Prikaži potpunu verziju : koja je razlika u PCI-E PCI-E 2.0 i PCI-E 2.1?
hteo bih da kupim graficku a ne znam sta znaci i koje je razlika? :)
ako neko zna pomagajte!! fala :)
Za tebe kao običnok korisnika razlika je nebitna.
Koji god od slotova da tvoja ploča ima, moćićeš apsolutno bilokoju grafičku karticu da ubodeš. I nećeš videti apsolutno nikakvu razliku u performansama grafičke.
cek ja imam pci-e slot i ja mogu da stavim bilo koju od ove 3 graficke? :opanachke
Ako je u pitanju komp iz potpisa imas stariji AGP slot za graficku. Za PCIe graficku ti treba PCIe slot, a njega nema na Asus P4P800 SE maticnoj ploci.
Inace mozes bilo koju PCIe graficku u bilo koji PCIe slot, verzija nije bitna.
U teoriji, u praksi je ponekad bilo problema sa novijim ATi kartama na starijim pločama.
hahahhahhaha ma ja sam se reg.sa starim kompom koji mi je eksplodirao(duga prica :D )...mogao bi da ponovim taj potpis :D
U teoriji, u praksi je ponekad bilo problema sa novijim ATi kartama na starijim pločama.
Ma u praksi moze uvek da se naidje na neki problem. (:
@zverka90
Ako imas PCIe slot, mozes da stavis i PCIe graficku. Bitnija stvar je koje napajanje imas (tacno ime i snaga) i koju graficku planiras jer je mozda napajanje preslabo za to sto zelis.
koja je bolja i zasto?
http://www.positive.rs/racunari.php?id_tip_komp=8&artikal=18502
http://www.positive.rs/racunari.php?id_tip_komp=8&artikal=18576
prva ima 2 gb memorije 64bit i ddr3 je a druga jedan giga 128 bita ddr5 i duplo veca cena? :D
Druga je dosta bolja (jaci graficki procesor, veca magistrala, brza memorija,.. kolicina memorije ne igra tako veliku ulogu uz malu magistralu i sporu memoriju), ali su cene strasno lose iliti, u prevodu, nemoj tu da kupujes. (:
Imas za ~9000 dinara 6770 (http://www.emmi.rs/grafi%C4%8Dke-kartice-%28vga%29-vga-amd-radeon-6770-powercolor-1gb-ddr5.11.html?productId=18269) koja je dosta jaca karta od 6670. Medjutim, dosta zavisi od toga koje napajanje imas, a to nisi ostavio.
ne znam... imam neko kinesko... proslo sam platio 150 eura pa mi je komp svejedno eksplodirao ;) :)
uglavnom 450w ;)
Ako je kinesko ne moze na njega nista preko 6670, mozda i 7750 koja je malo skuplja. Za sve preko toga morao bi da stavis neko jace napajanje, bar 40-50 evra.
salim se, ne znam dal je kinesko il ne posto sam ga dobio uz blueberry kuciste al verovatno je kinesko ;)
mislim cak da je 500 w... nisam siguran
Uz BlueBerry ide ili BlueBerry ili Codegen, oba Kinezi. Na njih samo 6670 i 7750 (kao skuplja varijanta) mogu. Zavisi koliko mozes novca da izdvojis. Najbolje bi bilo neka 6770 i neko malo bolje napajanje, imas jeftinih LC napajanja ako nista drugo.
znaci u prevodu da uzmem ovu za 5 000 (ddr3 ) da ne bih morao da menjam napajanje a i duplo je jeftinija :)
:D
Nemoj tamo da kupuješ, već na drugom mestu potraži HD6670.
ma gde bi potrazio u ns pozitiv je jedan od jeftinijih prodavnica... to je najjeftinije sto moze a 10 000 ne dam za graficku, nisam pao sa marsa :)
sad trenutno imam integrisanu od 128 mb i igram pes12 na njoj bez problema,tako da ce mi biti dobra svaka koju stavim ;) :)
U Novom Sadu ne mozes da nadjes jeftinije?
