PDA

Prikaži potpunu verziju : Plavi ekran posle gasenja!

cane corso winer
3.5.2012, 12:53
Pozdrav svima ....
Posto sa decom komuniciram preko skypa ovo mi je vise nego hitno!
Zivim u Holandiji i svaki dan se cujem sa decom u zadnjih mesec dana medjutim u zadnjih 3 nedelje kompjuter koji sin koristi gasi se svremena na vreme.Juce smo razgovarali i kompjuter se gasio za dva sata najmanje 7-8 puta.Na kraju se ugasio i vise nije mogao da podigne sistem.Startovao se plavi ekran i informacija o proveri i insatlalaciji novog hardvera.Sta je problem tj kako se ovo moze resiti.Hvala najlepse!

Nikolattt
3.5.2012, 15:04
Pa sad,ako se gasi skroz ,(tj ako se ne restartuje!) vec se potpuno ugasi vise puta..morate menjati napajanje.Posto vidim da se startuje plavi ekran,najbolje je reinstalirati Windows,pa videti kako ce to dalje da radi...sve u svemu,moze biti jedan od ova dva razloga koje sam naveo...a i ne mora.pa probaj da reinstaliras Softver(tj Windows) a ako opet istu stvar radi onda je napajanje.Moj je savet ,ukoliko reinstaliras windows pa opet nastavi tako,odnesi ga u servis..mozda cak nije ni napajanj nego nesto trece...ono sto sam mozes da uradis je definitivno reinstall windowsa.

aconi
3.5.2012, 16:11
Pozdrav svima ....
Posto sa decom komuniciram preko skypa ovo mi je vise nego hitno!
Zivim u Holandiji i svaki dan se cujem sa decom u zadnjih mesec dana medjutim u zadnjih 3 nedelje kompjuter koji sin koristi gasi se svremena na vreme.Juce smo razgovarali i kompjuter se gasio za dva sata najmanje 7-8 puta.Na kraju se ugasio i vise nije mogao da podigne sistem.Startovao se plavi ekran i informacija o proveri i insatlalaciji novog hardvera.Sta je problem tj kako se ovo moze resiti.Hvala najlepse!
HM,to je dosta širok pojam.Trebalo bi prvo testirati memoriju Memtestom,pa pogledati temperature.Može biti i napajanje,trebalo bi probati sa drugim.Koje je napajanje u pitanju