Prikaži potpunu verziju : Hitno! Pomoc oko prikljucivanja kablovskog interneta!
Drustvo pomozite, oborila sam sistem na kompu i instalirala windows xp, sve ok funkcionise, ali nikako ne mogu da prikljucim internet, restartovala sam ruter, ali nista mi ne prikazuje... kada sam prvi put prikljucila net, nije mi bio potreban drajver, ne znam u cemu je sad problem..
Samo mi jedno nije jasno kazes da kad si prvi put prikljucila nije ti trebao drajver? Pojasni to jel si vec uspela jedanput da se konektujes ili ne ? Znaci ako ti sad trazi drajver pa jednostavno obrni ruter naopacke, pogledaj tacan naziv modela rutera, i skini drajver mada ne znam kako ces a valjda ti je dosao neki instalacioni disk kada si dobijala internet?
Net sam dobila jos pre godinu dana, nije bio nikakav cd, jednostavno sam samo prikljucila ruter i sve je funkcionisalo...nakon obaranja sistema nista...
Ali tad kad si dobila net si imala instalirane drajvere. Imas li cd-ove sa drajverima koje si dobila uz racunar?
Aleksic01
28.9.2012, 15:04
tebi treba drajver za lan karticu "Local Area Connection" preuzmi odavde trebalo bi da pomogne ako odgovara za tvoj model lan kartice:
http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?keyword=PROWin32.exe&OSVersion=Windows+XP*
Sve je u redu sa ruterom, ali kada si oborila sistem, obrisala si i drajvere za mrežnu karticu (koja je verovatno integrisana na tvojoj ploči). Zato je potrebno da saznaš koja je tvoja ploča i da skineš odgovarajuće LAN drajevere za nju i instaliraš ih (a verovatno ti ni zvuk ne radi, tako da će ti trebati drajveri i za to). Koju ploču imaš, možeš saznati pomoću programa CpuZ (http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html).
mislim da obicno ti drajveri idu uz chipset.
a mozda su bile staticke adrese podesene i iskljucen dhcp na ruteru.
Luka Filipovic
28.9.2012, 15:27
Drajveri za plocu, ako imas CD instaliraj sve sa njega.
ako nemas skini odnekud gde ima internet i prebaci flashom na racunar pa instaliraj. Kada skidas sa interneta trazi drajvere za LAN.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.