Prikaži potpunu verziju : DayZ
Zombie survival mod za Arma 2 i Arma 2 Operation Arrowhead. Vrlo realno odradjeno za razliku od mnoglih drugih igara ovog tipa. Morate redovno pronalaziti vodu i hranu, lekove za vece povrede, zavoj da se zaustavi krvarenje, oruzije i municiju na mapi, vrlo kompleksno da netupim previse evo jedan video da vidite o cemu se radi
http://www.youtube.com/watch?v=KRpPIyJDSEQ"]
sve i svemu dobro odradjeno iako je tek u alfa fazi
moze se besplatno skinuti sa
http://dayzmod.com/
svako ko ima Operation Arrowhead i Armu 2(moze da radi i sa Arma 2 free) moze da skine
Odusevljava me ovaj video.
Skidam free verziju sa steama da se ne smaram sa torentima, jel i na njoj imas sav kontent ovog moda, tj jel moze normalno da se igra? I jel free verzija vremenski ogranicena?
Indijanac95
10.5.2012, 16:03
Odusevljava me ovaj video.
Skidam free verziju sa steama da se ne smaram sa torentima, jel i na njoj imas sav kontent ovog moda, tj jel moze normalno da se igra? I jel free verzija vremenski ogranicena?
Aj napisi kad skines free verziju, da li moze da se igra tako ili mora da se kupi i onda druga expanzija.
Smorio sam se, izgubih 2 sata zivota...ne radi sa free verzijom,bar meni ne, niti na njihovom sajtu negde pise da moze da radi tako da pretpostavljam da nisam jedini.....to the pirate bay!
Indijanac95
10.5.2012, 16:31
Smorio sam se, izgubih 2 sata zivota...ne radi sa free verzijom,bar meni ne, niti na njihovom sajtu negde pise da moze da radi tako da pretpostavljam da nisam jedini.....to the pirate bay!
Aj javi ako budes uspeo pls. :)
moze da radi sa arma 2 free ali moras imati cd-key bar za operation arrowhead posto je radjeno za combined ops.
moze neki tutorial... ja skinuh... ali ili mi kaze invalid guid ili samo loading... ne mogu da igram !!! aaaaaaaaaaaa :D
Indijanac95
8.6.2012, 16:27
Evo nesto sam nasao ovde, mozda pomogne.
http://www.youtube.com/watch?v=UX9u_UbOJH8
Da li ovo radi sa "narodnom" verzijom da se ne skida džaba ?
Veljko the King
13.6.2012, 0:36
ne
5char
Ovo je definitivno jako zanimljiv naslov, svakako nesto novo!! Jedino sto je u alfi ali opet, mislim da je igra jako zabavna!!
Jel igra neko ovo ja sad krenuo ne znam ni vrata kako da otvorim :o ?
Dobri_isak
29.7.2012, 15:14
Igram ja, je l' ti treba ortak? ;)
nexexcalibur
29.7.2012, 23:38
CrouF3sD8QA
Kol'ko je ovo mocno, jedva cekam standalone verziju da testiram, nadam se da ce ispeglati igru
Indijanac95
30.7.2012, 14:34
Sta mislis dal ce biti free kad bude standalone verzija? :)
ideja je odlična, ali ako sam dobro shvatio na mapi je maksimalno 60 igrača. Borbe sa mrtvacima bi bile monotone posle 10 sati igranja. Mora tu više igrača da bude. Ovi ljudi (yt iz prvog posta) igrali ceo dan a sreli samo 10-tak drugih igrača usput.
I to ostajanje bez municije je dosta zeznuta stvar. Daje poseban draž, ova ekipa je u jednom trenutku bežala od zombija skoro pola sata jer su obojica imala po jedan metak a zombija preko 10 :)
Inače klip iz prvog posta je odličan. Kao film da sam gledao. Pogledao sam svih 7 delova i svaka mu čast, bolju promociju moda je teško odradtiti bolje od toga. Oko 130 minuta preživljavanja bilo je milina gledati.
Real time promena dana i noći će samo da škodi igri. Noći su ekstra tamne, i skoro neigrive. Bolje da dan traje 3 sata pa jedan sat noć. Ovako uveče skoro niko neće igrati.
Bolje bi im bilo da stave neki loot kada ubijesh zombija.
Ovako nemash motiva da ih rokash
That’s right, this is actually happening - DayZ will be developed as a standalone game, with me as project lead, by Bohemia Interactive. This is the fairy-tale outcome for a mod that many would have said impossible four months ago.
Development and updates of the mod will continue in parallel with the development of the game, so anyone who is playing the mod now will be able to continue to do so. The project will follow the Minecraft development model; fast iterations with the community alpha available for a heavily discounted price.
I realize people will have many, many questions - but we wanted to let everyone know the announcement now. Over the coming weeks, these questions will be answered. The game will have it’s own site, www.dayzgame.com (http://www.dayzgame.com) and the mod will continue at it’s present link.
ako sam ja dobro skontao njima je i cilj da izbegavaš zombije a da se igrači međusobno ubijaju. Zombiji su tu čisto da se ne uzima loot za "džabe".
Da su zombiji glavni protivnik ne verujem da bi iko igrao duže od nedelju dana. Mada mogli bi bar vodu i hranu ponekad da im stave u loot. Recimo svaki 10 zombi da ima tako nešto.
Jedno pitanje, gde ima da se uzme Arma 2 CO u Beogradu? Nemam mogucnost da kupim preko Steam-a trenutno.
nexexcalibur
11.8.2012, 10:45
Jedno pitanje, gde ima da se uzme Arma 2 CO u Beogradu? Nemam mogucnost da kupim preko Steam-a trenutno.
Dayz izlazi kao standalone igra uskoro...bolje cekaj
netreba ti CO kupi samo operation arrowhead, i skini arma 2 free
Ok, ali gde ima da se nadje? :)
probao. evo nekih utisaka.
Zavisno od servera početak je različit. Najčešće se spawnujete negde uz obalu i imate samo zavoj, painkillere i lampu uz naravno ranac. Sva naselja su načičkana zombijima, tako da u početku morate da se šunjate da bi došli do hrane, pića i oružja. Osnovni zadatak je preživljavanje, da biste preživeli morate imati hrane i vode a ona je najčešće tamo gde su zombiji, poneki zombi kada ga ubijete u svom inventaru takođe ima nešto od hrane i vode ali retko. Iz tog razloga ubijanje zombija nema smisla nikad osim kad vas priteraju da nemate drugo rešenje.
U unutrašnjosti postoje drvene osmatračice, tamo nema zombija pa je tu lakše doći do oružja. Samo je jako teško naći te osmatračnice jer nemate mapu, nemate ni kompas pa ne znate gde idete. Jedini način je da na osnovu topografije i mape ne sajtu dayz da se orijentišete, ali to i za one koji dobro stoje sa tim nije ni malo lako.
Drugi igrači su mistični za vas. Nikad ne znate da li ste naišli na nekog ko hoće da igra u timu i da pomogne, ili ste naišli na nekog ko će vas ubiti da pokupi vaš inventar. Svako se svakog boji :) čak i više nego zombija. Kad poginete krećete izpočetka, sve što ste imali u inventaru izgubili ste. Prosečan život nekog traje par sati tako da ne očajavate kada budete ginuli ko muve :)
Oružja ima mnogo, no problem je naći municiju. Drugi problem je što zombiji čuju odlično i svaki pucanj ih privlači, pa kad uđete u borbu sa njima dok ih sve ne pobijete nema kraja rasipanju municije. Na kraju kad vidite da ste pobili 10 zombija zarad šibica i praznih konzervi iznervirate se. Zato je važno naći 2-3 igrača da igrate zajedno jer je mnogo zanimljivije i lakše tako.
Postoje i vozila, helikopteri i brodovi samo su jako retki. Svi imaju hull points i fuel points tako da i oni vremenom postanu bezkorisni kada ih uništite ili ostanete bez goriva.
Ideja je odlična, čekam da izađe kao stand alone igra jer ovo obećava odličan multiplejer.
Vidi ga ovaj, nervira se što nađe šibice...A kad nađeš sekiru, nož, šibice i čuturu, računaj da si ''pobedio'' u DayZ-u.
Sekira služi da skupiš drva, nož da istranžiraš zaklane životinje, čutura se puni sa vodom iz svih površina sem mora, i šibice da zapališ vatru i ispečeš meso.
Pobegneš iz grada i miran si, sekira ubija zombije nečujno, malo se kriješ po šumama i ko bog.
Jer jedna od glavnih poenta DayZ je ostati živ što duže, a ne fragovi zombija i drugih igrača...
To jeste osnovna zamisao igre. No problem je što zombiji nisu nikakva pretnja za nekog ko ima 10-tak sati iskustva u DayZ pa jednostavno dosadi taj aspekt igre. I onda se ide na ubijanje međusobno sa ostalim igračima.
