiljnosti i po mom mišljenju sahranjuje u startu svaku seriju koja želi da izgleda iole ozbiljno. S druge strane "nebuloze" iz Macross 7 i Zero o kojima govoriš su i više nego pozdravljene s moje strane. Od samog starta Macross nije bio čisto Sci-Fi serija već je ubačeno dosta mistike/misticizma/spiritualizma a muzici i pesmi je uvek bio dat poseban značaj. Makross serijalima upravo to daje dobru dozu originalnosti i to je jedan lični otisak koji je Shoji Kawamori ostavio u njima. Macross F se s tog stanovišta sigurno neće razlikovati. Uostalom to je ono što Macross razdvaja od Robotech-a.

Upoređujući Code Geass i njemu najsličniju seriju, recimo, Full Metal Panic, mogu da zaključim da je Code Geass najobičnija smejurija i ne može ni da ******** FMP-u po pitanju pažnje koja je posvećena tehničkim detaljima (od fiktivne istorije, detaljno razrađenih tehničkih detalja mecha, dizajna istih itd.), zasluge naravno idu piscu FMP novela.

nesonjacc
26.3.2008, 23:24
Pa bash zbog toga je jedini macross koji ja priznajem SDF-Macross.

Misticizam je jedno, ali gomila gluposti nesto sasvim drugo :dzavo: . Kawamori je jedino dobar kao mecha dizajner . I samo to je trebalo da nastavi da radi....

Ozbiljnost?

http://www.slocartoon.net/cartoons/images/000000/947.jpg

POWER TO THE MUSIC......

A Macross 7 nema moe likove?

http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/5/5b/180px-Mylene.JPG

Iris
26.3.2008, 23:30
Da li je moe ili ne je za mene najveća briga jer moe u celu stvar unosi veliku dozu nerealizma, neuverljivosti, neinventivnosti, neozbiljnosti i po mom mišljenju sahranjuje u startu svaku seriju koja želi da izgleda iole ozbiljno.

Upoređujući Code Geass i njemu najsličniju seriju, recimo, Full Metal Panic, mogu da zaključim da je Code Geass najobičnija smejurija i ne može ni da ******** FMP-u po pitanju pažnje koja je posvećena tehničkim detaljima (od fiktivne istorije, detaljno razrađenih tehničkih detalja mecha, dizajna istih itd.), zasluge naravno idu piscu FMP novela.

Moekko nemaju skoro nikakve veze sa storyline-om niti ih krase "atributi" koje pominješ, pa ne znam na osnovu čega zaključuješ da je Code Geass nerealan, neuverljiv, neinventivan i neozbiljan. Da pričamo o Kaichou wa Maid-sama, Sailor Moon, Ouran High School Host Club ili sličnim shojo ostvarenjima koje bi i mogao da etiketiraš kao plitke, pa da razumem - mada je sve u oku posmatrača, plus se o ukusima ne raspravlja.

Mislim da nemaš dovoljno iskustva da olako otpisuješ ili etiketiraš anime i manga serijale, i još uz način izražavanja koji ne pokazuje da vladaš argumentacijom bilo koje vrste.

@Nesonjacc: Hajde da ne idemo u off-topic - da li je nešto moe ili nije - a obzirom da si ti autor ove teme apelujem da vratiš kola na pravi put. Diskusiju možete nastaviti i preko ličnih poruka, or else! ;)

nesonjacc
26.3.2008, 23:35
No problemo :D Odma vracam...

bvitnik
27.3.2008, 2:41
Pa bash zbog toga je jedini macross koji ja priznajem SDF-Macross.

Misticizam je jedno, ali gomila gluposti nesto sasvim drugo :dzavo: . Kawamori je jedino dobar kao mecha dizajner . I samo to je trebalo da nastavi da radi....

Ozbiljnost?

http://www.slocartoon.net/cartoons/images/000000/947.jpg

POWER TO THE MUSIC......

Hehe. Ako se dobro sećam, od svih Macross serijala, Kawamori je imao najmanje udela baš u Macross 7, ne računajući Macross II koji nije kanon i na kome nije radio uopšte. "POWER TO THE MUSIC......" koncept i nije toliko glup koliko je glupo predstavljen. On nije ništa drugo do produžetak onoga što je SDF Macross započeo. Svi znamo kako je Minmay donela "pobedu" ljudima i spasila ih od sigurnog uništenja... pevajući pesme. Basara se vodi istom idejom - da uvek postoji lepši/lakši/bolji način da se nadmoćni neprijatelj porazi/urazumi/privoli na stranu ljudi, doduše malko je preterao. Po tom pitanju Macross 7 nikako ne odskače od ostalih Macross serijala. Ono po čemu je Macross 7 "crna ovca" među Macross serijalima je to što je realizovan u obliku klasičnog shounen mecha serijala. To se nabolje vidi po dizajnu i karakteru negativaca (Protodeviln-a), dizajnu Valkyria, teatralnim scenama transformacija (koje se ponavljaju milion puta :boodala:) a kojih nema u ostalim Macross serijalima ali ih ima u klasičnim shounen mecha serijalima (recimo kao što je Granzort). Dodaj tu još i mnogo puta ponavljane scene "napad-povlačenje", rastegnutu priču, filler epizode, konstantno forsiranje jednih te istih muzičkih numera i dobio si jednu lošu seriju. Koncept odličan, realizacija nula :kreza:.

Kad si već okačio ovu sličicu, da malo prokomentarišem gitaricu. U normalnim uslovima bi umesto gitare bile obična palica. Sa čisto tehničke strane gledišta, zar gitara kao ovakva nije bolji upravljač od obične palice, s obzirom da veći broj komandi/funkcija može da se smesti na nju + ako se pri upravljanju koristi još i njena pozicija, nagib i sl.?

A Macross 7 nema moe likove?

http://content.answers.com/main/content/wp/en/thumb/5/5b/180px-Mylene.JPG

:kreza::kreza: Moe u začetku. :kreza::kreza:

Mislim da nemaš dovoljno iskustva da olako otpisuješ ili etiketiraš anime i manga serijale, i još uz način izražavanja koji ne pokazuje da vladaš argumentacijom bilo koje vrste.

Tu se veoma, veoma varaš. Naprotiv, toliko mnogo sam anime serijala i filmova odgledao i bavio se ovom temom da sam počeo da uviđam mnoge prefinjene stvari. Da bih ti odgovorio na pitanje na čemu baziram moje izjave, moram da se bacim na malo opširniju analizu. Ako dopuštaš to mogu da uradim na ovoj temi ako ne onda preko ličnih poruka.

Iris
27.3.2008, 3:38
toliko mnogo sam anime serijala i filmova odgledao i bavio se ovom temom da sam počeo da uviđam mnoge prefinjene stvari. Da bih ti odgovorio na pitanje na čemu baziram moje izjave, moram da se bacim na malo opširniju analizu. Ako dopuštaš to mogu da uradim na ovoj temi ako ne onda preko ličnih poruka.

Može i ovde pošto mislim da će i ostalim ljubiteljima anime na forumu biti interesantno da nešto novo saznaju, ali samo ako ne skrenemo previše sa teme (nekoliko postova i dosta :)).

Ja ću početi prva, kad sam već online:

... ima u klasičnim shounen mecha serijalima (recimo kao što je Granzort). Dodaj tu još i mnogo puta ponavljane scene "napad-povlačenje", rastegnutu priču, filler epizode, konstantno forsiranje jednih te istih muzičkih numera i dobio si jednu lošu seriju.

Ova argumentacija te odaje ;). Za početak, ne postoji "klasični shonen mecha" žanr, obzirom da je shonen perjanica iza koje nastupaju pod-žanrovi kao što je mecha (kao i ecchi, sportski, poneki muzički anime...). Granzort je samo jedna dečija bajka koja se ni pod razno ne može svrstati pod klasično shonen ostvarenje, a tematikom pripada u mecha podžanr.

Fileri i ono što ti zoveš "rastegnuta priča" (odnosno, fanservice - da koristimo tačnu terminologiju) je karakteristika većine serijala i nije odlika žanrovske ili bilo koje druge podele, već je karakteristika koja krasi većinu savremenih proizvoda na svetu - a to je osrednjost! Anime serijali su u najvećem broju slučajeva ekranizacija veoma popularnog manga serijala ili video igre, ne rade ih originalni autori, ne drže se originalne priče i često se kraj skrpi i pre nego što se delo na osnovu koga je pravljen završi (pojedini manga serijali traju i po sedam-osam godina). O tome da su mnogi filmovi neslavni pokušaj ekranizacije knjiga i kompjuterskih igara smo često apostrofirali i u drugim delovima ovog podforuma... ni Japan nije operisan od toga, naprotiv! Oni imaju ogromnu industriju koja neprestalno mora da zadovolji potrebu tržišta, a kvantitet ne znači i kvalitet!

I na kraju - "forsiranje jednih te istih muzičkih numera" je tipično za anime ostvarenja, ali u najboljem smislu te reči! Za gotovo svaki serijal se pravi svega nekoliko OP i ED singlova koje rade najeminentniji japanski anime kompozitori i muzičari (Yoko Kanno, Maaya Sakamoto, Nobuo Uematsu, Naoki Sato...), a kompletan OST se smatra vrlo bitnim i kvalitetnim ostvarenjem. Čak poznajem dosta ljudi koji će ti reći da ne gledaju anime, ali slušaju anime muziku ;)

nesonjacc
27.3.2008, 8:51
On nije ništa drugo do produžetak onoga što je SDF Macross započeo.(A o tome smo prichalii i prichali....I puna je ova tema ovoga..)
.
Macross 7 je sve osim ovoga. Stavishe ni jedan Macross spinoff nije ovo (do dana danasnjeg..) Svi se oni baziraju na Dyrl izmenjenim dogadjajima(I designworku...). I dobrano su skrenuli sa osnovne ideje...

Ovo uopste ista ideja nije. U M7 pesma stvara energiju koja bukvalno ubitacno deluje na Protodevlin.I "I am a VAMPIRE"...likove. Koji su tu kalo bi ukrali "ANIMA SPIRITIA" od stanovnika Macross flote. A ne deluje SAMO psiholoshki na njih - Sto je Macross Filozofija. E po tome je crna ovca..Zatim Gitara nije upravljachka palica kojom on Uzgred proizvodi Zvuk...Vec je zvuk taj koji pokrece Mechu... A to je josh jedna velika glupost u konotaciji universea koji je sdf-Macros postavio

Pa onda to ukomponujesh sa Katastrofalnom realizacijom(tu se slazhemo) - Katastrofa OST,do besvesti ponavljan..... Izuzetno losha izrada za 1997....

