Prikaži potpunu verziju : ADSL Snizenje cena
mare [bre]
6.9.2006, 22:42
Da li neko mozda zna da li ce ADSL skoro malo pojeftiniti? Ubishe me ovolike cene net-a... Yoooy...:a_whistli
Poprilicno sam informisan sto se interneta tice :Freddy: , ali ovo niko ne pominje, pa cisto da pitam...
Ja koliko znam najeftinije pakete flat (neogranicenog) interneta ima Neoobe (valjda sam ga dobro napisao) ako hoces nesto jos jeftnije uzmi Cable
Ja sam pre neki dan, kada sam isao da produzim adsl u Neobee-ju, pitao da li ce biti nekih pojeftinjenja a ona je rekla da se ceka oktobar da bi se znalo sta ce Telekom da uradi sa cenama
Salko Dinamitas
7.9.2006, 3:42
Telekomove cene su poznate vec duze vreme...
256k - 1400 i kusur
512k - 2100 i kusur
768k - 2850
Provajderi tesko da mogu da isprate te cene.
Mozda dodje do nekih korekcija na jacim paketima (512 i 768) ali najjeftiniji (256) sigurno nece pojeftiniti. Bilo kakav flat za 1000 dinara...tesko. :(
']Da li neko mozda zna da li ce ADSL skoro malo pojeftiniti? Ubishe me ovolike cene net-a... Yoooy...:a_whistli
cekaj, mislis na cene kod nas, u Srbiji, ili tamo kod tebe, u Iranu i Albaniji?
@ Salko Dinamitas: na kom sajtu se nalaze te cene? Ili je u pitanju opet neka igra naseg ne-monopoliste, Telekoma? Novi pritisak na provajdere?
Salko Dinamitas
7.9.2006, 12:58
@ Salko Dinamitas: na kom sajtu se nalaze te cene? Ili je u pitanju opet neka igra naseg ne-monopoliste, Telekoma? Novi pritisak na provajdere?
Zvanicno nigde nisu objavljene ali to su cene ako uzimas ADSL direktno od Telekoma.
Ja cekam 512 da pojeftini. Mada cisto sumnjam da bi Neobee smanjio sa 2500din na npr 2000din kolko bi izdvojio.
Ja cekam 512 da pojeftini. Mada cisto sumnjam da bi Neobee smanjio sa 2500din na npr 2000din kolko bi izdvojio.
Imas ti mnogo da se nacekas!!!Nekih godinu do dve godine!!!
sekula9764@yahoo.com
8.9.2006, 13:42
:D e bas ste smesni, pa ljudi, sta ocekujete, da vam daju za dzabe internet? pa i provajderi moraju da zarade... nemojte o cenama, pogotovo ne o adsl, jer da se ja pitam bile bi 10 puta skuplje, pa izracunaj samo koliko ti izadje dial up veza sa jadnih 52k, nikakav download, upload, nikakva zastita, zauzeta linija, stabilnost veze pri downloadu/uploadu jadan...da ne nabrajam dalje... i ti bi, u slucaju da si 24h online, tu mizeriju platio oko 30000 dinara... plus oko 800 dinara u zavisnosti od provajdera.... da se ne lazemo, jeftinije ne moze, a ne moze zato sto ni jedan provajder ne moze nista da uradi bez telekoma, oni se samo ugradjuju za svoj procenat, a ako neko misli da treba da vrsi pritisak na provajdere, to treba da radi kod provajdera koji su nezavisni, znaci, kablovski, i bezicni, oni su ti koji deru kozu...:ciao:
:D e bas ste smesni, pa ljudi, sta ocekujete, da vam daju za dzabe internet?
moja sestra u Austriji ima 4Mbit internet, a placa ga 30 evra! (Jos kad se to uporedi sa platama u austriji...)
dakle, kod nas je svaki internet uzasavajuce skup!
Salko Dinamitas
8.9.2006, 14:49
moja sestra u Austriji ima 4Mbit internet, a placa ga 30 evra! (Jos kad se to uporedi sa platama u austriji...)