Nadam se da će taj deo igre doraditi jer trenutno većina igra kao da je klasičan FPS a zombiji su tu samo da malo otežaju. Jednostavno je mnogo lakše ubijati druge igrače, zarad bolje opreme i hrane nego se smucati po mapi i tražiti ih po nedođijama. Moraju neki drugi koncept za zombije da osmisle jer ovako su isuviše neinteresatni posle par sati igranja i svi se okrenu međusobnom ubijanju, što je takođe interesantno jer je mapa ogromna i teško je naći žrtvu :)
Hoce li se DayZ kad izadje kao standalone i dalje bazirati na ArmA 2 engine-u ili ce biti nesto novo i zasebno skroz? Takodje, da li trenutno postoji neko cuvanje statistike ili slicno? Ili je ono - sednes i igras pa koliko prezivis. :)
Veljko the King
1.9.2012, 19:11
I dalje ce se bazirati na tom Virutal Reality engine-u, ali ce biti poboljsanja sto se tice optimizacije i animacije zombija. Trenutno se statistika cuva na "Hive-u" i statsi se prenose sa servera na server, kao i pozicija gde si se poslednji put izlogovao, tako da dok ne umres statsi se ne brisu.
pošto je ARMA 3 u finalnoj verziji izrade, DayZ će imati engine koji će biti neka mešavina ta dva. I sada je sasvim dobra, samo da se reši problem skriptera kojih ima ko blata u modu. Te modifikacije u engine su pre svega na polju sigurnosti (i par gameplay detalja, mada još nisu završili sa osmišljavanjem igre) jer ARMA je script free igra, dosta je realna i nije popularna među dečurlijom pa je to funkcionisalo dok nije izašao ovaj mod. Uglavnom su stariji igrači igrali ARMA i to po zatvorenim serverima pa se niko nije zamajavao da vara jer uglavnom svi dobro igraju. Međutim sada je poplava retarda koji nemaju pojma pa onda hakuju i zaj_bavaju se dok ih ne banuju i praktično ubijaju igru.
Statistika se snima preko game key, znači na koji god javni server da odeš nastavljaš od tamo gde si stao, sa svom opremom koju imaš. Pošto je ovo još uvek alfa desi se da te nekad teleportuje skroz na drugi deo mape ali to je retko.
Postoje i privatni serveri statistika odande se ne prenosi na druge servere ali kad god se vratiš na taj privatni server nastavljaš odakle si stao.
Oko sat vremena razgovora sa dizajnerom Dean Hall-om uz gameplay. Govore i o modu i o standalone igri, budućnosti igre, ambicijama... Deo o DayZ počinje u 4:53 dfg_v--j3VM
I kako instalirati ovu igricu?Upravo skidam Arma 2 free i igrah ga ranije.Ali koji onda expansion i kako mod za day z?
DayZ Standalone delay explained, engine improvements detailed (http://www.pcgamer.com/2013/01/07/dayz-standalone-delay-explained-engine-improvements-detailed/)
da "prevedem" :
ARMA 2 se i dalje prodaje kao luda pa su i DayZ i ARMA 3 odloženi za par meseci, odnosno dok ne stane prodaja ARMA 2.
Sve je to lepo samo sto ja to ne mogu da igram, nemam pixel shadere 3.0 a ne moze sa 2.0 jbga kriza nema se za nov komp :(
I kako instalirati ovu igricu?Upravo skidam Arma 2 free i igrah ga ranije.Ali koji onda expansion i kako mod za day z?
koliko znam ne može više sa arma 2 free da se igra. više ne daju serial code-ove za free verziju. Treba ti arma 2 : Combined Operations. Ta verzija je u stvari Arma 2 + ekspanzija Operation Arrowhead. Mislim da je trenutno oko 25 evra ali možda je negde na popustu.
Posle toga skineš Dayz commander i pomoću njega skineš sve što treba za Dayz.
Sve je to lepo samo sto ja to ne mogu da igram, nemam pixel shadere 3.0 a ne moze sa 2.0 jbga kriza nema se za nov komp :(
ja igram sa AMD 4650, samo se smanji malo grafika. U principu svi igraju sa što slabijom grafičkom postavkom jer se lakše uočava neprijatelj :)
miloszmaj
13.1.2013, 18:44
koliko znam ne može više sa arma 2 free da se igra. više ne daju serial code-ove za free verziju. Treba ti arma 2 : Combined Operations. Ta verzija je u stvari Arma 2 + ekspanzija Operation Arrowhead. Mislim da je trenutno oko 25 evra ali možda je negde na popustu.
Posle toga skineš Dayz commander i pomoću njega skineš sve što treba za Dayz.
ja igram sa AMD 4650, samo se smanji malo grafika. U principu svi igraju sa što slabijom grafičkom postavkom jer se lakše uočava neprijatelj :)
Ma ta tvoja je extra moja je jedno 6 godina stara ati radeon x1050:(
steta sto nisu dayz napravili na arma1, tada bih mogao da igram:D
Ima neko da prodaje neku polovnu graficku.
http://dayzdev.tumblr.com/post/41444643504/this-is-the-first-update-when-i-have-sat-down-and
Novi update u vezi DayZ standalone.
Indijanac95
5.2.2013, 15:03
Prvi standalone gameplay( review)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x_SKBJaJBcI#!
uglavnom kozmetika, no deluje da je nabolje u odnosu na mod. Zar nisu rekli da će ceo cherno biti ostrvo da se ne bi mogle praviti baze 10km izvan mape ? ovo što videh je da su samo malo modifikovali neke delove mape i dodali ostrvo.
Belphegor
24.2.2013, 20:12
Snimak iz mocap studia:
NdR9y3oVtZQ
Izgleda da rade sve animcije iz pocetka. Ovo moze da znaci da ipak nece stici da je zavrse do kraja aprila kao sto se negde prica.
Odgledao sam dosta snimaka MP gameplay-a (mod-a) i mnogo mi se svidela igra. Ako cena bude do max 20-25e kupujem je sigurno.
BalkanFreak
8.3.2013, 19:16
Jel moze neko da mi objasni kako da iskljucim HDR u igri i jel ima neki nas server(nemislim bukvalno),gde se nasi ljudi okupljaju i igraju?
Smanji HDR na minimum, i proveri kako ti je osvetljenje podešeno i na monitoru i u igri. A evo ti i kako da podesiš igru što bolje :
http://dayzmod.com/forum/index.php?/topic/122362-graphic-settings/
ne zaboravi da je ovo mod i da nije najbolje optimizovan. Većina ga igra na minimumu radi što bolje preglednosti. Oni koji igraju na high i uživaju u prirodi uglavnom dobiju metak u glavu posle 10 minuta :)
Ukoliko budeš igrao noću vrati HDR na max, jer on tu čini čuda. Po punom mesecu na poljanama omogućava solidnu preglednost dok u šumama i dalje ostaje mrkli mrak.
naših ljudi ima ali jako malo, mislim da ima jedan klan koji je igrao Arma 2 ali ne sećam se da li igraju DayZ.
Jel neko i dalje igra DayZ? Nisam igrao par nedelja i veceras krecem opet ( da imam zanimaciju dok ne srede sim city :D ). Igracu na privatnom serveru ( AWAKACK.ORG ), Namalsk mapa, jer me je Chernarus neopisivo smorio.
Belphegor
24.3.2013, 22:57
DayZ on PAX East
Nesto price oko novina koje treba da se nadju u standalone i na kraju Q/A sa publikom...
OYyNaDLOWfM
ePoPMUDO1n4
e6QGdatS8o8
Public alpha moguci izlazak ovog meseca.
http://www.vg247.com/2013/05/28/dayz-standalone-limited-alpha-test-begins-public-alpha-on-track/
Novi Screenshot-ovi, inventar:
https://pbs.twimg.com/media/BLmSsAICUAAmvDV.jpg:large
(https://pbs.twimg.com/media/BLmSsAICUAAmvDV.jpg:large)
leaping zombie:
https://pbs.twimg.com/media/BLbjCH0CQAAiT8R.png:large
Belphegor
16.12.2013, 22:21
Konacno je izasla. :alealeee:
http://store.steampowered.com/app/221100/
3ss1dckHhfI
director
16.12.2013, 22:38
Malo to postaje neozbiljno :
"WARNING: THIS GAME IS EARLY ACCESS ALPHA. PLEASE DO NOT PURCHASE IT UNLESS YOU WANT TO ACTIVELY SUPPORT DEVELOPMENT OF THE GAME AND ARE PREPARED TO HANDLE WITH SERIOUS ISSUES AND POSSIBLE INTERRUPTIONS OF GAME FUNCTIONING."