Sto se tiche dizajna...VF dizajn je jedina svetla tachka M7

... ima u klasičnim shounen mecha serijalima (recimo kao što je Granzort).

Granzort, nikako, ali nikako ne spada u klasicno shounen (sa primesama mecha) ostvarenje...I tu se apsolutno slazhem sa Iris.
.................................................. .................................................. .................................................. ...............................

Nego kakvo je tvoje Misljenje o Gundam 00?

bvitnik
27.3.2008, 14:09
Za početak, ne postoji "klasični shonen mecha" žanr, obzirom da je shonen perjanica iza koje nastupaju pod-žanrovi kao što je mecha (kao i ecchi, sportski, poneki muzički anime...). Granzort je samo jedna dečija bajka koja se ni pod razno ne može svrstati pod klasično shonen ostvarenje, a tematikom pripada u mecha podžanr.

Ohoho, itekako postoje. Doduše, žanr je zamro devedesetih godina i nije bilo mnogo zapaženih serijala od tad sve do prošle godine kada se pojavio Tengen Toppa Guren Lagann. Ovaj žanr je bio najpopularniji 70-ih i 80-ih i, od prilike, do polovine 90-ih godina. U pravu si, pogrešio sam kad sam pomenuo Granzort. On je za nešto mlađu publiku ali ima iste odlike. Pomenuo sam ga iz razloga što je svima poznat. Šta je zajedničko za serijale ovog, kako sam ja nazvao, "klasičnog shonen mecha" žanra?

- Maštovito dizajnirane mecha-e, obično nepotrebno kitnjastog izgleda i detalja koji obično nemaju nikakvu tehničku ili upotrebnu vrednost - a la Moćni Rendžeri (TM). Primer - Guren Lagann, glava mecha-e sa ljudskim licem, sa sve očima, ustima, nosom i još i šlem koji se skida i stavlja. Smešno sa tehničke strane gledišta i upotrebne vrednosti. Tu je čisto radi izgleda.
- Mecha-e se obavezno impresivno trasformišu i/ili kombinuju međusobno, sa sve krupnim kadrovima tih transformacija/kombinacija uz teatralno izvođenje i pozadinsku muzikicu i uzvikivanje određenih pokliča.
- Mecha-e obično fizičkim izgledom podsećaju na svog pilota ili imaju neke atribute svojstvene njemu.
- Isto tako maštovito dizajnirani negativci, obično stereotipizirani, bez grama mozga i koji uporno pokušavaju nešto da izvedu napad/nešto postignu i koji iz epizode u edpizodu besomučno pribegavaju istoj taktici koja se, naravno, završava povlačenjem/neuspehom.
- Glavni likovi su obično tinejdžeri/klinci bez prethodnog pilotskog iskustva a kojima upravljanje takvim skalamerijama ne predstavlja nikakav problem.

Ima li još nešto? Sigurno ima ali ne mogu sad da se setim :p.

Ako uporedimo Macross 7 sa drugim serijama iz Macross serijala odmah ćemo uvideti prisutstvo gore pomenutih elemenata u njemu a odsustvo u ostalima. To ti nesonjacc može potvrditi.

- Jedino u Macross 7 postoje mecha-e čije glave imaju ljudska lica i fizičkim izgledom podsećaju na svoje pilote, bez ikakvog tehničkog razloga za to. Milenin Vakyrie to najbolje pokazuje. Bez ikakvog razloga, osim čisto radi izgleda, ima žensko oblikovano telo i ofarban u roze :kreza:.
- Jedino u Macross 7 postoje krupni kadrovi i scene transformacija mecha + doletanje soundbooster-a i kombinovanje s njim. Ovakve scene se i besomučno ponavljaju iz epizode u epizodu. U ostalim Macross serijama transformacije se dobađaju negde u toku normalnih scena i nije posebno stavljen akcenat na njih. Ako ćemo baš da cepidlačimo, postoji jedna scena u Macross Zero sa transformacijom VF-0 ali samo jedna i sasvim drugačiju ulogu ima.
- Ostali elementi koje sam pomenuo takođe mogu da se prepoznaju.

Evo i da pomenem neke predstavnike ovog "klasičnog shonen mecha" žanra:
Mezinger serijali, Getter Robo serijali, GaoGaiGar serijali, Ideon, Zambot, Dangaioh serijali, Reideen serijali i mnogi drugi. Od nekih novijih, na primer, Vandread, Goddanar i pomenuti TTGL.

Nadam se da je sad jasnije o čemu pričam...

Fileri i ono što ti zoveš "rastegnuta priča" (odnosno, fanservice - da koristimo tačnu terminologiju) je karakteristika većine serijala i nije odlika žanrovske ili bilo koje druge podele, već je karakteristika koja krasi većinu savremenih proizvoda na svetu - a to je osrednjost! Anime serijali su u najvećem broju slučajeva ekranizacija veoma popularnog manga serijala ili video igre, ne rade ih originalni autori, ne drže se originalne priče i često se kraj skrpi i pre nego što se delo na osnovu koga je pravljen završi (pojedini manga serijali traju i po sedam-osam godina). O tome da su mnogi filmovi neslavni pokušaj ekranizacije knjiga i kompjuterskih igara smo često apostrofirali i u drugim delovima ovog podforuma... ni Japan nije operisan od toga, naprotiv! Oni imaju ogromnu industriju koja neprestalno mora da zadovolji potrebu tržišta, a kvantitet ne znači i kvalitet!

Zašto sam odvojio termine "rastegnuta priča" i "filler"? Pod "rastegnuta pričom" ili "rastegnutim epizodama" podrazumevam epizode u kojima se priča sporo odvija, sporo napreduje ali ipak ima veze sa zapletom cele serije dok su "filler-i" epizode u kojima se ne događa ništa vezano za zaplet. Piknikovanje, "branje cveća" i sl :kreza:. Što se tiče fanservice-a, mislim da malo pogrešno shvataš termin. Ako bi termin preveli na srpski to bi bilo "udovoljavanje fanovima". To obično podrazumeva scene kao što su panty shot-ovi, scene tuširanja, poseta onsen-u (onim kupalištima sa izvorima tople vode) ili uopšte onoga što su fanovi "željni da vide". Filler-i mogu eksluzivno da budu fanservice tipa ali ne moraju. Pošto Macross 7 nije adaptacija manga serijala, novele ili nečeg drugog već originalno delo, onda ništa ne važi ova priča o adaptacijama tako da je u ovom slučaju to čisto rezultat lošeg planiranja.

I na kraju - "forsiranje jednih te istih muzičkih numera" je tipično za anime ostvarenja, ali u najboljem smislu te reči! ...

Ako nisi gledala Macross 7, onda ne znaš značenje "forsiranje jednih te istih muzičkih numera". To će ti nesonjacc potvrditi. U svakoj epizodi, glavni likovi drže koncert ili svirku u kojima konstantno forsiraju 2-3 iste numere. Kasnije u seriji se pojavljuju još neke numere ali zato ovo na početku ispira mozak. Još kad su te forsirane pesme najgore od svih koje se pojavljuju...

O Code Geass-u večeras.

bvitnik
27.3.2008, 14:50
Macross 7 je sve osim ovoga. Stavishe ni jedan Macross spinoff nije ovo (do dana danasnjeg..) Svi se oni baziraju na Dyrl izmenjenim dogadjajima(I designworku...). I dobrano su skrenuli sa osnovne ideje...

Ne baziraju se na DYRL. DYRL je film unutar Macross univerzuma. Korišćenje artwork-a je sasvim logična stvar... urađen je mnogo, mnogo, mnogo bolje nego u seriji. DYRL je neka vrsta prepričavanja istorije. Odskače od istorijskih činjenica kao i svaki. U ostalim serijalima se pominje u svrhu reference ka pređašnjim događajima ali to nije ništa različito od našeg prisećanja na kosovski boj (ili nešto slično) preko filma koji smo svi gledali a ne preko stvarnih istorijskih činjenica. Uostalom, u DYRL je Minmey i njenom pevanju posvećeno još više pažnje i značaja nego u SDF. U SDF nema onako teatralne završnice sa hologramom Minmay koja peva koji se projektuje Zentradi-ma

Ovo uopste ista ideja nije. U M7 pesma stvara energiju koja bukvalno ubitacno deluje na Protodevlin.I "I am a VAMPIRE"...likove. Koji su tu kalo bi ukrali "ANIMA SPIRITIA" od stanovnika Macross flote. A ne deluje SAMO psiholoshki na njih - Sto je Macross Filozofija. E po tome je crna ovca..Zatim Gitara nije upravljachka palica kojom on Uzgred proizvodi Zvuk...Vec je zvuk taj koji pokrece Mechu... A to je josh jedna velika glupost u konotaciji universea koji je sdf-Macros postavio

Kao što rekoh malo su preterali. Da je sve ostalo na psihološkom uticaju, bilo bi bolje. Da te podsetim, ubitačno deluje samo na Protodeviln-e, na ostale deluje samo psihološki, bolje reći razbija kontrolu uma. Što se tiče gitare - ona jeste samo upravljačka palica. Ako pažljivo gledaš, videćeš da on ne svira njom. Muzika je snimljena a on kasnije peva uz nju. Kada prekine sa pevanjem muzika i dalje ide. Zvuk ne pokreće mecha-u i to ne znam odakle ti. Nisi pažljivo gledao :dedica:.

Pa onda to ukomponujesh sa Katastrofalnom realizacijom(tu se slazhemo) - Katastrofa OST,do besvesti ponavljan..... Izuzetno losha izrada za 1997....

Što se tiče OST-a, to je već stvar ukusa. Ja ću samo da kažem da su meni numere koje su najviše forsirane, pogotovo ona Planet's Dance, ujedno i najgore al' nije da nema dobrih numera. Ne znam zbog čega misliš da je loša izrada za 1997., ako tu misliš na crtež i animaciju. Po meni je crtež lep, precizan a animacija u mnogim scenama glatka. Doduše mogo puta su za pojedine scene ponovo koristili isti materijal. Mnogo je pažnje posvećeno Mileni. To se vidi po njenim izrazima lica i čestim promenama. U pojedinim scenama je u stanju da nekoliko puta promeni "grimasu" :D. U odnosu na neke serije gde je faca uvek statična a samo se usta pomeraju ovo je daleko ispred. Možda si stekao takav utisak zbog toga što su se do sad mogli naći samo LD (LaserDisc) ripovi koji izgledaju očajno. Nabavio sam i par DVD ripova sa remasterizovanih DVD-ova izbačenih prošle godina i, veruj mi, izgleda MNOGO bolje.

