Prikaži potpunu verziju : Out of range problem
Pre nedelju dana javio mi se problem sa monitorom, naime, izgubio sam signal jer se kabl pokvario, kupio sam novi kabl, i kad hocu da pokrenem igrice koje sam i ranije igrao,pojavi mi se crna slika sa natpisom OUT OF RANGE,inace slika sa ovim novim kablom nije bas najbolja, izgleda duplo,ima vise istih senki. Uzeo sam jos jedan novi kabl gde je slika normalna ali opet mi se javlja Out Of Range problem kada upalim igricu,drajvere sam reinstalirao, apdejtovao. Da li mozda znate u cemu je problem, unapred zahvalan!
Processor: Intel Core(TM)2 Duo CPU E6550 @ 2.33GHz 2.34 GHz
Memory (RAM) 4.00 GB
NVIDIA GeForce 9800 GT
Monitor LG FLATRON W2241S
To se javlja kada je rezolucija koja je podesena na grafici veca od maksimalne koju pordžava monitor. Proveri da li koristis istu vrstu kabla i da je stavljen u isti izlaz (ako ih ima vise). Prvo sto mozes da uradis je da reistaliras drivere za grafiku, a moras navesti i koji ulaz koristis i koje imas na grafici
Desni klik na desktop pa properties pa klikni na settings, onda klikni dole na Advanced i na kraju klikni na Monitor.
Tu proveri da li ti je cekiran kvadratic Hide modes that this monitor cannot display.
Ako nije cekiraj ga.
E ovako,rezolucija nije menjana uopste,ostala je ona stara koju sam koristio prethodne tri i po godine,samo sto sad nece da radi. Drajvere sam reinstalirao,apdejtovao. Kabl koji sam uzeo je isti, ulaz na grafickoj je DVI a na monitoru VGA,na grafickoj imam dva ulaza DVI, u jedan kad stavim kabl nema signala uopste, a drugi radi,pokazuje sliku.
Macan32 - Kvadratic nije cekiran,i opcija za to je skroz siva, ne mogu nista da promenim
I ja sam imao isti problem.Kad ti se pojavi POST prilikom ukljucenja monitora,pritiskaj F8,udji u VGA mode i podesi optimalnu rezoluciju za ekran i restartuj kompjuter.Koliko sam uspeo videti na netu,optimalna rezolucija za tvoj monitor je 1680x1050.Ako nije ta,snizavaj rezoluciju za po jednu.Ako to ne upali.idi na system restore u vreme pre pojave tog problema.Al ja sam resio problem na prvi nacin.Stavise,kod mene nije bilo nakon POST-a uopste slike vec odmah OUT OF RANGE.Dalje,sta mozes:
1.Safe mode-Desktop-Properties-Settings i umanjujes rezoluciju za po jedan nivo dok se problem ne otkloni(naravno restart kompjutera u normalni mod nakon svake promene)
2.Safe mode-Settings-Advanced moitor-i promenis refresh rate na 60 Hz pa restart
3.Safe mode-Taskbar-Start-Run-msconfig-Ok-Boot.ini-cekiras Base video-Apply-Close-restart
4.Last known good configuration
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.