Igra koja je najavljena pre godinu dana da izlazi pojavljuje se sada kao rana alfa verzija. Muka mi je više od tih alfa gde ja treba da plaćam da bi testirao i razvijao tuđi posao.
pentraksil
17.12.2013, 0:34
"WARNING: THIS GAME IS EARLY ACCESS ALPHA. PLEASE DO NOT PURCHASE IT UNLESS YOU WANT TO ACTIVELY SUPPORT DEVELOPMENT OF THE GAME AND ARE PREPARED TO HANDLE WITH SERIOUS ISSUES AND POSSIBLE INTERRUPTIONS OF GAME FUNCTIONING."
Igra koja je najavljena pre godinu dana da izlazi pojavljuje se sada kao rana alfa verzija. Muka mi je više od tih alfa gde ja treba da plaćam da bi testirao i razvijao tuđi posao.
Ne vidim u cemu je problem...Jel te tera neko da kupis? Ti ne kupujes samo alphu vec i konacan proizvod. Lepo pise da ne preporucuju kupovinu ali su omogucili ljudima i tu opciju ukoliko zele. Ne biju ih po usima niti ih lazu nesto.
Počeli smo da se bunimo kada marketing nije bezobrazan. Fantastično.
prošle godine je najavljena da izlazi u decembru 2012, onda su odložili za proleće jer imaju neke sitinije probleme koje treba da poprave. Godinu dana kasnije su u EARLY ALPHA. Znači oni praktično idu unazad :) . To je moj problem sa ovim naslovom. Ako sam WarZ pljuvao zbog ovakvih istih stvari nemam nameru ni Bohemiu da poštedim toga.
Mod je fantastičan (i pored gomile bagova i hakera), preko 200 sati MP na DayZ sam proveo ali ovo postaje neozbiljno. Dakle ja ne sumnjam da će igra biti dobra niti je dovodim u pitanje.
Dovodim u pitanje ozbiljnost developera. Naravno da neću kupiti, muka mi je više od gomile ALPHA verzija igara gde se više mučim nego što uživam u svom ubijanju vremena.
pentraksil
17.12.2013, 1:24
prošle godine je najavljena da izlazi u decembru 2012, onda su odložili za proleće jer imaju neke sitinije probleme koje treba da poprave. Godinu dana kasnije su u EARLY ALPHA. Znači oni praktično idu unazad :) . To je moj problem sa ovim naslovom. Ako sam WarZ pljuvao zbog ovakvih istih stvari nemam nameru ni Bohemiu da poštedim toga.
Mod je fantastičan (i pored gomile bagova i hakera), preko 200 sati MP na DayZ sam proveo ali ovo postaje neozbiljno. Dakle ja ne sumnjam da će igra biti dobra niti je dovodim u pitanje.
Dovodim u pitanje ozbiljnost developera. Naravno da neću kupiti, muka mi je više od gomile ALPHA verzija igara gde se više mučim nego što uživam u svom ubijanju vremena.
Ne bih bas uporedjivao ovo sa WarZ-jem, koliko znam WarZ je popljuvan zbog laznog marketinga, uzasne politike prema igracima (cahs shop) i opsteg stanja igre koja je po njima bila finalna verzija.
Ovo je ocigledno ALPHA, ukoliko imas sumnje onda sacekaj. Neko ce kupiti pa ce istina izaci na videlo, ako igra zaista bude losa onda treba da se udari po njima. A ovako bez igranja tesko da moze neko da zakljuci da ce nesto biti lose. Bolje da odlazu nego da izbacuju nedovrsenu igru. Bar ja tako mislim.
U svakom slucaju bice dosta ljudi koji ce se zaliti na gomilu bagova i koji ce kukati kako su prevareni a niko zivi ih nije terao da kupuju igru. Don't be THAT guy.
Lepo se saceka da izadje, bice prilike da se vidi gotov proizvod i lepo se tada odluci. Nisu devovi krivi, niti mogu da prevare igraca ukoliko taj igrac proveri dobro proizvod pre nego sto kupi. Ovako se mnogi zalecu i onda im je igra kriva sto su "prevareni".
<S2N><Mefisto>
18.12.2013, 17:01
Jel igra neko ? :DJa igram..ko hoce da pici nek me doda na steam....http://steamcommunity.com/profiles/76561198028924399/
Inace Igra je bolje optimizovana bolje klizi nema nekog bitnijeg napretka u fps ali sve u svemu mnogo bolji utusak od dayz Mod-a sto se tice optimizovanosti...jos nisu implementirane zivotinje...kao sto sam i ocekivao malo su je prekomplikovali ali nista strasno za alfu Grafika je prelepa..zaista prelepa..sunce je malo OP.....
Malo sporija cini mi se...loot nije izdasan moze ti se dogoditi da lutas sa praznom puskom 3 sata...ali ako dodjes do NWAF(ima novo mesto za military loot) nekako usput bi trebalo da si u skoro full gear...
mehanika glad zedj..snaga itd ..je malo komplikovana ali najavljuju da ce sve to srediti(nema nikakvih indikatora) pa ne znas...koliko si zedan bolestan gladan dehidriran itd...
Hmm..fali mi malo veca dinamika...ubijem full opremljenog lika sa asovom...dzaba mu sto on puca...malo mi se cini da je ajming usporen isuvise...u zelji da dobiju tu neku realnost cnimi mi se da je igra tromija...
Mapa je prelepa postoji military base blizu Pavlova ostale baze osim tih nekloliko novih mili baraka iznad NWAF) su iste..mada jos nisam obisao celu mapu...
Trenutno..."lika vezali naterali da skine pantalone iscedili mu tri kese krvi i ostavili u supermarketu posto nisu imali kljuc od lisica" se naravno svasta dogadja eto ima i "vampira":)
Sve u svemu nije lose za alfu...no ovo je tek pocetak...ne verujem da ce dev ikada shvatiti koji je sve mogucnosti krije ovaj mod...........ja se ipak vise radujem Arma 3 portu za epoch od ovoga...no videcemo....pozdrav svim survaverima:)http://steamcommunity.com/profiles/76561198028924399/screenshots/
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=205111858
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/687095438252553360/C795491A616645A008FA98EC9410434D506BD00B/http://cloud-4.steampowered.com/ugc/687095438252546970/7D96F161B6BFE611AF168FC0F8D244AFD8FFBE6C/http://cloud-3.steampowered.com/ugc/687095438252574328/6BDAAD44FB19B7A53E427A4987A6A066AEB91F68/
http://steamcommunity.com/profiles/76561198028924399/screenshots/
Belphegor
18.12.2013, 17:10
Ja trenutno skupljam pare, nadam se da cu pre nove godine uspeti da je kupim. Nervira me malo jer je Dean pominjao u par intervj. ranije da ce pocetna cena biti oko 15e (rekao je i da ce rasti tokom daljeg razvoja) medjutim poceli su sa 25e, ali bar za raziku od WarZ-a rekli su da nece biti nikakvih mikrotransakcija (pay to win).
<S2N><Mefisto>
18.12.2013, 19:04
Ja trenutno skupljam pare, nadam se da cu pre nove godine uspeti da je kupim. Nervira me malo jer je Dean pominjao u par intervj. ranije da ce pocetna cena biti oko 15e (rekao je i da ce rasti tokom daljeg razvoja) medjutim poceli su sa 25e, ali bar za raziku od WarZ-a rekli su da nece biti nikakvih mikrotransakcija (pay to win).Hahahah pusti to sta pricaju uvek dodas 10 evrica na tu cifru koju najavljuju opusteno zombiji jos uvek ubijaju kroz zidove...onesvestis se...itd...Alfi je sve dozvoljeno bitno je da ce da apedjtuju novom metodom ne nove fajlove vec samo promenjene delove...pa se nadam brzim promenama,plus jos ovih nekoliko milona $ boost u startu...sredice je nekako,jedva cekam vozila interesuje me spawn sistem za vozila...valjda nije tako retardiran kao u modu...:Freddy:
Belphegor
18.12.2013, 21:08
^Da li igras na masini iz profila? Koliko je tesko naci solidan i slobodan server? Da li se ceka dugo?
ima na YT dosta klipova, možete videti kako to izgleda. Iz nekog razloga većina snima noću ali mislim da će već sutra biti gomile klipova po danu pa ćemo natanane pregledati šta je novo.