Ajd vrati se na onaj link za 6770 i prelistaj malo. (:
Ta 6450 (koja ne valja nista) krece od 3500 dinara, a ti bi 5000 da das. 6670 imas za 6000 dinara i u Novom Sadu i drasticno je bolja od 6450.
U Novom Sadu ne mozes da nadjes jeftinije?
Ta 6450 (koja ne valja nista) krece od 3500 dinara, a ti bi 5000 da das. 6670 imas za 6000 dinara i u Novom Sadu i drasticno je bolja od 6450.
Voleo bih da mi pokazes te prodavnice koje prodaju te graficke po cenama sto si ti naveo... ;)
Ova (http://emmi.rs/gde-kupiti/kontakt.234.html) prodavnica postoji u NS-u, i tu ima AMD 6450 ta 3500. Za manje od 5000 ima GF GT430 i AMD 6570 koje su dosta bolje, a već za oko 6000 ima 6670 koja ti je ubedljivo najbolji izbor.
Ako ne znaš gde je radnja, imaš na sajtu Gde kupiti pa vidi adresu.
Ova (http://emmi.rs/gde-kupiti/kontakt.234.html) prodavnica postoji u NS-u, i tu ima AMD 6450 ta 3500. Za manje od 5000 ima GF GT430 i AMD 6570 koje su dosta bolje, a već za oko 6000 ima 6670 koja ti je ubedljivo najbolji izbor.
Ako ne znaš gde je radnja, imaš na sajtu Gde kupiti pa vidi adresu.
druze ti mislis na 6450 starije generacije, od 1 gb... koja je vrvtno 3500 rsd.... al ova od 5 000 je novija i ima 2 gb memorije. kontas o cemu pricam? :)
mozda je bolja ova sto vi spominjete al ja sad gledam da mi pase po ceni,performansama i najvaznije da ne moram da menjam napajanje zbog graficke jer planiram da uzmem jos jedan ram od 4 gb takav kakav imam sad(http://www.kingston.com/en/memory/hyperx/blu) pa da ne vuce previse struje... ;) :)
bas slucajno sam se cuo sa najboljim drugom danas i kao koji ddr imas graficku i on kao ne znam moram da pogledam i u directx-u vidi da ima 6450 od 1 gb... radi mu savrseno, sve igrice na visokim rezolucijama jer ima monitor od 23 inca, full HD filmovi sve sve... ;)
Voleo bih da mi pokazes te prodavnice koje prodaju te graficke po cenama sto si ti naveo... ;)
Ne kontas, to sto ta ima 2GB-a ne znaci nista. 6450 sa svojom 64-bitnom magistralom ne moze ni 256MB-a da iskoristi, a ti mozes da joj stavis i 10GB-a ako hoces, sve ti je jedno. To je obican markentiski trik da se ljudi upecaju. Razlika u ovom slucaju izmedju 1 i 2GB-a ne postoji u performansama, cak su te sa vise memorije cesto i sa sporijom memorijom pa cak ispadnu i slabije.
6670, koju imas u NS-u da kupis za 6000 dinara je par puta jaca karta u svakom pogledu. Ako ti je i to mnogo, imas za manje od 5000 dinara i 6570 koja je opet dosta jaca od 6450 karte.
Stefan754
25.6.2012, 15:07
1.Hoćeš da se igraš za male pare-to će malo teže da ide.Poslušaj ljude za grafiku i uzmi 6670, svideće ti se neka igra koja je zahtevna i onda će biti joj šta kupih:).
2.Nema potrebe da kupuješ HyperX, pogledaj specifikaciju ploče, uzmi običnu na 1333Mhz : http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5G41TM_LX/#specifications
3.A za ovo da sve igre rade na 6450 bez problema, možda na rez 800x600 i svi detalji na low.
ma ipak sam ja ovde laik :D
1.Hoćeš da se igraš za male pare-to će malo teže da ide.Poslušaj ljude za grafiku i uzmi 6670, svideće ti se neka igra koja je zahtevna i onda će biti joj šta kupih:).
2.Nema potrebe da kupuješ HyperX, pogledaj specifikaciju ploče, uzmi običnu na 1333Mhz : http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5G41TM_LX/#specifications
3.A za ovo da sve igre rade na 6450 bez problema, možda na rez 800x600 i svi detalji na low.
ma vec imam jedan od 4 gb hyperX pa hocu isti da kupim ;)
kontas?