Nego kakvo je tvoje Misljenje o Gundam 00?
Nisam ga pogledao ni sekund :kreza:. Nisam nabavio nijednu epizodu.

nesonjacc
27.3.2008, 14:55
Sad se vec donekle razumemo. Samo sto sam ja sklon drugoj terminologiji(narodskijoj...)

"SUPER ROBOT " mecha anime( U koje spadaju Mezinger ,Ideon,Godam...i tako dalje) - Vrlo popularan 70tih i 80tih. Sa sve karakteristikama koje si nabrojao..

Dok "REAL ROBOT" - Zapocinje MS Gundam( sa svojim dakako ozbiljnijim konceptom , i pogledom na mechu kao "Weapon of War") -

U ovaj drugi tabor spadaju osim MSG serijala i Macross serijali,Evangelion a od novijih Code Geass....itd

Samo sto Macross 7 Spada u ovaj drugi(i ima minorne elemente prvog)

Jedino u Macross 7 postoje krupni kadrovi i scene transformacija mecha + doletanje soundbooster-a i kombinovanje s njim

Netacno . Uzmi na primer GS Destiny... I scene Kombinovanja Impulsa( Sa fenomenalnom pozadinskom muzikom)

http://img.photobucket.com/albums/v63/ryunorikou/0000099415.jpg

Inache posle jednog gledanja macross 7 ne pada mi na pamet da se podvrgavam toj torturi ponovo. Trenutno se bavim nabavkom Remasterovanih i HD gundam izdanja....(Skoro sam nabavio Remasterovani Wing kao i MS team...I to izgleda fenomenalno)

I da mislim na crtezh i animaciju(Pa zatim i montazu i rezhiju). Gundam X,(1995),MS TEAM(1996)pa chak i G gundam(1993) imaju daleko superiorniju "grafiku"

nesonjacc
27.3.2008, 15:20
Evo o chemu prichamo...

Basara 1 (http://www.youtube.com/watch?v=rh25-V63IBk&feature=related)

A narocito ovo

Power (http://www.youtube.com/watch?v=KhjQROXdvwY&feature=related)

I tako iz epizode u epizodu...I opet....i opet....i opet...a posle toga opet...

bvitnik
27.3.2008, 15:22
Samo sto Macross 7 Spada u ovaj drugi(i ima minorne elemente prvog)

U tome i jeste problem, što pripada ovom prvom a trebao bi da pripada ovom drugom.

Netacno . Uzmi na primer GS Destiny... I scene Kombinovanja Impulsa( Sa fenomenalnom pozadinskom muzikom)

Izvinjavam se. Pogrešno sam se izrazio. Mislio sam jedino u Macross 7 u odnosu na druge Macross-e.

bvitnik
28.3.2008, 2:24
Elem, Code Geass i zašto je on nerealan, neuverljiv, neinventivan i neozbiljan.
(napomena: isto može da se kaže i za bilo koju ozbiljniju seriju sa izrazitim primesama moe elemenata)
(napomena 2: iako ću koristiti spoiler tagove, ne preporučujem dalje čitanje onima koji nisu odgledali seriju)

Počnimo od likova. Po čemu prvom prepoznajemo moe elemente? Pa po klasičnoj moe postavci likova. Moe serije odlikuje postavka likova kod kojih je izvršena jasna kategorizacija likova. To se ne odnosi samo na fizički izgled (dizajn) nego prevashodno na karakter, ponašanje, način oblačenja, način govora, reakcije i u većini slučajeva likovi raspolažu idealizovanim atributima. U pitanju su prevashodno ženski likovi jer inače moe je više okrenut muškoj publici. Većina likova je oblikovana na taj način da zadovoljavaju određene vrste sklonosti odnosno fetiše kod gledalaca. Realizam ljudskih ličnosti i međuljudskih odnosa nije prikazan. Pojasniću to na primerima.

1. Tu je nazaobilazna meganekko (devojka sa naočarima). Poseduje visok stepen "inteligencije", zavidnu količinu znanja, nesigurna, stidljiva, pri govoru obavezno koristi sufikse -sama ili -san, muca kada se obraća nekom važnom, crveni se i drži šake skupljene na grudima (nemam sliku da pokažem na šta tačno mislim), trlja kolena i sl. Ovo je klasična predstava ovakvog "tipa" lika i pojavljuje se u mnogim moe serijama, uz skoro istovetan prikaz i retko se izostavlja iz moe serija. Uvek je tu. Kao što se može primetiti, ovo je idealizovan tip devojke prema kojoj mnogi gledaoci (otakui jelte) gaje oređene fetiše. Možda se ja varam ali sumnjam da u stvarnom životu postoje ženske osobe koje se ovako ponašaju ili imaju ovakvu kombinaciju atributa. U slučaju Code Geass-a, poseduje i nerealnu fobiju od Elevena, nerealno idolizuje Euphie (tako nešto, ako postoji u stvarnom životu, je odlika samo onih koji nemaju ni grama mozga), da ne pominjemo kako je "odlepila" na kraju i od štapa i kanapa napravila nuklearnu bombu:boodala:
Otuda nerealizam i neuverljivost. Treba se sad zapitati kakva je njena svrha u seriji? Da li ona ima neku višu svrhu od čistog zadovoljavanja određene grupe gledalaca? Pa nema.

2. Sledeći lik je "bolesna sestrica". Ne pojavljuje se tako često kao ostali tipovi ženskih likova ali nije ni tako redak tip. Takođe tip ženskog lika koji je tu da bi zadovoljio određenu grupu gledalaca koji se pale na bespomoćnu sestricu kojoj treba nega, neizmerna pažna i ljubav pružena od strane njenog brata koji će sve učiniti za nju, kojeg ona veoma (bolje reći nerealno) često oslovljava sa nii-sama ili nii-chan umesto da koristi ime i koja obavezno mora da upadne u situaciju da postane talac ili da joj na neki drugi način život postane ugrožen i tada na scenu stupi brat spasilac. U Code Geass-u ovaj lik takođe koristi toliko "super kulturan" i učtiv način govora da jednostavno daje utisak izveštačenosti. Ko zna imalo japanskog primetiće ovo, engleski titl obično nije u stanju da dočara ovaj način govora. Opet se može postaviti pitanje zašto je ovaj lik baš ovakav. Zbog važnosti za zaplet ili da zadovolji fetiše? Pitanje je sad.

3. Tu je i tsundere tip. Ni on nije izostavljen. Govorim o Kallen Stadtfeld. Obavezno na sebe mora da stavi bezuslovnu odgovornost o zaštiti glavnog lika za kog bi i svoj život rado dala a za kog je na početku mislila da je krajnje odbojan. Klasična žvaka.
O tome kako je ona scena u kupatilu isforsirana da i ne govorim

4. C.C. Kod nje ću da komentarišem samo dizajn "ludačke košulje". Zar se vama ne čini malo fetišasto više nego da ima stvarnu upotrebnu vrednost? Ne treba pominjati da je iz neobjašnjenog razloga stalno obučena u nju (izuzev nekoliko scena). A tek što prosto obožava PizzaHut pizze...

5. Tu je i mazokon (od mother complex) predstavnik. Mislim da znate o kome govorim. Šta bi jadni Suzaku bez njenog majčinskog saveta, zagrljaja i poljupca pred laku noć :rolleyes:.

6. Jadna devojka sa amnezijom je takođe tu. San svakog otaku-a je da mu žena/devojka padne s neba, po mogućstvu sa amnezijom, koja će kasnije da ga bezpogovorno sluša i voli i bla, bla, bla... Klasična žvaka. Opet zadovoljavanje fetiša određene grupe gledalaca.

Da malo skratim priču. Mislim da je sada svima jasnije šta sam hteo da kažem. Ostali likovi su tu radi reda i značaj im je mali tako da neću da gubim vreme na njima iako bih mogao još dosta da napišem.

O glavnom liku i nekim kritikama tehničke prirode u nastavku.

Iris
28.3.2008, 3:25
O glavnom liku i nekim kritikama tehničke prirode u nastavku.

Ovim smo debelo otišli u off-topic, pa molim da nastavak bude prikazan u jednom kratkom pasusu... Sve rečeno si mogao da napišeš i u par rečenica sa nekim zaključkom, ovako si prepričao serijal i izvukao značenja koja mogu ali i ne moraju da budu tačna. Plus si olako preskočio klasičan marketinški trik koji je "prodat" kroz ono što ti nazivaš moe, i što je zapravo standard reklamne diferencijacije karaktera u manga/anime svetu. Moe je ipak komplikovaniji za opis i za 'zapadnjake' uglavnom neuhvatljiv sociološki produkt, pa da ne širimo priču, bolje da se tom temom ne bavimo dalje :ciao:

bvitnik
28.3.2008, 4:04
OK. Neću nastavljati dalje sa pričom, ionako me mrzi da pišem. Shvatili ste poentu zašto smatram serije koje sadrže pomenute elemente nerealnim i neuverljivim. Jednostavno ovoliki broj ovakvih karaktera stvara nerealno okruženje a sve zarad dobre prodaje/popularnosti.

nesonjacc
28.3.2008, 5:31
Eto shvatili smo zasto smatrash pojedine serije (Sa pojedinim elementima) nerealnim i neuverljivim. Ja se naravno sa tim ne slazhem(Jer sam misljenja da se i uprkos likovima sa pojedinim osobinama ne mogu zanemariti Pricha,i realizacija...)
Ali se slazem sa zahtevom da se ovom temom ne bavimo dalje....;)

Amaterasu
14.6.2008, 13:26
1)Tengen Toppa Gurren Lagann anime.
2)Neon Genesis Evangelion 1.0: You are (not) alone

Discuss.