<S2N><Mefisto>
19.12.2013, 2:22
^Da li igras na masini iz profila? Koliko je tesko naci solidan i slobodan server? Da li se ceka dugo?Da igram na toj masini...u nekim momentima maltene je sve bilo puno ali ipak upadnes negde sad dok su ova testiranja i patchevi na pola servera ne mozes da udjes posto se menjaju verzije..jos uvek nisam umro(zivim izmedju 2 patcha)...prakticno imam sve sto ima u igri trenutno...pusku sa prigusivacem i optikom + 6 klipova..(jedino mi fali klip za pistolj to jos nisam video kako izgleda municiju imam..ali nema nista bez klipa)...ali problem je krv i infekcija...zderem i pijem sve antibiotike i alkohol vitamine sve zivo i igra mi je i dalje crno bela...to me malo nervira...znaci novi patch on ubacuje animaciju kako proveravas da li je baterija ok,tako sto je liznes...zabole me patka za animaciju..kakve gluposti..:eek:
Belphegor
19.12.2013, 2:33
Ja jos od juce pratim Sacriel-ov strim na twitch-u, cini mi se da je i on pomenu da ne moze da se nadje klip za pistolj, takodje je rekao da prigusivac trenutno nema funkciju.
Al3k5an9ar
19.12.2013, 2:40
Ja jos od juce pratim Sacriel-ov strim na twitch-u, cini mi se da je i on pomenu da ne moze da se nadje klip za pistolj, takodje je rekao da prigusivac trenutno nema funkciju.
Polako, ne zurimo nigde tek je alpha. Jedino sto me trenutno nervira oko svega toga je sto se Dean pravi blesav na pitanja vlasnika private hive-a tipa Tansien ili BMRF.
Ja sad igrao, ne mogu da nadjem pusku 4 grada procistih nemam vise mesta za hranu, pice i medkite pola sam ih ostavio nisam mogao da ih stavim u invetory, nasao sam svaku nadogradnju za pusku ali pusku nema sanse da nadjem :D .
Inace igra je ekstra cekam samo da ubace vozila.
Ja ne mogu da nadjem klip za M4A1, pretrazio sam vec celu mapu skoro :D.
Cekam neki veci update nasao sam skoro svaki moguci item, ne znam vise sta da radim dosadno mi da igram :D .
Markonije
21.12.2013, 23:30
"Kolko paaaraaaa ?" :kreza:
20-25 evra?
I kako stvari funkcionisu sa serverima,koliko ljudi max,ko cini masu igraca EU ili US?
Da li hakeri kvare dozivljaj(video sam na klipovima,gori sve zivo i slicno)?
24 evra, max ljudi na serverima trenutno je 40, ali kasnije ce da se poveca. Hakera koliko ja znam nema, igra je dosta zanimljiva i po meni alpha faza je veoma dobra malo poneki put zakoci ali to je to. Ne znam tacno ko cini vecinu ali ima mnogo i EU i US igraca. Igra je trenutno veoma popularna, i ako su zimski popusti na steamu dayz je i dalje najkupovaniji i ako nema nimalo popusta na njemu.
Belphegor
22.12.2013, 1:18
Da li hakeri kvare dozivljaj(video sam na klipovima,gori sve zivo i slicno)?
To se desava u mod-u.
@AngeR
...ne znam vise sta da radim dosadno mi da igram
Jel igras sam? Da li si nasao magnum i shotgun, cujem da su ubacili u igru?
Ja sam skupio pare, cekam kartica da mi stigne sl. nedelje.
Ako budete raspolozeni da napravimo tim pa da kindapujemo ljude. Ovaj SA je bas napravljen za banditing vise nego sto je mod. :D
Igram sam, a nasao sam magnum :D
director
22.12.2013, 13:20
Jel se još lome noge kad se padne sa 2m ?
Ne sad si odma mrtav :D
Al3k5an9ar
22.12.2013, 20:50
Nije jos lomljenje nogu ubaceno u igru
Kako nije ubaceno? Gledao sam stream gde je lik slomio noge i morao je da puzi pola sata do cherno bolnice :D.
<S2N><Mefisto>
24.12.2013, 23:45
Gimme five...pcbG1bUCG9s
Belphegor
25.12.2013, 23:47
Osvojio sam kopiju DayZ SA na twitch stream giveaway-u. :alealeee:
Ali steam je sad prso tako da moram da cekam. :(
Da li ce biti problema mozda posto nemam trenutno nista na steam acc. kupljeno?
Neće, ja imam 30 igara, a ništa još nisam kupio preko Steama direktno.
Belphegor
26.12.2013, 14:18
Instalirao sam i igrao malo danas. Ako ce neko da pravimo tim nek me doda na steam, ime bbeellpphheeggoorr :D
800K za manje od mjesec dana
http://www.eurogamer.net/articles/2014-01-06-dayz-sells-800-000-copies-in-under-a-month
Medvedenko
7.1.2014, 12:24
Gimme five...pcbG1bUCG9s
:)
baš si me nasmejao.
Evo i ja se ulogovao na forum, prvi put posle xzy vremena, samo zbog DayZ.
Valjda će dizajneri igre da dodatni sadržaj ubacuju češće/više, zbog zainteresovanosti?
Instalirao sam i igrao malo danas. Ako ce neko da pravimo tim nek me doda na steam, ime bbeellpphheeggoorr :D
Dodao sam te.
Taman nakupim dobar gear i jos mosin i jedan me sa 2 udarca sekire onesvesti na prepad iz kuce i sve ispocetka. Pu!
<S2N><Mefisto>
9.1.2014, 23:02
Naravno da ce zombiji imati loot vec mozes da pogledas u njih..to je bilo i u modu i neodvojivi je deo celog iskustva...konkretno sto se tice mraka podesis u opcijama i maltene imas nigth vision...da problem je sto...nije lako sresti igraca...nazalost ukinuce hely Chrashes...:boodala:
<S2N><Mefisto>
10.1.2014, 10:38
tdCU1jhL9fwJuce Drugar naleti na dva lika kako se boxuju na vrhu solitera i jedan preko Direct Chat pici"Eye of the Tiger" on ih pita da li moze da bude sudija..oni ga izboxuju do smrti...Samo u DayZ:)
Dobar ovaj Usain Bolt Simulator igrao sam celih sat vremena.
nema baš šta da se radi trenutno u igri, fali jedno 90% stvari koje su planirane. Uglavnom se ljudi zezaju, otmaju krv novim igračima, stavljaju im lisice, troluju i tome slično.
Hvala bogu pa silovanje nije moguće u igri :)
<S2N><Mefisto>
10.1.2014, 23:38
nema baš šta da se radi trenutno u igri, fali jedno 90% stvari koje su planirane. Uglavnom se ljudi zezaju, otmaju krv novim igračima, stavljaju im lisice, troluju i tome slično.
Hvala bogu pa silovanje nije moguće u igri :)Ima force feed...:)
<S2N><Mefisto>
10.1.2014, 23:51
Dobar ovaj Usain Bolt Simulator igrao sam celih sat vremena.
Bravo..svaka ti cast...trazi pare nazad..:aplauz:
Bravo..svaka ti cast...trazi pare nazad..:aplauz:
Sreca pa je nisam ja kupio inace bi je uvalio za tepsiju bureka. ;)
<S2N><Mefisto>
11.1.2014, 7:51
Sreca pa je nisam ja kupio inace bi je uvalio za tepsiju bureka. ;)Nemoj slucajno da si je kupio jer cu ti spljeskati lobanju sa bezbolkom...ako te nahvatam na NWA...:dedica:
Bolje da ga force nafidujes sa rotten kiwi.
Da li se meni cini ili skoro da nema zombija uopste u odnosu na mod? Nekako pusto izgleda igra, bar na snimcima.
Da li se meni cini ili skoro da nema zombija uopste u odnosu na mod? Nekako pusto izgleda igra, bar na snimcima.
Ubacuju ih polako, tek je alpha.
nažalost ima već par video klipova na YT na kome se mogu videti radar hack i teleport hack. Da stvar bude još gora izgleda da su to hakovi iz moda i rade i u SA.
AngusYoung
13.1.2014, 19:05
Ja nekako imam osecaj kao da 2 programera rade na igri...
Na igri verovatno radi samo Rocket i eventualno ako mu jos neko pripomogne iz Bohemia tima, u pauzi izmedju sredjivanja Arme 3.
Belphegor
13.1.2014, 19:58
@director
Ne mogu da nadjem link do thread-a na DayZ forumu gde su govorili bas o tome. Povrsno sam procitao ali prica (koliko sam skapirao) je da su prvih par nedelja od izlaska igre namerno ostavili sve "otvoreno" za hakere da bi skupili sto vise podataka o mogucim exploit-ima u igri. Tek od skora su uveli BattleEye i VAC sisteme zastite, ali opet ne treba ocekivati nesto mnogo jer je igra i dalje u ranom razvoju.
@AngusYoung
Koliko sam video/citao, pre izlaska SA, imali su veoma mali tim ljudi koji je radio na igri. S'obzirom da su do sad prodali solidan broj kopija, trebali bi da imaju dovoljan fond da angazuju jos ljudi. Medjutim to nije tako jednostavno i zahteva relativno dug vremenski period da bi se primetio napredak, a jos nije proslo ni mesec dana od izlaska igre.
