PDA

Prikaži potpunu verziju : Komp se pali gasi pali gasi

sibirac
27.6.2012, 10:03
Pozdrav,
kao sto stoji u naslovu, komp se upali na sekund i ugasi i polse sekun upali i tako u krug.
ASRock p67
DDR3 2x4GB 1600MHz Kingston HyperX XL9 KHX1600C9D3X2K2/8Gx
i5 3570k
Thermaltake Thought power XT 675w
NZXT Guardian 921
XFX 4890

Probao na drugom kompu napajanje - radi
probao drugu grafu - ista stvar
menjao Ram iz slota u slot - ista stvar
vadio bateriju na maticnoj - ista stvar
postikao pwr btn sa ploce palio direktno na ploci komp - ista stvar

tako da mi ponestaje ideja, da li se neko sreo sa istom/slicnom situacijom i uspeo da sredi, ili je cuo nekoga da ima taj problem.

Elem napajanje, maticna, ram i cpu je sve novo

ne znam dal da se smejem il da placem:D

Pucko
27.6.2012, 23:14
postikao pwr btn sa ploce palio direktno na ploci komp - ista stvar

ista stvar ??? Radi ili se restartuje pa ukljucuje non stop ?

Nepotpisani Čitalac
27.6.2012, 23:19
Možda je malo glupo pitanje, ali da li si siguran da si sve kablove povezao kako treba? Takođe, da li si na ploču povezivao front panel od kućišta (audio, USB, itd)? Ako jesi, probaj da isključiš te kablove, pa onda. Probao drugu utičnicu i/ili kabl zid <-> napajanje? Da li verzija BIOS-a na tvojoj ploči podržava Ivy Bridge? Možda moraš da upotrebiš "stariji" CPU da prvo flešuješ najnoviji BIOS, kako bi ti ploča prepoznala tvoj CPU?

Nikolattt
27.6.2012, 23:41
Trebalo bi proveriti prekidac....na koji palis komp...mozda je pokvaren pa gasi komp , i slicno.Jeste laicka stvar ali treba ga skinuti i prekontrolisati.

Pucko
28.6.2012, 7:38
Covek je vec naveo da je pokretao pc sa prekidacem na maticnoj, ali pitanje je da li si tada imao prikljucen front panel ili ne ???

sibirac
28.6.2012, 9:54
@nepotpisani čitalac
stavio 24-pin u maticnu, 8-pin u maticnu, case speaker povezao na matičnu
piše da podržava 3570k ivy, počevši od BIOSa P3.10, e sad ne znam koji je bios na matičnoj, a nemam ni jedan CPU stariji ca ubodem.

@Nikolattt to je i meni palo napamet, ali sam onda otkačio skroz pwrbtn,rstbtn i hdd led kablove sa ploče i direkno palio komp sa prekidača na ploči i ista stvar

@Pucko nisam ima tada povezane pwr kablove, ali sad kad se setim bili su bovezani kablovi za front audio i usb

sibirac
28.6.2012, 12:02
Da odgovorim ako se nekom desi ista stvar,
meni je bio problem sto je bio stari BIOS
stavljanjem novog je resen problem Poz

Hvala svima na odgovorima!!!

Pucko
28.6.2012, 13:49
No problemo ;);)