PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa zvukom komp+pojacalo=zujanje


andrej06
13.9.2006, 0:17
problemje sledeci:
komjuter (muzicka CMI8738/c3DX PCI nije integrisana ) sam povezao sa pojacalom (panasonic), medjutim kada hocu da slusam muziku sa komp. preko pojacala cuje se jako zujanje i zvuk je znatno slabiji. Da li je problem u losoj muzickoj, i da li bi se problem resio nekom kvalitetnijom karticom. Niko od poznanika nema neku redovniju karticu koju bi mogao da isprobam pa stoga i saljem pitanje da neko ukoliko ima slicno iskustvo posalje neki savet. Unapred Hvala!

Garson
13.9.2006, 0:50
Ako imash na ploci integrisanu zvucnu, probaj to isto sa njom.Ne bi trebalo da sa tvojom PCI karticom bude loshiji zvuk nego sa integrushom.

NenadN
13.9.2006, 11:00
Ako imash na ploci integrisanu zvucnu, probaj to isto sa njom.Ne bi trebalo da sa tvojom PCI karticom bude loshiji zvuk nego sa integrushom.
Ja bih rekao da je problem u kablu.

Beagle
13.9.2006, 12:19
vidi da li je kabal blizu nekog naponskog. ako je zujanje duboko i jako onda nastaje zbog indukcije napona mreze (50Hz). ako drzis otvoreno kuciste, takodje se mogu javiti smetnje. kupi kvalitetan oklopljeni kabal i resio si problem. ako tvoje pojacalo ima digitalne ulaze probaj da ga povezes preko SP/DIF ulaza.

VojaM
13.9.2006, 15:28
Postoji mogućnost da je u pitanju jedan banalan problem - neispravan kabl kome je "masa" u prekidu. Pozajmi neki kabl za koji se zna da je ispravan pa probaj.

Može biti i najgluplja varijanta - da neki konektor nije uboden do kraja - to se naročito odnosi na one činčeve što idu u pojačalo.

Rocker
13.9.2006, 22:57
Ja imam na drugom kompu takvu varijantu ozvučenja (SB128+Technics pojačalo). Proveri na koji si ulaz pojačala zakačio zvučnu. Možda na tom ulazu ne sme da bude signal koji je prošao kroz pred-pojačalo (tj. pojačalo na zvučnoj). Probaj da smanjiš jačinu zvuka u Winu (ljudi ovo obično "odvrnu" do kraja, pa posle kriv :dzavo: kad crkne zvučna). Ako podržava opciju da daje samo signal na izlazu (znači bez pojačavanja), uključi je. Javi kako si prošao.:ciao: