vazquez
17.8.2012, 18:48
Sta je Unmechanical? Najprostije receno - relativno kratka ali veoma simpaticna 2.5D avanturisticka zanimacija! Vodite malenog robota i nemate bas nikakvu predstavu o tome gde se nalazite, kako i zasto, a da bi ste dosli do odgovora na ova pitanja (ili ipak ne?) potrebno je samo jedno - da napredujete sto dalje! Progresiju cete ostvariti resavanjem razlicitih zagonetki (ponavljanje zvucnih sekvenci, refleksija svetlosti od vise ogledala i slicno) od koji su neke prilicno originalne, neke vec vidjene, ali nijedna ne spada u kategoriju preteskih niti frustrirajucih; samo je potrebno uklaviriti sta treba da uradite i realizacija ce biti lagana. Ako se ipak negde zaglavite, u igru je implementiran i hint sistem.
Grafika je odlicna :aplauz:, muzika nenametljiva, a same zagonetke interesantne za resavanje. Potencijalni problem je to sto ne postoji nikakva prica u igri (sto se opet nekome moze svideti jer stvara prostor za apsolutno unikatan dozivljaj igre od strane pojedinca - mene recimo nekako najvise podseca na film Innerspace, a s druge strane, ostavlja mesta za eventualni nastavak). Druga nazovi mana je sto vam nece biti potrebno vise od 3-4 sata da zavrsite igru.
Od mene 8/10, i apsolutna preporuka za Unmechanical, bez obzira koji zanr preferirate, a pogotovu za ljubitelje igara tipa Braid, Limbo, Machinarium i slicnih. I za kraj samo link do oficijelnog sajta: http://unmechanical.net/
Grafika je odlicna :aplauz:, muzika nenametljiva, a same zagonetke interesantne za resavanje. Potencijalni problem je to sto ne postoji nikakva prica u igri (sto se opet nekome moze svideti jer stvara prostor za apsolutno unikatan dozivljaj igre od strane pojedinca - mene recimo nekako najvise podseca na film Innerspace, a s druge strane, ostavlja mesta za eventualni nastavak). Druga nazovi mana je sto vam nece biti potrebno vise od 3-4 sata da zavrsite igru.
Od mene 8/10, i apsolutna preporuka za Unmechanical, bez obzira koji zanr preferirate, a pogotovu za ljubitelje igara tipa Braid, Limbo, Machinarium i slicnih. I za kraj samo link do oficijelnog sajta: http://unmechanical.net/