Dugo me nije bilo, pa rek'o da malo i ja prokomentarisem nesto... :)

NGE 1.0 sam cekao od kada sam saznao da su iskopali Hideaki Anoa iz onog budzaka u koji se bio zavukao i da je ponovo poceo da radi na Evangelionu. Cak sam skinuo i screener sa neta, koliko sam bio nestrpljiv. Bio je "malo" neglediv, ali ipak dovoljno gledljiv da steknem utisak i da se nekako strpim dok ne stigne DVD rip. Sad imam i to, pa mogu da prokomentarisem. U svakom slucaju, meni se licno dopada. Ako izuzmemo borbu protiv Ramiela, koja jeste potpuno redizajnirana, ali joj nije promenjen smisao, par stvarcica vezanih za Terminal Dogmu, numerisanje Angels-a i jos par stvari koje bi bile spooiler (pa ih necu navoditi), u prvom delu i nema toliko velikih promena u storyline-u. Sve je prilicno "zategnutije" (mislim prvenstveno na animaciju i artwork), ali ne toliko da se ne prepoznaje Anov licni pecat. Nije u potpunosti podlegao "carima" CGI-a, sto mi jako dopada, naravno ako izuzmemo Ramiela, koji i pored masivne upotrebe kompjuterske animacije i dalje izgleda kao da je rucno crtan. Ako sam dobro informisan, u sledeca tri dela ce biti massive changes in storyline, pa me zivo zanima kako ce sve ispasti. u svakom slucaju, imam puno poverenje u Hideaki Anoa da ce sve ispasti odlicno.

E, sad Tengen Toppa Gurren Laggan sam skinuo jos pre par meseci, ali sam krajnje inteligentno poceo u isto vreme da gledam Bakuretsu Tenshi, Reideen, RahXephon, Ghost Hunt i TTGL (nemam pojma kako sam to uspeo) i posledica je da nijedan nisam odgledao do kraja... :( Meni se licno dopada super deformed mecha dizajn, pomalo me podseca na Granzort (po utisku, ne po samom dizajnu). U pricu, nazalost, nisam stigao da se ukljucim, tako da o tome ne mogu da iznesem nikakve impresije.

Eto...

BTW, jel' zna neko sta se desava sa GothicMade-om? Ima li nekih naznaka da ce je Mamoru Nagano ikada zavrsiti?

Ichigo222
15.6.2008, 2:20
Kad vec spomenu anime dai sata treba da se pomene i Eureka 7. Nemogu da verujem da likovi koji su radili Gundam Seed i nastavak Destiny spucali onako dobar Ost na takav tresh u koji spada ceo Gundem. Mislim muzika me je izula iz patika strasno. Neznam zasto spominjete taj Gundem kad je ceo serijal totlno promasen. Taj bezvezni transformer fazon ugh EVA,EUREKA 7 i TENGEN TOPPA GURREN LAGANN e to su meche a ne gundemi i Macrossi :dzavo::n-cc2:

bvitnik
15.6.2008, 22:28
Ako si ovde došao samo da izjaviš koliko je "ceo Gundam promašen" i kako "ne znaš zašto ga spominjemo" onda ne vidim smisao toga. Da si se makar potrudio da napišeš nešto konstruktivno. Inače ovako je čisti flame + spam.

Ichigo222
21.6.2008, 22:21
Ako si ovde došao samo da izjaviš koliko je "ceo Gundam promašen" i kako "ne znaš zašto ga spominjemo" onda ne vidim smisao toga. Da si se makar potrudio da napišeš nešto konstruktivno. Inače ovako je čisti flame + spam.

Sta konstruktivno. Gundam serijal postoji od 70 i neke i spada u jedne od najduzih serijala. Medjuti Gundam je shit (bar po meni) jer vec gotovo 30 godina fura isti fazon. Svaki gundam robot je slican (lice na neku tres verziju transformersa) plus svaka prica je takodje slicna (samo sa drugim shonenima) spasi planetu, pobedi negativca, zaljubi se itd. Ovakav trip pocinje da smara zar ne?. Naravno ima izuzetaka kao Gundam Seed i nastavak Desteny (vrlo mi je interesantan plot) a tu je i solidna animacija, pregrst likova i ekstra Ost. Ali to je nedovoljno pogledajte koliko samo lose ocene dobija Gundam od anime otaku frikova. Jednostavno sve deluje isto (izuzetak je doticni nastavak) i dosadno bez nekog napretka (bar vidljivog). Zato kazem da je Gundam shit (bar po meni) ima mnogo boljih mecha anime serijala za gledanje nego doticni Gundam :):D;):dedica:

bvitnik
21.6.2008, 23:31
Tom logikom onda i TTGL fura isti fazon koji je nastao davno, još 70-ih sa Mazinger-om Z, i ni počemu se ne izdvaja od svih Super Robot animea koji su nastali u zadnjih, skoro, 40 godina.

Ichigo222
29.6.2008, 2:00
Tom logikom onda i TTGL fura isti fazon koji je nastao davno, još 70-ih sa Mazinger-om Z, i ni počemu se ne izdvaja od svih Super Robot animea koji su nastali u zadnjih, skoro, 40 godina.

Nije to logika nego tako jeste. Gundam je anime takvog kalibra tako da coveku nije jasno zasto ga uopste gleda :confused:

_ToMeK_
16.7.2008, 13:46
Aj' sad, jedno pitanjce. Da pretpostavim da je neko od vas čuo za Armored Core igru za PSX. Ono što men' zanima je da li je rađena neka mecha anime na tu foru(plaćenici u futurističkom okruženju, kriminal, korupcija i tako to, neki od standarnih klišea).

Ichigo222
18.7.2008, 14:13
Aj' sad, jedno pitanjce. Da pretpostavim da je neko od vas čuo za Armored Core igru za PSX. Ono što men' zanima je da li je rađena neka mecha anime na tu foru(plaćenici u futurističkom okruženju, kriminal, korupcija i tako to, neki od standarnih klišea).

Jeste imas bas OVA Armored Core Fort Tower Song ali nikad nije prevedena cak mislim da je otkazana jos 2007.Tesko da ima takvih anime serijala posto se vise fura trip Code Geass Eureka Seven Senkai no Seki itd to je sad u modi :):D

Ichigo222
13.8.2008, 20:31
Evo stize nova mecha anime (zamena za Code Geass) radjen po solidnoj mangi koju sam nedavno poceo citati Kurogane no Linebarrel ( http://www.mangaupdates.com/series.html?id=6607) anime stize u oktobru pogledati ( http://www.youtube.com/watch?v=XEHCZA_qF7E&feature=related) Produkcija Gonzo

Iris
13.8.2008, 21:43
Nije sigurno da se CG neće nastaviti na jesen, a ovo o čemu ti pričaš je uobičajena ekranizacija, zbog koje mnogi nisu bili ni najmanje oduševljeni (http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=59350)...

Ichigo222
15.8.2008, 19:56
Nije sigurno da se CG neće nastaviti na jesen, a ovo o čemu ti pričaš je uobičajena ekranizacija, zbog koje mnogi nisu bili ni najmanje oduševljeni (http://forums.animesuki.com/showthread.php?t=59350)...
E pa to je stvar ukusa ovo je seinen manga znaci daleko ozbiljinije nego shonen limunade kao doticni Geass ili Eureka 7 ova manga je za hard core ljude ne za one koji gledaju shonen anime :)

nesonjacc
17.8.2008, 16:53
Ja sam u svakom slucaju siguran da 5.10.2008 krece 2 sezona Gundam 00.... and i am very very excited about it.:D

http://www.gundam00.net/

http://www.gundam00.net/img_top/mv.jpg

... A da.. Interesantno ali Macross F ispade mnogo bolji nego sto sam ja to inicijalno pretpostavio...

Ichigo222
17.8.2008, 17:53
Jeste ispao bolji kad je nasviran sa animaciom i muzikom plus romanticna prica sa ljubavnim trouglom i ( povremenom akciom) se primilo kod tinejdzera. Ja ga licno nesto ne mirisem ali ga pratim redovno. Robotech je i dalje numer uno, takodje i Eureka 7 i Toppa Guren, FMP itd

Ichigo222
20.8.2008, 19:59
Hvala bogu konacno je potvrdjeno kada se ovaj dosadni Macross_Frontier (http://en.wikipedia.org/wiki/Macross_Frontier) zavrsava. Mislim tako je providan i nezanimljiv ( a opet ga gledam redovno) najlosiji Macross posle Macross_7 (http://en.wikipedia.org/wiki/Macross_7) (po kome je i radjen). Jedino sto ga vadi jeste dobra animacija i jos bolja muzika. Znaci jedva cekam kraj. :n-cc2::icon_evil

bvitnik
20.8.2008, 21:10
Animacija je dobra samo u CG scenama. Pozadine su takođe urađene fantastično detaljno, ali samo ponegde. Likovi su očajno nacrtani a 19. epizoda je vrhunac lošeg crteža. Ovde sam ostavio primer i komentar. (http://www.bg-anime.com/bga/index.php/topic,2593.msg94033.html#msg94033) Svakako je lošiji od Macross 7 u svakom pogledu. Ono što sam pričao o Code Geass-u, može da se primeni i na ovu seriju, čak i u većoj meri. Da i muzika je dobra. Ima dosta odličnih melodija ali tu mislim samo na pozadinsku muziku. Ostalo (Rankine pesmice i gluposti) su najobičnije smeće.

Ichigo222
21.8.2008, 11:41
Animacija je dobra samo u CG scenama. Pozadine su takođe urađene fantastično detaljno, ali samo ponegde. Likovi su očajno nacrtani a 19. epizoda je vrhunac lošeg crteža. Ovde sam ostavio primer i komentar. (http://www.bg-anime.com/bga/index.php/topic,2593.msg94033.html#msg94033) Svakako je lošiji od Macross 7 u svakom pogledu. Ono što sam pričao o Code Geass-u, može da se primeni i na ovu seriju, čak i u većoj meri. Da i muzika je dobra. Ima dosta odličnih melodija ali tu mislim samo na pozadinsku muziku. Ostalo (Rankine pesmice i gluposti) su najobičnije smeće.
Nazalost sa mojom konstantacijom da je Frontier dosadan i providan neslazu se na stranim anime sajtovima (http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=5415) il macross_frontie (http://www.animenfo.com/animetitle,4063,yshmcl,macross_frontie.html) jel daju ogromne ocene kao i Code Geass-u. Dok je kod Coda bar prica interesantna Macross nema ni to dakle smesno kud odose anime kad ovakvi tress naslovi imaju zilionske ocene. Svasta sta danas teen generacije gledaju :confused::paranoia:

nesonjacc
21.8.2008, 12:14
Tako je. Animacija je dobra samo u CG sferi. Stavise fantastican napredak u cell shaded 3D animaciji..... im stunned.Montaza je solidna, katkad dovede i do zeljenog effekta...
Za razliku od narativne strane... Prica je prilicno konfuzna, Omazi na prethodne serije su prisutni u prevelikoj meri, fillera ima do besvesti.....

