Prikaži potpunu verziju : Povezivanje monitora na PC pomoc!
ivanxxxxxxx
20.8.2012, 14:41
Nisam siguran gde bi ova tema trebala da bude!!!
Naime, da li je moguce povezati monitor sa kompijuterom
na nekih 15 metara razdaljine, posto nisam siguran
kako bi to bilo izvodljivo, zamolio bih nekog da to
malo pojasni.
Da li ide neki specijalni kabl, ili sta vec ?
liam_howlett
20.8.2012, 15:45
mene to kući radi na HDMI kablu... Komp u spavaćoj, monitor dnevna..
I sve je super...
ivanxxxxxxx
20.8.2012, 15:58
Da li se preko tog kabla prenosi i zvuk, kad bi recimo hteo da zakacim umesto monitora, tv npr.
Zavisi od monitora koju vezu koristi sa kompjuterom sVGA ili DVI/hdmi, na kojoj rezoluciji stoji... Nisam siguran al mislim da je max duzina za VGA 10m sa max rezolucijom 1024x768@60Hz, dok za DVI je znatno veca.
Sa VGA sto duzi kabl to je veca degradacija signala. Mada postoje neke vrste pojacivaca koji mogu da predju tu 10m granicu.
Za razdaljinu vecu od 10 metara trebace ti svga kabl koji moze max do nekih 30 metara, podrzava i dosta vecu rezoluciju ali krecu se od 25/30 eura pa na gore. Zavisi od kvaliteta.
Da li se preko tog kabla prenosi i zvuk, kad bi recimo hteo da zakacim umesto monitora, tv npr.
Da, samo HDMI ima mogucnost prenosenja zvuka pored slike.
liam_howlett
20.8.2012, 16:10
da... Ja tako gledam utakmice... Od kad arena ne prenosi špansku ligu :)
pustim na komp, povežem sa LCDom i eto ga... I zvuk i slika...
ivanxxxxxxx
20.8.2012, 16:12
Imam graficku ASUS 8800 GT, ima dva DVI izlaza i jedan valjda TV-izlaz, na sajtu pise (Dual-Link/HDMI)!
http://www.google.rs/search?q=dvi+to+hdmi&hl=sr&prmd=imvnsfd&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=m0YyUNPiJeOn0QWU8oHoDA&sqi=2&ved=0CEkQsAQ&biw=1024&bih=629
Mislim da sam naso resenje, hvala na pomoci!
Imam graficku ASUS 8800 GT, ima dva DVI izlaza i jedan valjda TV-izlaz, na sajtu pise (Dual-Link/HDMI)!
Znaci u graficku DVI a u TV HMDI ili ?!?
Nabaviš DVI to HDMI adapter i neki kvalitetniji HDMI-->HDMI kabl dužine 15m (10 m sam siguran da ima, a 15 metarski bi verovatno morao da se pravi po porudžbini). Pošto DVI izlaz na grafičkoj ne prenosi zvuk, biće ti potreban još jedan kabl koji ćeš da povežeš na izlaz zvučne karte (mala bananica), a koji na drugom kraju ima dva činča.
Može i preko TV izlaza ali mislim da bi kvalitet slike u tom slučaju bio mnogo lošiji nego sa gorepomenutom kombinacijom :ciao:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.