Prikaži potpunu verziju : Vracanje"misteriozno"obrisanih fajlova
prokucije
19.5.2012, 18:13
Entuzijasti,pomagajte...Treba mi preporuka za najjednostavniji program za vracanje obrisanih fajlova...Unapred hvala...
Zero assumption recovery, free verzija ti daje da vratiš slike i snimke, a za druge tipove podataka ćeš morati da pogledaš gde ima da se nabavi ne free verzija :)
U svakom slučaju dok ne vratiš podatke nemoj da koristiš tu memoriju sa koje hoćeš da ih vratiš.
prokucije
19.5.2012, 18:24
Neke kratke retro dokumentarne emisije u AVI formatu sam obrisao,nesto je garant pobrljavilo u budjavom "NERO EXPRESS"-u jer je bilo skoro 200 epizodica.
Samo pusti ZAR free verziju (skini sa sajta), nije ništa komplikovano, samo izabereš da vraca slike, označiš koja je memorija u pitanju i pustiš ga da skenira. Posle toga će ti dati spisak fajlova koje je našao (neće se zvati kao pre i nećeš moći da vidiš šta je na snimcima), i samo štikliraš ono što ti treba (to je malo smor ako je ogroman HDD u pitanju jer ne znaš šta tražiš, plus će biti gomila stvari još odavno što si brisao). Onda samo next i sve će da ti snimi tamo gde si izabrao.
prokucije
19.5.2012, 18:37
Oznacio sam "D" memoriju ali nisam izabrao slike vec ono ispod gde pise "...for windows and linux",to je meni,laiku,bilo logicnije...Javljam sta sam uradio...
Pa kad upališ program imaš prvo "Image recovery" pa onda "Data recovery for win an linux". Trial verzija ti ne da to drugo. Možda će skenirati ali neće ti dati da ih vratiš. Takođe vraćaćeš svaki fajl i folder koji si ikada imao na hardu i napravićeš haos. Ako ti treba da vratiš video snimke izaberi "Image recovery"
prokucije
19.5.2012, 19:15
Poslusao sam te,prekinuo sam ono i izabrao`image recovery(free)`Tako pise...Ja sam skinuo`9.1 BUILD 4 (LIMITED DEMO VERSION)..Valjda ce i ta da pomogne...
Aj javi šta si uradio :)
PS: Iz radoznalosti sam pokušao da uradim ono što si ti krenuo i uspelo je, nemam pojma kako kad piše da trial ne obuhvata to, al svejedno preglednije ti je samo slike da trazis :)
Može probati i sa Recuva (http://www.piriform.com/recuva), besplatan je, i dovoljno efikasan za kućnu upotrebu.
prokucije
19.5.2012, 19:43
Zaboravih da pitam,dok ovo cudo sljaka,sme li se bilo sta raditi na racunaru?Ovo radi vec pola sata i kraj se ne nazire,odn. pokazuje da ja na pola stiglo...
Šta bi ti hteo, za pola minuta? Strpi se.
I mislim da demo verzija ne dozvoljava vraćanje bilo kojih fajlova oslim slika, znači pokazaće ti ih i mogućnost njihovog oporavka, ali nećeš moći da ih prebaciš na drugi hard/particiju. Možda se to promenilo u novijim verzijama.
Traje dugo, za to vreme možeš da koristiš sve što ne koristi taj HDD.
@Picard, izabrao je free opciju, napomenuo sam više puta. Ona daje slike i snimke, a njemu snimci trebaju.
prokucije
19.5.2012, 20:14
E sad si me "oraspolozio" ha ha,slike mi ne trebaju uopste vec video snimci...
Ipak,sacekajmo...U svakom slucaju zahvaljujem ti...
prokucije
19.5.2012, 20:44
Zavrsio je...Ponudio mi je gomilu slika i svega nekoliko video snimaka,pitam se da li opet da izaberem drugu opciju za skeniranje pa makar napravio "haos"(sto rece SirDuck),ili da probam taj "Recuva" program?
Jesi otvorio na listc sledecih 100?
prokucije
19.5.2012, 21:44
Jesam ali me vracao na pocetak te iste liste!?
Nemam pojma :D cackaj. Probaj ovaj drugi pa ako nema onda je zauvek otislo :/ kad ti se izbrisalo to?
Pre nego sto sam zakukao vama,dobrim ljudima...Sad,posle fudbala,nastavljam da pokusavam...
Ali,moram opisati taj idiotizam sa brisanjem...Kao da me neko tukao po usima...Otvorim NERO i izaberem ceo taj folder sa video snimcima.Vidim da ima 24 GB pa krenem da brisem dok ne svedem na 4.5 GB da bi mogao da rezem..Mozda je tu pobrljavio,ne znam...Logicnije je bilo da sam ubacivao do 4.5 GB...E,kad sam verifikovao disk,uradim kao i obicno,pustim to na "autoplay" preko "GOM PLAYER"-a i kliknem u uglu playera na "playlist" koji mi ne izbaci,kao u zadnje 4 godine,SAMO narezane fajlove,vec SVE,dakle,i one koji nisu narezani...I,ne razmisljajuci da ne moze toliko fajlova stati na disk,otvorim folder gde su svi ti fajlovi i pocnem da brisem sve fajlove koji su mi izasli u "playlist"-u,nazalost,to su bili SVIH 200 fajlova a ne samo narezani te ih "muski" sve obrisem ha ha...Posle vidim da u KANTI ZA DJUBRE nisu svi fajlovi koje sam obrisao,mozda sam tu "kantu" pre toga ocistio u toj konfuziji.Sto je najgore,skinuti fajlovi su bili u FLV formatu pa mi je trebalo 2 dana da ih FFACTORY konvertuje u AVI...Katastrofa...A ne mogu da verujem da ih ni taj "ZERO" nije "iskopao",ponudio mi je neke AVI fajlove ali ovih nigde nema!Ludilo...Probacu RECUVA program ali "javlja mi se" da cu sve opet raditi...
Uf, bedak. Za ubuduće, bitne podatke kopiraš na dva mesta i na dve odvojene memorije. Uvek nešto po marfiju zakaže i bolje je biti spreman. :/
Edit: Opušteno sa zahvalnicama, dovoljna je jedna :D
"RECUVA" je vratila sve fajlove ali su "lose oporavljeni"(umesto npr.80mb imaju 1mb) pa sam resio sve ispocetka da skidam...Sitnica,110 fajlova koje posle treba i konvertovati ha ha...
Hvala svima pa kad ponovo "uspem" da napravim neku antologijsku glupost oglasicu se...
dragonfly0
20.5.2012, 21:56
Probaj sa programom Recover My Files. Nije besplatan, pa "kupi" full verziju na internetu. Instaliras na particiju gde nije Windows (sve programi ove namene preporucljivo tako instalirati), pa preskeniras. Imas vise opcija (Fast file search, Complete file search, Fast format recover, Complete format recover). Mnogo efikasan, svaka preporuka... Meni je mnogo puta vratio dosta stvari cak i posle nekoliko formatiranja harda.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.