PDA

Prikaži potpunu verziju : The Endless Forest


Nillaith
6.9.2006, 23:59
Nisam bila sigurna u sta ova igra spada - moderatori, slobodno pomerite temu.


The Endless Forest je jedna krajnje nesvakidasnja igra. Prvo sto uradite je registracija - mada registrovano ime nije bitno (videcete zasto). Registracija ukljucuje i biranje glypha - malog simbola koji ce vas predstavljati u sumi.
Ime registrovano, igra "skinuta" (oko 50mb, sasvim lepo se moze igrati i preko jadnog modema)... znate sta vam je ciniti.

Igru igrate kao jelen, cije lice podseca na ljudsko. Svi jeleni (igraci) u sumi su potpuno isti, osim svetleceg simbola izmadju lepih rogova. Nema imena, nema chata u toku igre, nema nikakvog tekstualnog kontakta - i to je ono sto igru cini zanimljivom.

Kao oblik komunikacije, na raspolaganju su mnogobrojni pokreti i gestovi. Plesanje, skakutanje, rikanje, valjanje po zemlji (najbliza "rec" koja ovo opisuje je "ROFL" :P)... ima svega.
Moguce je promeniti izgled jelena, ALI to ne mozete uciniti sami. Drugi jelen, koji vec "nosi" tu moc, moze da vas promeni. Moguce je menjati lice (tj. maskirati ga, tako da jelen drugacije rice), rogove i krzno [potrebno je naci magicnu pecurku, trljati se o drvo kako bi pala zacarana sisarka ili praviti drustvo zaspalim jelenima].
Ili, u posebnim slucajevima, pretvoriti celu zivotinju u zabicu ili belog goluba :)

Cela igra je veoma zanimljiv eksperiment... kako komunicirati u svetu gde ne postoje reci? Moram da priznam da cela stvar deluje veoma smirujuce i toplo je preporucujem posle napornog dana na poslu ili u skoli.

Jos nesto, moguce ju je igrati u offline modu, ali tada ste sami u sumi (logicno), nema sjajnog simbola iznad glave i magije ne kraju veoma dugo (ima jedno taaaajno mesto gde je moguce promeniti celog jelena u crvenog jelena bez icije pomoci).

Original se instalira kao screensaver, ali moze se skinuti mali dodatak koji omogucava pokretanje igre kao svake druge.

I tako, ja se raspisah, a vama je bolje da odete i vidite o cemu je rec.

Link: http://tale-of-tales.com/TheEndlessForest/index.html - registracija, download i forum

..o da, forum je aktivan i developeri su tamo non-stop. Ako neko ima problema sa igrom, slobodno im se obratite.

:qliranje:

3LANCER
7.9.2006, 13:49
svaka cast za post :tapsh:

konacno neka igra sa originalnijom odejom