Надам се да ћеш узети тај 6670. 6450 је језиво спора ствар, а тај друг што прича да све ради "у фулу" лаже ко пас.
Ok, ali bacaš pare na taj HyperX kad ta ploča jedva može da natera memoriju na 1333...
Al' ce i da baci para,ubilo se.. 300-500 dinara je razlika izmedju tog Kingston-a i bilo cega normalnog za 4GB stap
Надам се да ћеш узети тај 6670. 6450 је језиво спора ствар, а тај друг што прича да све ради "у фулу" лаже ко пас.
hahahha druze uverio sam se u to da ide solidno :D
igra pes, fifu, mas efect(2 ili 3, ne znam koji je najnoviji), najnoviji call of duty...
snimicu klip kad mi prodju ispiti i stavicu ga na youtube pa cu okaciti ovde link :D
jos ga ja pitam kao ajd proveri dal imas 64.bitnu i on kao to znam, jeste 64.... :)
i uzecu tu koju ste mi vi preporucili ddr5 od 1 giga, nisam toliko tvrdoglav da ne poslusam ljude koji se razumeju u nesto :D
ipak i postavio sam pitanje da vidim sta i kako, da sam ja to znao ne bih ni pisao ovde :D
fala vam svima,cucemo se jos kad snimim taj klip i kad kupim naravno ;) :)
Ok, ali bacaš pare na taj HyperX kad ta ploča jedva može da natera memoriju na 1333...
ma ja sam platio taj kingston hyperX 2000 dinara :)
i imam kod prodavca 3 godine garanciju, naravno na firmu dozivotnu, al budimo realni ko ce ici u fabriku kingstona da menja ram :D :D :D
hahahha druze uverio sam se u to da ide solidno :D
igra pes, fifu, mas efect(2 ili 3, ne znam koji je najnoviji), najnoviji call of duty...
snimicu klip kad mi prodju ispiti i stavicu ga na youtube pa cu okaciti ovde link :D
jos ga ja pitam kao ajd proveri dal imas 64.bitnu i on kao to znam, jeste 64.... :)
i uzecu tu koju ste mi vi preporucili ddr5 od 1 giga, nisam toliko tvrdoglav da ne poslusam ljude koji se razumeju u nesto :D
ipak i postavio sam pitanje da vidim sta i kako, da sam ja to znao ne bih ni pisao ovde :D
fala vam svima,cucemo se jos kad snimim taj klip i kad kupim naravno ;) :)
Ако је тако, иди код њега, инсталирај Crysis и стави све на макс. Па да видиш како пет година стара игра "ради"... Те игре које си набројао нису посебно захтевне, поготово не у домену графичке карте..
Da ne otvaram novu temu, treba da zamenim MSI 8400GS (http://rs.msi.com/product/vga/NX8400GS-TD256E.html#?div=Specification) (ovo je valjda PCIe 1.1 ili 1.0 čim nisu naveli drugačije) koja je riknula sa nekom drugom PCIe grafičkom, ne znam trenutno koja je ploča (nije moj računar), a nisam nikad ni pratio šta je sa čim kompatibilno, trebalo bi da mogu bilo koju aktuelnu grafičku da ubodem umesto ove. Ali za svaki slučaj izguglah da nekad postoje probelmi akda se PCIe 3 ili 2 ubadaju na 1.1 ili 1.0 ploče, pa me zanima je l' tu informaciju treba uzimati za ozbiljno ili je u pitanju retka pojava? U poslednje vreme ne radim toliko sa hardverom, pa nisam baš u toku, ali nisam imao problema sa ovim, ali ipak da pitam da čovek ne bi kupio karticu, pa posle ne radi.
Teorija kaze da su PCI-E generacije medjusobno kompatibilne (PCI-SIG ovo forsira za sve pare) ,ali praksa je pokazala da je ovo najcesce tacno kada se outdated graficka ubode u noviju maticnu nego obrnuto. Ovakvih slucajeva ima,ali nije neka zabrinjavajuca cifra.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.