Ko je pratio razvoj SA, devblog-ove i ostale vesti na raznim mestima, zna da je za potrebe SA Arma2 endzin "heavily modified under the hood", tako da neke stvari ne mogu da budu samo copy-paste iz postojeceg mod-a kao sto neki misle.
Ko nema visok nivo tolerancije na bagove ne bi trebao da igra igru jos, cak i sam autor Dean Hall isto preporucuje:
Do not buy the game yet!
The release of our Alpha is about getting those who want to be involved from the ground up, up and into the process. What we do encourage you to do, is to read reviews, watch livestreams and lets play videos, and talk to your friends. The alpha is going out into large scale testing for the first time, this means many things (mostly bad) will happen such as nasty bugs, connection issues, lost loot, etc... Our aim right now is to present the bare-bone architecture and check that works, getting some feedback on the direction in the process.
Otis.Driftwood
14.1.2014, 12:04
Ne vidim problem čemu svo ovo kukanje? Kupio sam igru i prezadovoljan, jedino nisam prezadovoljan što imam krš računar i što mi je sve na minimum minimuma al to je već druga priča
Morate razumeti da je igra early access tj alpha i da ce biti alpha jos neko vreme.
Onaj ko je razmisljao da kupi igru dobija poruku gde pise da igra ima puno bagova i tu su se lepo ogradili od trolova i hejtera.
Sa druge strane ja sam zadovoljan što sam deo razvoja igrice i što prisustvujem njenom razvijanju.
Igra je za 2 nedelje prodala 875 000 kopija i već stize do 1. miliona.
Ne treba se vezati puno za vašeg karaktera u igri, jer će vas ubiti ili zombi (što je ređe, pogotovo u malim naseljima, više ih ima u Elektro i Cherno), ili drugi igrač, ili sama igra (bug da padneš sa merdevina, kroz zid, sa zgrade)
Onaj ko igra igricu neka mi se javi u inbox pa da napravimo neki teamspeak i da se udruzimo posto ima puno bandita.
ja lično nemam ništa protiv toga što je igra u closed alpha statusu trenutno. Ja imam problem što nas već skoro 2 godine zamajavaju kako je SA u razvoju i onda posle te dve godine dobijemo igru koja je u gorem stanju od WarZ koju smo većinski popljuvali (zasluženo). Obzirom da će igra vrlo sporo da se razvija pitanje je i da li će i dogodine biti spremna 1.0. verzija.
ja kritikujem igru iz te perspektive, a ne zato što je igra trenutno u žalosnom stanju. Trenutno jedino deathmatch igram i tu je igra ok već sada, mada nervira mali broj oružja. Ali DayZ svakako nije igra koju bih kupio zbog deathmatch gameplay-a
<S2N><Mefisto>
14.1.2014, 14:36
ja lično nemam ništa protiv toga što je igra u closed alpha statusu trenutno. Ja imam problem što nas već skoro 2 godine zamajavaju kako je SA u razvoju i onda posle te dve godine dobijemo igru koja je u gorem stanju od WarZ koju smo većinski popljuvali (zasluženo). Obzirom da će igra vrlo sporo da se razvija pitanje je i da li će i dogodine biti spremna 1.0. verzija.
ja kritikujem igru iz te perspektive, a ne zato što je igra trenutno u žalosnom stanju. Trenutno jedino deathmatch igram i tu je igra ok već sada, mada nervira mali broj oružja. Ali DayZ svakako nije igra koju bih kupio zbog deathmatch gameplay-a
Gorem stanju od WarZ ..si lud........Tim je 30 ljudi.(Mada ne kapiram sta svi oni rade...)...Bagovi uopste nisu strasni...najgora stvar je Combat logging i server hopping ....to ce pokusati ovog meseca da srede...igra ima vece probleme po meni od toga...najveci je u stvari stari DEV problem koji vazi za sve igre...DEV's ne igraju sopstvenu igru....spam tacke su retardirane...srecom mogu da moduju mapu bez problema(skidaju gradove i baze i dodaju nove po volji) pa se nadam uklanjanju najvece gluposti u igri( OP Balota)...inace ova igra je strava...meni je sad pomalo dosadno jer nedostaju elementarne stvari za praaavi Dayz dozivljaj...tako da sam se vratio u Epoch......promene nece biti brze...ali ubedjen sam da je to bolji put...na kraju Krejeva Moderi su zapoceli ovu igru oni ce je i zavrsiti...(ne Dean hall)...ako daju alate a dace po svoj prilici...izgleda da je moguce portovati stare mape u Mod..tako da lepa vremena tek predstoje...
AngusYoung
14.1.2014, 21:02
Ja razmisljam kako ce zaraditi 30-100 miliona ( lupam), a ulozice u razvoj 2 miliona) ...
Otis.Driftwood
15.1.2014, 0:07
Ovo je sledeće na redu
http://i.imgur.com/ngm14dp.jpg
http://i.imgur.com/epxMAmL.jpg
http://i.imgur.com/BRaWjjZ.jpg
<S2N><Mefisto>
15.1.2014, 2:44
ovo dok udje i sve bude radilo kako treba...trebace jedno 6 meseci...
http://imgur.com/gallery/C8NdC#4dgfcz5
Jesse, we need to cook!
:D
http://i.imgur.com/vqhokvC.jpg
Belphegor
20.1.2014, 17:26
Kakav roleplay :rofl:
BsN2wRfM5E4
<S2N><Mefisto>
21.1.2014, 11:30
Juce sam umro od smeha na TS ..moj drugar (stari dayz partner) ode sa sekirom u Elektro...pre mene...sretne naoruzanog lika..i kaze mu: "Hej..sta ima neces valjda mene da ubijes imam samo sekiru i zavoj..ej sta je to iza tebe?" lik se okrene ovaj izvadi sekiru i bam....dok sam ja stigao u Elektro on je vec sam ubio 5 naoruzanih likova...toliko se zaleteo da je na kraju ubio i mene :rofl:
Mislim da sam negde cuo da je igra free beta ili alfa cak, al kad sam otisao na njihov sajt bilo je samo buy opcija za 30eura?
ovo je negde između closed alpha i closed beta. U igri postji svega par oružja, loot se ne respawn-uje pa ljudi moraju da restartuju servere svakih par sati.
Od onoga što je najavljeno fali bar 80% stvari. Trenutno jedino što ljudi rade je KoS jer stvarno nema ništa drugo ni da se radi. Opremu nađete za jedno maksimum sat vremena i posle toga nema šta drugo osim da raspalite po drugima.
Igra će biti skuplja kako vreme protiče i to je verovatno jedini dobar razlog da se kupi sada. Sledeće godine za kada je najavljena verzija 1.0. će verovatno koštati između 50-60 eura.
Belphegor
26.1.2014, 16:41
Mislim da sam negde cuo da je igra free beta ili alfa cak, al kad sam otisao na njihov sajt bilo je samo buy opcija za 30eura?
DayZ kao mod je free (treba ti Arma2 OA da bi mogao da igras), DayZ SA je 24 nije 30 evra, mozda si video cenu u dolarima koja jeste 30.
Ja otisao na Steam da kupim Dayz Standalone i izaberem datum i izbaci mi gresku o stranici, sta da radim da to sredim? :)
Al3k5an9ar
27.1.2014, 15:31
Ja otisao na Steam da kupim Dayz Standalone i izaberem datum i izbaci mi gresku o stranici, sta da radim da to sredim? :)
Da stavis da imas vise od 18 godina, znaci ako imas manje promeni godinu.
Belphegor
27.1.2014, 16:26
Najverovatnije je da je pukao Steam store u tom trenutku pa ti je izbacilo "gresku o stranici", pokusaj ponovo.
Is Steam down. (http://steamstat.us/)
Ja bih igrao ovo online ali ne mogu, ali zato postoji Single Player varijanta za DayZ mod koja se zove DaiZy, sa AI banditima i survivorima, tu su i zombiji naravno, ima jos stosta da se skine na DaiZy sajtu :)
Evo kupio Dayz Standalone, ipak su bile u pitanju godine :) kada dodjem kuci oko 3 ujutru posto se vracam iz inostranstva stavljam da se skida :D
Ja bih igrao ovo online ali ne mogu, ali zato postoji Single Player varijanta za DayZ mod koja se zove DaiZy, sa AI banditima i survivorima, tu su i zombiji naravno, ima jos stosta da se skine na DaiZy sajtu :)
Moj skromni prijedlog je da radije igraš State of Decay.
Moj skromni prijedlog je da radije igraš State of Decay.
Probao sam i ne svidja mi se. Pored toga sam igrao i Dead Island kao neki kvazi open world i iako je bilo zanimljivo u pocetku zbog seckanja delova tela zombijima, posle je postalo dosadno i monotono i presao sam ga na silu.
