PDA

Prikaži potpunu verziju : Pri pustanju filma kompjuter se gasi

epicentar
30.6.2012, 2:39
Zdravo, imam jedan neobjasnjiv problem, naime kako pustim neki film kompjuter se ugasi, odnosno kao da zabode, nema slike ali on jos uvek radi, resavam jedino restartom ali opet je ista prica. Od 10 puta 1-2 pusti ceo film a ostale prekine i to u razlicitim delovima filma.
Nije problem u filmovima posto sam ih probao 20 razlicitih, razlicitih formata i velicina. Zaista ne znam sta bi miglo da bude, skinuo sam cak i nove drajvere za graficku ali ni to ne pomaze. Igrice sve pusta i nijednom nije zakazao pa cak ni na najnovijim, ali film nikako da pogledam.
Molim vas za neki savet posto mi zaista vise nista ne pada na pamet.
Hvala

Hellion
30.6.2012, 10:18
Moze biti svasta. Verovatno nije do temperature cim ti igre rade, ali ipak proveri. Kreni lepo sistemom eliminacije dok ne nadjes gde je kvar. Prvo obrisi sve kodeke i instaliraj K-Lite Codec, probaj sa drugom verzijom drivera za graficku. Ako nista od ovoga ne pomogne probaj da zamenis memorijske module ili da izvadis neki.
Mozes i da skines BS player pa probaj preko njega, on koristi zasebne kodeke.

Niksha
30.6.2012, 16:44
Evo ovako, probali smo reinstalacijom Windows-a da otklonimo pitanja loseg instaliranja drajvera, virusa itd. U pitanju je konfiguracija:
AMD Phenom II X4 965 BE @3.4GHz stock sa Hyper 212 EVO kulerom
ASRock 970 Extreme 4 maticna ploca sa 970 AMD Chipsetom
8GB HyperX DRR3 Kingston @1800MHz
Sapphire Radeon HD7770 (1000/1125) stock brzina 1GB GDDR5 @2.0 16x pci-e
HDD WD Green 1.5TB
U pitanju je relativno nov kompjuter, instalirali smo nov Windows pre sat vremena, sve nove drajvere (probali i Catalyst 12.4 i 12.6 Beta), nove drajvere za Realtek HD Audio. Zamenili smo mesta memorijskim modulima, zamenili smo mesto grafickoj kartici na ploci (sa x16 na x8 i obrnuto), opet se isto desava. Racunar pusta bilo koju noviju igricu u full HD rezoluciji bez problema, surfuje na internetu bez greske. Instalirali smo BS player koji je skinuo dodatne kodeke koji fale i opet ista situacija. Nema pravila, nekad moze film da se odgleda do kraja, nekada ne. Ja bih rekao da je problem u softveru, a ne u hardveru. Ako neko ima neku ideju bila bi od pomoci. Hvala!

veljkodmt
30.6.2012, 22:40
Znaš šta bi mogao da pokušaš. Bar da proveriš da li je do sistema. Skini neku live distribuciju Linuxa, možeš da je pokreneš i sa usb flesha, bez instaliranja na HDD i da iz Linuxa pustiš neki film. Ili da instaliraš npr. Windows XP, pa da vidiš da li je sve ok i na njemu. Ako bude bilo problema i sa drugim sistemima, onda ne znam šta bi moglo da bude u pitanju, ne deluje mi da je do hardvera...

Niksha
30.6.2012, 23:55
Mozemo da pokusamo sa XP-om, ali mislim da opet ne bih dobili zeljeni rezultat jer je taj isti Win7 64-bit instaliran i kod mene (i na jos par racunara) i ni jedan ne pravi problem sem ovog. Generalno "nevidljiv" problem koji ume da iritira, ali nastavicemo sistemom eliminacije, ako neko jos ima predlog bio bih zahvalan!

Nikolattt
1.7.2012, 0:42
Windows 64 -bit moze da pravi procesorske probleme na nekim racunarima.Malo sam eksperimentisao i primetio neke probleme upravo u tim formatima windowsa.Trebalo bi da instaliras Windows 32-bit,pa da vidis kako se ponasa.

flamingos
1.7.2012, 2:01
Sa tim bs plejerom ces se bas nagledati..probaj jos neki plejer i prati zauzece procesora. Ako skace zauzece onda si naso problem. Prati takodje i temperature i postaraj se da imas ventilaciju u kucistu. Ovo za 64bit sisteme nema logike posto su sve instrukcije pa i sami procesori 64bitni. Takodje batali kodeke koje daje bs plejer vec probaj filmove u kmplajer npr i stavi onu skupinu kodeka trenutno nmg se setim kako se zove

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

Niksha
1.7.2012, 11:29
Plejeri koje smo probali : BS, VLC, Windows Media, DivX player, Winamp, MV2 Player itd... Kod svakog se isto desava. Procesor ne prelazi 12-15%, a temperature ne skacu, na procesor je namontiran Cooler Master Hyper 212 EVO sa 2x 12cm kulerima. Temperatura procesora u Idle 33C, Load 55C (u prostoriji gde nema klime na ovim vrucinama). Ne verujem da procesor zeza. Kompjuter radi sasvim ispravno u svim ostalim rezimima rada. Jedino sto me jos interesuje, maticna ima AMD 970 Chipset, na cd-u uz MB nismo dobili drajvere za chipset. Na AMD sajtu ne postoje drajveri da se skinu za 9xx chipset, samo za 6,7 i 8. Jel moguce da to pravi problem?

veljkodmt
2.7.2012, 20:18
Pa imas na sajtu proizvodjaca ASRock, drajvere za tvoju plocu:

http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/?cat=Download&o=Win764

Najverovatnije je da je "AMD all in 1 driver ver:12.3", drajver za chipset. Probaj ovde da skines

OgnjenM
2.7.2012, 22:10
Probaj da izvadis jedan RAM modul i probaj samo sa jednim i obrnuto. Ja sam imao slican problem i tada sam shvatio da mi jedan ram modul nije bas u funkciji. Dobijao sam stalno iznenadne restarte ili plave ekrane dok sam gledao klipove ili filmove. Najcesce na jutubu. Otkada sam izbacio taj modul sve radi perfektno.