Btw... Jel neko primetio blatantnu kradju scene iz Gundam Seeda? Mislim na kadar u kome Ozma stiti komandni most Quartera.. a koji je ocigledno insipirisan kadrom iz finala G Seeda.(Mu la Flaga/Archangel)

..A da... Po meni nista nije losije od Macross 7...ja sedmicu ne varim nikako...
:D. I nikad necu sebi oprostiti cinjenicu da sam je actualy do kraja odgledao...:n-cc2:

toxic
21.8.2008, 13:28
Meni se Frontier baš dopao, zavisi od ukusa. Grafika je dobra, priča me podeseća na originalni Macross.
A Macross 7... muzikanti u mekama...:D

bvitnik
21.8.2008, 15:14
Nazalost sa mojom konstantacijom da je Frontier dosadan i providan neslazu se na stranim anime sajtovima...

To je fenomen o kome sam pričao. To se prodaje. Serije su krojene prema željama fan-ova. Nezrele devojčice koje izgledaju slatko, slatko se ponašaju, slatko govore, slatko ovo, slatko ono... to je popularno kog ogromnog dela publike i jedino što je važno u seriji. Sve ostalo može da bude najobičnije smeće, fan-ovi neće imati ništa protiv. To je ustvari fanservice u širem značenju te reči. Nekada se pod fanservice-om podrazumevala golotinja, boobs i pantyshots, danas ne. Ocene govore upravo to.

Btw... Jel neko primetio blatantnu kradju scene iz Gundam Seeda?

Pošto nisam gledao Seed, nisam ni primetio nego bih se pozabavio sa jednom tehnikalijom.

Koja je logika da obična mecha ima dovoljno jak štit da apsorbije napad iz Vajra topa a to nije u stanju da uradi battleship i to makar oko komandnog mosta? Videli smo ranije da onaj Vajra top prolazi kroz battleship-ove ko kroz puter a ovde jedna mala mecha, ko komarac, može da izdrži. I koja budala ide u roj Vajri bez ikakve zaštite za njihov napad makar oko komandnog mosta.

nesonjacc
21.8.2008, 17:16
Kad je Macross anything u pitanju.... sama cinjenica da se ekranom shetaju dzinovski brodovi , sa nogama i rukama(nosacima eventualno) je dovoljna da ubije zelju za obracanje paznje na tehnikalije.....

Btw : U G Seedu.... Strike MU la Flage je otisao u param parcad sa sve Mu la Flagom...od slicnog

Ichigo222
21.8.2008, 18:46
Pih ne pratim macross dovljno pazljivo da bi video sitne detalje. A nevolim ni Gundam :to_care::rolleyes:

toxic
21.8.2008, 19:37
To je fenomen o kome sam pričao. To se prodaje. Serije su krojene prema željama fan-ova. Nezrele devojčice koje izgledaju slatko, slatko se ponašaju, slatko govore, slatko ovo, slatko ono... to je popularno kog ogromnog dela publike i jedino što je važno u seriji. Sve ostalo može da bude najobičnije smeće, fan-ovi neće imati ništa protiv. To je ustvari fanservice u širem značenju te reči. Nekada se pod fanservice-om podrazumevala golotinja, boobs i pantyshots, danas ne. Ocene govore upravo to.

Po ovome, svi koji gledaju Frontier ispadaju sexualno poremećeni (za svoje godine)...
Ja sam veliki fan Macrossa-a i Robotech-a. Originalni Macross je prva anima koju sam gledao i sećam se da nisam mogao da dočekam novu epizodu, tako da volim sve što je vezano za ta dva serijala (izuzev Macross 7).

_ToMeK_
21.8.2008, 19:43
Aj, leba ti, objasni mi jednu stvar. Pošto sam odgledao ceo Robotech serijal, i Shadow Cronicles naravno, koliko se Robotech zaista razlikuje od Macross-a, i kako se u tu celu priču uklapaju Macross Zero i Macross Plus(to su jedine anime na temu Macross-a koje sam odgledao)?

toxic
21.8.2008, 19:52
Aj, leba ti, objasni mi jednu stvar. Pošto sam odgledao ceo Robotech serijal, i Shadow Cronicles naravno, koliko se Robotech zaista razlikuje od Macross-a, i kako se u tu celu priču uklapaju Macross Zero i Macross Plus(to su jedine anime na temu Macross-a koje sam odgledao)?
Da ne kucam, evo ti sa Wikipedie:
http://en.wikipedia.org/wiki/Macross -Macross

http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA -Robotech

Sem prve sezone Robotecha, koja je manje-više isto što i prvi Macross, nema nikakvih drugih sličnosti.

bvitnik
21.8.2008, 22:41
Po ovome, svi koji gledaju Frontier ispadaju sexualno poremećeni (za svoje godine)...
Ja sam veliki fan Macrossa-a i Robotech-a. Originalni Macross je prva anima koju sam gledao i sećam se da nisam mogao da dočekam novu epizodu, tako da volim sve što je vezano za ta dva serijala (izuzev Macross 7).

U sve koji gledaju Frontier spadam i ja. To bi značilo da i sebe smatram seksualno poremećenim. Naravno da takav nije svako i da svako ne gleda Frontier iz istih razloga ali ova tema zahteva detaljnu analizu u koju neću da zalazim. Nas ovo još ne dodiruje ali u Japanu je postao mainstream. Da bi shvatio kakvo stanje vlada u Japanu i kako "izgleda" prosečan japanski otaku poseti YouTube. Materijala ima na pretek. Postoje čak i animeovi koji se bave ovom tematikom, kao što su Otako no Video i Genshiken, takođe i live action serija Densha Otoko, tu je i fenomenalna Japanorama. Posle toga bi mogao i da navratiš na 4chan i slične sajtove. Neću da zalazim dalje u ovu tematiku, već jednom sam o tome opominjan. Istražuj sam (do kojih granica emotivna i seksualna oterećenost može da ide).
I ja sam (veoma) veliki fan Macross-a i volim sve vezano za Macross uključujući i Macross 7, i Frontier ima elemenata koji mi se strašno dopadaju ali ne mogu da prihvatim činjenicu da se Frontier vrti oko slatkih devojčica umesto oko mecha, epskih borbi, borbe za preživljavanje, snažnih i odlučnih likova i njihovih odnosa, glorifikovanja kulture i njenog značaja, muzike i pesme itd. itd. što je sve bio zaštitni znak ranijih Macross-a. Imam utisak da gledam bljutavi harem anime a ne Macross. Da ne pominujem još i feminizovane muške likove, lolishota likove i homoseksualce...

toxic
21.8.2008, 23:00
U sve koji gledaju Frontier spadam i ja. To bi značilo da i sebe smatram seksualno poremećenim. Naravno da takav nije svako i da svako ne gleda Frontier iz istih razloga ali ova tema zahteva detaljnu analizu u koju neću da zalazim. Nas ovo još ne dodiruje ali u Japanu je postao mainstream. Da bi shvatio kakvo stanje vlada u Japanu i kako "izgleda" prosečan japanski otaku poseti YouTube. Materijala ima na pretek. Postoje čak i animeovi koji se bave ovom tematikom, kao što su Otako no Video i Genshiken, takođe i live action serija Densha Otoko, tu je i fenomenalna Japanorama. Posle toga bi mogao i da navratiš na 4chan i slične sajtove. Neću da zalazim dalje u ovu tematiku, već jednom sam o tome opominjan. Istražuj sam (do kojih granica emotivna i seksualna oterećenost može da ide).
I ja sam (veoma) veliki fan Macross-a i volim sve vezano za Macross uključujući i Macross 7, i Frontier ima elemenata koji mi se strašno dopadaju ali ne mogu da prihvatim činjenicu da se Frontier vrti oko slatkih devojčica umesto oko mecha, epskih borbi, borbe za preživljavanje, snažnih i odlučnih likova i njihovih odnosa, glorifikovanja kulture i njenog značaja, muzike i pesme itd. itd. što je sve bio zaštitni znak ranijih Macross-a. Imam utisak da gledam bljutavi harem anime a ne Macross. Da ne pominujem još i feminizovane muške likove, lolishota likove i eksplicitne homoseksualce...
Zvučalo je kao da misliš na sve kojima se dopao Frontier. Pogrešno shvaćeno, sorry.
Inače, Frontier je počeo dobro, pa su ga onda razvukli sa tim "slatkim devojčicama" i isfeminiziranim likom, verovatno nisu znali kako da da oduže seriju, a i, kao što kažeš, Japanci to vole.
Macross 7 sam odgledao čisto radi reda, nije mi se dopao uopšte. A i više volim Robotech, baš zbog više akcije.

Ichigo222
22.8.2008, 18:56
Zvučalo je kao da misliš na sve kojima se dopao Frontier. Pogrešno shvaćeno, sorry.
Inače, Frontier je počeo dobro, pa su ga onda razvukli sa tim "slatkim devojčicama" i isfeminiziranim likom, verovatno nisu znali kako da da oduže seriju, a i, kao što kažeš, Japanci to vole.
Macross 7 sam odgledao čisto radi reda, nije mi se dopao uopšte. A i više volim Robotech, baš zbog više akcije.

Slazem se sa konstantaciom da je Frontier poceo dobro medjutim sve je stalo kao sto ti rece sa "slatkim devojcicama". Dodajem da je odlagan gotovo 6 meseci a bolje je da ga nisu ni pustili ceo potencijal je bacen u vodu. Ja sam mislio da je Macross 7 najlosiji kad eto Frontiera. Jednostavno Macross nije mecha (mislim na novije nastavke) vredna paznje a tacno je da ima nesto svetlih elemenata ( meni licno OST iz frontiera spada medju najboljim koje sam ikad skinuo). Sebe ne smatram seksualnim pacenikom a Macross Frontier gledam iz drugih razloga ( zika animacija) mada je ono o feminizmu i otaku seks freekovima tacno, zato danas vise gledam/citam Seinen anime/mange nego doticne mainstream projekte ( naravno ima izuzetaka).