Gde je Austrija a gde smo mi. :rolleyes:
dakle, kod nas je svaki internet uzasavajuce skup!
Apsolutno tacno pogotovo kad se uporedi sa platama!!:n-cc2:A ne zelim da ulazim u to zasto je to tako.
mare [bre]
9.9.2006, 15:08
: nemojte o cenama, pogotovo ne o adsl, jer da se ja pitam bile bi 10 puta skuplje...:ciao:
Dobro je da se ti ne pitash za to....:dedica:
Inache jeste telekom glavni problem u celoj stvari...
Oni stavljaju bezobrazno velike cene iznajmljivanja ADSL uredjaja....
Ali da ni provideri ne mogu da spuste cene za nekih 100-200din, recimo, e to vec nemozes da me ubedish...
mare [bre]
8.10.2006, 17:57
Konacno....
:n_klanja: http://www.sezampro.yu/public/page/adsl_manjeavise.asp :n_klanja:
Nije puno, ali meni bash tako nesto i treba.... Inache, bar za sada mi se cini da je Sezam najjeftiniji po pitanju Flat-a, ako se izuzme monopolisticki Telekom, i njegov ISP.:mad:
Telekom ADSL >>>>
Cene paketa će biti:
ADSL 1 (256/64 kb/s) 1.211,62 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 1.425,44 dinara (uračunat PDV)
ADSL 2 (512/128 kb/s) 1.816,43 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 2.136,98 dinara (uračunat PDV)
ADSL 3 (768/192 kb/s) 2.422,24 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 2.849,70 dinara (uračunat PDV)
Oho pa Telekom ima svojim cenama da zatvori sve ostale provajdere.Strasno koliko Telekom mrzi provajdere
Boris Zegarac
8.10.2006, 20:25
A sta mi za Dial-Up da kazemo cutimo i trpimo. Ja sam se pretplation za ceo mesec za 600din + telefon zauzet sve vreme + deset puta sporija konekcija od ADSL-a + mesecni racun za telefon nikada ne pada ispod 1200din. + nikada fiksna brzina konekcije + ... = > ADSL . Ja ne znam iz kog razloga onda vi kukate. Molili ste kada ce ADSL onda kada je stigao :mad: . Ja mislim da treba da budete presrecni. Kod mene je pitanje da li ce uopste biti uveden u ovome stolecu :mad:
mene ovaj telekom uzasno nervira!
ali opet ne kukam... a za sezampro, pa i bilo je krajnje vreme da spuste cene
ja inace koristim neobee i zadovoljan sam!
mare [bre]
11.10.2006, 11:44
Ako ikada napisem razloge za selidbu iz Srbije, negde u inostranstvo, Telekom ce biti na vrhu spiska....:mad: :mad: :mad:
Njihove usluge ne uzimam, pa makar stavili flat 768 za 100din...
Da vam navedem jedan primer: razgovarao sam sa jednim Slovencom, koji zivi u malom mestu od 2000 stanovnika. On uzima net 4 megabita po ceni koja, ako se ne varam, iznosi nesto manje od 25 eura. Dakle, u Sloveniji svako selo ima adsl/u Srbiji 3 grada. U Sloveniji, zemlji sa znatno vishim standardom, za iste pare se dobija 8 puta brzi internet. Olosh se bogati na nama, daju nam internet na kasicicu i preskupo ga naplacuju :boxing:
TheProphecy
12.10.2006, 12:58
Da vam navedem jedan primer: razgovarao sam sa jednim Slovencom, koji zivi u malom mestu od 2000 stanovnika. On uzima net 4 megabita po ceni koja, ako se ne varam, iznosi nesto manje od 25 eura. Dakle, u Sloveniji svako selo ima adsl/u Srbiji 3 grada. U Sloveniji, zemlji sa znatno vishim standardom, za iste pare se dobija 8 puta brzi internet. Olosh se bogati na nama, daju nam internet na kasicicu i preskupo ga naplacuju :boxing:
U Japanu 100 megabita kosta malo vise nego u Sloveniji 4 :).Tako da i Slovenci mogu da kukaju :).A kod nas nece biti napredka dok postoji monopol.
