Prikaži potpunu verziju : Svičabilna grafika
Imam Lenovo G770 (i5 2450 2.5 GHz, Hitachi 500 GB, 4 GB RAM, Radeon 6650m), na kojem puno radim u Photoshopu, Maxu i sl.
1. Postoji li način da permanentno isključim Intelovu integrušu?
2. Hoće li to na neki način olakšati/otežati rad mašine?
Hvala unaprijed.
1. Svičabilno = izmjenjivo. :dedica: :facepalm
2. Intelova integruša postoji s razlogom, da samostalni GPU ne mora da se opterećuje pri nekim jednostavnim zadacima. Arhitektura same mašine je takva da je najbolje ostaviti sve takvo kakvo jeste. Najlakše ti je spržiti integrušu i ostati samo na samostalnom GPU (6650m) i ne razumijem šta ti predstavlja problem kad je to urađeno da bi se spriječilo pregrijavanje, dodatno opterećenje mašine i da bi se dobilo na dugotrajnosti cjelokupnog laptopa jer ti ta integruša čuva i napajanje, i samostalni GPU, i autonomiju u radu. Svakako da možeš odabrati kad se koja pokreće i ako već radiš u Photoshopu i drugim programima logično je da ti više treba 6650m GPU nego Intelova integruša ali laptop je dovoljno "inteligentan" da odabere kad mu je koji GPU najpotrebniji. Normalno je da ti neće odabrati Intelovu integrušu pri igranju igara ni nekoj zahtjevnoj grafičkoj operaciji. Kad bi spržio/na drugi način eliminisao integrušu, mislim da ne bi ni olakšao ni otežao rad na mašini, nego bi samo bespotrebno osakatio laptop.
Ako 'oćeš - mo'š slobodno :odoK:
Nisi me morao dočekati eksplanacijom i palmfaceom, namjerno napisadoh svičabilna, dakle, u startu si kriv :boxing:
Nisam bio upućen, sad jesam, ostavljam settingse kako su oni skovali u tvornici tamokarce u Kini. Hvala i pozdrav, Samovuče!
Nisam mislio ništa loše, nego mnogo mi je tih "poengleženih" termina na forumu a imamo i svoje riječi u jeziku koje polako ali sigurno zaboravljamo, nažalost...Ako je sarkazam bio u pitanju, onda je moj propust - ipak, jezik treba njegovati. Što se tiče grafike, "ne čačkaj mečku" jer Kinez ništa nije radio nepromišljeno :ciao:
Sve OK, poslušaću te. Znam da Kinezi ne rade nepromišljeno, studirao sam i radio 2 godine u Šangaju. Pozdrav.
pRoskiLLz
18.5.2012, 10:28
studirao sam i radio 2 godine u Šangaju. Pozdrav.
@LoneWolf slap in the face... :kreza:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.