NAJZAD Frontier ima smisla gledati ( verovatno jer je kraj blizu ) u 20 epizodi ima vise akcije nego u gotovao pola od ostalih do sada emitovanih epizoda. Ponavljam kraj je blizu ostalo je jos 5 epizoda i konacni obracun sa Vajrama i pravim negativcima je poceo. SHODJI KAWAMORI hvala ti za konacno (bar malo) interesantno gledanje Frontiera :tapsh:

Ichigo222
14.9.2008, 3:38
Treba pogledati jednu od najboljih mecha anime Full Metal Panic!. Mislim stvarno je dobro uradjena, pogotovo miks akcije, drame i romanticne komedie. Dakle za svaku preporuku. ;):D

bvitnik
14.9.2008, 11:51
Red je da izbace novi serijal. Novele su otišle daleko ispred onoga u The Second Raid-u.

Ichigo222
16.9.2008, 20:55
Red je da izbace novi serijal. Novele su otišle daleko ispred onoga u The Second Raid-u.

Pa posto ce sledeca novela biti i poslednja u serijalu ( po recima autora na njegovom blogu) verovatno ce anime biti negde sledece godine posto se poslednja novela ocekuje pocetkom naredne godine. bice interesantno! :cool:

nesonjacc
30.9.2008, 23:44
I videli smo kraj i Macrossa F i Code Geass R2.... I konacno je tu pocetak druge sezone Gundam 00

Sto se Frontiera tiche.. ne bih komentarisao nista osim animacije.... Kojoj idu sve pohvale narocito za poslednje 2 epizode...

U vakom slucaju the Final battle je zanimljvo gledati...

Ichigo222
2.10.2008, 12:30
I videli smo kraj i Macrossa F i Code Geass R2.... I konacno je tu pocetak druge sezone Gundam 00

Sto se Frontiera tiche.. ne bih komentarisao nista osim animacije.... Kojoj idu sve pohvale narocito za poslednje 2 epizode...

U vakom slucaju the Final battle je zanimljvo gledati...

Jes kraj je za no comment ( mislim za Frontier ). Malo me je Geass razocarao ( mislim na kraj) :(

nesonjacc
2.10.2008, 22:18
Kraj geass-a je u stilu geass-a.... Nekako to govori za sebe..

Ichigo222
8.11.2008, 23:13
Inace pratili neko ovaj Linebarrels_of_Iron (http://en.wikipedia.org/wiki/Linebarrels_of_Iron) i kakvo je misljenje o njemu. Meni je poprilicno odvratan ( valjda zato sto pratim mangu koja je inace ok ) inace ovo je jos jedno uzasno ostvarenje iz anime studia Gonzo (http://en.wikipedia.org/wiki/Gonzo_%28studio) koji ocigledno pravi samo ocajne adaptacije raznih manga ostvarenja pa niske ocene koje Linebarrels ( anime verzija) dobija prosto ne cudi !

Dr Zoidberg
19.12.2008, 5:36
E ovako ocu da pocnem da gledam neki mecha anime, pa mi vi preporucite jedan [nekoliko] onih "mainstream" od kojih su svi poceli da gledaju :) Kao npr. DBZ za fighting anime etc...

Iris
19.12.2008, 14:05
Izvoli pregledaj temu i naći ćeš dovoljno preporuka...

nesonjacc
2.4.2009, 16:36
I tako je zavrsila druga sezona Gundam 00... A dobilli smo i najavu za film 2010...

Sto se mene tice.. Druga sezona je kudikamo bila bolja od prve.. Mada je kraj sam po sebi dosta mlak.. U svakom slucaju audio vizualnoj izradi ide thumbs up

http://img516.imageshack.us/img516/59/gundam00ra3.jpg

Utisci?

Ichigo222
3.4.2009, 22:48
I tako je zavrsila druga sezona Gundam 00... A dobilli smo i najavu za film 2010...

Sto se mene tice.. Druga sezona je kudikamo bila bolja od prve.. Mada je kraj sam po sebi dosta mlak.. U svakom slucaju audio vizualnoj izradi ide thumbs up

http://img516.imageshack.us/img516/59/gundam00ra3.jpg

Utisci?
Bah gundam ko gundam bezvezan kao i svi ostali ( mada i dalje neznam sto ga gledam uopste) ponovo baca u rebus. ima daleko boljih mecha naslova od gundama

nesonjacc
4.4.2009, 11:46
B. ima daleko boljih mecha naslova od gundama

:a_bleh: Kao na primer???

Salu na stranu....o ukusima ne treba raspravljati :)

Ichigo222
4.4.2009, 20:23
:a_bleh: Kao na primer???

Salu na stranu....o ukusima ne treba raspravljati :)

E pa ti rece UTISCI ? !, u poredjenju sa Eurekom 7 ili Gurren lagann-om Gundam je smesan :a_bleh:

nesonjacc
4.4.2009, 21:15
you wish :a_bleh:

Ja rekoh utisci..... a pod tim podrazumevah malo iscrpniji komentar :)

Iris
5.4.2009, 12:30
Dečije prepirke "moj autić je bolji" ostavite za lične poruke, može?

@Ichigo: Ako nemaš ništa pametno i argumentovano da kažeš, nemoj ništa u temi ni postovati!

Ichigo222
5.4.2009, 19:29
Posto su pocele prozivke na moj racun necu ostati duzan nikome. Ovako
Gundam 00 je poceo manje vise ok ali prica se ( ionako slaba ) izgubila negde u toku prve sezone. Medjutim kraj druge sezone je jos vise uprskao tj zabrljao stvar mozda film ili ova nesto izvuku mozda ne ( ako ih bude uopste ) moj licni utisak o gundamu je negativan ( mislim stalno se fura jedan te isti fazon bez ikakvih inovacija na polju price ili samih mecha ), jedino sto se meni dopalo je muzika ( mislim na OP i ED teme ) kao i animacija mada je ona uvek bila dobra ( kao i sve sto radi Sunrise ) tako da i ovaj kao i svi prethodni gundam naslovi nemaju neki rok trajanja ( jednostavno odgledas i to je to ) nema kultnog statusa kao npr EVA. A ako nekom smeta moje misljenje...pa to je vec njihova stvar. Eto UTISKA !!

nesonjacc
6.4.2009, 2:00
Jednostavno odgledas.. i slavis 30 godina Gundam Franshize uz Finale 00 i 0081 ps3 :D , Zatim se podsetis sta sve nosi naziv gundam..

Onda cujes i :

'I celebration of Gundam’s 30th anniversary, they will be making a life size (1:1)statue of a gundam in Tokyo this July'

source:
http://www.collectiondx.com/news_item/03122009/1_1_gundam_rx_79_2_to_be_built_in_tokyo

http://www.collectiondx.com/system/files/ap_20090312020620185.jpg.jpg

Toliko o nepostojanju 30 godisnjeg kultnog statusa...... Ako u Japanu nesto ima Kultni status.. to je GUNDAM.

Poznato je da se Sunrise Drzao UC formule do 1994. Isto tako je poznato da su svi UC serijali medjusobno povezani. Samim tim UC kao UC ima kultni status..
A sto se Razlicitosti Mecha tiche.. Pa gundam je Gundam :D.. uvek ima svoje karakteristicne elemente. A mecha u 00 jos ima i neki futuristicki shmek(npr Exia).

Gledas na to kao na Star Trek.. (tako ga i zovu.. star trek of japan).. Imas Universe... Imas odredjene Premise.... I onda se price samo nadovezuju na te premise.... A Alternate universe... Je lepo kaze.. Isto to, samo malo promenjeno.. da ne bude bas izrabljivanje UC koncepta do sudnjeg dana. Mada se meni licno izuzetno svidja ceo taj UC koncept.
...........

Sto se 00 tice.. mene je pocetak druge sezone podsetio na Zetu... Mracan, a Alaws mu dodju nesto kao pandan TITANS. I to je islo kao zeta.... i onda svi ostali zivi :)

maxx10
19.6.2009, 23:12
Poz, ja bih da pocnem da gledam Evangelion anime pa ako moze neki info o njemu, redosled (ima dosta epizoda + filmovi). Hvala unapred.

nesonjacc
29.6.2009, 2:44
Pricao sam pre koji mesec o ovome...

http://punynari.wordpress.com/2009/06/09/assembled-life-sized-rx78-gundam-part-1/

http://punynari.wordpress.com/2009/06/09/assembled-rx78-gundam-part-2/

I oni to stvarno uradise :D:D:D:D:D:D:D

Sta reci osim . WOW :tapsh::tapsh:

Inace.. Najavljena je animirana verzija novele UNICORN GUNDAM.. za kraj 2009. A u 2010 nas ceka 00 the movie...

Salito
29.6.2009, 9:17
Moja topla preporuka je Appleseed (Appurushido) bilo koji i onaj stari i ovi noviji koji su uradjeni kao film. Ja sam gledao jedan za drugim Appleseed iz 2004 i Appleseed Ex Machina i odushevio sam se. Humans, Cyborgs, Bioroids all together living in what should be a perfect world...

nesonjacc
21.2.2010, 18:00
Evo Neceg novog posle duzeg vremena. Prva epizoda (od 6) ekranizacije Unicorn Gundam novela je izasla (20 februar) . Imao sam priliku da je pogledam, i prilicno me je odusevila.

Animacija je zaista izvanredna. 3D i 2D elementi su odlicno ukomponovani..a sve je prezentovano oprobanom "cell shading" tehnikom. Soundtrack je vrlo dobar. Svaka preporuka.

Trailer.

http://www.youtube.com/watch?v=JqlaHm4_GBI&feature=related

dusancorilic
1.8.2010, 15:57
Pozdrav ljubitelji anime!!!
Interesuje me da li neko moze da mi pomogne...
naime kako klinac sam gledao jednu animu i hteo bih da je pogledam opet ali ne mogu da se setim kako se zove ali se secam detalja anime pa ako neko prepozna voleo bih da mi da ime ako je i sam gledao.
radi se o svemirkom brodu u kojem se voze devojke, u medju vremenu one su dal u nekom snu sanjaju, a za to vreme alijen upada na brod. posle krecu okrsaji i na nekoj planeti ustaje dzinovski robot koji na glavi ima kao poklopac od silosa , i na kraju devojka u plamenu kuca neke informacije i iz prstiju pocinju da joj izlaze metalni nastavci i ispostavlja se da je ona robot dok nestaje u plamenu!
moze li mi neko pomoci?:confused:

bvitnik
1.8.2010, 17:23
Po svemu što je rečeno, rekao bih da je Gall Force u pitanju, osim ovog zadnjeg - "iz prstiju izlaze metalni nastavci". Toga se ne sećam da je bilo.

