PDA

Prikaži potpunu verziju : acer extensa 5230e zamena gpu-a?

zverka90
18.8.2012, 21:05
Cao drugari, ovako ukratko imam taj laptop i hocu da ga malo budzim,za male pare cu da kupim dual core procesor chip(posto sad imam celeron od 2.2 ghz) i pre neki dan sam ga otvarao i skontao da gpu plocica nije integrisana... moze se vaditi sa postolja i to mi je dalo ideju da pogledam malo po netu i da vidim ima li gde da se nabavi isto za male pare gpu cip malo da je noviji i bolji al ne znam ni kako da trazim... ne znam ni kakav e tip cipa ni nista nemam pojma... trazio sam po netu al uzalud... pa ako neko zna nek se javi :)
ps. ako neko zna moze slobodno i da mi preporuci neki cip :)
fala :)

NjegovaWisost
19.8.2012, 16:19
Heh, kako da ti uništim sreću? =)

GPU ne možeš nabudžiti nikako. Možeš samo ako crkne da ti serviser uzme i udari novi. GPU se mijenja jedino na MXM grafičkim karticama, koje su jako rijetke. Ne prodaju se kod nas, a one koje se prodaju u inostranstvu, cijene su tipa polovna 9600gt za 100 evra, a jače ne mogu da se stave zbog hlađenja.

Na laptopu lako jedino možeš nabudžiti SSD i ram memoriju, ali to ti nema svrhe kod igranja igara, barem u tvom slučaju. Piši - propalo.

Jedino možeš da uzmeš dual core Pentium T, ali vjeruj mi da nema svrhe bacati par na tako nešto ako planiraš igre. Windows će biti svakako bolji

BMLW
19.8.2012, 23:13
Kad se sve sabere i oduzme više će ti se isplatiti da prodaš taj i kupiš noviji polovan ili nov laptop.

zverka90
20.8.2012, 1:20
Heh, kako da ti uništim sreću? =)

GPU ne možeš nabudžiti nikako. Možeš samo ako crkne da ti serviser uzme i udari novi. GPU se mijenja jedino na MXM grafičkim karticama, koje su jako rijetke. Ne prodaju se kod nas, a one koje se prodaju u inostranstvu, cijene su tipa polovna 9600gt za 100 evra, a jače ne mogu da se stave zbog hlađenja.

Na laptopu lako jedino možeš nabudžiti SSD i ram memoriju, ali to ti nema svrhe kod igranja igara, barem u tvom slučaju. Piši - propalo.

Jedino možeš da uzmeš dual core Pentium T, ali vjeruj mi da nema svrhe bacati par na tako nešto ako planiraš igre. Windows će biti svakako bolji

ma kakve igrice crne, imam 3 kompa za to :D
a i ne igram nista...slabo.... nekad pes, menadzer,total war... nego reko ako vec mogu da menjam da malo potrazim nesto jeftino na recimo ebay-u ili tako nekom sajtu oglasu ili slicno pa da i to mogu traziti... cak sam video u nekim specifikacijama ploce da gpu nije integrisan... pa reko....

zverka90
20.8.2012, 1:28
Kad se sve sabere i oduzme više će ti se isplatiti da prodaš taj i kupiš noviji polovan ili nov laptop.

pa ne znam bas... ne bih da kupujem neki slab lap top jer su i oni preskupi danas(za 50 000 mogu da kupim desktop komp da boli glava+sto za kompjuter+mis tastatura zvucnici :D ), a ne bih ni da dajem 1000 eura za lap topove mojih ciljanja... ovako cu barem uloziti oko 20 dolara u procesor(sa transportom do srbije) znaci ~1800 dinara,i eventualno jedno 50 eura za 4 giga rama(koliko planiram da uzmem(2x2 gb ddr2) posto sad imam 2x1 gb... cak mogu i da prodam ove moje ramove... ) i znacu da sam izvukao max.iz kompa za minimalne pare... a kad kupujes polovan laptop, nikada ti ne valja baterija... tako da i tu ima ulaganja oko ~70-150 eura....

treba biti realan,ipak smo mi u maloj i siromasnoj srbiji ;)