PDA

Prikaži potpunu verziju : Pro Evolution Soccer 2013

Strane : [1] 2 3 4

Chicharito 14
19.4.2012, 20:10
Upravo je otvorena oficijalna stranica za PES 2013 www.konami-pes2013.com. Trenutno nema ništa vezano za novo izdanje igre ali do kraja nedelje možemo očekivati prve vesti, posle kojih će krenuti lavina novih informacija vezanih za PES 2013. Stay Tuned!

EDIT Stranica je privremeno ugašena, ali Konami je objavio na twitteru da se zvanično otvara u petak u 11 časova. Takođe tad možemo očekivati i prvi PES 2013 trejler sa Kristijanom Ronaldom sudeći po izjavi stranice playstationer.net.
http://www.pes-serbia.com/portal/wp-content/uploads/2012/04/PES-2013-twitter.jpg

http://img651.imageshack.us/img651/4906/76200661.jpg

http://d25hrngb69xgnz.cloudfront.net/pes2013/BG_08.jpg

Uros12
19.4.2012, 20:13
Ne znam kakav je bio CR7 u PES-u 2012,ali ovde izgleda neverovatno realisticno...garant ce opet da obecavaju kule i gradove.

maremas
19.4.2012, 20:18
Model igrača je indentičan kao u PES 2012, ali pogledajte ovo poređenje :n_klanja:
http://i39.tinypic.com/21booyw.jpg

nikolapfc89
20.4.2012, 9:05
Idemo ispočetka.
Nervoza zbog prethodnika (iako mi je 2012 bio najbolji od svih NG,ali opet nedovoljno) tu je i kao uvek prisutna euforija.Idem sad redom pregršt vesti,slika,klipova,gamescom,demo...volim ovaj period :D

Šalu na stranu,verovatno će ostati endžin kao u 2012,što je dobra stvar,i da će unaprediti neke gemplej segmente kao što su pasevi,šutevi (bolji u 2011) golmane (solidno,ali nedovoljno) i MNOGO ANIMACIJA (možda i najbitnije).

Pes 2013 vs Pes 2012 (Ronaldo)

http://i.imgur.com/JrDLIl.jpg?1

evil_geko
20.4.2012, 12:23
gCv4vwvk3og

Posle razocarenja za razocarenjem, ne ocekujem apsolutno nista od ovog PES-a, tako da samo moze pozitivno da me iznenadi...

Aleksandar1987
20.4.2012, 12:50
Ne ocekujem nista specijalno. Mislim da ce sad biti potpuno isti pes, a iskreno bilo bi lepo da jos porade na gameplayu, da budu tecnije animacije i jos vise pokreta. I nesto nemoguce a to je da konacno podesavanja oko grafike stave unutar igre sa dosta podesavanja, kao i podesavanja oko gamepad-a.

Uros12
20.4.2012, 12:50
Slazem se.Ne verujem da ce se nesto razlikovati od prethodnika,osim ako ne uvedu neke bas radikalne promene.

Aleksandar1987
20.4.2012, 13:02
Iskreno voleo bih da budu neke radikalne promene. Jedino sto se menja skoro uvek od korena jeste meni. Bilo bi lepo da batale sad meni a da se bace na prave stvari, gameplay, podesavanja, realnije animacije, pa i realnija grafika. Ima posla, al nek naprave jednom makar boom, pa nek ne menjaju nista narednih 5 godina. Ovako dobijamo samo sminku neku koja na prvi pogled deluje drugacije, a tek posle nekog vremena vidis da ustvari nije nista specijalno uradjeno. Ovo je moje neko misljenje, cekam prve skrinove i trejlere. :)

l jedna jako bitna stvar, igrace se kao i svaki do sada. ;)

Uros12
20.4.2012, 13:18
Evo ga jedan intervju sa Seabassom,doduse bio je bas davno
http://winningelevenblog.com/blog/pes-2013-will-be-very-different-seabass/
I’ll make a promise here and now: “Pro Evolution Soccer 2013″ will be very different, more news.
BTW Aco jel si poceo da igras Fifu?Cisto informativno:D

icemama
20.4.2012, 13:26
l jedna jako bitna stvar, igrace se kao i svaki do sada. ;)
Pa kad bi ljudi malo bojkotovali, mozda bi i sredili neke vec iritantne stvari :(

Indigo NT
20.4.2012, 13:40
Ja sam igrao sve do sad pa tako cu i ovaj.

Jedino sto bih volio da rese je ono blokiranje igraca u nekim pass situacijama. Igrac trza i jedva se krece prema lopti. Jako cudno, a to imaju godinama vec problem.

Љуша
20.4.2012, 16:01
Роналдо очајно урађен са скриншота. Више личи на воштану фигуру него на човека. Текстуре су јадне. И зашто носи торбу на клипу, да није лопта у њој!? Могао је и у руци да је понесе :kreza:

filipos
20.4.2012, 16:15
Ih ljuso pa sigurno neces igrati sa takvom kamerom na 10cm od igraca :D
Kada bi se makar priblizili fifi (AI, dodavanja, kreatanje igraca, animacije) bilo bi super.

Sto rece aleksandar nista ne ocekujem tako da se mozda i pozitivno iznenadim kada izadje igra :p

Aleksandar1987
20.4.2012, 17:13
BTW Aco jel si poceo da igras Fifu?Cisto informativno:D

Verujem da je ovo upuceno meni posto ne vidim nikoga na ovoj strani sa tim imenom. :D I da nije, odgovoricu i ja na ovo pitanje. Nisam poceo da igram a verovatno necu ni poceti. :) Igrao sam kao klinac ko lud FIFA-u ali je to vreme davno proslo. Sad sam veliki fan PES-a, kao sto vidis ne toliki da bi pricao sve pozitivno o PES-u ali sasvim dovoljan da nastavim i dalje da ga igram, sve dok ne zabrljaju bas bas. :)

dulezmaj
20.4.2012, 17:28
pre nego sto pocnete da pljujete sacekajte trejler 24. aprila u 12h i onda cemo da vidimo da li je za pljuvanje ili nije...ono sto je sigurno jeste da ce skroz da ga ispoliraju posto vec 2 godine poliraju boga oca pes 2012 je bio dobar ali ne i odlican posto su golmani slepci u vecini situacija i sutevi su ko baloni....ali sad ce to sigurno da poprave +individualnost igraca da se dovede do veceg izrazaja i bice odlicna igrica...sto se tice screena to uopste ne treba da vam okupira mozak posto je to lickano i mazano sa svih strana dok ne dodje 1. gameplay snimak nista konkretno necemo znati ni o grafici ni o tecnosti gameplaya a to bojim se tek u avgustu na gamesconu....tako da ljudi polako dug je period do izlaska igre sad 1. da vidimo sta su nam spremili od novih stvari koje ce biti prikazane za 4 dana i tek onda idemo u diskusije sad je svaka diskusija besmislena!!!!!!!!:dedica:

