Prikaži potpunu verziju : video nadzor
diodamajstor
5.9.2012, 0:40
Komponente koje su potrebne za video nadzor sa dve kamere,unutrasnja i spoljasnja sa IC svetlom,pinhole kamere,i jedan ulaz za zvuk.Da se snima sve to na hard disk bez racunara,da snimanje pocne samo ukoliko neko pridje objektu na 10m,senzori pokreta velike pokrivenosti,i dodatno pored DVR uredjaja za snimanje kako mogu sistem podesiti da bude zakacen na web mrezu,ali da se ne koristi racunar,el moze NAS uredjaj ili bilo sta slicno,internet ide preko USB telenor internet.
El mozete da mi objasnite kako to sve ide i funkcionise,ja sam nasao neke video nadzore,e sada kako mogu da to napravim sve a da je ekonomicno i da ne kosta puno,verujem da mora postojati neko resenje.
Komponente koje su potrebne za video nadzor sa dve kamere,unutrasnja i spoljasnja sa IC svetlom,pinhole kamere,i jedan ulaz za zvuk.Da se snima sve to na hard disk bez racunara,da snimanje pocne samo ukoliko neko pridje objektu na 10m,senzori pokreta velike pokrivenosti,i dodatno pored DVR uredjaja za snimanje kako mogu sistem podesiti da bude zakacen na web mrezu,ali da se ne koristi racunar,el moze NAS uredjaj ili bilo sta slicno,internet ide preko USB telenor internet.
El mozete da mi objasnite kako to sve ide i funkcionise,ja sam nasao neke video nadzore,e sada kako mogu da to napravim sve a da je ekonomicno i da ne kosta puno,verujem da mora postojati neko resenje.
Ako sam dobro razumeo sta ti treba (posto ti je pravopis katastrofa), a to je jeftin sistem video nadzora sa DVR-om, par kamera i da svemu mozes da pristupis preko neta. O cenama necu da pricam (uglavnom vazi pravilo, koliko para, toliko muzike). Uglavnom svaki DVR danas ima manje-vise dobro uradjen motion detection, sto znaci da ne snima sve vreme vec samo kad se nesto desava ispred kamere. Osetljivost toga se podesava u samom DVR-u. Recimo AV Tech DVR-ovi su se pokazali sasvim lepo i imaju sve sto tebi treba ukljucujuci i podesavanje DDNS-a, tj. pristupa preko neta. Na Telenor, Vip, MTS, 3G, trt-mrt internete zaboravi, jer su prilicno varljivi sa protokom, a imaju i los upload (sto je tebi najvaznije za pristup preko neta), plus bi ti trebao i dodatni router sa ulazom za USB 3G modem, tako da, trazi ADSL/kablovski net ili u najgorem slucaju neki Wireless internet. Nisam siguran za sta ti trebaju senzori pokreta, pa to necu ni da komentarisem. Aj' pa tako... :ciao:
diodamajstor
5.9.2012, 17:11
Imam telenor tab samsung p6200 vec 4 meseca,nevarira nista sve mi leti ma gde da sam.Drugo to je garaza odnosno radionica, i nije moguce da imam telefonski prikljucak.Trece senzor pokreta reaguje na pokret i ukljucuje sistem snimanja,to sam naveo jer mi tako stalno kamera ne snima ne puni hard disk,nego samo kad je neko u prisustvu objekta.
Podesavanja DVR-a neznam,nemam adsl sto se toga tice koristim samo Telenor internet,a taj senzor pokreta bi postavio preko releja i neke pogonske elektronike koja bi ukljucivala internet iz stanja mirovanja i samim tim mogao bih da pristupim preko web-a,video nadzoru.
Mislim da ako nikoga nema pored objekta,nemoram da se cimam i da se konektujem na ip adresu kamere,nego jelte samo da je dostupna ako ima nekoga u prisustvu i time stedim protok interneta.
Kako da se to izvede.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.