U Japanu 100 megabita kosta malo vise nego u Sloveniji 4 :).Tako da i Slovenci mogu da kukaju :).A kod nas nece biti napredka dok postoji monopol.
Naravno, ali Japan je tehnološki najrazvijenija zemlja sveta, a sa Slovencima smo do jučer bili ista država.
Mr. Garrison
12.10.2006, 22:10
bili su oni u svemu bolji i dok smo bili ista drzava...kome treba vise od 4Mbit?
bili su oni u svemu bolji i dok smo bili ista drzava...kome treba vise od 4Mbit?
pa japancima:kreza:
TheProphecy
12.10.2006, 23:02
Stvarno je vise od 4 Mbita nepotrebno,jedino za neki extreman streaming.
ma i bil gejts je reko svojevremeno da useru nikad nece biti potrebno vise od 640 KB memorije (koje memorije nisam bas razumeo)... videcete, za jedno 200 godina kad bude 4 GBps ;)
...opet lupam ;)
nesonjacc
14.10.2006, 10:09
Kazi to mom prijatelju Holandjaninu - koji ima citavih 10 Mbit( adsl2) - i to za 30 evra mesecno
I to u zemlji u kojoj citavih 24 Mbit(:eek: :eek: ) kosta 90 evra mesecno - A on na to kaze -Sa ce meni 24 :rofl:
Ne mora da se ide do Japana Eto navratite do blize nam Holandije :)
Ne znam da li da vristim ili da se oblepim sa C4 i da odem u telekom i sve da ode u k.... :n-cc2:
Lepo posaljem zahtev za ADSL i oni mi jave da ispunjavam sve uslove i, odem potpisem ugovor (i naravno platim) kazu mi da cu cekati jedno dve nedelje. Mojoj sreci nije bilo kraja. A onda su mi javili da ****ni telekom nema slobodnig portova ili cega vec, da rade na prosirenju da cu morarti da cekam jedno mesec a mozda i duze.
I sad kada procitam da ljudi imaju 4Mbps ili vise za iste pare, i to vervatno ih prikljuce za 48h. :rofl:
madhatterYU
4.11.2006, 19:01
ako ima ovde korisnika adsl-a, cisto me zanima da li znaci paket koji uzmas to, tj 256/512 itd ili je manji umereno ili neumereno protok (meni licno do 1/2 bilo kog odgovara u odnosu na ovo sto sad imam) .
ako ima ovde korisnika adsl-a, cisto me zanima da li znaci paket koji uzmas to, tj 256/512 itd ili je manji umereno ili neumereno protok (meni licno do 1/2 bilo kog odgovara u odnosu na ovo sto sad imam) .
Ja imam ADSL 256 kb/s (kbita/s).Teoretski to je 32 KB/s (KBajta/s), ali realno oko 26-27 KB/s.
madhatterYU
4.11.2006, 21:24
meni je to vise nego odlico, nema peer2peer ogranicenja ili tako nesto?
Sto se ovog pitanje tice, ne veruj nikome. Negde ima, negde nema...
madhatterYU
6.11.2006, 22:15
jos jedno pitanjce, da li je neko podnosio zahtev kod telekoma za adslom i da li je upucen da li se placa "naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa" s obzirom da pise da za one koji sklope ugovor pre 1.decembra nema placanja, medjutim meni kazu da moram da platim (ne znam po kom kalendaru gledaju u sustini, mozda vec prosao 1.december).
Jim Bravura
6.11.2006, 22:25
jos jedno pitanjce, da li je neko podnosio zahtev kod telekoma za adslom i da li je upucen da li se placa "naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa" s obzirom da pise da za one koji sklope ugovor pre 1.decembra nema placanja, medjutim meni kazu da moram da platim (ne znam po kom kalendaru gledaju u sustini, mozda vec prosao 1.december).Ne znam o kakvoj se naknadi radi? Ono sto je sigurno, instalacija opreme za one koji se prijave do 1. 12. ove godine je besplatna (inace kosta 5000). Danas mi je (kao grom iz vedra neba) stigla ponuda, idem sutra da podnesem zahtev :) Mislim se, konacno vise... jeeeeee
madhatterYU
6.11.2006, 23:39
ovo:
Svi korisnici koji do 01.12. 2006 sa Telekomom sklope ugovor o korišćenju usluge ADSL biće oslobođeni plaćanja naknade za zasnivanje pretplatničkog odnosa u visini od 5.900,00 dinara. Svim korisnicima koji budu zaključili ugovor do 01.12.2006 godine biti omogućen i popust od 15 odsto na cenu mesečne pretplate u periodu od tri meseca od dana aktiviranja usluge.