OWERKLOKER
20.4.2012, 17:44
Upravo suprotno treba da se uradi. Treba da se baci akcenat na timsku igru a ne na "teranje" sa Ronaldom, Robenom, Messijem i ostalim. Bolje nek optimizuju ovo $ranje normalno nego da poboljsavaju grafiku (koja je inace sasvim dobra). Nadam se da ce popraviti pasove koji su blago receno katastrofalni (milion puta mi se desi da nece da da loptu onako kako sam ja zamislio vec kako se njemu svidja). I da, hocete li vec jednom bataliti dizanje fife u nebesa? Ovo je PES tema...

maremas
20.4.2012, 18:34
Роналдо очајно урађен са скриншота. Више личи на воштану фигуру него на човека. Текстуре су јадне. И зашто носи торбу на клипу, да није лопта у њој!? Могао је и у руци да је понесе :kreza:
U torbi je Mesijeva glava, u utorak novi tizer gde pimpuje sa njom :to_care:

A što se tekstura tiče ne slažem se ni malo, a takav je render...

Retardinjo
20.4.2012, 18:43
Bice kao i svaki put, kule i gradovi, ludilo ovo ono, a na kraju njesra i nerviranje.
Moram ovo da kazem ali fifa 12 je mnogo kvalitetnija kao fudbal, iako sam ceo zivot igrao pes i bio veliki fan.
Fifa mi je konachno dala fudbal slichan pravom(sem sudija za koje treba strozija reakcija na faulove-ali ima patch)
Pes 13 ce samo biti modifikovan sa standardnom prichom o boljoj grafici i to je to.
Veliko razocharenje ce im na kraju ugasiti firmu :)

Devilish Soldier
20.4.2012, 18:59
C. Ronaldo & Jon Murphy

http://www.dodaj.rs/t/18/nb/ZviJceH/564244420.jpg (http://www.dodaj.rs/?18/nb/ZviJceH/564244420.jpg)

Aleksandar1987
20.4.2012, 19:13
Nemojte samo da ova tema ponovo preraste u temu PES vs. FIFA. Muka mi je od toga. Nemojte da se ponasate kao ovi nasi politicari sa predizbornim programom pa da govorite ljudima sta je bolje za njih. :) Svako ima svoje misljenje i svako ima pravo na svoj izbor. Niko nije corav i svako od nas ce videti sta njemu najvise odgovara. ;)

Љуша
22.4.2012, 1:27
Надам се да ће коначно решити проблем "трзања" на седмици (кад лопта лети са једног краја терена на други, тада увек трзне). То више иритира него тамо неки голман који прима голове као да први пут брани или што нема снаге да испуца лопту (што се може средити за разлику од "трзања слике"). 2010, 2011, 2012....сви су трзали. Небитно да ли је резолуција 1680:1050 или 800:600. Што је најгоре на медијум још више :eek: :facepalm. Једино сам 2009-ку имао на икс пеу. И радила је нормално, као и све демо верзије. Не пада ми на памет да се враћам на поменути оперативни систем само због тога. Ако то не среде, ништа нису урадили. И нек среде однос слике за вајд мониторе, ј*бала их њихова ЛБ опција која смањи слику. А брате на 16:9 играчи изгледају као штапићи. Па морају људи који праве печеве да убацују аспект рацио корекшн (16:10). Јел им толико тешко да ураде ауто аспект рацио без оних мутавих црних линија. Последњих неколико песова су ништа друго него "копирај-налепи". . Докле ће више људи (читај печ мејкери) да "чисте" за њима. Сваки пес смори и не држи дуго времена пажњу. Нек направе пес за памћење, који ће да се игра дуго дуго времена и да брише патос са свим песовима заједно. Мора то радикално да се мења, комплет све све. Ако су неспособни нек препусте другима посао. А можда и контају; " Ма нема везе, скарабуџићемо га некако, ту и тамо чисто да не буде баш исти претходник, потурићемо им демо, па финалну верзију, а нек печ мејкери одраде остало" :rolleyes:. Ово није замерка ни на пес 2012 ни пљување будућег већ на комплетан концепт игре. Може то много боље ако се хоће. Више реализма, емоција играча (роботизованих). Већ речено, пусте жеље многих. Ај доста да не давим :D

Aleksandar1987
22.4.2012, 10:59
Kod mene nema nikakvog trzaja slike a koristim win7x64. Ne znam o cemu pricas.

rick_fox
22.4.2012, 16:00
Ni kod mene takodje na W7 64. Sve sljaka normalno

goran988
22.4.2012, 17:35
Citam komentare i nije mi jasno ... Sta vi ocekujete? Savrsenu igru? Takva sigurno nece izaci nikada.

Jednom ne valjaju golmani, drugom ne valjaju pasevi, drugom ne valjaju sutevi ... Znate bolje? Izvolite napravite pa da vidimo kako vi to radite. I da, zasto igrate ako vam se ne svidja igrica? :D

Ovom jednom secka igra i ispljuva je kao da je problem u igri - ne znajuci da je problem do njega/njegovog racunara/sistema. Smeske ... :aplauz:

Љуша
22.4.2012, 17:37
ovom jednom secka igra i ispljuva je kao da je problem u igri - ne znajuci da je problem do njega/njegovog racunara/sistema. Smeske ... :aplauz:

Проблем јесте у игри. Имаш људи са јачим комповима и исто им трза. Неком ради добро неком не. Ако си необавештен то је твој проблем.

goran988
22.4.2012, 17:45
Da, ovi ljudi iznad i ja smo neobavesteni.

