Prikaži potpunu verziju : SATA II
Vec duze vreme trazim SATA disk ali nigde ih nema na lageru. Trenutno su aktuelni SATA II diskovi. S obzirom da imam Nforce 3 plocu koja ima podrsku za SATA ali ne i za SATA II, interesuje me da li ce mi raditi SATA II disk na ovoj ploci? Prodavac mi je rekao da hoce ali ja rekoh da je ipak bolje da to proverim na pravom mestu. Sta mislite?
Sata II bi trebalo da ti radi normalno jer je Backward Compactible, ali ce koliko mi se cini imati manju brzinu, tj brzinu koliko moze da postigne tvoj sata kontroler
Moze 99%,ali kao sto kaze NenadN imace nesto manju brzinu proi prenosu podataka,ali nista nece znacajno da utice na rad!
Mislite, imace manju teoretsku brzinu.Umesto 300 MB/s imace 150MB/s a kako nijedan SATA2 disk nije ni blizu realnih 150MB/s razlike nece biti uopshte.
Je l` normalno da sata2 disk bude na ploči prikačen na sata1 kontroler, iako sata2 kontroler stoji pored prazan?
Inače, Che, radiće ti normalno, a razliku u brzini gotovo da nećeš ni osetiti.
Je l` normalno da sata2 disk bude na ploči prikačen na sata1 kontroler, iako sata2 kontroler stoji pored prazan?
Jedan je kontroler, ili SATA ili SATA2.Nema dva, sem ako ploca ima dodatni kontroler.Ako si na to mislio, tvoj je izbor na koji cesh ga prikaciti.
mitrovskiigi
12.9.2006, 0:12
Covek je video redni broj pored SATA prikljucka pa je pomislio da je to SATA2. Ako je tako onda ja na ploci imam DDR3.
Evo da vam se javim sta sam uradio. Kupio sam danas disk uz dogovor sa prodavcem da u slucaju nekompatibilnosti izvrsim zamenu. Doneo kuci, povezao i .. radi. Radi se o disku WD Caviar 160 gb SATA II. Znaci funkcionise. Radi primetno brze. U Windows mi ulazi posle samo jedne one linije ili kako se vec zove. Znaci da rezimiram. SATA II disk radi na ploci koja podrzava obican SATA.
Covek je video redni broj pored SATA prikljucka pa je pomislio da je to SATA2. Ako je tako onda ja na ploci imam DDR3.
Vrlo smešno. Postoje dve kolone sa po dva priključka. Jedna kolona je SATAII, druga SATA.
mitrovskiigi
12.9.2006, 16:42
Vrlo smešno. Postoje dve kolone sa po dva priključka. Jedna kolona je SATAII, druga SATA.
Koju plocu imas? Koliko ja znam NF3 ploce imaju samo SATA1 a NF4 ploce imaju samo SATA2.
Mene muci slicna stvar, Imam WD caviar 200GB sataII diski plocu koja ima obicni sata, sve fino radi ali mi u system tryu stoji ikonica koja pokazuje kao da je disk spojen na USB pa ga "mogu" Safely remove
Mene muci slicna stvar, Imam WD caviar 200GB sataII diski plocu koja ima obicni sata, sve fino radi ali mi u system tryu stoji ikonica koja pokazuje kao da je disk spojen na USB pa ga "mogu" Safely remove
Potpuno normalna stvar na koju ne treba da obracash paznju.
kvazigale
12.9.2006, 23:14
ja sam zapenio sa tim dzamperima, ali odredjeni sata II hdd imaju poziciju da se izdzamperisu i da rade kao sata I. tako da to mozes a i nemoras da uradis. ali probaj da restartujes komp i da vidis dali ce uvek da se upali iz prve. ako se desava da ga ne pali uvek onda mozes da izdzamperises. a ovom drugom kom hard vidi kao usb preporucujem dzamperisanje ako postoji nanjegovom hardu. pozdrav :qliranje:
a ovom drugom kom hard vidi kao usb preporucujem dzamperisanje ako postoji nanjegovom hardu. pozdrav :qliranje:
To je zbog toga shto SATA diskovi podrzavaju iskljucivanje dok je racunar upaljen.
Koju plocu imas? Koliko ja znam NF3 ploce imaju samo SATA1 a NF4 ploce imaju samo SATA2.
Ne znam, stvarno. Nije moja, već od jednog druga. Pitaću ga eventualno. Znam da je pisalo Gigabyte, al` koji je model, nemam pojma.
Ako hoces da ti vidi normalno disk a ne kao safely remove hardware, moras da obrises drajvere za plocu, opet ih instaliras i tokom instalacije kad te bude pitao da li zelis da instaliras IDE drajver klikni NO. Problem resen
Da ne bih otvarao novu temu pitanje je sledece:
Da li SATAII diskovi mogu da rade na plocama koje imaju nforce2 ultra chipset i podrsku za SATA I ?
@ nimarko
Bolje sto nisi otvorio novu temu ali trebao si da procitas pocetak ove /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\
:rolleyes:
ps Mogu.
@ nimarko
Bolje sto nisi otvorio novu temu ali trebao si da procitas pocetak ove /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\ /\
:rolleyes:
ps Mogu.
Na početku teme je nforce3, a ja pitam za nforce2( čisto da budem siguran da li može).
:ciao:
Jel neko mozda zna da li na plocu MSI KT4V VIA KT400 mogu da idu SATA2 diskovi? U knjizici od mat.ploce ne pise nista o tome a na njihovom sajtu nema nista za ovu plocu.
Pozdrav
Sam si video da nema ništa o tome, što će reći da ta ploča ne podržava SATA diskove.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.