Prikaži potpunu verziju : rezac problem!
The Don Hardware&Software
29.4.2012, 12:36
Mislim da imam problema sa rezacem, zato ocu da pitam jel postoji neki program uz kog mogu da saznam dal je rezac u kvaru, nero mi uvek izbaci cd posle jedno minut i da mi poruku: Power calibration error! evo i priolozene slike:43076
uzgred kompjuter procita svaki cd bez problema!
Unapred hvala!
Luka Filipovic
29.4.2012, 12:44
probaj na nekom drugom kompjuteru da narezes
29.4.2012, 12:46
probaj na nekom drugom kompjuteru da narezes
imam sam 1 komp!
http://www.megaleecher.net/Fix_Power_Calibration_Error
29.4.2012, 13:39
http://www.megaleecher.net/Fix_Power_Calibration_Error
imam problem ja ovaj IMAPI nema u services listi!
Nikolattt
29.4.2012, 23:53
Ako ti sve cita kako treba....samo promeni nero...obrisi taj i instaliraj drugi...ima da reze dobro;)
30.4.2012, 15:25
Ako ti sve cita kako treba....samo promeni nero...obrisi taj i instaliraj drugi...ima da reze dobro;)
jesam, promenio sam nero i to nero 8, i isti problem se pojavljuje, ne znam sta da radim!
cane.prebranac
30.4.2012, 15:52
probaj neki drugi program, ja koristim ovaj free http://www.burnaware.com/downloads.html
Nutsbre@ker
30.4.2012, 16:27
Promena programa ce da uradi malo ili nista za rezanje. Verovatno ovo drugo... Ovo je znak da je laserska glava za rezanje oslabila i da je sam rezac pri kraju... Kako znam ... imao sam isti problem ... pa sam cak probao i ja da zamenim program, pa je nekako uspeo da nareze jos dva diska pre negos to je sam rezac zauvek otegao papke. Moj savet ti je da kupis nov rezac barem je to sada potrosna roba, jednostavno ne prave se vise tako kvalitetno kao pre.
30.4.2012, 17:02
Promena programa ce da uradi malo ili nista za rezanje. Verovatno ovo drugo... Ovo je znak da je laserska glava za rezanje oslabila i da je sam rezac pri kraju... Kako znam ... imao sam isti problem ... pa sam cak probao i ja da zamenim program, pa je nekako uspeo da nareze jos dva diska pre negos to je sam rezac zauvek otegao papke. Moj savet ti je da kupis nov rezac barem je to sada potrosna roba, jednostavno ne prave se vise tako kvalitetno kao pre.
ma da i ja mislim da je u pitanju ta laserska glava, samo ta promena rezaca i kupovina novg osecam da dodje boga oca!
30.4.2012, 17:07
sad me zanima, ako je tako, da li se to kupuje ceo cd-dvd rom ili se samo menja ta glava rezaca, ako se sve kupuje, da li u odnosu na moju konf moram neki poseban cd-dvd rom da uzimam, ili moze bilo koji, i naravno koliko bi to sve moglo da dodje, i da li ja to mogu sam da zamenim?
Nutsbre@ker
30.4.2012, 17:17
Ako je standardni kucni pc onda je potpuno suprotno... bagatela. Sara dvd rezaci mogu sada da se kupe potpuno novi za 1700 dinara.. ipak je to sada potrosna roba i ne pravi se da traje toliko dugo kao pre.. mozda izdrzi 1000 rezanja i mozes da ga bacis. A ako je laptop u pitanju cena je visa ali po meni i dalje prihvatljiva i u granicama razuma. Zamena glave rezaca je nepotreban i naporan sport :D Sto se tice modela , uzmi bilo koji svi su manje vise isti, a zamena se svodi na otvaranje kucista skidanje kablova sa starog rezaca, vadjenje starog, postavljanje novog i vracanje kablova kao sto su bili na starom. I to je to jednostavno zar ne.
30.4.2012, 17:21
Ako je standardni kucni pc onda je potpuno suprotno... bagatela. Sara dvd rezaci mogu sada da se kupe potpuno novi za 1700 dinara.. ipak je to sada potrosna roba i ne pravi se da traje toliko dugo kao pre.. mozda izdrzi 1000 rezanja i mozes da ga bacis. A ako je laptop u pitanju cena je visa ali po meni i dalje prihvatljiva i u granicama razuma. Zamena glave rezaca je nepotreban i naporan sport :D Sto se tice modela , uzmi bilo koji svi su manje vise isti, a zamena se svodi na otvaranje kucista skidanje kablova sa starog rezaca, vadjenje starog, postavljanje novog i vracanje kablova kao sto su bili na starom. I to je to jednostavno zar ne.
izvini da nisi mozda pogresi i mislio na SATA dvd rezace a ne sara! i jos nesto, koje radnje su po tebi najbolje gde moze da se uzme rezac! i nis mi rekao najvaznije, da li novi rezac zavisi od konfe?
Nutsbre@ker
30.4.2012, 18:19
Da na njih sam mislio ali u brzini sam stisnuo pogresno dugme pa je ispalo sara umesto sata. Uslovno receno zavisi od konfe koji ces rezac uzeti ( SATA ili ATA ) mada to je skoro nebitno ako ti je maticna ploca ( i cela konfiguracija uopste ) mladja od 6-7 godina, jer onda definitvno bi trebala da ima SATA prikljucke ( usotalom proveri pa kupi prema tome ) Imaj samo u vidu da su (p)ata rezaci skuplji, jer eto to je starija tehnologija pa prodavcima vise i nisu toliko isplativi da ih nabavljaju po nizim cenama ( ja sam recimo pre skoro 2 godine kupio pata rezac za 2300 dinara ) ako ih uopste nabavaljaju. A sto se tice marke pa u principu svaka je dobra ( jer su sada svi priblizno istog kvaliteta ) e sada neki su na ovom forumu napljuvali LG, ja licno sam pljuvao OPTIARC, pa ti vidi :kreza:. Isto tako vazi i za mesto kupovvine, dobra je svaka iole poznatija i veca pc prodavnica i servis ( samo eto izbegavaj one na tezgama):D.
NikolaDzoni
9.5.2012, 9:12
Ja imam slican problem mada meni pise da ima Neki DMA-dirve error....Takodje normalno cita diskove ali nece da reze.Probao sam sa drugim programima i opet isto ili slicno al svejedno nece da reze. Koristim Optiarc DVD RW AD-5240S SCSI .Hvala.
Ja imam slican problem mada meni pise da ima Neki DMA-dirve error....Takodje normalno cita diskove ali nece da reze.Probao sam sa drugim programima i opet isto ili slicno al svejedno nece da reze. Koristim Optiarc DVD RW AD-5240S SCSI .Hvala.
Evo ja sam danas kupio novi rezač i sve radi kako treba.Ne vredi se zezati zbog 1700 dinara.I meni je odbijao da reže Dvd.
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.