To sto kod njih, mene i na jos nekim racunarima gde sam igrao igru, igra radi normalno - to je verovatno zato sto imamo problema sa ocima pa ne vidimo to trzanje. :D

icemama
22.4.2012, 17:56
A da ne mislis ti rodjace na vsync ? xD

Љуша
22.4.2012, 18:03
Ај овако. 1680:1050 хај, трза, медијум 1024:768, трза, 800:600 трза. (2010, 2011, 2012). Фрејм закуцан на 60. В синк никад не гасим јер се много цепа слика. Овакав сценарио очекујем и на 2013 :rolleyes:. Једино демо ради нормално.

:offtopic:

Проклетиња сецне која год подешавања да ставим. Чак сам и рушио систем. Небитно да ли има печ или не, нити која је верзија, нити од драјвера. Другу исто трза. Мрзим ову игру.

goran988
22.4.2012, 19:17
http://imageshack.us/photo/my-images/405/40621660.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/802/72786393.jpg/

PES 2012 radi sasvim normalno - nema trzanja nema nicega (bez ikakvih patch-eva).

Red_Devil_89
22.4.2012, 19:54

+1 :D

Mafija2
22.4.2012, 21:59
Ljuša ajde ne lupaj molim te, i meni je igra trzala pa sam pitao maremasa kako je on rešio pa sam tako i ja rešio, tako da problem niju u igri već u tvom kompu

Љуша
22.4.2012, 22:03
Ljuša ajde ne lupaj molim te, i meni je igra trzala pa sam pitao maremasa kako je on rešio pa sam tako i ja rešio, tako da problem niju u igri već u tvom kompu

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?277416-Problem-sa-6850-i-PES-om-2012&

јел теби јасно да не ваља игра. Не ради свима добро. Ајде опет прочитај моје постове.

maremas
22.4.2012, 22:09
Koju konfiguraciju imaš, tu iz profila? Taj slabiji procesor mi bode oči, možda zbog njega imaš to trzanje...?

maremas
22.4.2012, 22:24
http://www.dodaj.rs/f/19/I1/32rxKYqq/6850-pes2012.jpg
Onaj kome je Wait for Vsync zatamnjen ima problem sa osvežavanjem monitora na nativnoj rezoluciji, tj. to što je ona na 59Hrz i to je bag na Win7, na nvidia karticama to može da se reši tako što se u onom nvidia panelu ili kako se već zove stavi osvežavanje na 60,0001 i Win onda prihvati osvežavanje od 60Hrz, dok sa Ati karticama to ne može tako. Ja da bi igrao PES bez tog trzanja tj. da bi mi Wait for Vsync bio uključen u igri ja moram svaki put kad palim igru da uključim D3DOverrider i da stavim ON na Force VSync, tad igra normalno šljaka.

http://www.dodaj.rs/t/2t/4r/3rr4ZcVb/ati.jpg (http://www.dodaj.rs/?2t/4r/3rr4ZcVb/ati.jpg)

Znači, ko god ima ovaj problem mora da skine Riva Tuner, evo link ovde http://www.guru3d.com/category/rivatuner/

@Љуша
To što ti igra secne nekad to je najverovatnije do tvog procesora dual core E2180.

bacacar
22.4.2012, 22:28
Ljuso u pravu si za seckanje. Ali, problem nije do igre vec verovatno do racunara. Pazi ovo... imao sam amd 4200+ i hd 3850 i radila je odlicno bez trzaja i ikakvih problema na win7 x64. Kupio sam gtx460 1gb i na istoj instalaciji windows-a ludeo sam od povremenog seckanja. Secne u najgorem mogucem momentu. Promenio sam nakon toga procesor, plocu i memoriju i seckanje je nestalo(windows nisam uopste menjao posto me mrzelo da se bakcem sa licencom). Najgore od svega je sto kad sam prodao stari komp hd3850 je zavrsio kod drugara kome nije seckalo sa x1650 a sa novom(mojom starom) je seckalo isto ovako na XP-u x86. Instalaciju PES-a nismo dirali vec smo samo instalirali amd procesor drajver(drugar ima amd 4000+) i dual core optimizer(amd timing fix za stare dual core procesore za xp) i seckanje kao rukom odneseno. Ti imas intel dual core i verovatno ti zbog njega secka. Iz kog razloga, neznam. Mozda ima neki fix i za intel-a. Potrazi malo po netu.

real022
22.4.2012, 23:07
Ima da bude solidan novi pes..Na kraju mi je bio dobar bukvalno svaki Pes koji sam igrao. U početku po forumima nabrojimo mane, popljujemo, a onda cele godine samo Pes se igra..Još prošle godine sam prestao da se nerviram zbog skriptovanja, prihvatio igru kakva jeste i odigram par utakmica nedeljno..Odigram i koju fifu, ali Pes kupujem i sledeće (tj. ove) godine.

Što se tiče seckanja zbog v-synca:
Problem je do sistema na određenim konfiguracijama.

Kod mene radi normalno na xp-u, ali na sedmici 64, secka. Pošto sam još u pes2009 kombinovao neke fore sa v-sync, pomislio sam da ću iz dva poteza ovo rešiti.
Ali ne vredi, ni d3d overider, ni nvidia panel, ni riva tuner ni mame mamine.
Ni jedna kombinacija ne šljaka.
Do duše, u jednoj kombinaciji se primetio pomak, skoro potpuno igrivo, na prvi pogled. Međutim, to je samo kod offline igranja, online i dalje seče.

Problem sam rešio instalacijom dva sistema..dakle samo za pes XP, za sve ostalo 7... (a recimo, fifu 12 ni na jednom sistemu ne mogu da nateram da radi kako treba, dok fifa 11 radi na sedmici, uz force v-sync u nv panelu besprekorno..)

Љуша
22.4.2012, 23:39
Сад је касно. Отишао је пес у етар. Све сам покушао, осим те фреквенције у контрол панелу да ставим на 60,0001. Што је најгоре није помогло ни смањивање резолуције ама ништа. Доста је песа 2012, оде он у пензију, чека се демо 2013.

