PDA

Prikaži potpunu verziju : [Android] Wallpaper pod Androidom?

ZoNi
30.6.2012, 0:55
Heh, sad sam uočio još jednu čudnost kod Androida: wallpaper mora da bude (uvek?) duplo veći od rezolucije ekrana, jer se nešto stalno kropuje kad se postavlja. Probao sam par slika, i ni jedna nije izgledala kako treba (osim ugrađenih wall-ova).

Što, bre, stalno komplikuju razne sitnice?

max888
30.6.2012, 1:19
Коа верзиа Андре? :d

ZoNi
30.6.2012, 1:22
4.0.3

Evo ovde o tome: http://lifehacker.com/5657727/whats-the-deal-with-androids-weird-wallpaper-requirements

max888
30.6.2012, 1:26
Нажалост, немам одговор на то питање, исто је тако код мене на ЦМ 4.0.4

Mr.Simpson
30.6.2012, 13:21
Heh, sad sam uočio još jednu čudnost kod Androida: wallpaper mora da bude (uvek?) duplo veći od rezolucije ekrana, jer se nešto stalno kropuje kad se postavlja. Probao sam par slika, i ni jedna nije izgledala kako treba (osim ugrađenih wall-ova).

Što, bre, stalno komplikuju razne sitnice?

Nije to "cudnost", to je normalno ako u launcheru koristis vise homescreen-ova (kao sto vecina ljudi koristi). I ne komplikuju stalno razne sitnice, kako bi inace skrolovao levo-desno kroz homescreen-ove a da imas utisak da se nesto "pomera"?
Wallpaper ne mora da bude duplo veci od rezolucije ekrana, vec samo sirina treba da bude duplo veca, zbog pomenutog skrolovanja levo-desno. Primer: ako je ekran tvog telefona rezolucije 480x800, onda bi wallpaper trebalo da bude dimenzija 960x800 i nece dolaziti do kropovanja i interpolacije.
Ako ne zelis wallpaper koji se pomera onda u launcher-u koji koristis iskljuci pomeranje wallpapera pri skrolovanju homescreen-ova. Tako ce se ikonice i widget-i pri skrolovanju homescreen-a pomerati, a wallpaper ne.
Nema nikakve veze sa verzijom Androida.
Kada god se meni svidi neki wall (za koji mislim da bi dobro izgledao na telefonu) ja ga resize-ujem i crop-ujem na 960x800 (rezolucija ekrana mi je 480x800) i onda to na homescreen-u izgleda lepo i "normalno".

ZoNi
30.6.2012, 18:52
Ma, ok to - to piše i na linku koji sam ostavio gore. U svakom slučaju, mislim da bi bilo logičnije da može lepo da se ubaci i običan wall.

Inače, nisam našao kako da isključim to pomeranje wall-a :( (koristim samo default launcher iz Androida 4).

S druge strane, meni bi čak i lepše izgledalo da se pomeraju samo ikonice, tj. da one "klize" po površini.

Ok, nije to bitan problem, ali ne volim što Google onemogućava prilagođavanje svih svojih proizvoda željama korisnika, a bez dodatnih programa.

Mr.Simpson
30.6.2012, 20:15
...U svakom slučaju, mislim da bi bilo logičnije da može lepo da se ubaci i običan wall...
Sta je "obican" wall?

...Inače, nisam našao kako da isključim to pomeranje wall-a (koristim samo default launcher iz Androida 4). S druge strane, meni bi čak i lepše izgledalo da se pomeraju samo ikonice, tj. da one "klize" po površini...
Android 4? AOSP build? CM9? Nesto trece? Koji je launcher?
Ako pricamo o CM9, onda je Trebuchet:
Ides na Settings->Launcher->Homescreen, odcekiras "Scroll wallpaper" pod sekcijom "Scrolling".

Ok, nije to bitan problem, ali ne volim što Google onemogućava prilagođavanje svih svojih proizvoda željama korisnika, a bez dodatnih programa.
:rolleyes:
Kako postavljas wall na ostalim telefonima? Kako postavljas wall na PC-u (Windows-u)?

zajchik
30.6.2012, 20:31
Probaj regina launcher, na njemu postoji postavljanje običnog wallpapera, t.j za svaki ekran posebno

Sent from my ZTE roamer using Tapatalk

ZoNi
30.6.2012, 22:30
1. Sta je "obican" wall?
2. Android 4? AOSP build? CM9? Nesto trece? Koji je launcher?
3. Kako postavljas wall na ostalim telefonima? Kako postavljas wall na PC-u (Windows-u)?
1. To bi bio wall iste rezolucije kao ekran. U tom slučaju bi samo ikonice "klizile" po wallpaperu... U stvari, tek sam sad primetio da se wallpaper pomera kad se skroluju ekrani :)

2. Android 4.0.3. Ništa nije dirano po tom pitanju - znači, default launcher.

3. Joj, ne podsećaj me na to - i Symbian smara sa wallpaperima :( Što se tiče Win-a, tu (imho) nema problema - otvorim sliku u pregledaču slika, kliknem da se postavi kao wall (izaberem da li da bude strečovano, fitovano i sl :) ) i to je to.

Mr.Simpson
30.6.2012, 22:46
...Što se tiče Win-a, tu (imho) nema problema - otvorim sliku u pregledaču slika, kliknem da se postavi kao wall (izaberem da li da bude strečovano, fitovano i sl i to je to.
Eee, pa vidis, u tome je fazon! :)
I kod Androida tebe launcher "pita" dokle slika treba da se strecuje i sta treba da se kropuje. :)
Nema razlike do OS-a, to je ta logika postavljanja wall-a. Sve zavisi od rezolucije ekrana.

ZoNi
30.6.2012, 23:45
Neću stračovanje, neću kropovanje - imam sliku koja je identične rezolucije kao ekran ;)

Mr.Simpson
1.7.2012, 10:57
:D :D
Tvrdoglaviji si od mene. :D

ZoNi
1.7.2012, 18:03
Rešio "problem" - stavio sam za pozadinu jednostavnu potpuno crnu sliku :)

Tihi
3.7.2012, 13:53
Ovo jedino zavisi od aplikacije koju koristis za postavljanje walla, ja npr umesto klasicne galerije koristim quickpic (brza, preglednija) i kad iz nje postavljam wall mogu da zumiram, pomeram levo desno ako je rezolucija veca i sl.

Mr.Simpson
3.7.2012, 16:51
Ovo jedino zavisi od aplikacije koju koristis za postavljanje walla, ja npr umesto klasicne galerije koristim quickpic (brza, preglednija) i kad iz nje postavljam wall mogu da zumiram, pomeram levo desno ako je rezolucija veca i sl.
Ne, zavisi od (postavke) launcher-a. Ti i iz nativne Android galerije mozes da zumiras, pomeras levo-desno, gore-dole, cropujes... I ako je rezolucija veca i ako je nativna. To cak moze da se radi i iz raznih file manager-a, jer ti pomocu QuickPic-a, samo browse-ujes do slike, zadajes putanju (do slike), a posle launcher podesava istu. I sam koristim QuickPic za pregledanje slika.