PDA

Prikaži potpunu verziju : Otkazuje ATI HD Radeon kada ukljucim Format factory

PS mode
22.4.2012, 1:39
Imam graficku ATI HD Radeon 4650.Pojavio mi se problem,kad pocnem obradjivati neki video fajl npr.u Format factory,iskljuci se kompjuter.Onda nekad uspem da ga restartujem preko Reset na kucistu a nekad moram iskljucivati iz struje pa ga onda pokrenuti.Instalirao sam drajver sa originalniog CD-a a sad sam instalirao drajver za HD 4600 sa zvanicnog AMD sajta al uvek je ista stvar.I koristio sam Guru 3d driver wiper u safe modu da potpuno deinstaliram stari drajver.Nekad se desi da se na trenutak iskljuci monitor pa se pojavi poruka sa slike,u prevodu :VPU Oporavak je resetovao vas graficki akcelerator posto on vise nije odgovarao na komande grafickog drajvera.Molimo vas obavestite AMD o ovom problemu.Generisani izvestaj o gresci sadrzi samo sistemske informacije kao sto su verzija drajvera,AGP postavke,etc.

miksajlo
22.4.2012, 9:57
Cini mi se da je tu problem ati control centar. Probaj da ostavis samo drajvere za graficku (a mogao bi da instaliras najnovije ) i probaj onda

BMLW
22.4.2012, 12:50
Probaj da isključiš VPU recover u Control centru.

PS mode
22.4.2012, 15:06
Jutros sam opet obarao sistem i sad sve radi ok.Evo sta sam uradio.Prvo sam prilikom dizanja sistema isao na sporije formatiranje a ne na Quick format using NTFS.Potom sam prvo instalirao Format factory i radio je ok.Onda sam instalirao najnoviji update driver od graficke i za sad je sve ok.Evo sta nisam uradio.Nisam instalirao Ease us to do back up.To je program za kreiranje back up-a sistema.Kad ga instaliram,pise da je instaliran i neki novi drajver.Zatim nisam instalirao C cleaner.Naime,od kad sam pomocu C cleane izvrsio ciscenje slobodnog prostora od lokalnog diska na kome je Windows using 1 pass,od tad sam primetio neke nestabilnosti.Sad mi nije jasno sta je bilo uzrok.1.Moguce je da je bilo do ATI drajvera jer sam pre koristio stari pa sam skinuo novi,ali sam taj novi instalirao nakon brisanja starog pomocu Guru3d driver sweeper.Primetio sam,dok sam ga brisao u safe modu da su ostali opet neki ATI drajveri.2 Moguce je da je nesto C cleaner zeznuo na lokalnom disku prilikom ciscenja slobodnog prostora pa sam morao raditi sporije formatiranje.3.Moguce je da je bilo do Ease us to do back up jer on izgleda kreira neki poseban drajver da bi pomocu tog programa mogao da vratim sistem u predjasnje stanje u Boot modu.Ne znam sta je bilo.Zna li neko?

PS mode
22.4.2012, 17:06
Izgleda da je problem sa RAM memorijom al ne znam kako to da proverim.