Aleksandar1987
23.4.2012, 10:49
Nisi ni trebao onda da ulazis u raspravu ako je kasno. U svakom slucaju sada barem znas da takvi trzaji, seckanja itd. se uglavnom desavaju zbog racunara a ne zbog igre. Retko kad se desava tj. skoro nikako da to bude bag u igri. Barem ja nisam naleteo na slican bag u bilo kojoj igri koju sam do sada igrao.

OWERKLOKER
23.4.2012, 12:53
Надам се да ће коначно решити проблем "трзања" на седмици (кад лопта лети са једног краја терена на други, тада увек трзне). То више иритира него тамо неки голман који прима голове као да први пут брани или што нема снаге да испуца лопту (што се може средити за разлику од "трзања слике"). 2010, 2011, 2012....сви су трзали. Небитно да ли је резолуција 1680:1050 или 800:600. Што је најгоре на медијум још више :eek: :facepalm. Једино сам 2009-ку имао на икс пеу. И радила је нормално, као и све демо верзије. Не пада ми на памет да се враћам на поменути оперативни систем само због тога. Ако то не среде, ништа нису урадили. И нек среде однос слике за вајд мониторе, ј*бала их њихова ЛБ опција која смањи слику. А брате на 16:9 играчи изгледају као штапићи. Па морају људи који праве печеве да убацују аспект рацио корекшн (16:10). Јел им толико тешко да ураде ауто аспект рацио без оних мутавих црних линија. Последњих неколико песова су ништа друго него "копирај-налепи". . Докле ће више људи (читај печ мејкери) да "чисте" за њима. Сваки пес смори и не држи дуго времена пажњу. Нек направе пес за памћење, који ће да се игра дуго дуго времена и да брише патос са свим песовима заједно. Мора то радикално да се мења, комплет све све. Ако су неспособни нек препусте другима посао. А можда и контају; " Ма нема везе, скарабуџићемо га некако, ту и тамо чисто да не буде баш исти претходник, потурићемо им демо, па финалну верзију, а нек печ мејкери одраде остало" :rolleyes:. Ово није замерка ни на пес 2012 ни пљување будућег већ на комплетан концепт игре. Може то много боље ако се хоће. Више реализма, емоција играча (роботизованих). Већ речено, пусте жеље многих. Ај доста да не давим :D
Kapiras valjda da njima nikako ne ide u prilog da naprave savrsenu igru koja ce da se igra "sto godina" jer nece moci posle da mlate parice. ;)
Prepun je net problema.
Da, ovi ljudi iznad i ja smo neobavesteni.

To sto kod njih, mene i na jos nekim racunarima gde sam igrao igru, igra radi normalno - to je verovatno zato sto imamo problema sa ocima pa ne vidimo to trzanje. :D
Da, neobavesten si. Sve zavisi izgleda od kombinacije hardware-a i negde se manifestuje a negde ne. Meni je npr. na 4770 radilo kako treba dok na 6850 secka. Informisite se malo pa onda pricajte o tome. NHF
EDIT: Nije do racunara vec do igre. Druge igre rade sasvim normalno samo PES trza.
Inace, ja sam problem resio pomocu RadeonPro programa ali mi u replayu pada fps na 30 a zna da zeza nekad i u meniju. Ali bar radi kako treba kad je utakmica.

Aleksandar1987
23.4.2012, 13:20
Prepun je net problema.

Jeste ali ne moze neko da tvrdi da je bag, jer da je bag imali bi svi isti bag a ne samo on. ;)

Kapiras valjda da njima nikako ne ide u prilog da naprave savrsenu igru koja ce da se igra "sto godina" jer nece moci posle da mlate parice. ;)

Malo si lupio i ostao ziv. Jel ti to hoces da kazes da namerno prave neke propuste u igri? Ne znam odakle ti to. Svaki proizvodjac igara tezi da napravi savrsenu igru. Uzimace oni pare i da imaju savrsenu igru tako sto ce samo neke sitnice menjati svake godine. Uostalom, svaki PES je manje vise isti, samo se sitnice menjaju. Jedino je 2012 napravio mozda veci pomak u odnosu na predhodnika. Recimo CS 1.6 nije savrsena igra pa se igra "sto godina", tako da tvoja tvrdnja nije bas na mestu. :)

goran988
23.4.2012, 13:22
@OWERKLOKER

Da, neobavesten si. Sve zavisi izgleda od kombinacije hardware-a i negde se manifestuje a negde ne.

Epa sad ti ode u neku drugu dimenziju ... Ako cemo tako imas konzolu za igranje (PS3/XBOX) pa nemas potrebe za uskladjivanje hardware - kupis igru, ubacis i sve radi. PC prvobitno nije zamisljen za igranje igara - sad, sto su vremenom to postali i sto od njih pravimo konzole za igranje, sto se igre portuju za PC i sve to - to je vec druga stvar.

Igrao sam i igram PES na par racunara i igram isti na moj racunar svakodnevno. Znam da tog spomenutog 'trzanja' nema. Sad, ne mozes ti mene ubedjivati u nesto drugo. Ako ima PES problem sa nekim konkretnim hardware-om, ja to ne znam i iskreno to me ne zanima.

Kombinacija hardware-a je jako bitna stvar. Ne bi brendirane masine onda bile tako skupe ... A idealan software (software koji ce raditi na svim sistemima, bez obzira na stanje istih, na bilo kom hardware-u, bez obzira na vrstu i stanje istog) ne postoji, to sam vec napisao i evo pisem opet.

filipos
23.4.2012, 13:28
Joj gramatiko moja, zar ste svi bezali sa casova srpskog? :eek:
Nekima radi normalno, a nekima ne i to je to.

Ajde vratite se na temu molim vas. Moze?