Cene paketa će biti:
ADSL 1 (256/64 kb/s) 1.211,62 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 1.425,44 dinara (uračunat PDV)
ADSL 2 (512/128 kb/s) 1.816,43 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 2.136,98 dinara (uračunat PDV)
ADSL 3 (768/192 kb/s) 2.422,24 dinara (u cenu je uračunat PDV) (stara cena 2.849,70 dinara (uračunat PDV)
Kaze covek radi tu, mora to da se plati, ako ima jos nekog da ima iskustvo sa obavezama prema telekomu pliz tipkaj.
Sto se ovog pitanje tice, ne veruj nikome. Negde ima, negde nema...
Tačnije, zvanično niko ništa ne ograničava, nezvanično svi ograničavaju. Razlikuje se samo metod ograničenja. Većina jednostavno stave P2P najniže na listi prioriteta, pa kad nema gužve možda i skineš nešto, kad je gužva, zaboravi na P2P, ima da skida sporije neko dajalap.
Inače, što se tiče sniženja cena, džaba sve to kada je ADSL nedostupan velikom broju onih kojima je prekopotreban. Mnogi bi dali i duplo više para od bilo koje već postojeće ponude, samo da može da uvede ADSL, i da se više ne pati sa dajalapom. I ne samo ADSL, nego bilo koji drugi vid pristojnog interneta.
Inače, najveća razlika između Srbije i normalnog sveta (u svakom pogledu) nije toliko u ceni, ni u brzinama koje se nude, već u odnosu prema korisnicima. Tamo se kompanije polome da vas privole da postanete korisnik njihovih usluga, nudeći vam beneficije "prste da poližete", tipa besplatno telefoniranje vikendom, razni popusti i pokloni, telefoni koji koštaju 300-400 evra za 30-50 puta nižu cenu... kad odeš da zatražiš neku uslugu, dočekaju te sa "Dobar dan" i šoljom kafe... a ovde, ako nemaš jaku vezu i brdo keša, otresu te kao slinu čim se pojaviš. Kao da ne žive od korisnika.
Uzgred, svi vi koji ste dobili informaciju da imate tehničkih uslova, nemojte još da skačete od sreće. Ovo pričam čisto da se ne razočarate kao ja, jer nedavno sam i ja dobio toliko željeni odgovor da ima tehničkih uslova, pozovem raspitam se šta treba, kažu lična karta i da podnesem zahtev, ja sav srećan, kad ono "slovo k..."... odem ja tamo, oni provere u kompjuteru, kažu ima tehničkih mogućnosti, ALI fali neki uređaj na centrali, pa je to u planu za proširenje, pa da sačekam mesec-dva... Zvao ja posle mesec dana, opet "proširenje je u planu...blablabla", zvao treći put, samo što mi nisu rekli da smaram, u fazonu "već ste aplicirali, strpite se, biće do Nove Godine, eventualno posle praznika... doviđenja prijatno". I tako, odem ja da vidim ima li promene kod "jed(i)nog kablovskog provajdera TM" (čije usluge KATV-a koristim već godinu dana), jer su mi rekli da će biti uskoro, kažu "A, pa nema optike u vašoj blizini, ali proširenje je u toku, pa će biti posle novodišnjih praznika", a pouzdano znam da to nije tačno, video svojim očima.
Naravno, da ima samo malo konkurencije, sve bi bilo drugačije, ali monopol u telekomunikacijama, monopol u kablovskim uslugama, monopol na struju... i kome onda trebaju zadovoljni korisnici, kad ili ćeš da koristiš njih ili nećeš nikoga, i to ako ti daju...