Iris
11.8.2010, 19:38
Nešto svi skakuću na pomen nove Mazinkaizer OVA-e, Mazinkaizer SKL (http://en.wikipedia.org/wiki/Mazinkaizer_SKL), pa reko' da je najavim... Serijal će se prikazivati ove zime, a evo i trejlera:
Rljd-cOxJS4

nesonjacc
4.11.2010, 19:29
Deluje onako. srednje zanimljivo :)

Elem.. Mobile Suit Gundam Unicorn EP2 ... je izasao pre par dana (30.10) i naravno momci iz Sunrise studija su opet uspeli da izvedu jedno malo remek delo Animacije.

Topla preporuka. (u nezaobilaznoj 1080p varijanti)

http://www.youtube.com/watch?v=CnkXg9M_r-E&feature=channel

A istovremeno su osvanuli i prvi screenshotovi naredne epizode (koju cemo videti u martu 2011)

Gundam UC episode 3 - The Specter of Laplace

http://superrobotwar.files.wordpress.com/2010/10/srwhotnews_uc3-_ss1.jpg

gamer4life
11.3.2011, 12:43
Odgledah Gundam 00 Movie: A Wakening of the Trailblazer (http://gundam.wikia.com/wiki/Mobile_Suit_Gundam_00_The_Movie_-A_wakening_of_the_Trailblazer-).
Solidan film, nadovezuje se na serijal i opet daje na kraju neku poruku. Borbe su dobre, ali nisu baš nešto u poređenju sa originalnim serijalom. Opet se film ne bazira na jednom liku nego se spominju skoro svi preživeli, a i oni mrtvi. Ima i nekoliko novih likova. Na žalost, ne zna se skoro ništa o sadašnjem stanju likova, gde i kako žive itd. Više bih voleo treću sezonu nego film.

iwcham1979
14.9.2011, 13:25
Bas sam odgledao ceo Macross Superdimensional Fortress i mogu zakljuciti da je u poredjenju sa Robotech Macross krs. Uvodna spica je pateticna, a muzika u toku epizoda je kao iz porno filmova ranih osamdesetih. Tuga!

---
- Sent from my iPhone using Tapatalk

M.Silenus
14.9.2011, 14:23
Bas sam odgledao ceo Macross Superdimensional Fortress i mogu zakljuciti da je u poredjenju sa Robotech Macross krs. Uvodna spica je pateticna, a muzika u toku epizoda je kao iz porno filmova ranih osamdesetih. Tuga!

Pogledaj, ali obavezno pogledaj "Macross: Do You Remember Love?". U pitanju je celovečernji (uglavnom fenomenalno) animirani film koji sažeto prepričava ono što se izdešavalo u seriji (uz neke izmene, ipak je ovo film a ne serija).

Takođe, u filmu se nalazi jedan od najboljih dogfight-ova ikada:

nbRWMgh5FXc

iwcham1979
14.9.2011, 15:50
Da, Macross DYRL je vrh film. Animacija je odlicna i iz nase perspektive. Mogu da zamislim kako je to tada delovalo. Muzika je najslabija tacka Macrossa. U ovom filmu je to manje izrazeno, ali generalno, nista ne valja... Tako da... ne razumem ljude koji kazu da je Macross SDF bolji od Robotech Macrossa, jer je ovaj drufi enormno superiorniji, samo zbog muzike. Uporedite uvodne spice samo jednogi drugog i sve ce vam biiti jasno...

---

bvitnik
14.9.2011, 17:18
Da, Macross DYRL je vrh film. Animacija je odlicna i iz nase perspektive. Mogu da zamislim kako je to tada delovalo. Muzika je najslabija tacka Macrossa. U ovom filmu je to manje izrazeno, ali generalno, nista ne valja... Tako da... ne razumem ljude koji kazu da je Macross SDF bolji od Robotech Macrossa, jer je ovaj drufi enormno superiorniji, samo zbog muzike. Uporedite uvodne spice samo jednogi drugog i sve ce vam biiti jasno...

---

Što se muzike tiče, meni je Macross bolji. Da bi razumeo zašto SDF Macross ima muziku takvu kakvu ima, moraš da razumeš muzičke trendove koji su vladali tada u Japanu :nov_guita.

Ako neki Macross ima dobru muziku to je Macross Plus. Ulpio Minucci ne može ni da prismrdi Yoko Kanno :alealeee:.

P.S. Ulpio Minucci nije komponovao muziku za Untold Story :rolleyes:.

iwcham1979
14.9.2011, 22:38
Pa u untold story je iskoriscena muzika iz Robotech-a, a nju je komponovao on. Odlicna je i daje kad treba taj suspens smek, kad treba sjajno se uklapa uz eksplozije, borbe i transformacije mecha. U Macrossu zapravo muzike i nema. Ima uvodne spice koja se nikako ne uklapa uz slike aviona i borbe koje prati, i one muzikice tipicne za erotske filmove iz 80tih, znate vec na sta aludiram. Kad gledam Macross imam jednostavno utisak da gledam Robotech bez bilo kakve pozadinske muzike. E sad, iako su Ameri sjajno odradili muziku zabrljali su kod pozajmljivanja glasova, tako da tu ide plus za Macross, koji ne znaci nista jer je sve sa onom krs muzikom, ili bez muzicke pozadine jadno. Najbolje sto sam gledao je TVNS sinhronizacija prvih 12 epizoda Robotech-a koja je odradjena maestralno, i koja rucka za dorucak Americki dubbing. E tu imamo i muziku i voice acting tako da je to perfektno. Tih 12 epizoda imam u iPhone i cesto se pustim neku cisto opustanja radi. Ima ih na crtaci.org i toplo preporucujem svima :). Primer ovoga s muzikom. Recimo zestoka borba. Macrossu nemi film, a u Robotech-u sliku prati ovako nesto:

http://www.youtube.com/watch?v=PWTsAhEtr0I&feature=youtube_gdata_player

---

bvitnik
15.9.2011, 12:44
S obzirom koliko je SDF Macross bio niskobudžetan naslov, za više muzike se nije imalo para. Lako je bilo amerima da kasnije "kupe" još muzike.

lobanja
18.11.2012, 3:34
interesuje me vase misljenje za buduci naslov koji je na korak od nas,naime radi se o novom evangleion filmu (Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo),2 prosla flima su bili (licno misljenje) neuspeh u ozivljavanju franisize,interesuje me sta vi mislite nasta ce liciti i da li cemo dobiti konacno nastavak ovako legendarnog seriala?

bvitnik
18.11.2012, 23:03
Na koja "2 prošla" filma misliš? Filmova pre ovog ima četiri.

lobanja
18.11.2012, 23:22
1.0 i 2.0 da predhdna novija filma

bvitnik
18.11.2012, 23:35
Ne znam šta da mislim. Zarekao sam se da neću gledati nove filmove dok ne izađu svi.

Po rečima Hideaki Anno-a, ovi filmovi bi trebali da budu ono što je serija trebala da bude odnosno po onome kako je originalno zamišljeno. To ne mora nužno da bude dobra stvar. Evangelion serija je nažalost (ili na sreću?) nastala pod spletom nesrećnih (ili srećnih?) okolnosti i to je ono što je od serije napravilo hit. Da je serija nastala pod nekim normalinim okolnostima, verovatno ne bi bila toliki hit. Stoga ne gajim velike nade za ove nove filmove.

Roronoa Zoro
18.11.2012, 23:40
filmovi su odlični, e sad sve zavidi da li želiš da ih pogledaš i čekaš narede ili koa kolega iznad da sačekaš sve i onda na tenane gledaš

mene je mrzelo i mrzi me da čekam i gledao sam kako su se pojavljivala BD izdanja. drugi film je no1 anime film i top5 u globalu

Sass Drake
17.7.2013, 23:06
Ima li smisla gledati G Fighter? Po opisu slutim da mu je jedina dodirna tačka sa UC-om Gundam-type MS. :paranoia:

Sass Drake
25.7.2013, 16:46
:alealeee:

http://www.desmondchieng.com/gundam-unicorn-episode-7-extended/

Good news for Unicorn Gundam fans, I’ve just read an interview on Yuko Soen, Bandai Visual’s chief producer for the Mobile Suit Gundam UC anime series and he has confirmed that the Episode 7 of Unicorn Gundam will be 90 minutes long

Sass Drake
20.11.2013, 14:36
http://www.desmondchieng.com/gundam-unicorn-7-teaser-video/

Zadnja epizoda stiže 17.5.2014. :rolleyes:

Boondock Saint
24.11.2013, 17:30
Hej momci, ja bi da preporucim Mazinkaiser SKL OVA, meni makar je jedan od najzabavnijih mecha animea ikada. Prica je slaba ali je kul faktor odvrnut na jedanaes' :)

Sass Drake
23.3.2014, 21:58
MSG The Origin. Biće zaninmljivo gledati Chara dok je bio klinja.

mzMo9sV_T-c

Aelos03
5.4.2014, 0:32
MSG The Origin. Biće zaninmljivo gledati Chara dok je bio klinja.

mzMo9sV_T-c

Bice interesantno videti stare MS-ove iz tog doba kao sto u treileru vidimo guntank.

Boondock Saint
9.4.2014, 14:03
Jel gleda neko ovaj novi Nobunaga The Fool? Ja sam poceo da pratim i bas mi je dobar. Skroz originalna ideja (zapadnjačka planeta protiv istočnjačke planete) i koriste dosta istorijskih ličnosti, koje kao žive u isto vreme poput Magelana, Kralja Artura, Cezara i sl. A ovamo je Nobunaga hothead naslednik trona koga niko ne voli. I naravno, svi voze džinovske robote :D

Aelos03
15.4.2014, 10:47
Jel gleda neko ovaj novi Nobunaga The Fool? Ja sam poceo da pratim i bas mi je dobar. Skroz originalna ideja (zapadnjačka planeta protiv istočnjačke planete) i koriste dosta istorijskih ličnosti, koje kao žive u isto vreme poput Magelana, Kralja Artura, Cezara i sl. A ovamo je Nobunaga hothead naslednik trona koga niko ne voli. I naravno, svi voze džinovske robote :D

Poceo sam da gledam i smorio sam se nije ono sto sam ocekivao nekako mi sve bezveze ali dobro ne moze sve da mi se svidi. Pogledao sam prve dve epizode pa cu verovatno da mu dam jos jednu sansu i pogledam jos koju.

