PDA

Prikaži potpunu verziju : Problem sa DVD rezacem!!!

Alex82
7.9.2006, 18:46
Cao. Imam jedan problem, on mi stoji vec neko vreme ali eto... Radi se o tome da ima DVD rezac na laptop-u(Packard Bell), koji je poceo da posustaje. Naime, rezac je radio besprekorno citavih godinu ipo dana ali je poceo da se cudno ponasa . Radi se o sledecem:

1.)Kad hocu da narezem obican cd, onda mi se desava da nekada hoce da nareze kako treba, tj. kad uradi verifikaciju prijavi mi da je ok narezao a nekada prijavi da je lose narezao-(sto je obicno tacno);

2.)Kad hocu da narezem bilo koji CDRW-(DVD ili obican CDRW), jednostavno nista ne zapisuje na CD, tj. kao nareze ok ali kad ubacim disk da proverim prijavi mi da nema nista na CDu ?!;

3.)Isto kao u 1.) stavci, samo sto je u pitanju DVD disk.

O cemu je rec?
Ako moze neko da me posavetuje sta da radim i da li moram da menjam rezac ili moze nesto da se uradi i bez uzimanja novog.

Unapred hvala

Jack In The Box
8.9.2006, 0:31
Probaj sledećem redosledom:
1. zameni softver za rezanje
2. očisti rezač od prašine
3. pokušaj da nadješ novi firmver
4. kupi novi rezač
Ako nešto od ovoga da rezultat, ne idi dalje:)

Alex82
8.9.2006, 11:54
hvala za savete, ako bi mogao samo da mi pojasnis jos nesto:
2. očisti rezač od prašine-kako da ga ocistim na laptop-u?
3. pokušaj da nadješ novi firmver-sta je to?
Da li si mislio na nove drivere za rezac?!
Unapred hvala:ciao:

nikolafox
23.9.2006, 16:21
Ocisti ga sa s usisivac :rofl:

JovanK
23.9.2006, 18:35
Inas nekakve CD-ove koji su namjenski napravljeni za ciscenje optickih uredjaja, pa probaj sa njima. Nije skup da ga sam kupis, ili odnesi u neki servis gdje ce ti to ocistiti. Mada sumljam da je ovo problem koji se kod tebe javlja. U svakom slucaju vrijedi pokusati.

Beagle
24.9.2006, 0:17
postoje dve glave u DVD drajvovima, tako da ce ti trebati dva cistaca (jedan za CD, drugi za DVD glavu). firmware je nesto kao BIOS za opticki uredjaj. u njemu su smesteni podaci bitni za rad drajva i podaci o tipovima medija.kada skines firmware sa neta narezes ga na CD i sa njega flesujes uredjaj (uostalom dobices upustvo uz sam firmware). Zapamti ovo je pomalo riskantna procedura jer ako firmware nije namenjen tvom uredjaju, on vise nece raditi i postace beskoristan. Sa srecom :ciao:

JovanK
24.9.2006, 21:35
Mislim da sa novim frimerom ne bi nista rijesio, da je jednostavno laser poceo da crkava, ali probaj.