Prikaži potpunu verziju : Pomoc oko podesavanja rutera huawei hg520s
Imam mrezni kabl koji dolazi do mog stana od komsije...u pitanju je kablovski internet,danas sam kupio ruter huawei hg520s sa zeljom da imam wlan u stanu,ulzni signal u njemu ide sa onim malim tankim telefonskim kablom,a posto kod mene dolazi siroki mrezni kabl neznam kako i gde da ga prikljucim da bi ruter primao signal...imam i svicer koji u ovom slucaju meni i nije od neke pomoci...ili ja samo tako mislim...mozda bi trebalo da se ruter nekako podesi...hvala unapred svima...i samo da dodam da mi lampica ADSL treperi a lampica internet je ugasena...
Jednostavno kupite WLAN Router sa ulazom za koaksijalni kabl, i imate i ti i komšija Wirelles signal i rešen problem. Sve ostalo komplikuje situaciju. :) Pozz.
Горски_Штаб
6.9.2012, 15:33
Много си конфузно написао све. Да ли ти имаш коаксијални или мрежни кабл на својој страни? Тај рутер нема коаксијални прикљ. Има четири мрежна . wlan се укључује у подешавањима рутера.
Mozes probati sledece:U LAN1 na modemu ukljuci mrezni kabl koji si dovukao od komsije zatim, hardverski resetuj modem (mala rupica na zadnjoj strani modema) Udji u neki od browsera(IE), unesi adresu 192.168.1.1 user> admin password > ztonpk . Konfigurisi WLAN ,mrezi dodeli ime ,zastitij je... Zatim ides na Basic postavke u levom meniju, pa WAN settings. u delu PVC videces Mode i padajuci meni pored njega koji je default "routing". Tu u meniju izaberi umesto routing-a bridge, i na dnu strane sunbmit. I pokusaj da se konektujes nekim od uredjaja na WLAN mrezu. Pozdrav,
E drugari,lepo sam ja napisao da na mojpoj strani je mrezni kabl,nije KOAKSIJALNI...medjutim taj huawei nije moguce da radi to sto je meni trebalo pa sam ga vratio coveku,sad sam kupio d-link ruter wareles...medjutim imam opet problem,taj komsija ima isti takav,a posto smo malo dalje i ima dosta zidova moram i ja da imam ovo cudo da bi imao wareles...ne mogu da hvatam signal od njega...e sad problem je u tome sto ako ja ukljucim kabl u wan gde bi inace trebalo ne radi mi nista niti internet imam na kompu koji mi je spojen od rutera sa kablom niti imam wareles...medjutim ako ukljucim kablu u neki izlaz,u jedan od 4...onda radi sve ali jedno vreme a onda se desi da niko niko vise nema internet sem mene na warelesu...neverovatno...nikako nemogu da prokuzim u cemu je problem...sad sam uzeo i ruter od komsije a njemu da svoj,njemu sada sve ok radi,znaci da je i taj moj ruter ispravan,ali kad sam doneo njegov ruter kod sebe i prikacio ga,opet ista prica potpuno,kao i sa mojim ruterom....ako iko zna bilo sta nek napise...
Lan kabl koji ide od komšije ubodi u wan port na tvom ruteru,uđi u podešavanja tvog rutera i promeni opseg ip adresa koje ruter daje tvojim računarima.Sada je verovatno 192.168.1.x a ti promeni u na primer 192.168.2.x ili 192.168.0.x,gde je x neki broj od 1 do 254.
Ajde da ne otvaram novu temu, rekoh ovde da pitam. Imam problema sa internetom, imam IKOM-ov paket, 12 Mbps/512Kbps ali mi online igre ponovo laguju, iako sa ovom konekcijom nebi trebao imati takvih problema.
Koristim TP Link, TL-WR841N model, sve je cini mi se ok podeseno, ali su problemi i dalje tu, malo je bolje kada idem direktno iz modema u komp, ali nista specijalno, i dalje postoji lag. Nije do kompjutera jer moze igre koje imam bez problema da podrzi.
Rezultati na pingtestu su zabrinjavajuci, u jednom trenutku, ping je 15, jitter 5, a onda samo minut kasnij ping je 60 a jitter 50 i to me nervira jer nikako da otkrijem u cemu je problem.
Sta mislite sta bi mogao da bude problem i sta je najbolje resenje?
Poz
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.