PDA

Prikaži potpunu verziju : datum i vreme-problem

sonet
27.5.2012, 12:37
...računar imam nekih 5 godina...kada startujem Windows,pojavi mi se crni ekran gde me poziva opcija F1 da uđem u bios a opcija F2 da nastavim...kliknem taster F2,startuje se Windows ali vreme je pogrešno-vraća ga na 12 sati i 2002.godinu...podesim vreme i datum koji funkcionišu dok je uključen,ali kad ga isključim i kasnije ponovo uključim isto se dešava(isto sam probao i sa štelovanjem u biosu preko tastera F1)...mislio sam da je baterija u pitanju,promenio sam novu,ali se isto dešava...šta je potrebno da otklonim ovaj problem?!hvala.

sonet
28.5.2012, 15:47
ima li rešenja za ovaj moj problem,šta može da bude u pitanju,molim za odgovor?!

simass
28.5.2012, 16:23
Mozda je i ta baterija iako je nova falicna(dugo stajala u nekom magacinu),ako imas unimer proveri da li daje 3 volta.Proveri takodje podnozje za bateriju na maticnoj...mozda je oksidiralo,malo ga ocisti necim.

blizznow
16.6.2012, 23:50
Baterija na matičnoj ploči je gotova. Ako je obična (okrugla kao za sat) kupi je u prodavnici, samo obrati pažnju na veličinu i model (napisan na samoj bateriji).
Skini staru (ima ležište koje će je samo izbaciti), stavi novu, i to je to.
Ako nije kao za sat, e onda nevalja, mora servis baterije, jer je zalemljena.

sonet
20.6.2012, 16:10
Baterija na matičnoj ploči je gotova. Ako je obična (okrugla kao za sat) kupi je u prodavnici, samo obrati pažnju na veličinu i model (napisan na samoj bateriji).
Skini staru (ima ležište koje će je samo izbaciti), stavi novu, i to je to.
Ako nije kao za sat, e onda nevalja, mora servis baterije, jer je zalemljena.

još nisam našao rešenje za datum i vreme,stavio sam novu bateriju i opet ne radi,neko mi pominje da je možda kondezator otišao,da nije neki veći problem sa matičnom pločom?!