PDA

Prikaži potpunu verziju : Wireless to Wireless

dzaba
25.9.2012, 13:17
Ima jedan problemcic, moj drug ima neki lokalni bezicni internet nesto ispod megabajta, preko gird antene kablom ide u PCI karticu u desktop racunar i to radi, ali sada je kupio laptop i hoce da ga koristi za internet. Znaci sada grubo receno internet treba da se podigne na wireless. Na desktop masini je windows 7 na laptopu XP. Ja sam probao ad-hoc mrezu sa usb wireless karticom i laptop se kaci ali mi automatski diskonektuje wireless od provajdera. Probao sam da preko LAN kartice kablom preko rutera podignem internet ali laptop se kaci na ruter ali nem interneta i racunari se medjusobno nevide (neznam da li je ovaj nacin uopste izvodljiv) cekirao sam opciju da se dozvoljava da drugi korisnici koriste internet preko ove konekcije i nista, probao sam da im dodeljujem IP adrese i opet nista, mozda je problem u DNS-u pozto neznam koji dns koristi lokalni provajder ili mozda treba nesto da prepodesim ruter, totalno sam se blokirao, molim za pomoc - H E L P!!!!

P.S. Iste su workgupe

Nutsbre@ker
25.9.2012, 13:25
Kod nekih od tih lokalnih provajdera potrebno je traziti dozvolu, tacnije da provajder na samom serveru , dozvoli koriscenje interneta drugim racunarima, osim tog vec prikacenog. Tako je bilo kod mog prvog provajdera, ( takodje lokalac i takodje preko antene), za svaki novi racunar, ili uredjaj smo morali da se obratimo provajderu, da bi nam ''pustio'' internet. E sada ne kazem da je to kod tebe slucaj, ali je sasvim moguce da je to u pitanju.