PDA

Prikaži potpunu verziju : Kompjuter se zamrzne kada gledam TV ili filmove

zidan grobar
9.6.2012, 12:21
Imam ovaj problem vec nekoliko dana. Desava mi se kad gledam TV ili neki film da se slika zamrzne (dok se zvuk normalno cuje u pozadini) i jedina opcija je rucno resetovanje kompjutera. Sta moze da bude problem ?

Microsoft Windows XP Professional
Service Pack 2

Intel Pentium 4 CPU 2.40GHz
RAM 512MB
HDD 320GB

ATI Radeon Gigabyte maya 9000 PRO 64 MB

Nikolattt
9.6.2012, 12:54
Uf covece mnogo ti je slab RAM za tu konfiguraciju racunara...kupi neku jacu RAM recimo od 1 gb i ima da radi ko zmaj.To sto zamrzava...je verovatno problem sa grafikom...Ne znam u kakvom ti je stanju Windows...mozda se nakotilo i virusa...elem,za pocetak ti je najbolje da skeniras nekim optimizacionim programima (CCleaner...)Ili da probas da zamenis browser..reinstaliras drajvere od graficke...jesi probao sta od toga?

zidan grobar
9.6.2012, 13:02
Ranije dok sam imao fx5200 128 mb sve je normalno radilo, ali crkla mi je grafa pa sam je zamenio sa ovim Radeonom. Sto se tice CCleanera njega koristim redovno. E sad, reinstalirao sam drajvere, pokusao i starije verzije da instaliram ali opet isto. Ono sto mi je cudno je to da samo pri gledanju TVa i filmova zamrzava, a dok igram igre, gledam klipove na Youtubu ili bilo sta drugo radim kompjuter funkcionise bez ikakvih problema.
Ako se uskoro ne resim problema, probacu sa reinstalacijom Windowsa, pa sta bude.
Ima li neko jos neki predlog ?

Nutsbre@ker
11.6.2012, 17:54
Moguce da je ostalo nesto od drajvera stare grafike, koje obicnom uninstalacijom nije moguce ukloniti. Pokusaj da pronadjes driver sweeper pa sa njima obrisi sve stare drajvere, i instaliraj najsvezije koje mozes da nadjes za tu graf.

zidan grobar
11.6.2012, 18:05
Uradio sam ja temeljno ciscenje drajvera, instalirao najnovije ali ne vredi, ne znam sta da radim.
Juce TV radio 2,3 sata bez problema, a danas samo sto sam ukljucio on zablokirao.

OWERKLOKER
12.6.2012, 23:18
Probaj da stavis Omega drajvere umesto tih.