Prikaži potpunu verziju : Radeon 6870 gori!
liam_howlett
28.7.2012, 10:06
imam radeon 6870 HD i temperatura u idle se ne spušta ispod 75C... bilo šta da krenem da igram ide i preko 85... kuler je čišćen, više puta kompresorom...
temp CPU je 35C, HD 30-35... i ploče veoma mala... ali graf planira da se zapali...
šta da radim? može li vremenom da oslavi ventilator? pa da je čišćenje uzalud...
el_corona
28.7.2012, 10:33
Ako ti bas smetaju te temperature ti zameni pastu na hladnjaku i gledaj da dobro namontiras jer pri losem kontaktu povrsine hladnjaka i gpu-a javljaju se visoke temperature. Moguce je da vent radi na veoma malom broju obrtaja, to proveri iz Catalyst control centra i podesi na max pa ako ti ne smeta buka ti ostavi tako. Nemoj da te brine mnogo temperatura ako sve radi kako treba, tek kad dogura do 100 stepeni onda preduzimaj mere, mada moze gpu da podnese i vise od 100 stepeni celzijusa.
Ček ček...ti si uzeo pištolj od kompresora i duvao si direktno vazduh punom snagom u ventilator/kuler na grafičkoj ?
Neoplantius
28.7.2012, 12:39
Ček ček...ti si uzeo pištolj od kompresora i duvao si direktno vazduh punom snagom u ventilator/kuler na grafičkoj ?
A to je problem zbog...?
Godinama tako cistim ventilatore i nikad problema nisam imao.
@liam_howlett Od kada su ti te temperature? Ranije su bile normalne?
Nije to nikakav problem ako se radi u određenoj meri.
Jednostavno, moguće da mu je zaribao ventilator jer se vrteo nenormalno brzo prilikom "produvavanja". A pošto je kako je napisao to radio više puta...
Još ako ima jači kompresor...a ne verujem da mu je tek tako otišlo hlađenje na grafičkoj koja je max stara godinu i po.
Treba da vidi fan speed u gpu-z na koliko stoji.
Neoplantius
28.7.2012, 20:00
Iskreno se nadam da nije pustao da se krilca ventilatora okrecu pri produvavavanju, jer ja blokiram ista kad produvavam, zato mi ni nije palo na pamet da bi to moglo napraviti problem. Svejedno, tako mu lezaj moze otici, a to bi cuo valda.
Slazem se da treba da vidi broj obrtaja za graficku.
liam_howlett
28.7.2012, 22:47
nisam ni ja toliko lud... pridržim krilca dok duvam...
mada imam jedan cooler socket 478 intelov... ovo mu je osma godina i svako malo ga duvam direktn kompresorom i nikad ništa... al eto ovaj pridržim jer je skuplji...
valjda je po defaultu da se povećava RPM kako se diže temp... i mene je tako... al sam preko speedfana povećavao na 100% i ništa ponovo...
al kad sam odlučuje koliko treba nikad se ne spušta ispod 3000
a na drugom kompu ASUS ENGTX 560 nikad nije prešla 50C... i obrtaji oko 800...
stoje jedan pored drugoga... isti raspored ventilatora na TT V3
Red_Devil_89
28.7.2012, 23:23
Moze da bude i do drajvera, ja sam imao problem sa onim Xtreme G drajverima, tako da je grafa bila opterecena kada nista nisam radio na kompu, temp je bila visoka, samim tim i vent na velikom broju obrtaja.
liam_howlett
28.7.2012, 23:28
novi su drajveri... skoro instalirani
pa šta da radim?
vrijedi li kupovati neki cooler? gledao sam imaju neki zelmanovi po 30,40e...
a reče mi jedan momak da probam da updateujem BIOS jer možda priakzuje pogrešnu temperaturu?
Stavi gpu-z i vidi fan speed po default koliki je.
Vidi kad se poveća load(igraj neku igru ostavi da gpuz učitava u pozadini) šta se dešava, da li ubrzava fan ili ne ubrzava/prati temperaturu.
Očitaj maksimalnu temperaturu koju postigneš pri igranju(igraj nešto sa bolesnim detaljima) pa reci koliko si je ugrejao. :nov_explo
Ako dođe do 85-90 i nije toliko strašno...ali moguće je da ti je hlađenje polako otkazuje, nadam se da imaš garanciju.
nisam ni ja toliko lud... pridržim krilca dok duvam...
Kakav li ti je to džoint? :D
Šalu na stranu jesi li probao da zameniš termalnu pastu? Takođe me zanima da li je grafička overklokovana i da li svi programi kojima si merio temperaturu očitavaju iste vrednosti? Jesi li probao da sa nekim programom kao što je RivaTuner namestiš fan na 100% pa da onda vidiš kakva je situacija?
liam_howlett
29.7.2012, 11:24
Kakav li ti je to džoint? :D
Šalu na stranu jesi li probao da zameniš termalnu pastu? Takođe me zanima da li je grafička overklokovana i da li svi programi kojima si merio temperaturu očitavaju iste vrednosti? Jesi li probao da sa nekim programom kao što je RivaTuner namestiš fan na 100% pa da onda vidiš kakva je situacija?
hahahahahaahhah :D
nisam al danas ću i to da probam...
da... svi pokazuju istu temperaturu...
nisam je overklokovao...
a ovo da vas pitam...
pošto sam ja stalno igrao sve na High, max rezolucija,anti-alaising 150x kad bi moglo :D evo 2 godine...
da nije ventilator prosto potrošen?
OWERKLOKER
29.7.2012, 11:47
Da se "potrosio" ispustao bi neprijatne zvukove. ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.