Sass Drake
20.5.2014, 23:04
Završi se i Unicorn, ali zadnja epizoda je mogla biti bolje odrađena

pola filma je odrađeno u stilu kraja druge sezone 00 (previše šarenila i vila), pojavljuje se i treći Gundam, glup način da se porazi Neo Zeong (pojavljuju se ni manje ni više duh nama poznate Indijke i plavušana sa tri imena), kraj onakav kakav sam volio da bude :aplauz: , ali previše srećan za filmski kraj. Konačno su se sjetili da nacrtaju i pokoju ogrebotinu na Unicornu kad je već Banshee ostao bez noge

Pitam se kakav bi Unicorn bio da ga je pravio Tomino dok je bio u Zeta psihološkoj fazi. :D

Drago mi je da su poštedili Unicorna moe elemenata ili ih ja nisam primjetio.

Dreamfall
21.5.2014, 0:02
Da, i ja sam se malo razocarao, najvise kada su...

objasnili sta je La + kutija i cemu sluzi, ocekivao sam da ce to biti nesto epsko, a ono samo spomenik koji nicemu ne sluzi, lako mogu svi da kazu da je laznjak :kreza:

Sto se mene tice i dalje mi 00 omiljena Gundam serija, Exia najomiljeniji Gundam, a TTGuren Lagan najomiljenija mecha serija, mada Knights of Sidonia (Sidonia no Kishi) opasno preti da ugrozi TTGL, samo da ga ne upropaste :cool: Inace Break Blade rimejk se trenutno vrti, i sem bolje animacije se ne razlikuje od filmova, ali obecali su da ce da isprave ceprkanje po storyline-u koje su filmovi odradili :rolleyes:

EDIT: BTW odgledao sam Full metal panic, i cini mi se da je Gundam 00, pa da kazemo pozajmio :kreza: , dosta stvari odatle, ali tu su negde po kvalitetu, 00 je malo mracniji, a FMP je komedija na trenutke. I da ocena za Sidonia no Kishi na MALu je vise nerd rage jer je serija potpuno uradjena u 3Du, uglavnom nema veze sa kvalitetom same serije koja za sada izgleda ekstra.

Sass Drake
21.5.2014, 2:01
Kako nije

epsko. Originalni ustav EF-a ti je epski. Šta si ti očekivao? Mega Giga oružje. :D
Sa tim otvaranjem kutije su samo potvrdili koliko je Federacija korumpirana (što se jasno vidjelo u 0083, Zeta i ZZ) i da je to razlog zašto je 50 godina kasnije federacija toliko oslabljena. Na prvi izgled se čini da je kraj srećan, ali je Full Frontal ipak bio u pravu i da od vjerovanja u ljude nema ništa.
Iako su ostavili dosta toga nedorečenog što bi najlakše riješili time da su Unicorn i Banshee uništeni, a njihovi piloti poslati na onaj svijet. Ima dosta mangi čija je radnja smještena oko UC 0100 pa nam ostaje da čekamo njihove ekranizacije.

Ono što me raduje je to što ćemo sljedeće godine u MSG The Origin vidjeti klasične borbe mobile suit-ova bez fancy igrački kao što su beam riffles, cannons da ne spominjem bio-sensor i psychoframe.

Dreamfall
21.5.2014, 10:08
Mislim da na neki nacin ovo objasnjenje prkosi stavu koji se provlaci kroz Gundam serije, a to je da nijedna suprostavljena strana nije dobra, svi nesto planiraju i kuju zavere, a krvolocni su kada dodje do sukoba.

zato sam ja ocekivao da kutija bude neka vrsta hard diska na kome se nalaze informacije o vojnim projektima Federacije i Neo Zeona, cije bi leakovanje suprostavljenim stranama bilo veliki problem, a spomenik sa par potpisa i nije neko sredstvo za ucenu,a pritom je Neo Zeon predstavljen kao dobra strana, jer se zla Federacija borila protiv istine :rolleyes:. Posto je kraj ostavljen otvoren, moze da se pretpostavi i da su obe strane proglasile spomenik za laznjak i da je rat nastavljen. Posebno zato sto su uklonjeni veliki igraci koji su znali istinu o kutiji tj. matori Vist, ona plavusa, Full frontal, a blebetanje male dece, par admirala bez politickog uticaja, i dezertera( onaj lik sto na kraju pilotira Banshee) niko verovatno ne uzima za ozbiljno. :kreza:

Inace vise mi se svidela ideja psychoframe-a, gde pilot kontrolise power up Gundama,bolji pilot, veci power up, od situacije kada se Freedom iz Seeda pojavi sa vise naoruzanja od bojnog broda :kreza: Ako hoces realne mecha borbe, odgledaj Break Blade ako vec nisi. Sve se zasniva na sposobnostima pilota i na tehnologiji koja je uredno objasnjena. Ne vade oruzja iz budzaka kao u nekim Gundam serijama.

Sass Drake
21.5.2014, 11:04
zato sam ja ocekivao da kutija bude neka vrsta hard diska na kome se nalaze informacije o vojnim projektima Federacije i Neo Zeona, cije bi leakovanje suprostavljenim stranama bilo veliki problem, a spomenik sa par potpisa i nije neko sredstvo za ucenu,a pritom je Neo Zeon predstavljen kao dobra strana, jer se zla Federacija borila protiv istine :rolleyes:. Posto je kraj ostavljen otvoren, moze da se pretpostavi i da su obe strane proglasile spomenik za laznjak i da je rat nastavljen. Posebno zato sto su uklonjeni veliki igraci koji su znali istinu o kutiji tj. matori Vist, ona plavusa, Full frontal, a blebetanje male dece, par admirala bez politickog uticaja, i dezertera( onaj lik sto na kraju pilotira Banshee) niko verovatno ne uzima za ozbiljno. :kreza:

U animi su izostavili još jedan dio originalnog ustava, a to je da je svaka kolonija nezavisna od vlade Federacije i da ima svoju vladu koju bira narod u kolonijama. Kad budeš gledao prošle UC serije vidjećeš da narod u kolonijama nije imao pravo glasa, a ove na Zemlji je boljela ona stvar za one gore.Tako da itekako ima sredstva za ucjenu (barem u novelama). Čak i sa ovim članom ustava prikazanim u zadnjoj epizodi, mnoge kolonije će početi sa proglašavanjem nezavisnosti. Rat je davno završen, a Federacija je počela da puca po šavovima kao i Anaheim Electronics. Kad budeš gledao F91 i Victory vidjećeš o čemu pričam. Samo što nećeš tamo vidjeti niti bio-sensor niti psychoframe u MS-ovima jer je proizvodnja istih odavno prekinuta. Ali, borba između Unicorna i Neo Zeonga je trebala biti bez šarenila i na nivou prošlih epizoda, a efekat sa psycho filedom su trebali ostaviti samo za kraj gdje bi Unicorn, Bashee, Banagher i Riddhe doživjeli istu sudbinu kao Char, Amuro i Nu Gundam. Al' opet drago mi je da je kraj srećan.

Što se tiče power up-a ne zavisi to da li je bolji pilot već koliko je moćan kao newtype.

Sass Drake
21.5.2014, 13:15
^ ispravka

Dio o pravu kolonija na nezavisnost izgleda da ne postoji ni u novelama i tekst koji sam rainije čitao baš i nije bio tačan. :kreza:

Dreamfall
22.5.2014, 10:33
Ne znam da li mi se cini, ali oruzje is UC doba mi deluje malo nerf-ovano u odnosu na one iz recimo Seed-a. Posto nisam odgledao vecinu Gundam serija, ne znam kada se tacno desava Unicorn i to mi je izazvalo konfuzuju u glavi :kreza: Uvek sam se pitao kako su UC i ostale serije povezane, ali nikako da sklopim sliku, a ima previse materijala za gledanje/citanje :kreza:

Sass Drake
22.5.2014, 21:16
Ne znam da li mi se cini, ali oruzje is UC doba mi deluje malo nerf-ovano u odnosu na one iz recimo Seed-a. Posto nisam odgledao vecinu Gundam serija, ne znam kada se tacno desava Unicorn i to mi je izazvalo konfuzuju u glavi :kreza: Uvek sam se pitao kako su UC i ostale serije povezane, ali nikako da sklopim sliku, a ima previse materijala za gledanje/citanje :kreza:

Da si pažljivo gledao, vidio bi datume napisane na raznim displejima kao npr.

kada u prvoj epizodi Miccote gleda Banaghera i Minevu kroz durbin gdje je jasno iscrtan datum

originalni, 08th MS Team, 0080, MS IGLOO 1 The Hidden One Year War, MS IGLOO 1 Apocalypse 0079, MS IGLOO 2 The Gravity Front -> UC 0079
0083 -> UC 0083
Zeta -> UC 0087
ZZ -> UC 0087-0088
Char's Counterattack -> UC 0093
Unicorn -> UC 0096
F91 -> U.C. 0123
Victory -> U.C. 0153

Sličan dizajn Feddie MS pušaka imaš u svim UC serijama, a brzina razvoja MS tehnologije između UC 0079 i UC 0087 je bila ogromna.

Nestor
25.4.2021, 15:40
Meni omiljeni bio i ostao Robotech steta sto ga neko ne obnovi mada je bila ideja da se snimi film no izgleda nista od toga...
a ipak mozda i bude nesto.
Macross/Robotech Rights Dispute Settled, Opens Door for International Releases (https://www.cbr.com/macross-robotech-rights-dispute-settled/)

'Macross': Decades-Long Legal Battles Are Over; Here's What it Means Going Forward (https://collider.com/macross-legal-battles-explained-robotech/)

Rockstar
25.4.2021, 23:34
Meni omiljeni bio i ostao Robotech steta sto ga neko ne obnovi mada je bila ideja da se snimi film no izgleda nista od toga...

a ipak mozda i bude nesto.

Macross/Robotech Rights Dispute Settled, Opens Door for International Releases (https://www.cbr.com/macross-robotech-rights-dispute-settled/)

'Macross': Decades-Long Legal Battles Are Over; Here's What it Means Going Forward (https://collider.com/macross-legal-battles-explained-robotech/)Uf, Robotech i Macross nikako nije isto. Tu treba biti oprezan kafa se priča o tome.