Dok sa druge strane izbegavanje zombija dok te ghillie snajperista drzi prikovanog u travi jer si morao da udjes u selo puno zombija po vodu i razmisljanje kako da se izvuces i ulovis ga predstavlja totalno drukciju pricu, barem meni mnogo interesantniju, x razlicitih situacija u koje mozes da upadnes i x razlicitih izlaza.
Kao covek kome su S.T.A.L.K.E.R. i Fallout omiljeni serijali, logican sled dogadjaja je da mi se i ovo svidelo :)
Ima smisla, s tim što opet smatram da se većina napetosti gubi kada ne igraš sa ljudima.
State of Decay ti preporučih jer mislim da ima bolje riješen singleplayer (i grehota je što nema mp), dok Dead Island nema dodirnih tačaka sa te dvije igre (to što su zombiji protivnici ništa ne znači).
U svakom slučaju, različite igre, različita iskustva, kažeš da ti ne leži SoD, samo piči onda dalje, uskočih s pretpostavkom da nisi ni probao. :o
Evo igrao oko 2 sata,igra je ok,igaracu sa strpljenjem dok je ne srede,nego jel ima server gde pocinjes sa neko oruzje a ne samo sa baterijskom lampom posto me ovi zombiji izludise :D
pa imaš sekire na sve strane, crvena ubija iz prve a ona obična sekira ubija posle drugog udarca.
Pucanje na zombije = instant death :)
Znam da sam promasio temu ali da li neko od vas slucajno igra Nether(ne mogu da nadjem tu temu)?Cini mi se da je igra veoma slicna ovoj pa ako neko ima iskustva da napise kakva je i da li vredi kupovati
po onome što sam video na YT, Nether je više PvE dok je DayZ PvP. Mislim može dayz da se igra isto PvE ali zombiji u DayZ su tu samo zbog bolje reklame. Posle par sati igranja niko se ne zamara više sa zombijima jer im je lako pobeći. U Nether je to skoro nemoguće.
no obe igre su u teškoj beti i ko zna kakve će biti za godinu dana.
<S2N><Mefisto>
3.2.2014, 21:52
http://cloud-2.steampowered.com/ugc/450660354571252663/5EEA06A66048A83F4963FD2D52943C9473C968B2/1024x0.resizedimage
Al zato osecaj nakon dobijenog intezivnog team firefight-a
hfXuNJxWw88
Dobio neki update od 346 mb,sta li je poboljsao :o nemam vremena da viidim jer moram da plaim u skolu.
ni ja nisam isprobao ali ono što sam na brzinu saznao je da su ubacili lovačku pušku, ispravili par zgrada koje nisu spavnovale loot i još neke sitinije kozmetičke promene.
Ima li nekog ko igra standalone a da mu je dosadio/ne svidja mu se i da hoce da prosledi igru za neke novce/pivo/sok/dz™?
U principu dao bih ful kintu ali posto studiram nije mi bas malo ulaganje od 24 evra za igru a ni rodjendan nece skoro :opanachke pa svaka usteda znaci... :o
Btw, iskopao sam skoro neki kljuc s kojim je mogao da se igra mod na svim serverima i dodatno se nalozio, ali trajao mi tipa jedan dan i onda sutra uvece "CD Key in use" i na kraju Global Ban, obrisao sam sve zivo, skenirao na rootkite i ostalo, nasao nesto, obrisao to i odradio reinstall igre jer sam utripovao da je keystealer, mozda jeste, mozda nije, ne bih da se cimam vise sa tim :(
5QAXGaHJFX0
Film skoro pokazuje kako je uzas od gameplay-ja :p
<S2N><Mefisto>
14.2.2014, 13:52
Film skoro pokazuje kako je uzas od gameplay-ja :p
Dodji sa nama U Elektro jedno vece ...pa ces da vidis gameplay od koga ti se napinje besika...boli te stomak od grcenja...i povremeno moras duboko da dises...posto imas manjka kiseonika u krvi..i non stop si gladan... zaboravis da jedes pijes ili ides u WC...mrzeces je i voleti...ali to sto dozivis u ovoj igri neces ni u jednoj drugoj...a ovo je tek alfa a kamoli beta...a o end game da ne pricam... cist uzas veruj mi....:Freddy:
Znam kako je ;) kuliracu je je jedno vreme do bar 5 ispravaka pa onda ponovo sve u krug :D
http://www.youtube.com/watch?v=faAtHvcmwsQ
Rocket napusta DayZ tim do kraja godine. Lepo bogami. A rekao je da ce se na igri raditi najmanje dve godine...
To je dobra vest, taman da mi ortak prestane igrati samo tu igru i da pocne igrati nesto normalno :D
http://www.youtube.com/watch?v=faAtHvcmwsQ
Rocket napusta DayZ tim do kraja godine. Lepo bogami. A rekao je da ce se na igri raditi najmanje dve godine...
Ko kaze da se nece raditi na igri kad on ode?
Devblog 24.2
19ehC8kwoWE
http://www.dodaj.rs/f/u/yG/4xMLXQkm/bow.jpg
http://www.dodaj.rs/f/9/11V/4R02FbZt/hunting.jpg
Angelo Serafin
27.2.2014, 12:54
Može li neko da uporedi "DayZ" i "7 Days to Die"?
Hvala.
Igrao sam DayZ (standalone) juče i danas, pa reko da javim prve utiske...
Svidela mi se atmosfera igre u prvom login-u, pogotovu taj prvi gameplay session, gde nisam znao gde je levo, ni šta i gde treba da tražim, a oko vas pustoš i bespuće, dok se cimate na svaki zvuk u igri. Prvo iskustvo sa zombijem se završilo krvavo po mene :) Nakon toga su već usledili tipični hostile encounteri sa različitim tipom igrača i sve je to bilo zanimljivo i vrlo interesantno, međutim za mene lično je oduševljenje vrlo brzo splasnulo... Jednostavno sam imao utisak previše "praznog hoda" (sa mnooogo šetanja), cela igra se posle nekog vremena činila "praznom". Čak sam i vrlo brzo oguglao na encountere, a prošao sam ih mislim skoro celu lepezu od vrlo dobrih ljudi spremnih da pomognu i posavetuju, do gankera koji vas overavaju pa posle postavljaju pitanja...
Takođe sam primetio vrlo rogobatan i nezgrapan gameplay, naravno, brdo glitcheva i bugova (nije kritika, samo konstatujem trenutnu situaciju). Predpostavljam da je u društvu ljudi koje poznajete iskustvo mnogo bolje nego kada lutate sami i nadate se nekom dobrom encounteru, ali na stranu sve te zanimljive situacije, jednostavno me je smorilo sve to. Baš treba biti raspoložen i u elementu za onakav tip simulacije - gameplaya, biti neverovatno strpljiv i oprezan. Sve ove karakteristike koje navodim su odlike dobre survival simulacije u surovom okruženju, ali i pored toga, mislim da nedostaje sadržaja u bilo kom obliku, samo nešto da se smisli, jer ovako za sada deluje kao previše blejanja i trčkaranja za lutom...
Možda probam još koju partiju sa ortacima, pa se mišljenje možda promeni, ali za sada od mene ovo su prvi utisci...
GL & HF
i mod i standalone su lonewolf unfreandly. Ako igraš sam posle 10-20 sati jednostavno dosadi jer su ti mogućnosti manje od onih koji igraju u grupama, a oni su većina na serverima sa mnogo igrača.
što se triče "ispraznosti" igre tu je nažalost tačno. Po meni, ako nastave ovim tempom da pečuju, igra će imati smisla tek na leto, eventualno na jesen. Mnogo stvari nedostaje čak i u poređenju sa prvom verzijom moda.
http://www.twitch.tv/egononcado/c/3827058
<S2N><Mefisto>
21.3.2014, 8:56
Igrao sam DayZ (standalone) juče i danas, pa reko da javim prve utiske...
Svidela mi se atmosfera igre u prvom login-u, pogotovu taj prvi gameplay session, gde nisam znao gde je levo, ni šta i gde treba da tražim, a oko vas pustoš i bespuće, dok se cimate na svaki zvuk u igri. Prvo iskustvo sa zombijem se završilo krvavo po mene :) Nakon toga su već usledili tipični hostile encounteri sa različitim tipom igrača i sve je to bilo zanimljivo i vrlo interesantno, međutim za mene lično je oduševljenje vrlo brzo splasnulo... Jednostavno sam imao utisak previše "praznog hoda" (sa mnooogo šetanja), cela igra se posle nekog vremena činila "praznom". Čak sam i vrlo brzo oguglao na encountere, a prošao sam ih mislim skoro celu lepezu od vrlo dobrih ljudi spremnih da pomognu i posavetuju, do gankera koji vas overavaju pa posle postavljaju pitanja...
