Prikaži potpunu verziju : Kako se otarasiti integrisane grafike?
Laptop koji sam uzeo dolazi sa nvidia gt630m, interesuje me kako da tu kartu aktiviram umesto intel hd integrisane. Takodje, da li se optimus drajveri, ili neki drugi dodatni, instaliraju zasebno, ili se vec nalaze u izvornoj instalaciji drajvera? Hvala unapred na odgovorima.
Pa trebalo bi da ti je podeseno da kad nema jakog 3D koriscenja radi integrtusa, a kad se koriste 3D aplikacije( jace opterecenje na grafici) prebacuje na tu jacu.
ali kad je ukljucen punjac radi jaca, a kad je na bateriji slabija.
Tamo gde ne radi automatika treba otici u nvidia panel, i podesiti za svaki exe koju grafiku da koristi.
Inace, neophodni su ti drajveri za oba (nvidia i intel), jer optimus je takva tehnologija gde nvidia, zavisi od video bafera integrisane grafike.
Ništa nije džabe podešeno, integruša je tu da štedi napajanje i ostale komponente te da ti se laptop ne pregrijava, a zasebnu grafiku koristi čim se ukaže potreba za tim (rad sa grafičkim programima, animacijama, video montaža itd.) i naravno u igrama. Moj savjet: ne čačkaj mečku i ne diraj ništa.
Evo podesio, ali samo jos jedno pitanje, stavio sam u nvidijinom meniju na global settings da ide high performance kartu, ali da li, ako vec stavljam global, moram da stavljam i pojedinacne exe? Ili je pak bolje za kompjuter da stavim global da bude integrisana, a onda odredim pojedinacne .exe (tih par igara koje imam) da bude high performance?
Evo podesio, ali samo jos jedno pitanje, stavio sam u nvidijinom meniju na global settings da ide high performance kartu, ali da li, ako vec stavljam global, moram da stavljam i pojedinacne exe? Ili je pak bolje za kompjuter da stavim global da bude integrisana, a onda odredim pojedinacne .exe (tih par igara koje imam) da bude high performance?
pa kao sto su ti ljudi vec lepo objasnili aliiiiii neee ti ne slusas :D bolje ti je da ostavis na global tj da ti integrisana radi dok nisi u igrama il nekom zahtevnom programu da bi stedeo energiju i smanjio temperaturu znaci bolje je da odvojis 5 minuta za podesavanje i da imas trajnu korist nego da budes lenj i lepo daj nam po zahvalnicu i meni i ostalim ljudima da ne pomazemo za dzabe nismo crveni krst :D salim se naravno radi po svojoj savesti
el_corona
25.6.2012, 20:01
U duhu naslova teme - resenje :D
3X2ALG9iGPg
http://deliciouscake.wazdat.com/img/acme-disintegrating-pistol-looney-tunes.gif
Kad zatreba opet samo je integrises pomocu ovoga:
http://3.bp.blogspot.com/-Rm8HIU04iZY/TsrN1G67pKI/AAAAAAAABwE/IagLn5o8aAk/s1600/Talks+2.jpg
pa kao sto su ti ljudi vec lepo objasnili aliiiiii neee ti ne slusas :D bolje ti je da ostavis na global tj da ti integrisana radi dok nisi u igrama il nekom zahtevnom programu da bi stedeo energiju i smanjio temperaturu znaci bolje je da odvojis 5 minuta za podesavanje i da imas trajnu korist nego da budes lenj i lepo daj nam po zahvalnicu i meni i ostalim ljudima da ne pomazemo za dzabe nismo crveni krst :D salim se naravno radi po svojoj savesti
Skonto :D Hvala, nikad nisam imo dve karte, pa eto, malo glupavim. Inace, sad svima zahvalnice, a dobijete od mene i pice (koje cete, doduse, sami morati da platite ;) )
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.