PDA

Prikaži potpunu verziju : Mali problem sa umrežavanjem

Cishi
27.8.2012, 1:56
Dibio sam od drugarice neki Siemens Wlan Bridge W-011. Takodje imam i D link 2100 Ap. D link sam prebacio u Wireless client mod i primam od komsije signal imam nekih 60 do 70 posto signala preko 24 db grid antene,povezao sam ga lan kabelom sa ovim simensom koji radi u Acces point modu. Simens razbaca signal po kuci dobar je prjem u celoj kuci ne pada ispod 50 posto nigde. Problem je sto imam 2 lap topa i jedan desktop racunar. Svi racunari imaju wireless kartice ali stvar je u tome sto moze samo jedan racunar da ima pristup internetu kada se konektuje na simensa,ostala 2 ne mogu da ucitaju Ipv 4 i Ipv 6 adresu. Nekada se jedva i konektuju na mrezu ali kada se konektuju nista,stoji trougao. Ipv4 je stavljen na automatski na svakoj wifi kartici. Zanimljivo je kada restartujem oba rutera internet ce imati samo onaj racunar koji se prvi konektuje ostala 2 ga nece imati. Nekad to bude jedan lap top nekad drugi a nekad desctop,jbg za sada stelam da imam net na onom kompu koji mi u datom trenutku zatreba. Sta moze biti?

Takodje na D linku mi se javlja problem kada ga prebacim u Universal repeater mod,sve je super imam net na sva 3 kompa extra signal leti net koliko je brz ali se ruter gasi sam od sebe na svakih 20 sekundi (nekad na pola sata a nekad na svakih 5 minuta) probao sam i dhcp da palim i da gasim i sve sam pokusavao ali nece,nece ni firmware da prihvati izbaci mi gresku kod upload a. kada bi njega namestio simens bih izbacio skroz jer mi onda nije ni potreban?

orange47
28.8.2012, 18:10
mozda je na ruteru podeseno "Maximum Number of DHCP Users" na 1