Takođe sam primetio vrlo rogobatan i nezgrapan gameplay, naravno, brdo glitcheva i bugova (nije kritika, samo konstatujem trenutnu situaciju). Predpostavljam da je u društvu ljudi koje poznajete iskustvo mnogo bolje nego kada lutate sami i nadate se nekom dobrom encounteru, ali na stranu sve te zanimljive situacije, jednostavno me je smorilo sve to. Baš treba biti raspoložen i u elementu za onakav tip simulacije - gameplaya, biti neverovatno strpljiv i oprezan. Sve ove karakteristike koje navodim su odlike dobre survival simulacije u surovom okruženju, ali i pored toga, mislim da nedostaje sadržaja u bilo kom obliku, samo nešto da se smisli, jer ovako za sada deluje kao previše blejanja i trčkaranja za lutom...
Možda probam još koju partiju sa ortacima, pa se mišljenje možda promeni, ali za sada od mene ovo su prvi utisci...
GL & HFOd tebe zavisi kako ces da igras...u igri moze da se radi dosta zanimljivih stvari...mada je jos daleko od zavrsetka od tvoje kreativnosti zavisi kakav ce ti biti gameplay....Ja imam mnogo Dayz sati u Modu i u SA..tako da mene samo zanima TDM i lov na ljude...Roleplay igram samo u Epoch...za mene je samo epoch pravo dayz iskustvo ...dayz mod mi je dosadan....a Dayz SA je samo nova igra sa unapredjenom mehanikom u kojoj uzivam...no za mene Epoch je majka...
duke mirceta
22.3.2014, 23:34
Pozz svima ,igram vec jedno mesec dana DayZ standalone ali ekipica sa kojom sam igrao je napustila. Smorilo me da igram sam pa ajde posaljite private ako ima neke ekipe koja igra sa voip-om.
<S2N><Mefisto>
23.3.2014, 10:14
Pozz svima ,igram vec jedno mesec dana DayZ standalone ali ekipica sa kojom sam igrao je napustila. Smorilo me da igram sam pa ajde posaljite private ako ima neke ekipe koja igra sa voip-om.
Ima nasa ekipa ovde sa SK Foruma igramo svaki dan adduj me..http://steamcommunity.com/profiles/76561198028924399/
http://i.imgur.com/N43ofGG.jpg
Domaca ekipa
Angelo Serafin
6.4.2014, 23:46
Da li je neko ko igra "DayZ" igrao i "7 Days to Die" i da li može da uporedi te dve igre?
Zašto je DayZ bolja? t.j. zašto je igra više igrača sa ovih prostora?
Hvala.
Dayz je jedina igra u kojoj mi je toliko zabavno da samo hodam i razgledam. Moje misljenje je da je atmosfera igre ono sto cini tu igru.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Medvedenko
10.4.2014, 1:22
:(
Onaj osećaj, griže savesti, kada ubiješ po prvi put nekog u Day Z, i krivo ti je posle zbog toga!
Aj reko da vidim kakav je osećaj, iiii ne sviđa mi se da ga roknem...
:facepalm
Od sada pomažem samo
:(
Onaj osećaj, griže savesti, kada ubiješ po prvi put nekog u Day Z, i krivo ti je posle zbog toga!
Aj reko da vidim kakav je osećaj, iiii ne sviđa mi se da ga roknem...
:facepalm
Od sada pomažem samo
You either die a noob, or you live long enough to see yourself become a bandit.
Jel planiraju da izbace neki patch do kraja ove godine?
<S2N><Mefisto>
12.4.2014, 13:50
Jel planiraju da izbace neki patch do kraja ove godine?
uglavnom mesecno krpe igru ;)
<S2N><Mefisto>
12.4.2014, 23:41
_UC6EwEpP8o
Jel igra neko ? Ja krenuo opet posle duzeg vremena i zanimljivije mi je ima mnogo vise servera i ljudi nekako, pre nadjem sve sto mi treba i onda se smorim nema nigde nikog, sad u svakom gradu vidim neku grupicu :D .
karakondzula1
19.9.2014, 14:13
Ima li kakve sanse da ovo radi na geforce 8600gt
<S2N><Mefisto>
28.9.2014, 3:20
Ima li kakve sanse da ovo radi na reforge 8600gt
Nema sanse...Igra je vise procesorski zahtevna od same Grafike,izuzetno lose optimizovana..sa quadom(2,5 ghz jedva radi ) a tvoja Grafika je isuvise Matora..ova igra tera i Titan Grafiku da stuca...treba ti Grafika od najmanje jedan GB pa ako imas solidan procesor imaces 20 fps...
Igra je postala neigriva jer je, bez preterivanja, 99% pogibije od strane hakera.
Laserstorm
30.11.2014, 19:17
Razmisljam se o nabavci DayZ, medjutim vidim na stimu dve verzije- Standalone i Arma 2 Mod.
Da li pored hardverske zahtevnosti postoji razlika u jos necemu izmedju ove dve verzije?
Razmisljam se o nabavci DayZ, medjutim vidim na stimu dve verzije- Standalone i Arma 2 Mod.
Da li pored hardverske zahtevnosti postoji razlika u jos necemu izmedju ove dve verzije?
SA verzija je daleko od moda, medjutim, Arma 2 je malo zastarela, a i postoji Breaking Point odnosno DayZ za Armu 3.
DayZ SA se jako sporo razvija, ima hakera, pitanje je u kom pravcu ide igra jer ovim tempom polako gubi na popularnosti.
Moja preporuka ti je da pogledas na youtubu klipove od SA, moda od Arme 2 a i Breaking Pointa pa da odlucis sta ces uzimati.
Dobri_isak
9.12.2014, 2:49
Mislim da je IceFrog (glavni deveoper) napustio DayZ. Iskreno mislim da je najbolje da me kupujes uopste igru, nazalost...
Sent from my iPad
Nikada necu prezaliti 20 i kusur evra sto sam bacio na ovu igru.
Vec godinu dana rade na njoj i bukvalno nisu nista sredili. I dalje su zombiji (ako ih uopste i nadjete) potpuno caknuti u glavu, na optimizaciji nije nista radjeno (gledao sam testove gde lik sa 2x980 ne moze da prebaci 20fps u vecim gradovima)... Za godinu dana su uspeli da ubace u igri par oruzja, par copy-paste gradova na severu i jedno vozilo koje je u potpunosti nefunkcionalno.
Da li je Dean vec zbrisao sa projekta i sa parama? Znam da je planirao da osnuje nov studio... Kakvi prevaranti...
E zato treba zabraniti ta early access s.anja....
Makar nesto sam naucio iz svega ovog:
1) Nikada vise necu preorderovati igru.
2) Nikada vise necu kupiti early-acess igru.
3) Nikada vise necu kupiti bilo sta sto ima veze sa Dean Rocketom.
Moju skolu sam malo skuplje platio, ali sam je dobro izucio sa Unity-jem.....mislio sam kupujem gotovu igru, kad ono...early access :)....al' dobro, covek se uci dok je ziv.
https://twitter.com/rocket2guns/status/542279134454751232
Ode decko i zvanicno. Samo od kojih para je osnovao nov studio...? Verovatno od onih namenjenih da se sredi sama igra.
legionar012
10.12.2014, 17:19
Mislim da je IceFrog (glavni deveoper) napustio DayZ. Iskreno mislim da je najbolje da me kupujes uopste igru, nazalost...
Sent from my iPad
Nije IceFrog druze, on je zaduzen za dotu 2.
U sustini ovaj odlazak i ne bi trebao da pogodi dayz puno, on je samo davao ideje i nista vise koliko sam ja razumeo, mislim da nove ideje moze da smisli svako ko trenutno radi na dayz. Sa druge strane dolazi nam uskoro H1Z1 ,koji po onome sto sam video, u alfi kompletniji nego dayz. Ko nece da kupi EA moze da saceka kada bude free.
Игра ли неко Arma2 мод? Почео сам пре пар дана, има пуно сервера и технички је баш испеглан мод, на много бољем нивоу од SA верзије (минус наравно што је сама Arma неоптимизована).
Pošto sam najveći fan dayz mod-a odlučio sam da hostujem svoj private server na svom računaru.Uspeo sam.Sve radi kako treba probao sam sa jednim drugom da igramo zajedno.Nije bilo lagova i sličnih problema.Mene zanima od čega zavisi koliko igrača mogu da podnesem(planiramo nas 5 najviše da igramo).
Da li to zavisi od konf. kompjutera?
Da li od brzine interneta? (imam prosečnu brzinu,ne znam sad koji je sbb-ov paket,al nemam bog zna kolko brz int.).
Da li to zavisi možda i od igrača, kakvu konekciju oni imaju?
Čisto da ne krenemo a da nas ne ubiju lagovi il kojekavni problemi.
Zavisi od svega a najviše od upload brzine i RAM memorije. Naravno i procesor treba da isprati sve to...
