Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Problem sa Grafickom?

GeForce
19.8.2012, 21:50
Comp je 4 god besprekorno radio (konfiguracija iz profila).

I odjednom je doslo do 'crasha' dok sam igrao TDU1.
Samo je zablokirao i pojavile su se kockice po ekranu raznih boja :)

Kad sam restartovao comp pojavile su se zelene prugice preko ekrana, update sam drivere graficke i sve je bilo ok par dana dok se opet nije ponovilo.

Cim upalim comp, pustio neki clip na youtube ili upalio igricu odma zablokira i pojave se te kockice.

Ocistio sam kulere od kucista,graficke,procesora,itd.. i opet isto.
Pustio sam comp da odmori citav dan i evo moze po netu da se 'shvrlja' ali igrice ne mogu da izdrze preko 5-6min.

Idle temp 60c u igrici koliko vidjeh ne prelazi 77-80c.

Ovo je znak da polako crkava graficka ili da mozda napajanje slabi? ;)

el_corona
19.8.2012, 22:02
Instaliraj neki program za klokovanje graficke kartice tipa RivaTuner ili MSI afterburner i obori klokove za po par megaherca na nize u odnosu na referentne. Prvo uradi samo za graficku memoriju jer mi je ona tu najsumljivija. Najpre ce biti da je do graficke kartice, pre nego do napajanja. Taj trik sa nizim taktovima zna nekada da pomogne.

GeForce
20.8.2012, 18:30
Instaliraj neki program za klokovanje graficke kartice tipa RivaTuner ili MSI afterburner i obori klokove za po par megaherca na nize u odnosu na referentne. Prvo uradi samo za graficku memoriju jer mi je ona tu najsumljivija. Najpre ce biti da je do graficke kartice, pre nego do napajanja. Taj trik sa nizim taktovima zna nekada da pomogne.
Nisam smanjio klokove jos, ali sam ostavio comp da radi bez ikakvih upaljenih programa.. i kad sam se vratio sa treninga ugashen je bio.
Kad sam palio nudio mi je one opcije kao poslije nekog errora
'windows repair'
'start windows normally'
itd...

doctor
20.8.2012, 20:12
Očisti grafičku. Najverovatnije ti crkava ona, tačnije, memorijski moduli mada može biti i da je samo prljava. Probaj je i u nekom drugom kompu, ako pravi probleme i tamo, jasno je da ćeš morati da je menjaš.

GeForce
20.8.2012, 20:35
Očisti grafičku. Najverovatnije ti crkava ona, tačnije, memorijski moduli mada može biti i da je samo prljava. Probaj je i u nekom drugom kompu, ako pravi probleme i tamo, jasno je da ćeš morati da je menjaš.
Evo radi stabilno vec par sati, ali samo dok sam na netu. U igricama 'crashuje' :)

Ociscena je juce, najvjerovatnije cu uzeti novu graficku, clocknuti ovaj procesor (e6420) malo i dovoljno za moje sadasnje zahtjeve :D