OWERKLOKER
23.4.2012, 13:37
Jeste ali ne moze neko da tvrdi da je bag, jer da je bag imali bi svi isti bag a ne samo on. ;)

Malo si lupio i ostao ziv. Jel ti to hoces da kazes da namerno prave neke propuste u igri? Ne znam odakle ti to. Svaki proizvodjac igara tezi da napravi savrsenu igru. Uzimace oni pare i da imaju savrsenu igru tako sto ce samo neke sitnice menjati svake godine. Uostalom, svaki PES je manje vise isti, samo se sitnice menjaju. Jedino je 2012 napravio mozda veci pomak u odnosu na predhodnika. Recimo CS 1.6 nije savrsena igra pa se igra "sto godina", tako da tvoja tvrdnja nije bas na mestu. :)
Propust u optimizaciji ako ti se tako vise svidja. ;)
Da, upravo to hocu da kazem. Konamiju nikako nije u interesu da napravi savrsenu igru jer nece imati posle sta da prodaju. Razmisli malo. Da, igra se ali cs se ne izbacuje svake godine kao pes.
@OWERKLOKER

Epa sad ti ode u neku drugu dimenziju ... Ako cemo tako imas konzolu za igranje (PS3/XBOX) pa nemas potrebe za uskladjivanje hardware - kupis igru, ubacis i sve radi. PC prvobitno nije zamisljen za igranje igara - sad, sto su vremenom to postali i sto od njih pravimo konzole za igranje, sto se igre portuju za PC i sve to - to je vec druga stvar.

Igrao sam i igram PES na par racunara i igram isti na moj racunar svakodnevno. Znam da tog spomenutog 'trzanja' nema. Sad, ne mozes ti mene ubedjivati u nesto drugo. Ako ima PES problem sa nekim konkretnim hardware-om, ja to ne znam i iskreno to me ne zanima.

Kombinacija hardware-a je jako bitna stvar. Ne bi brendirane masine onda bile tako skupe ... A idealan software (software koji ce raditi na svim sistemima, bez obzira na stanje istih, na bilo kom hardware-u, bez obzira na vrstu i stanje istog) ne postoji, to sam vec napisao i evo pisem opet.
Auu, gde ti ode covece. Hoces da kazes da je konfiguracija iz profila neuskladjena?
Nema on problema sa konkretnim hardware-om jer nikako ne mozes da znas kako ce da radi dok ne probas. Igrao sam i ja PES na gomili racunara i negde je trzao a negde nije. ;) Niko ti ne garantuje ni da bi na nekoj od brendiranih masina PES radio kako treba jer je problem u samoj igri.

Љуша
23.4.2012, 13:44
Онда нек лепо напишу да треба јачи комп, а не сваке године игра тражи исти хардвер :facepalm. Која лаж да је то рекомендед. Нек ставе и3 2100 и 6770 3 гб рама па ће се људи мање бунити што им не ради добро.

OWERKLOKER
23.4.2012, 13:45
Dzabe i to kad na mnogo jacim konfama zna da zeza.

goran988
23.4.2012, 13:49
Konamiju nikako nije u interesu da napravi savrsenu igru jer nece imati posle sta da prodaju. Razmisli malo. Da, igra se ali cs se ne izbacuje svake godine kao pes.

Zasto im nije u interesu? Naprave savrsenu igru i narednih 5 godina samo rade na transferima i uzimaju novac. Ako je igra savrsena, znaci svi cemo je kupovati. Ovako nesavrsenu - neko kupi, neko ne. :D

U svakom slucaju, to sto ti zelis - to niko ne moze da napravi. Ajde navedi mi jedan savrsen program/igru/bilo sta? Svaki autor neke aplikacije pokusava da izvuce maksimum iz sebe i da plasira sto bolji proizvod. Ali uvek moze bolje jer tehnologija napreduje, otvaraju se nove ideje, nove mogucnosti. Valjda je to logican zakljucak ...

Mozda je godinu dana mali period da bi mogli da naprave neke radikalne promene jer ako ideja ne uspe, a PES ne izadje na vreme ... Bice belaja.

Nema on problema sa konkretnim hardware-om jer nikako ne mozes da znas kako ce da radi dok ne probas. Igrao sam i ja PES na gomili racunara i negde je trzao a negde nije. ;) Niko ti ne garantuje ni da bi na nekoj od brendiranih masina PES radio kako treba jer je problem u samoj igri.

Da problem je u igri jer eto na tvom racunaru igra trza. To sto na drugim racunarima radi, to znaci da je problem verovatno u njima. :D

Aleksandar1987
23.4.2012, 13:58
Propust u optimizaciji ako ti se tako vise svidja. ;)
Da, upravo to hocu da kazem. Konamiju nikako nije u interesu da napravi savrsenu igru jer nece imati posle sta da prodaju. Razmisli malo. Da, igra se ali cs se ne izbacuje svake godine kao pes.

Nikako ne mogu da se slozim sa tvojom tvrdnjom. Ne mogu da naprave savrsenu igru jer tehnologija napreduje iz dana u dan. Igra moze da bude savrsena u tom trenutku u nekom periodu od godinu dana ali tehnologija i znanje odose dalje. Oni svi teze da naprave savrsenu igru. Recimo npr. PES 2013 ce biti savrsena igra, najbolji gameplay, najbolja grafika ikad vidjena. Vec sledece godine oni mogu poboljsati samo grafiku, dodati neke klubove i ubaciti neku novu opciju koja nije bog zna sta i prodavace se opet samo tako. Tako su i do sad radili. A ako mislis da namerno prave i propuste u optimizaciji tek se tu ne slazem sa tobom. Zasto bi radili propust u optimizaciji kada im je cilj da pridobiju sto vise igraca, sa sto raznovrsnijim konfiguracijama, i slabijim i jacim. Na jacim ce raditi sigurno, ali treba optimizovati da se pridobiju i oni igraci sa slabijim masinama.

Ne izbacuje se CS svake godine ali imamo nove verzije. A CS 1.6 se igra mozda i vise nego novije verzije, ako ne onda u pribliznom broju kao i nove verzije. A seti se kad je igra izasla.

OWERKLOKER
23.4.2012, 14:16
Zasto im nije u interesu? Naprave savrsenu igru i narednih 5 godina samo rade na transferima i uzimaju novac. Ako je igra savrsena, znaci svi cemo je kupovati. Ovako nesavrsenu - neko kupi, neko ne. :D

U svakom slucaju, to sto ti zelis - to niko ne moze da napravi. Ajde navedi mi jedan savrsen program/igru/bilo sta? Svaki autor neke aplikacije pokusava da izvuce maksimum iz sebe i da plasira sto bolji proizvod. Ali uvek moze bolje jer tehnologija napreduje, otvaraju se nove ideje, nove mogucnosti. Valjda je to logican zakljucak ...

Mozda je godinu dana mali period da bi mogli da naprave neke radikalne promene jer ako ideja ne uspe, a PES ne izadje na vreme ... Bice belaja.