Naravno, gore navedena zahtevnost progresivno raste sa brojem ljudi na serveru.
director
12.12.2014, 14:16
upload će te gušiti i restartovaće ti server čim se malo više ljudi nakači. Ako imaš standardni kućni internet možeš da hostuješ do par igrača ali i to će da laguje pa ćeš morati da resetuješ.
upiši u google dayz server requirments možeš naći gomilu infoa o tome.
vozdovcanin
15.1.2015, 1:21
Pre 2 dana sam uzeo igru misleci da je bar nesto optimizovano :D,ali sta je tu je,igra mi se svidja ali stvarno nekad zivcira frame drop
Ako ima neko neka mi se javi da peglamo zajedno :D
razbijac89
29.1.2015, 11:08
ovo je prva igra koju ću kupiti, i to još u early alpha. dovoljno govori o kvalitetu. :D
rešiće se i problem hakera kad izađe u full-u.
inače, najrealnija igra koja postoji, konačno tako nešto da okusimo posle stalkera :tapsh:
E jel igra neko ovo cudo,ako ima ajd da zajedno igramo,ja malo pre stavio ponovi da se skine igra pa da vidim da li esto sredili :D
razbijac89
4.2.2015, 23:18
bio update, sad može da se kraftuje odeća, da se pravo bands oko ruke za prepoznavanje svojih, i još dosta sitnica.
http://dayz.gamepedia.com/Changelog#v0.53.126384_.284_Feb_2015.29
razbijac89
20.2.2015, 17:28
ljude jel znate neke dobre, pouzdane servere? da je ok loot, da server radi stabilno...
Mi smo igrali na WOBO serveru sa private hajvom, al smo se podzapali sa adminima jer smo im redovno prasili svaki njihov squad pa samo sto nas nisu banovali tako da sad igramo na publik na koji god naletimo, od kad su uveli novi battle eye, hakere nismo sreli.
Koliko sam provalio nema ni Zombija vise,od ove igre ce samo ostati pustos kako krenula :D
razbijac89
13.4.2015, 10:12
novi update doneo samo pustoš loot-a. igramo samo na private serverima ovih dana, jer je na public reset servera samo sredom, zbog persistance namešten.
par puta smo jednostavno umrli od toga što nije bilo nigde hrane da se nađe.
i imam utisak da se igra presporo razvija, iako je alpha.
novi update doneo samo pustoš loot-a. igramo samo na private serverima ovih dana, jer je na public reset servera samo sredom, zbog persistance namešten.
par puta smo jednostavno umrli od toga što nije bilo nigde hrane da se nađe.
i imam utisak da se igra presporo razvija, iako je alpha.
56nQAkfR8E8
Wastelander00
11.8.2015, 15:07
Moze neko da mi objasni kako da skinem, jel moram prvo da instaliram ARMA 2 ili ima posebna verzija, itd... Unapred zahvalan.
Укратко уколико мислиш на DayZ mod, потребно ти је да имаш оригинал ArmА: Combined Operations (ArmА 2 + ArmА: Operation Arrowhead) па затим скидаш мод (имаш више верзија мода).
Постоји и standalone верзија игре, ту ти је наравно само потребно да купиш оригинал и није зависна од ArmА-е.
Ova tuga od igre i dalje u alfa fazi, a proslo je vec dve godine od izlaska. Bukvalno me je sramota na sta sam bacio pare, i sto istu igru imam u steam library... Kakav scammer je Dean Hall... Decko zbrisao sa projekta posle par meseci i radi na novoj igri.. iskreno se nadam da ce propasti i da nece imati ukupno 10 prodatih kopija...
Ali zato opisi igre na steamu su legendarni... u poslednjih par meseci nije izasao jedan opis koji prepocuje kupovinu igre...
Koje to drvo ili zbun treba da odvalim sekirom da bih dobio Firewood i od njega dobijem Stick, treba mi da napravim onaj item za sredjivanje polomljene kosti, zaboravih naziv...? Cepam drva na jako ali dobijam uporno Wooden Log...
Stick skupljas u sumi sa zemlje sa opcijom "Search for kindling" a onda napravis sa ragsom to da zalecis nogu.
Rags sam imao, i ubih se trazeci stick i na kraju dok sam puzao dodje lik i odvali me dvocevkom a ja u ruci drzim Crowbar iako sam imao CZ 550, mis mi registruje klik kao dvoklik pa su mi se desavale zanimljive stvari kad u sred grada opalim slucajno :mad:
Mislim da je samo meni uspelo da promasim onoliki aerodrom na severu, vrtim se uporno oko njega i na kraju se vratim u Petrovku odakle sam i krenuo, krenem opet i promasim ga iako sam isao direktno na njega, na kraju skoncam negde jer mi je polomljena noga, dakle bez kompasa nikako.
Mogu misliti kako tek na tunngle lose radi kad i legit ne rade kako treba... Ne znam koliko ti je pametno da dajes pare na standalone, modovi za armu3 su i dalje bolji od standalone. Source: imam i standalone i armu
Pa sta bi mi preporucio? :)
pridružujem se pitanju.
bio sam ubeđen da je dayz zapravo armaII mod a ne armaIII, a sad vidim da za armuIII ima brdo nekih dayz modova.
šta se igra, šta je najbolje?
dayz standalone je veliko razočarenje jer on i dan danas nije bolji od dayz mod-a za arma 2. dayz mod u arma 3 ima podršku i dosta arma igraca ga igra dok dayz standalone polako umire jer je sve manje i manje igraca.
moj ti je savet da uzmeš amra 3 jer pored dayz mod-a tu ćeš moći još nekoliko popularnih modova da skineš i igraš. Gameplay je manje više isti ali arma 3 ima daleko više igrača i servera na kojima možeš da igraš.
imam armu iii još od prošlogodišnje rasprodaje :) sjajno, evo skidam epoch mode. je l se taj igra ili neki drugi?
Jel ima neko da još igra ovo aktivnije? Ja počeo prije nekoliko dana pa trazim nekoga tko bi mogao igrati samnom jer mi je vec dosadilo samom.
Da se prisetimo ove igre. Ovaj vikend je besplatna na steam-u. taćnije od 21. do 25. maja. Navodno će moći i DLC Livonia da se instalira. Pa ko nije probao eto mu prilike da je isproba i vidi da li vredi.
Isprobah je i to je odprilike to samo što je prošlo 10 godina. Čim odeš dalje od černo-a i petrozavodska nema žive duše i to na serverima koji su skoro puni. Ja ne znam kako oni youtuberi naprave te odlične klipove o DayZ i dan danas. Malo samo se krljao sa buranijom u Černou i to je bilo interesantno pogotovo što je hrana deficitarna roba jer sav loot pokupe. Ali u malo daljim selima lako se nađu one najlošije puške i onda se vratite u napucavanje.
U jednoj prilici sam otkrio nečiji stash u onim kulama pa sam postao instant rambo ali te dobre puške i oklop unište svaku draž jer 99% u černou su ljudi bez mnogo opreme.
Samo je falilo :
"Who's shooting in Cherno ?" :)
Igra je i sutra free pa ko se želi može da proba.
Pozitivna stvar su performanse. Zaista radi fino u poredjenju sa ARMA 3 PVP i starom verzijom. Ali je na zalos ovo jako out to date igra. Ovo je arma 2 iz 2009-te.
Igrao sam par sati i nisam nasao ni jedno jedino vatrno oružje. Gomila djubreta poput vrata od auta i ostalih beskorisnih stvari. Loot sistem, gdje gubim loot ako zamjenim torbu, je i dalje prisutan kao prije deset godina. Objekti se konstantno ponavljao. Mehanika recimo koristenja noza je nelogicna. Moras naciljati da bi koristio noz. U suprotnom ne mozes. A svaki put kada zamahnem, pravi jedan korak ili dva napred. Ni u jednoj igri ovo nije problem niti je ovako odradjeno, samo Bohemia nema ideju kako melee treba da radi.
Od nekoliko sati igranja kroz ovih par dana, svaki put je bila noć i kiša. Jednom je mozda bilo oblacno i dan. Ne znam kako da je drugacije opisem osim depresivnom.
Mislim da sam vidio ukupno 5-6 igraca i svaki susret je zavrsio šaketanjem sto znaci da nisam jedini koji nije nasao vatreno oružje.
Kasne jednu deceniju sa ovim. Ocito su konzole bile prioritet. Neka im onda konzolaši, za koje su pravili Vigor, i zbog cega je ova igra nakon toliko godina i dalje nezavrsena, igraju DayZ. Sada mislim ima dosta boljih alternativa nego sto je to bilo u doba DayZ Mod.
miloszmaj
15.7.2020, 18:39
Dayz je free na xboxu ko koristi game pass pretplatu.
Послато са Mi 9T помоћу Тапатока
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.