PDA

Prikaži potpunu verziju : Sistem se ne podize kad je prikopcan DVD

Dzontra Volta
13.6.2012, 9:44
Kolega mi ima stariji kompjuter i evo opisa problema.

Sistem se ne podize kad je prikopcan DVD. Ne moze se pristupiti ni u bios, samo crn ekran i zvukovi iz hard diska i dvd-ija
Kabl je pata, na istom gdje je i hard disk. Jumpere sam podesio za HD master a za DVD slave. U biosu na prvo mjesto sam stavio ide0. Neki majstor mu je pravio komp. i vratio ga tako

Probao sam staviti svoj dvd sa sata kablom ali ista stvar.

Nutsbre@ker
13.6.2012, 13:17
Pre svega pokušaj da zameniš pata kabl,kao i da skineš u potpunosti džamper sa rezača pa onda pokušaj da butuješ. Probaj takođe u biosu da prebaciš na IDE-1 pa prati šta se dešava.

Dzontra Volta
13.6.2012, 14:02
Evo probao sam sve. Sa IDE-1 ne buta nikako. Kad izvadim dzamper sa dvd-a podigne se sistem ali ne vidi dvd. Kad ubacim disk u dvd ugasi se kompjuter.

Nikolattt
13.6.2012, 14:50
Mislim da ti je DVD citac u kvaru...mada ne mora da znaci..proveri ga na drugom racunaru.Ako jeste onda kupi nov..ne bi trebalo da pravi problem.

Dzontra Volta
13.6.2012, 15:12
Nije citac, posto sam stavljao drugi koji je sigurno ispravan sa drugim kablom i ista stvar se desava.

Nutsbre@ker
13.6.2012, 16:04
Deluje glupo, ali probaj da uflesujes najnoviji bios kako za plocu tako i za rezac.

Nikolattt
13.6.2012, 19:42
Flesovanje Biosa definitivno....nadam se da nije do maticne...

Dzontra Volta
13.6.2012, 22:45
Deluje glupo, ali probaj da uflesujes najnoviji bios kako za plocu tako i za rezac.

Nije glupo uopste, upravo sam tako rijesio problem. Veliko hvala!