Da problem je u igri jer eto na tvom racunaru igra trza. To sto na drugim racunarima radi, to znaci da je problem verovatno u njima. :D
Cekaj polako. Da l' si bre normalan? :D Pa ko bi kupovao novu verziju ako bi dodali samo transfere kad se sve to sredi patchom? Nigde ja nisam napisao da zelim nesto savrseno vec kazem da im nije u interesu da je naprave najbolje sto mogu jer ce imati problema sa narednom verzijom.
Da trza samo kod mene ne bih ga ni pomenuo i to bih pripisao mom kompu. Ali, kad pogledas po netu videces gomilu problema sa raznim konfiguracijama (nevezano za jacinu iste). Kad te bude zezala 13-ica hebaces sve po spisku i Konamiju i optimizaciji. :kreza:
Nikako ne mogu da se slozim sa tvojom tvrdnjom. Ne mogu da naprave savrsenu igru jer tehnologija napreduje iz dana u dan. Igra moze da bude savrsena u tom trenutku u nekom periodu od godinu dana ali tehnologija i znanje odose dalje. Oni svi teze da naprave savrsenu igru. Recimo npr. PES 2013 ce biti savrsena igra, najbolji gameplay, najbolja grafika ikad vidjena. Vec sledece godine oni mogu poboljsati samo grafiku, dodati neke klubove i ubaciti neku novu opciju koja nije bog zna sta i prodavace se opet samo tako. Tako su i do sad radili. A ako mislis da namerno prave i propuste u optimizaciji tek se tu ne slazem sa tobom. Zasto bi radili propust u optimizaciji kada im je cilj da pridobiju sto vise igraca, sa sto raznovrsnijim konfiguracijama, i slabijim i jacim. Na jacim ce raditi sigurno, ali treba optimizovati da se pridobiju i oni igraci sa slabijim masinama.

Ne izbacuje se CS svake godine ali imamo nove verzije. A CS 1.6 se igra mozda i vise nego novije verzije, ako ne onda u pribliznom broju kao i nove verzije. A seti se kad je igra izasla.
A kako ti mozes da znas da ce 13-ica da bude bolja od 12-ice? Zar je svaki PES bio bolji od prethodnog? Ne daju oni maksimum u to budi uveren.
Izgleda da nisi lepo razumeo sta sam napisao. Nisam ja rekao da namerno prave propust u optimizaciji vec da namerno prave propuste kod drugih stvari da bi imali sta da popravljaju u narednoj verziji. Opet ti kazem (bem li ga po koji put :D) da ne mora da znaci da ce da radi kako treba na jakoj konfi.
Iskreno, pojma nemam ni sta je izaslo posle 1.6 ni sta je novo u njima jer ne igram.

Aleksandar1987
23.4.2012, 14:46
A kako ti mozes da znas da ce 13-ica da bude bolja od 12-ice? Zar je svaki PES bio bolji od prethodnog? Ne daju oni maksimum u to budi uveren.
Izgleda da nisi lepo razumeo sta sam napisao. Nisam ja rekao da namerno prave propust u optimizaciji vec da namerno prave propuste kod drugih stvari da bi imali sta da popravljaju u narednoj verziji. Opet ti kazem (bem li ga po koji put :D) da ne mora da znaci da ce da radi kako treba na jakoj konfi.
Iskreno, pojma nemam ni sta je izaslo posle 1.6 ni sta je novo u njima jer ne igram.

Ako procitas malo bolje moj post videces da sam stavio "npr." ili ti "na primer". Ne znam kakav ce biti novi PES samo sam dao primer. I kod optimizacije sam napisao "Ako mislis" u slucaju ako mislis i na te propuste. Kapiram da ne mislis ali u slucaju ako mislis morao sam i oko toga da prokomentarisem. Al opet ti kazem da imas pogresno misljenje u vezi propusta, no dobro. To je tvoje misljenje i niko ne moze da te ubedi u suprotno ako sam sebe ne ubedis. :)

goran988
23.4.2012, 15:15
Sto ljudi sto ćudi.

To je normalna stvar.

Pa ko bi kupovao novu verziju ako bi dodali samo transfere kad se sve to sredi patchom?

Ma kakvu novu verziju/kakav patch - imas savrsenu igru, sta ce ti nova verzija? Hteo sam ti reci, da mogu, oni bi napravili savrsenu igru koju bi svi kupovali, a onda bi eto samo radili na transferima igraca koje dobijas u vidu update-a PES-a. Valjda si dobijao obavestenja kada pokrenes PES2012 da imas nove transfere koje mozes skinuti i instalirati. Na tome radi KONAMI a ne tamo neki neoficijalni patcher. Ti mozda imas neoriginalnu verziju PES-a sa tamo nekim patch-om pa zato imas takvih problema. Ko ce ga znati.

Ne daju oni maksimum u to budi uveren.

Ti ko da radis sa njima. Mozemo da nagadjamo do sutra ali ta tvoja tvrdnja nikako nema logike jer uvek moze bolje. Ti mislis da ako tim koji radi na PES-u 2013 ulozi svoj maksimum ove godine i izbaci nesto revolucionarno, sledece godine nece imati na cemu da radi. Mislim, smesno. Sledece godine ce mozda doci novi ljudi, imace nove ideje, nove mogucnosti ... Naravno da uvek ima da se radi.

Daju oni svoj maksimum jer su za to jako dobro placeni. Nisu oni placeni da ne daju maksimum. U to budi uveren. A to sto ti imas neke svoje teorije, to je tvoje pravo i tvoje razmisljanje koje postujem svakako ali se nikako ne slazem sa istim.

Da trza samo kod mene ne bih ga ni pomenuo i to bih pripisao mom kompu. Ali, kad pogledas po netu videces gomilu problema sa raznim konfiguracijama (nevezano za jacinu iste).

Rekoh vec da nisam obavesten. Mozes li mi ostaviti par link-ova da se informisem ako nije problem.

filipos
23.4.2012, 15:27
Gorane sta se to toliko radikalno promenilo u samom gejmpleju od pes 2008 do pes 2012? Cisto da se opravda toliki trud programera.

maremas
23.4.2012, 15:37
Gorane sta se to toliko radikalno promenilo u samom gejmpleju od pes 2008 do pes 2012? Cisto da se opravda toliki trud programera.
Pa recimo to da je od PES 2008 do 2012 igra svake godine bila drugačija, uvek bio drugačiji gameplay, tako da od PES 2013 isto očekujem da se razlikuje od PES 2012.

