PDA

Prikaži potpunu verziju : His ati radeon 2900 xt

IGRACH
10.6.2012, 1:53
Poz svima
Imam ogroman problem sa ovo kartom. Na idle je 60C, a kad upalim igre skace na 90-100C. Ima fabricki kuler i ja tu nista nisam diro, e sad poso sam je uzeo polovnu, hteo sam da vidim da nije mozda clokovana, ali nisam siguran kako. A jos veci problem je sto u katalistu pise da je core i memorija na oko 500 Mhz, a po fabricnim podacima clokovi su 700 i 800. Tako da me zanima dali je jos neko imao probleme sa pregrevanjem i kako da vidim tacnu frekvenciju cora i memorije i da je menjam ako mora.
Hvala.

Freško
10.6.2012, 2:16
Tačnu frekvenciju ćeš da vidiš tako što ćeš da preuzmeš i pokreneš GPU-Z (http://www.techpowerup.com/gpuz/), kada je program pokrenut nakon toga startuj neki igru, poigraj se nekoliko minuta i u tabu sensors ćeš videti na koliko radi čip kad je opterećen a na koliko kada je u "mirovanju" odnosno na desktopu.

Što se "pregrevanja" tiče ta kartica je poznata kao "furuna". Tako da te to ne zabrinjava previše. Ja sam tu karticu imao pre nekoliko godina, doduše safirov referentni model i ona je greje ko blesava. Eno je kod mog sestrića radi tako i dan danas. Jedino što ja radim je to da je čistim redovno, na svakih nekoliko meseci je izduvam kompresorom i to je to. Što bi preporučio i tebi, ako to već nisi uradio, uradi to pa nakon toga vidi koje će temperature biti.

IGRACH
10.6.2012, 3:03
Ma uzas cak sam i modovo kuciste od grafe, stavljo CPU kuler, seko, rezo, ko mentol strasno -)

IGRACH
10.6.2012, 3:11
Tačnu frekvenciju ćeš da vidiš tako što ćeš da preuzmeš i pokreneš GPU-Z (http://www.techpowerup.com/gpuz/), kada je program pokrenut nakon toga startuj neki igru, poigraj se nekoliko minuta i u tabu sensors ćeš videti na koliko radi čip kad je opterećen a na koliko kada je u "mirovanju" odnosno na desktopu.

Mislis u tabu graphics?

Freško
10.6.2012, 3:14
Mislis u tabu graphics?

Da... moja greška...

IGRACH
21.6.2012, 23:18
na idle 80-90-100 malo upalim nesto 100-110-120 gasi se komp turen je coler master coolviva Z1 sa xsilence kulerom, a na drugoj grafi isti kuler radi normalno.