Prikaži potpunu verziju : Vertical sync na youtube
Dejan Simic
10.6.2012, 14:28
Pozdrav forumasima :ciao:.Imam jedan "problemcic",koji me bas iritira a procesljao sam vecinu foruma,sajtova, sto nasih sto stranih,i ne nadjoh bas nesto konkretno.E sad da li ja ne znam da postavim predlog u google-u pa zato i ne mogu da nadjem odgovor,al eto resih da se obratim ovde.Problem je u video klipovima,na youtube-u,koji mi trepere(screen tearing),znaci problem sa vertikalnom sinhronizacijom.to se desava pod win xp-om.Imam na drugom hd-u win7,ali tamo se ne desava ovaj iritirajuci problem.znaci da preskocimo odmah(update drajvera,skeniranje sa antivirusom,direct x,rezolucije itd.....).Sve to sam probao i ista "pesma".Kad pustim video na youtube-u,ponasa se tako kao kad je iskljucen vertical sync,slika se prelama na momente,sto se u windows 7 ne desava.Uzgred kad gledam klipove sa IMDB-a,nema tog problema.Probao sam i starije verzije "Adobe Flash player-a",i novije i probao u HTML code-u i isto.Konfiguracija je iz profila.Da'l to windows xp ne podrzava(Direct3D Version),koliko sam shvatio, ili nesto nisam podesio kako treba :confused:.Catalyst Control sam procesljao do detalja,ali ni "on"nije uspeo da iskontrolise to treperenje,tj. vertical sync on desktop,ako me shvatate sta hocu da kazem :kreza:
Koji Pretrazivac koristis?
OWERKLOKER
10.6.2012, 17:17
Indentican problem imam na netbooku koji je takodje pod XP-om, nevezano za browser.
Dejan Simic
10.6.2012, 18:01
Koji Pretrazivac koristis?
Firefox 13.0,mada ako mislis da je do verzije pretrazivaca i tu sam isprobao neke :3.6,4.0,5.0......,u exploreru,google chrome-u isto
A koju vrstu konekcije imas i koji protok ?
OWERKLOKER
10.6.2012, 20:13
To je totalno nebitno i nije vezano za protok.
Dejan Simic
10.6.2012, 20:31
To je totalno nebitno i nije vezano za protok.
Slazem se
Jesi li probao da isključiš hardversku akceleraciju u Flash player-u? Desni klik na bilo koji Flash sadržaj, Settings i isključi "Enable hardware acceleration". Restartuj komp za svaki slučaj kad to podesiš pa onda probaj opet YT.
el_corona
10.6.2012, 22:14
Drajveri za grafiku znaju da prave ovaj problem.
Dejan Simic
11.6.2012, 5:23
Jesi li probao da isključiš hardversku akceleraciju u Flash player-u? Desni klik na bilo koji Flash sadržaj, Settings i isključi "Enable hardware acceleration". Restartuj komp za svaki slučaj kad to podesiš pa onda probaj opet YT.Probao,nece
Dejan Simic
11.6.2012, 5:27
Drajveri za grafiku znaju da prave ovaj problem.
Vec sam naveo da sam sve drajvere isprobao,za ovu moju graficku,od prvog do poslednjeg i na kraju sam ostavio poslednje sa AMD-a
Vec sam naveo da sam sve drajvere isprobao,za ovu moju graficku,od prvog do poslednjeg i na kraju sam ostavio poslednje sa AMD-a
ja sam takav problem resio jedino OmegaDrivers-ima, doduse na staroj AGP kartici i plejerima.
Dejan Simic
12.6.2012, 15:20
ja sam takav problem resio jedino OmegaDrivers-ima, doduse na staroj AGP kartici i plejerima.Pa koji odavde da probam,muka me hvata vise od tih ATI drajvera.Svojevremeno sam znao sistem da reinstaliram zbog "njih".Kad se ulegnu ne mozes sve repove da im pokidas,da bih ubacio drugi drajver.Uvek ostane neki repic koji pravi problem :kreza:
da, secam se tih problema. mislim da sad postoji poseban programcic za uninstall ati drajvera. windows(XP) negde ima 'backup'/cache pa se desava da u stvari nonstop instalira jedne te iste drajvere. ili tako nesto.
sry, ne znam, davno sam koristio OmegaDrivers.
Skini Driver Sweeper i počisti repove :)
Postoji li u podešavanjima ATI Control centra opcija da se VSync uključi globalno ili za pojedinačne programe kao kod Nvidie? Ako postoji možda bi to dalo rezultate.
Windows 7 nema taj problem jer koristi Aero koji automatski radi VSync.
Dejan Simic
14.6.2012, 5:23
Skini Driver Sweeper i počisti repove :)Radio sam i sa DS.On cak i ne brise sve zaostatke od ATI-AMD driver-a.Ne mogu da se setim sad bas tacno,ali su uvek bila neka dva fajla iz C/windows/system32,problematicna i nikako nisam mogao da ih sklonim
Dejan Simic
14.6.2012, 5:30
Postoji li u podešavanjima ATI Control centra opcija da se VSync uključi globalno ili za pojedinačne programe kao kod Nvidie? Ako postoji možda bi to dalo rezultate.
Windows 7 nema taj problem jer koristi Aero koji automatski radi VSync.Postoji samo za globalno podesavanje 3D grafike,ali mi u igricama VSync,ne pravi problem.Ovo za win7 i aero znam
U DS si brisao iz safe moda ili? Ne sećam se da li i šta ostaje, nemam ATI/AMD kartu več neko vreme, ali uglavnom uvek briši iz safe moda.
Dejan Simic
14.6.2012, 16:09
U DS si brisao iz safe moda ili? Ne sećam se da li i šta ostaje, nemam ATI/AMD kartu več neko vreme, ali uglavnom uvek briši iz safe moda.
I to sam radio ;)
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.