P.S. - namerno nisam pominjao imena firmi, ali svi znaju o kome se radi.
madhatterYU
7.11.2006, 2:19
mene taj deo ne brine, s obzirom da se zadnjih 6-7 meseci upravo radilo na "tehnickom" delu telefonije.
Meni nesto nije jasno. Telekom kaze da nema stepen agregacije, sto znaci da su svi korisnici na jednom linku.
Ako npr. ima 200 korisnika, ako ne i vise, na jednom linku kakav ce onda protok da bude? :eek:
Kaiser Soze
18.11.2006, 0:02
Protok ce da bude uzasno los.
Iz jednog razgovora sa direktorom jedne ISP kompanije, smo bas pircali o kvalitetu veze u odnosu broj korisnika za ADSL.
Da ne reklamiram firmu necu spomenuti njeno ime, ali svim korisnicima SK foruma preporucujem da se informisu o kvalitetu veze i koliko korisnika deli jedan link.
Meni nesto nije jasno. Telekom kaze da nema stepen agregacije, sto znaci da su svi korisnici na jednom linku.
Ako npr. ima 200 korisnika, ako ne i vise, na jednom linku kakav ce onda protok da bude? :eek:
A znas li ti koliki je Telekomov link?
Kaiser Soze
18.11.2006, 2:50
Verujem da vans ne misli na TELEKOMOV link, vec na provajdera koji iznajmljuje link od Telekoma zatim ga parca dalje za korisnike i grupe itd.
To pitanje treba uputiti provajderima ;)
Verujem da vans ne misli na TELEKOMOV link, vec na provajdera koji iznajmljuje link od Telekoma zatim ga parca dalje za korisnike i grupe itd.
A kada je provajder Telekom, sta ti mislis, ciji link se koristi? Sezamov? :ciao:
Mislio sam na telekomov link.
Prije mjesec dana sam se prijavio za ADSL kod Neobee-ja. Odgovorili su mi da imam teh. mogucnosti, ali da nema slobodnih portova. U medjuvremenu cijene su pale sa 2500 na 1750 din za 512/128 flat , ali su uveli ugradnju od 2000 dinara koja je ranije bila besplatna. Ne ocekujem da me uskoro zovnu i jave mi da sam dobio adsl.
Razmisljam da se prijavim kod "visosti" Telekoma. Vidim snizenje, besplatna ugradnja ko se prijavi do 1.12.
Ali, pazi sad! Na sajtu pise
512/128 flat paket je 1811 din. i ... SVE CIJENE SU BEZ PDV !!! :mad: :boodala: :boxing:
Dakle...???
dakle.. izadje te 2136 din,a i ni taj adsl telekom ne radi nishta bolje od ovih ostalih,izvci maximum iz konekcije u idealnim uslovima... kod nas toga nema :kreza:
mare [bre]
20.11.2006, 12:15
Razmisljam da se prijavim kod "visosti" Telekoma. Vidim snizenje, besplatna ugradnja ko se prijavi do 1.12.
Ama ljudi ne mogu da verujem da je neko POVEROVAO na Telekomovu LAZ da je besplatna ugradja do 1.12-og... Znam da tako pise, ali to jednostavno NIJE ISTINA!!!! Pogledajte malo Elitesecurity forum, deo o ADSL-u... Znaci, oni OTVORENO LAZU LJUDE !!! Svi koji se prijave, platice tih 5000din, pre ili kasnije !!!
BTW, ADSL kod Telekoma ne uzimam, pa makar nudili 768/192 flat za 100din mesecno... I to, bez IKAKVOG PRETERIVANJA....
Za to p2p ogranicavanje vazi sledeca stvar...Nece ga biti dokle god oni mogu da potrpaju 10/20/30 korisnika na 1MBit... Cim se korisnici "probude" i krenu da rade masovni download preko torrenta, ode p2p u tri lepe saRgarepe...:n-cc2: :aplauz: :n-cc2:
vBulletin® v3.8.7, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.