Prikaži potpunu verziju : Problem sa bagovanjem kompa
Stefan-TeBra
18.8.2012, 23:23
Juce sam kupio racunar i imam problem sa povremenim bagovanjem. :nov_mad2:
Racunar je kupljen nov sa novom grafickom ATI RADEON HD 6450 SA 1GB DDR3
Mislim da je sve bilo OK dok nisam instalirao drajvere za graficku (ali nisam siguran da je i pre toga bilo baga)
Dakle, radi se o povremenom bagu.Nekad je sve OK radi perfektnom brzinom a nekad uspori. :nov_mad2:
Kada kazem "bag" ne mislim bas da kada udjem negde cekam 2-3 min,vec komp radi OK ali sporije nego kako bi trebalo da radi.
Bag je prisutan 80% vremena tokom dana.
Takodje taj bag se pojavljuje i u igrica kao sto npr. PES 2012 itd.
Procesor : Intel® Pentium® DualCore D820 2.8GHz
Matična ploča : GA-G41MT-S2PT
Memorija :4GB DDR3 1333MHz Kingston
Grafička karta : ATI RADEON HD 6450 SA 1GB DDR3
HDD :320GB SATA II
Ako neko zna u cemu je problem nek mi kaze.
Hvala u napred ! :D
Stefan-TeBra
19.8.2012, 21:32
Zar niko ne moze da mi pomogne?
Ako se to dešava od kad si instalirao drajvere za grafu, obriše te drajvere, pa u safe modu driver sweeperom očisti ostatke drajvera, i probaj neke starije/novije.
Uglavnom, nisi trebao taj komp da kupiš, D820 je mnogo mator procesor, vidim da ga sad uvaljuju mnogi u skopljenim konfiguracijama. Uopšteno, platforma je zastarela, ali se taj ubogi procesor izdvaja.
Stefan-TeBra
20.8.2012, 1:52
Gotovo je brt,sta je kupljeno kupljeno je...nego pomagaj ti meni ako znas u cemu je problem :D
Probao sam sa drajverima i nista...:nov_mad2:
Primetio sam da kada ulazim u malo zahtevnije aplikacije ili sajtove onda tek pocne da koci...
Ja ga onda ostavim 5-6 min i ponovo radi OK,sve dok mu ponovo ne zadam neki malo tezi zadatak...
Mozda treba da reinstaliram sistem,mozda je do njega?
Gotovo je brt,sta je kupljeno kupljeno je...nego pomagaj ti meni ako znas u cemu je problem :D
Probao sam sa drajverima i nista...:nov_mad2:
Primetio sam da kada ulazim u malo zahtevnije aplikacije ili sajtove onda tek pocne da koci...
Ja ga onda ostavim 5-6 min i ponovo radi OK,sve dok mu ponovo ne zadam neki malo tezi zadatak...
Mozda treba da reinstaliram sistem,mozda je do njega?
Udji u safe mode pa vidi dal tada baguje i napisi rezultate. PoZZZ... :aplauz:
Stefan-TeBra
20.8.2012, 13:13
Usao sam u safe mode i nebaguje uopste...
Ali baguje recimo kada udjem u film ili nesto slicno...ne znam da li je to normalno u safe mode-u ?!
Da li bi mozda trebao da reinstaliram windows?
mozda je to normalno, mislim svi racunari se uspore sa tezim zadacima. dok 'baguje' da li radi hard disk nonstop (svetli lampica bez treperenja)? nisi napisao koji Windows.
Stefan-TeBra
20.8.2012, 15:37
mozda je to normalno, mislim svi racunari se uspore sa tezim zadacima. dok 'baguje' da li radi hard disk nonstop (svetli lampica bez treperenja)? nisi napisao koji Windows.
U pitanju je windows 7 home basic.
Kad kazem malo tezim zadacima mislim na npr. kad udjem u fotosop ili ne znam...sketchup recimo...nekad zna da koci i kad jednostavno samo pustim film...
Od sajtova npr.kad udjem u youtube bude sve OK prvih 5-6 minuta ali posle......
Dakle ne radi se o bas nekim tezim zadacima...
Ja uglavniom izadjem iz svega,sacekam par sekundi i onda bude sve OK sve dok ne zadam neki "tezi" zadatak...
Ne znam o kojoj lampici pricas...gde to mogu da vidim?
pesha1998
20.8.2012, 16:25
U pitanju je windows 7 home basic.
Kad kazem malo tezim zadacima mislim na npr. kad udjem u fotosop ili ne znam...sketchup recimo...nekad zna da koci i kad jednostavno samo pustim film...
Od sajtova npr.kad udjem u youtube bude sve OK prvih 5-6 minuta ali posle......
Dakle ne radi se o bas nekim tezim zadacima...
Ja uglavniom izadjem iz svega,sacekam par sekundi i onda bude sve OK sve dok ne zadam neki "tezi" zadatak...
Ne znam o kojoj lampici pricas...gde to mogu da vidim?
Па носи у сервис, пошто је нов они ће то да ти погледају и поправиће ти без додатног плаћања... (Ваљда)... Али можда је и до ОС-а... :ciao:
Stefan-TeBra
21.8.2012, 19:05
Kada sam instalirao windows 7 home basic nisam upiso onaj sistem sistem key (jer sam ga izgubio) nego sam samo isao next.Pa mi se zbog toga desava ovo:
http://www.dodaj.rs/f/u/lP/1ykRgrV/untitled1.png
Ovo stoji stalno u donjem desnom uglu i povremeno mi izbacuje ovo:
http://www.dodaj.rs/f/37/6u/4Cr91m2x/prozor.png
Ili npr. kada stavim neku pozadinu i kad restartujem komp pozadina se izbrise i bude samo crna!
Ne znam mozda je u ovome problem sto koci...Najverovatnije cu reinstalirati windows...sta vi mislite?
Nutsbre@ker
21.8.2012, 19:20
Imas narodnu verziju windows-a, koja ne funkcionise kako treba bez aktivacije, ali o tome necemo diskutovati :D. Kupi legalnu verziju;). Pokusaj da pokrenes neku live distribuciju linuksa pa pusti film sa harda, i prati kako se ponasa.
Stefan-TeBra
25.8.2012, 13:36
Probo sam sa drugim windowsom i sve je bilo OK na pocetku.
Sve dok nisam poceo da malo preopterecujem hard disk...
Javio mi se jos jedan decko koji je kupio isti u istoj radnji i da ima identicne probleme...
Vrlo je moguce da uvaljuju repariran hard disk!
Eto,samo da javim u cemu je bio problem...
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.