Za PES 2012 su rekli da će biti unapređena verzija PES 2011, a dobili smo gotovo drugu igru...

icemama
23.4.2012, 15:38
Pa valjda je bitno da bude sto bolji gameplay a ne samo da ga promene :a_whistli

filipos
23.4.2012, 15:44
Joj mare radikalna unapredjenja, a ne mala. Za 5 godina nisu mogli da srede AI da funkcionise koliko toliko normalno. U 2012 sve na manual i opet nemam potpunu kontrolu pasa, opet zavisim od nekih pitaj boga kojih faktora.

Sta se desava sa animacijama? Napretka nekog velikog nema i dalje kao da vodis 11 robota.

Dzabe njima grafika kada sve ostalo ne moze da je isparati.

Nisam ni PES ni FIFA fan niti hejter. PES sam igrao do 2008, dok je licio na nesto, od 2011 Fifu. A koji cu igrati sledeci zavisi samo od EA i Konamija.

@icemama
Upravo to. Promene gameplay i kao uradili su nesto novo, umesto da ga unaprede.

goran988
23.4.2012, 15:50

Prva radikalna stvar je npr jacina pasa koju ti kontrolises. Dalje, unapredjen dupli pas. Promenjeno proigravanje igraca (u 2012 tzv. trougao vise nema onu ulogu koji je imao u prethodnim verzijama), izvodjenje penala, izvodjenje slobodnih udaraca, kretanje igraca u napadu i odbrani (njihovo otkrivanje), podesavanje taktike, itd itd ...

E sad, neko ko ne zna da igra - naravno da mu se takav gameplay ne svidja. Neko ko zna, naravno da mu se svidja. Ali da bi ti se zasvidjao gameplay trebas malo da pogledas pravi fudbal i razmislis o tome kako da na igri predstavis realnost fudbala. Ne mogu oni napraviti gameplay koji ce zadovoljiti sve prohteve jer to je car fudbala. Kada pocne utakmica, ne zna se sta ce se desiti. Mozda ces izgubiti, mozda ces pobediti. Zamisli naprave gameplay gde ce sve biti onako kako bi ti zeleo (da ti igra cita pas iz mozga i da pas bude 100% tacan, da PES provali sta si ti zamislio - koju akciju, da igrac bas u tom trenutku kada ti pozelis potrci iz sve snage i prestigne protivnika i ako je mng sporiji od njega, da sutne ko iz topa pravo u 'raslje' onako kako ti zelis, da u 100%-tnoj sansi obavezno da go, da golman odbrani neodbranjivo i tako dalje) ... Taj PES niko ne bi igrao - a verujem da ti na to ciljas.

filipos
23.4.2012, 15:59
Gorane ja pricam o AI saigraca koji je moze se reci da je daleko od dobrog. Sta su unapredili jacinu pasa, stavim sve na manual, napunim skalu i on sutne 15cm od sebe:eek:

To sto si naveo ja nisam spominjao, suteve u raslje, pretrcavanja...

Prvo dobro procitaj sta je napisano :dedica: pre nego sto odgovoris

goran988
23.4.2012, 16:07
Ostao si mi duzan onih link-ova ako se secas.

Gorane ja pricam o AI saigraca koji je moze se reci da je daleko od dobrog.

A kako bi ti zeleo da bude? Sta to konkretno fali trenutnom?

OWERKLOKER
23.4.2012, 16:19
To je normalna stvar.

Ma kakvu novu verziju/kakav patch - imas savrsenu igru, sta ce ti nova verzija? Hteo sam ti reci, da mogu, oni bi napravili savrsenu igru koju bi svi kupovali, a onda bi eto samo radili na transferima igraca koje dobijas u vidu update-a PES-a. Valjda si dobijao obavestenja kada pokrenes PES2012 da imas nove transfere koje mozes skinuti i instalirati. Na tome radi KONAMI a ne tamo neki neoficijalni patcher. Ti mozda imas neoriginalnu verziju PES-a sa tamo nekim patch-om pa zato imas takvih problema. Ko ce ga znati.

Ti ko da radis sa njima. Mozemo da nagadjamo do sutra ali ta tvoja tvrdnja nikako nema logike jer uvek moze bolje. Ti mislis da ako tim koji radi na PES-u 2013 ulozi svoj maksimum ove godine i izbaci nesto revolucionarno, sledece godine nece imati na cemu da radi. Mislim, smesno. Sledece godine ce mozda doci novi ljudi, imace nove ideje, nove mogucnosti ... Naravno da uvek ima da se radi.

Daju oni svoj maksimum jer su za to jako dobro placeni. Nisu oni placeni da ne daju maksimum. U to budi uveren. A to sto ti imas neke svoje teorije, to je tvoje pravo i tvoje razmisljanje koje postujem svakako ali se nikako ne slazem sa istim.

Rekoh vec da nisam obavesten. Mozes li mi ostaviti par link-ova da se informisem ako nije problem.
Pa sta ako radi Konami? Kakve to sad veze ima? Nece oni nista bolje da odrade transfere nego neki drugi patcher. A pritom ti patchevi imaju jos pregrst stvari za razliku od Konamijevog update-a. Sto se tice boldovanog lupio si i ostao ziv. :) Da je problem do moje kopije ne bi radilo ni sa starom grafickom kako treba tako da ti ta prica ne pije vodu.
Kamo srece da radim sa njima. :D Covece Bozji, ovo sam pricao cisto u teoriji. Ne moze nikako da se napravi savrsen fudbal, ali u svakoj verziji ostave neke stvari namerno losim. Hoces mi reci da ne mogu da poprave golmane npr. ? Njima je posao da ti iz godine u godinu kupujes njihovu igru a to nece uspeti ako poprave sve u jednoj verziji.
Ne bi ni bilo dobro kada bismo se svi slagali. :D
http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=65367
http://pesedit.com/forums/showthread.php?12146-need-help-with-PES-2012-stuttering&p=154904&viewfull=1
Evo ova dva linka sam ti izguglao na brzaka, samo ne mogu nikako da nadjem link na kome su preporucili RadeonPro koji mi je resio problem sa seckanjem.

filipos
23.4.2012, 16:22
Gorane ako nisi do sada uvideo nedostatke AI-a, zasto bih ti ja objasnjavao. Evo samo jedan primer da se desava da lopta prodje pored igraca, a on ni da pomeri nogi i pokusa da presece pas.

