Prijavljivanje

Prikaži potpunu verziju : Kondenzatori na 4870

marjan77
2.5.2012, 19:16
zasto bi neko prelemio kondenzatore na grafickoj,jel zna neko.

Picard
2.5.2012, 19:18
Zato što su stari otišli u aut?

marjan77
2.5.2012, 19:21
pa sta to znaci moze li da se to popravi nekako

Picard
2.5.2012, 19:24
Pa može, zamene se istim novim.

marjan77
2.5.2012, 19:34
a kolko bi to kostalo i moze li ako ne nadjem nov da kupim polovan

Nepotpisani Čitalac
2.5.2012, 19:40
Zavisi od toga koji su kondenzatori, u kom broju, da li su surface mount ili through-hole, itd itd. Daj konkretan slučaj pa ćeš dobiti makar okvirnu procenu, ovako je raspon 5 - 30€ okvirno.

marjan77
2.5.2012, 20:41
ma i aj sam sivonja vidim na limundu tu graficku i zaletim se ko majmun i licitiram za nju,i tek posle vidim sta joj je covek lepo napisao ali izgleda samo za pismene,al nema veze 500 dinara tako da nije strasno,zato me bas interesuje sta moze da se uradi sa njom,ali videcemo

a koje jeftinije napajanje moze da se uzme za tu graficku

Picard
2.5.2012, 22:18
Chieftec GPA-500S8 ili LC Power LC600H-12.

Nepotpisani Čitalac
2.5.2012, 22:34
Koliko sam shvatio, u pitanju je aukcija br 5084975, powercolor 4870, 512MB RAM. Sa slika se vidi da su menjani manji filter-kondenzatori, iz reda najbližem hladnjaku, drugi i četvrti gledano od PCI-E konektora nagore. Takođe se vidi da je "čačkan" i potencijalno menjan filter choke (zavojnica), četvrta "odole" kao i onaj uz gornju ivicu kartice, i da je diran kondenzator koji ima neki čudni narandžasti rezidual. Podseća na elektrolit, ali to nema smisla, jer je kondika solid polymer. Sa slike deluje da su u pitanju NCC solid kondenzatori, through-hole tipa. Ne vidim jasno sa slike (mutno je) koja je tačno serija, ali čini mi se da vidim da su 4V, 560 uF, verovatno PSA. Takvi kondenzatori staju oko 1.5€ po komadu za 5 komada, plus dostava. Za choke ne znam, tu jedino skinuti neki sa istom oznakom sa slične kartice...

Na ovo sve dodaj da je pitanje da li je samo to neispravno, ili su možda GPU i/ili RAM pretrpeli štetu zbog neadekvatne struje... Ja se ne bih upuštao u popravku, osim ako imam radionicu u kojoj mi inače trebaju ti kondenzatori, i imam već sav potreban alat... Iskreno, ne znam koliko bi ti bio naplaćen pokušaj popravke kod elektroničara. Pretpostavljam da bi, pod uslovom da ti nabaviš materijal, to bilo gotovo za 1-2 radna sata, dakle nekih 5-20€ za ruke, zavisno od cenovnika servisa.

Nadaj se da će da te prestigne neko sa ponudom :P

Ako karticu nekako spaseš, ili nađeš njoj sličnu, neki minimum za nju bi bio LC600H-12, ispod toga ni novčano ni po performansama nema smisla ići.

marjan77
2.5.2012, 23:19
nista videcu kad je uzmem,e a sa tim napajanjem sa koliko max watti smem da kupim graficku,mislim....znate na sta mislim,posto ovo napajanje moram da menjam u svakom slucaju

a i da me to sve kosta nekih 30 evra preko nema veze graficka nije losa

vozar.b
3.5.2012, 1:35
nista videcu kad je uzmem,e a sa tim napajanjem sa koliko max watti smem da kupim graficku,mislim....znate na sta mislim,posto ovo napajanje moram da menjam u svakom slucaju
na tvoje napajanje graficku do 75w mozes da stavis, znaci graficku koja netrazi dodatno napajanje.
za tu graficku nikakvo napajanje jeftinije od 30 eura nemoze, nebitno dali to bio neki seasonic od 400w ili neki drugi proizvodjac naprimer lc power od 600w, 30 eura minimum ti negine da das za napajanje!;)

Nepotpisani Čitalac
3.5.2012, 2:51

Pa, to zavisi od ostatka sistema. Na ono konkretno koje sam predložio mogu da idu grafičke do 200W potrošnje bezbedno. Ovo pod uslovom da se koristi procesor do 125W max potrošnje i do 2 HDD-a.

a i da me to sve kosta nekih 30 evra preko nema veze graficka nije losa

Nije loša, ali da li vredi ulagati u nju toliko, pa da opet bude polovna i reparirana, sa ko zna koliko radnih sati pre toga? Čini mi se da i nije baš najbolji posao...

marjan77
3.5.2012, 17:17
e a kazite mi moze li da se stavi kuler i valjda bese hladnjak od radeona 4870 na radeon 3850 i dali moze LC POWER 420 W da tera 4850

marjan77
3.5.2012, 20:07
pretekose me u licitaciji

BMLW
3.5.2012, 20:25
Ja lepo konstatovao da si strašno tvrdoglav... :D

LC 420W koji si ti video nema 6-pinski priključak za jače grafičke karte, i nije predviđen za iste, a s obzirom da je LC-600H skuplji 10-ak evra, ne vidim poentu da se rizikuje.

marjan77
3.5.2012, 21:43
tu si upravu ja sam tek kasnije video da nema taj prikljucak

e a pazi ja sam to napajanje koristio na 5770 i sluzilo me dok nisam prodao kompjuter,sto znaci nekih godinu i po dana