Prikaži potpunu verziju : problem sa tv-om
Pozdrav! Skoro sam kupio LCD televizor Philips 32PFL3606H i odmah mi se javio problem. Kada ga povezem sa PC-em, kvalitet slike preko HDMI prikljucka je izuzetno los. Inace,posedujem Gigabyte 6850 graficku karticu sa jednim HDMI i dva DVI izlaza. Na jedan DVI izlaz mi je prikljucen mali Samsunog monitor,za svakodnevni rad,a preko HDMI sam hteo da povezem novog Philipsa,radi gledanja filmova i igranja igrica. Hteo sam da mi oba istovremeno budu prikljucena na graficku,pa da po potrebi prebacujem sliku sa jednog na drugi. Kada sam povezao tv sa PC-em preko HDMI kabla,slika je bila ocajna,totalno razocaranje. Onda sam odlucio da pokusam preko VGA konektora na tv-u,pa sam morao da stavim adapter DVI na VGA na grafickoj,i da povezem preko VGA-VGA kabla. U ovom slucaju,slika bude svetlo zelena,ikonice i pozadina se ni ne naziru,cista zelena boja preko celog ekrana. Da li je kvar u tv-u ili ja gresim negde u povezivanju,da li je potreban neki poseban driver? Da li dolazi do neke greske jer su mi istovremeno povezana dva uredjaja na jednu graficku? Istina,ponekad mi se posreci da dobijem cistu sliku na tv-u,ali samo kad koristim VGA prikljucak i posle niza ukljucivanja i iskljucivanja konektora i isprobavanja razlicitih kombinacija kablova preko kojih ce monitor i tv biti povezani sa PC-em. Molim Vas za pomoc sto pre,hvala
Probaj da pronadjes u podesavanjima digital format i prebaci RGB u YCbCr444 ili bilo koji drugi format.
evo upravo sam probao,nije bilo promene,ali sam cackao nesto usput i naisao na tv-u na opciju pc mode. To mi nudi kad se povezem preko HDMI prikljucka. To kad ukljucim,slika bude stvarno lepsa,to je pravi digitalni kvalitet. Ali cim resis jedan problem,odma se pojavi drugi. Slika pocne posle izvesnog vremena da se refreshuje,pojavljuje se i nestaje na svakih par sekundi. Da li je to mozda kabel u pitanju,ili kontakti na konektorima,ili je software?
phenomenon
13.6.2012, 17:49
Konektori, imao sam identican problem, kod roditelja imam Philips 32PFL3404/12 kad ga prikljucim na bocni HDMI javljaju se ti simptomi. Isprobaj za pocetak neki drugi HDMI ulaz na TV-u ako ga poseduje.
Edit: Mozda ce zvucati smesno, ali probaj da lepo naguras taj HDMI kabl, tj. mora da se ubaci pod odredjenim uglom da bi radio bez tog prekidanja. Kod mog TV-a konkretno ti problemi se javljaju ukoliko je vrlo malo iskrivljen taj HDMI kabl u odnosu na TV.
Pa da,i sumnjao sam na njih -.- jedino sto mi je poljuljalo to misljenje jeste cinjenica da kad promenim refresh rate preko Catalysta,smanjim ga recimo na 30 Hz,problem nestaje,znaci slika se ne refreshuje,nego je lepa i cista,ali je primetno seckanje prilikom pokreta kursorai otvaranja prozora. Ali ko ce ga znati xD Najverovatnije su u pitanju konektori,hvala puno :D
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.