PDA

Prikaži potpunu verziju : Commodore 64 u trećoj deceniji

Carnex
3.8.2012, 21:27
Juče je bila trideseta godišnjica od pojavljivanja verovatno najvoljenijeg kompjutera svih vremena, Komodora 64. Nadam se da ne moram da posebno pišem zašto je toliko populara, pa ću samo ostavim gomilu videa koji pokazuju koliko kompjuter nije mrtav.

bzvMYE3PUn4
OLP-poYbfos
Z071P55oSnk

m1pchpDD5EU
_kDhpFaf4EY
lnTh4e0b-ic

Oggy
4.8.2012, 2:10
Srecan rodj! Isto smo godiste :D Drago mi je da C64 jos uvek nije mrtav. Jedva cekam da nadjem mesto na nekom stolu da ga prikljucim opet.

Nergal
23.8.2012, 18:19
Ja sam mislio da se niko nije setio da pomene jubilej! A ono tema u Brbljaonici (kada nemamo Retro sobu). Trideset godina, ej, to su baš ozbiljne godine.

Commodore 64 nije mrtav jer postoje ljudi koji se i danas zabavljaju s njim i razvijaju programe. Kvalitet retro scene danas je odraz snage koju je C=64 kao fenomen imao pre tri decenije (moje mišljenje, može se polemisati).

Srećan rođendan. Videćemo se i za četrdesetu, pedesetu, šezdesetu (što da ne?) godišnjicu. :ciao:

DeCoy
23.8.2012, 18:44
Samo što bi naslov trebao biti C64 u četvrtoj deceniji ;) Ja sam mu čestitao još 3. al` `ajde još jednom ovde na forumu - Srećan rođendan debeli :D

DragonSlayer
23.8.2012, 18:56
Alal vera, svaka čast ....

Elvir
23.8.2012, 19:52
Jedva cekam da nadjem mesto na nekom stolu da ga prikljucim opet.

Pa zar ti nije vec odavno i uveliko prikljucen ? :D

Oggy
23.8.2012, 20:07
Nazalost, nije :) Evo ga ovde na polici, ponekad u prolazu uzmem dozjstik cisto da ga osetim... :)

DeCoy
23.8.2012, 21:59
I ja svoj C64 nisam uključio ima sigurno 6-7 godina, a nabavio sam mu i monitor u međuvremenu i zamenio ribon na štampaču :(

Elvir
23.8.2012, 22:13
Ja nema potrebe puno da ponavljam svoj slucaj :)

C64 setup mi uveliko stoji ,povezan preko AV kabla na TV i pojacalo.Igra se povremeno, najvise vikendom. :)Kolekciju igara uglavnom mi sada cine kasetni i poneki disketni original.Turbo 250 je otisao u zaborav. :D

Kidja
23.8.2012, 22:13
Stvarno lep jubilj.Nazalost moj vec godinama stoji u ormanu pokvaren a kad se setim koliko noci nisam spavao kako bi igrao :o)

doctor
24.8.2012, 2:32
...ponekad u prolazu uzmem dozjstik cisto da ga osetim... :)

Hehe... :D

Kao pripadnik nešto mlađe generacije sa C64 sam se susreo prvi put par dana pre nego da ga komšija odloži u kontejner... I silno sam se zabavio igrajući random igre kojih se ni ne sećam, samo se sećam da sam se nenormalno zabavio (imao sam 4 godine), nikad bolje pre toga i tako sam i ja došao u kontakt sa njim prvi put i nažalost poslednji... Osim preko emulatora.

orange47
5.9.2012, 10:46
gresis, Amiga je najvoljeniji racunar, to je cinjenica.

pedjosav
5.9.2012, 10:51
gresis, Amiga je najvoljeniji racunar, to je cinjenica.

Tebi da, meni ne-stvar je subjektivna ali je objektivno da je c=64 najprodavaniji svih vremena...

orange47
5.9.2012, 11:03
Tebi da, meni ne-stvar je subjektivna ali je objektivno da je c=64 najprodavaniji svih vremena...

i ako je naprodavaniji to ne mora da znaci da je bolji ili 'voljeniji' od, recimo, zx spectruma.

DeCoy
5.9.2012, 11:06
C64 je bio daleko najrasprostranjeniji kućni računar u bivšoj Jugi, pre svega jer se doba Amige donekle poklopilo sa krizom u državi. A ono što su ljudi imali - to su i najviše voleli, tako da... Da si rekao najželjeniji :D

orange47
5.9.2012, 11:18
C64 je bio daleko najrasprostranjeniji kućni računar u bivšoj Jugi, pre svega jer se doba Amige donekle poklopilo sa krizom u državi. A ono što su ljudi imali - to su i najviše voleli, tako da... Da si rekao najželjeniji :D

mozda, ali on je rekao 'svih vremena' i nije rekao kod nas.