Prikaži potpunu verziju : Изненадни ресет компјутера приликом игр&
Chuck Norris
17.6.2012, 19:06
Наиме приликом играња (LOL, World of Tanks, COD MW2 Multy) после једно 45 минута дође до рестарта компјутера, мада ја то неби назвао рестарт јер изгледа као да се прекинула конекција између графичке и монитора. Монитор као да недобија сигнал од графичке, док компјутер ради. Након 5-10 минута рада, појављује се слика на монитору и систем се диже. Мислио сам да је проблем до графичке, па зато мерим стално температуру. Температура је скоро увек око 60 степени. Овај проблем имам од када сам први први пут купио/склопио рачунар међутим сада је то доста чешће. Моје мишљење је да је проблем у теператури. Конфигурација је следећа
AMD Phenom II x3 720BE
Gigabyte MA770T-UD3P
2x2gb Kingiston DDR3 1333 mhz
MSI Radeon 4870 1GB
WD 320GB AAKS
Samsung 223F DVDRW
OCZ StealthXStream 500W
Thermaltake Wing RS100
Монитор Asus VW223D
Ако ми можете препоручити неки програм, којим ћу моћи прецизније да мерим температуру док се играм? Која би требала да буде оптимална температуре графичке и како се може она кориговати?
jbg u atiju kazu da moze GPU da izdrzi i do 120c^^
al za tu kazu da na loadu ide do 90c
probaj prvo da instaliras najnovije drivere, ja sam imao slican problem, i bilo je do drajvera...
od programa za merenje mozes da koristis everest (aida64 sada) ili HWMonitor
znaci na loadu ne bi trebalo da ti grafa prelazi 90c, al i to je mnogo...
Chuck Norris
17.6.2012, 19:49
Не верујем да је до драјвера, јер приликом инсталација игрица сваки пут каже да имам најновије драјвере. Наилазио сам на сличне информације као и ти што се тиче топлоте, и по томе неби требало да је проблем у графичкој. Данас сам је раставио (скинуо онај метални део и све лепо продувао, усисао прашину и тако то) и десила се иста ствар.
Да ли ови програми имају опцију on screen праћења температуре целог система?
Testiraj memorije sa memtestom. A možda da proveriš i napajanje
I ja sam imao slican problem, resio tako sto sam otvorio kuciste i ocistio graficku i usisao slot u kom je bila graficka. Problem posle toga nestao, pa probaj i to.
Skini GPU-Z (http://www.techpowerup.com/downloads/2137/TechPowerUp_GPU-Z_v0.6.2.html), on moze da proverava temperaturu u pozadini i pravi log fajl sa vrednostima. Skini i najnovije drajvere sa AMD-ovog sajta. Ako su temperature OK, a drajveri ne pomognu moguce je da nije nesto u redu sa grafickom. Ako je jos u garanciji, nosi je tamo gde si je uzeo.
DJ MIXYYY
18.6.2012, 15:37
Meni se komp u igrama gasio zbog napajanja, mozda je to problem i kod tebe.
Chuck Norris
19.6.2012, 9:26
Е овако, скинуо сам gpu-z програм, па ћу сада пратити и тамо, мада сам већ проверавао температуру и преко оног виџета што долази уз седмицу и преко АМД овог програма, температура у играма буде око 70 степени што немислим да је много и да се због тога компјутер стално рестартује. Тј не знам ни сам како то да назовем.
Како могу установити да ли је проблем у напајању? Сада ћу још да пробам и онај тест меморије, а драјвере сам скинуо најновије.
Chuck Norris
19.6.2012, 14:42
Данас сам снимио логове са графичке приликом гашења, температура GPU Temp.(MEMIO) [°C] је ишла чак и до 120 степени?! претпостављам да је у томе проблем
Али је GPU Temperature [°C] била око 80 степени?! Можда ме нисте схватили, па зато ево линк од 2 лога пре гашења (ресета компјутера)
http://www.sendspace.com/file/0hpuxr
Значи копјутер је јуче усисан, није то тога био проблем. А по некој мојој логици ако је проблем у напајању, онда би се комп гасио приликом обичног рада а не само приликом играња. И то се редовно гаси после 2-3 партије WoT-а
OWERKLOKER
19.6.2012, 15:09
Za napajanje nisi u pravu. Logicnije je da ce da posustane prilikom opterecenja nego kad gledas desktop.
Nosi to kod nekog da ti ocisti to lepo, stavi novu pastu i to je to.
Chuck Norris
19.6.2012, 15:17
Мислиш графичку да носим? Јеси ли погледао логове?
Графичка и процесор су ми још под гаранцијом...
120 stepeni je visoka temperatura, MEMIO se odnosi na memoriju. Moguce je da se zbog toga restartuje. Ako je pod garancijom ne petljaj nista osim ciscenja, bolje se pozovi na garanciju.
Memorija na grafici se previse greje, i verovatno ti se zato desava problem.
Inace ralika izmecu samog GPU-a i njegove memorije obicno treba da je manja (do 10C), u zavisnosti od hladjena na samoj grafici.
Chuck Norris
19.6.2012, 19:56
Значи предлажете да одем у сервис и однесем графичку, а као проблем да наведем прегревање меморије?
Gregrevanje graficke, tj.memorije na grafici.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.