Prikaži potpunu verziju : ACER TM2414NLM
interesuje me ovaj laptop ..prvenstveno zbog cene .. :a_whistli
Sta mogu raditi sa njim.....da li je dovoljan za jednog srednjoskolca...
Zelim koristiti bezicni internet,c++[mingw] itd ... ne treba mi zbog igrica...manje vise...
Pri kakvom radu ce ovaj laptop da STEKA...?
PS.
on standardno dolazi sa 256 mb ddr II memorije...a pretpostavite da cu kupiti jos najmanje 256..[prosiriva je do 2 gb-a]..
sad sam zapravo shvatio za shta mi laptop treba...
na ovom desktop pc-u me ruke zabole kucajuci , krivim kicmu, nazuljim as*:D
pa sam proverio kako bi to izgledalo u ugodnom mekanom krevetu ...josh je veci ugodjaj zimi uz topli caj .....[provereno] :D
ACER kao marka nije loš.
Konkretno ako se misliš da igraš igrica ovaj lap je dobar izbor, prvenstveno zbog cijene.
C++ će da vrti bez ikakvih problema, kao i sve ostale programe koji su potrebni jednom srednjoškolcu. Mada se nadam da nećeš koristiti 3D Studio MAX i na se nećeš puno baviti 3D grafikom, za šta bi ti trebala jača mašina.
ne vjerujem ....3d mi nije bash pri ruci ...mozda jednostavna 2d grafika sa photoshopom ...valjda moze..?
mozda jednostavna 2d grafika sa photoshopom ...valjda moze..?
Opusteno :cool:Acer je odlicna marka,doduse,a lil' bit expensive,but still ok.
odlicno ..samo jel imao neko problema sa acerovim laptopima...npr...zagrejavanje itd..uobicajeni problemi laptopa :D
Svaki se laptop zagrijava, nije to samo vezano za ACER. Koliko ce se grijati zavisi od tipa procesora. Pentium M se najmanje grije, jos ako je centrino tehnologija u pitanje, dok se ostali malo vise griju, a i dosta su bucniji.
evo konfiguracija ..
Intel® Celeron® M 370 (1.5GHz/1MB/400), 15“ TFT WXGA 1024x768, 40GB, 1 GB DDRII (proširivo do 2GB), DVD±RW, 64MB VRAM shared, 56k fax/modem, Fast Ethernet,Wi-Fi, 4x USB 2.0, 4 cell baterija, Linux ... ako se neko razume neka kaze sta misli...da li nesto nedostaje ...da li je nesto "viska"... i, da kupujem ga za 2 dana ..pa pozurite sa komentarima dok nisam napravio mogucu gresku ...
Jedina mana je malo mjesta na HD-u,40GB je danas vrlo malo,ali s obzirom za sta ce lap da ti sluzi,moze da se pokaze i kao dovoljno ;)
hmm...pa ne znam ....meni je dovoljno ..... mislim da cu ga ipak uzeti ...vrlo je jeftin, a ja ne trazim puno ..samo dovoljno ..
Go ahead.
I napisi utiske kad ga isprobas,ali temeljno :)
sure i will ... a kad rikne tebe optuzujem :D
hmm...za sada ne mogu temeljno nishta da kazem...ali extra je .... sa 768 mb rama radi ok ...dok je sa 256 ..da kazem vukao se ....ekran je dobar...samo mi se cini da ce putji na jachem vetru :D ..ne zalim se ...igrao sam i civ 4 na njemu ...nije losh ni za igre ... pa cak ni za 3d modeling. ....za 700 eura bolje nisam mogao natji ...valjda .. ?
U svakom trenutku kada skupis pare mozes da dodas RAM-a kome je danas cijena dosta pala, pa kao zelis da ga koristis za modeliranje potrebno ti je dosta vise rama od 256. Ja konkretno na svom HP-u imam GIGU i 3D max vrti solidno.
ne ne ..ja kazem da sam imao 256 i da sam kupio josh 512 i nije skupa ddr2 60 eura ..
768MB RAM-a je dovoljno za modeliranje,naravno,1gb je tek ako radis nesto zahtjevnije i osjetis da ti stuca/koci/usporava.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.