Tebi je igra ok i uzivaj u njoj.

OWERKLOKER
23.4.2012, 16:42
Sreca pa je to prolazenje lopte pored noge igraca znatno redukovano u odnosu na prethodnu verziju.

icemama
23.4.2012, 19:40
Meni se desava da lopta nekada prodje pored nekoliko mojih odbranbenih igraca a oni ni da se pomere, a super star tezina je no comment.
Kao da je namesteno neki put da primam gol u poslednjem minutu :D
EDIT : Superstar tezina > skoro svaki slobodnjak gol.

kapetan_Miki
23.4.2012, 20:35
i kod mene isto ne secka, seckalo je jedino kada bi refresh rate bio veći od 60hz (na win7), a na xp-u mi ni tada nije seckalo.

uglavnom na sedmici mora biti 60hz refresh rate. mada ja imam nvidia kartu, dok drugi sa ati kartama imaju probleme i na fifi i na pesu (ja nemam ni na fifi).

probajte sa uključenim/isključenim "enable frame skipping".

Devilish Soldier
24.4.2012, 10:48
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/546196_10150697587514327_280573964326_9445875_1725 686420_n.jpg

dulezmaj
24.4.2012, 11:45
saopstenje konamija za one koji su ucestvovali u anketi sta treba da se poboljsa za ovaj pes 2013:

Dear PES-players,
We're writing to you as you participated – along with tens of thousands of other dedicated PES players from around the world – in our feedback survey.

We are changing and improving many features and aspects of PES this year and most of them have been specifically requested by fans like you.

We want to personally express our gratitude for your support and explain to you how your input has influenced this year’s development.

For example, you rated goalkeepers slightly above average to good – in other words: not good enough for PES. A common complaint about goalies concerned the lack of animations. Many of you also criticized how long it takes to bring the ball back into play after the goalkeeper catches the ball. To address the situation we sought advice from pro keepers and worked hard on AI. The result: far more options, many new animations and even different play styles.

Another example of how your feedback helped: many of you stated you prefer playing PES 2012 without use of any pass support. This inspired us to enable optional full manual passing and shooting. Thanks to new PES FullControl you can precisely place shots exactly where you want - if you can master the skills required of course!

Those are just a couple of examples of how your comments have helped. Visit our official website http://www.konami-pes2013.com (http://www.konami-pes2013.com/) later today to read more about our plans for this year. Keep checking back and we'll update you with exciting info screens as soon as they're ready.

So stay with us, follow us on facebook.com/PES, subscribe to our YouTube channel on http://www.youtube.com/officialpes (http://www.youtube.com/officialpes) and you'll be among the first to learn about all the exciting news we'll have in the run up to the game release this autumn.

Again thanks for participating in the survey and giving our development team suggestions to make PES 2013 the most beautiful game. We're delighted to have such a great fan base that motivates us to work even harder to provide you with the best football experience!

sto znaci manuelno sutiranje gde god ocemo i bolji pasevi,golmani konacno poboljsani drasticno....sad jos 15 min i 1. trejler!!!!!! IDEMO!!!!:alealeee:

dulezmaj
24.4.2012, 11:48
IZSAO TRAILER:

http://www.youtube.com/watch?v=FGZLuGoPBEc&feature=player_embedded

OWERKLOKER
24.4.2012, 11:49
EDIT : Superstar tezina > skoro svaki slobodnjak gol.
Ni na top player nije nista drugacije. Skoro svaki slobodnjak je gol.

On topic, pa oni svake godine obecavaju kule i gradove a na kraju ga za$eru tvrdo. :D

dulezmaj
24.4.2012, 11:54
svidja mi se trailer....nesto se i vidi mada opet.... :)
ali sneg konacno ako sam dobro zapazio!!

Љуша
24.4.2012, 12:08
Изгледа да је снег :aplauz:. Нека нека, само нек пада :D и нек капљу информације.

dulezmaj
24.4.2012, 12:08
sve inovacije u novom pesu lepo pojasnjene i redom poredjane :kreza:

https://www.konami-pes2012.com/eu/en/2012/04/pes-2013-all-innovations-and-improvements/

OWERKLOKER
24.4.2012, 12:09
Gde si video sneg?
Ne moze nista da se zakljuci iz ovoga, osim mozda poboljsanja animacija.

dulezmaj
24.4.2012, 12:16
https://www.konami-pes2012.com/eu/wp-content/uploads/2012/04/PES2013_Screenshot_001-551x309.jpg
https://www.konami-pes2012.com/eu/wp-content/uploads/2012/04/PES2013_Screenshot_002-551x309.jpg
https://www.konami-pes2012.com/eu/wp-content/uploads/2012/04/PES2013_Screenshot_003-551x309.jpg

dulezmaj
24.4.2012, 12:17
Gde si video sneg?
pa ono sto pada po terenu u toku trejlera sigurno nije kisa a i vidis podlogu kako se malo beli.cenim da je sneg posto smo kukali ukljucujuci i mene da se sneg vrati posto ga je bilo ranije i od jedno samo kisa i lepo vreme :kreza:

filipos
24.4.2012, 12:28
Cudi me da niko nije pitao sledece:

A kada ce demo :a_bleh::a_bleh::a_bleh:

OWERKLOKER
24.4.2012, 12:31
pa ono sto pada po terenu u toku trejlera sigurno nije kisa a i vidis podlogu kako se malo beli.cenim da je sneg posto smo kukali ukljucujuci i mene da se sneg vrati posto ga je bilo ranije i od jedno samo kisa i lepo vreme :kreza:
Slabo ono nesto ako je stvarno sneg. :D
Pa i red bi bio da posle 6-ice ponovo ubace.
Cudi me da niko nije pitao sledece:

A kada ce demo :a_bleh::a_bleh::a_bleh:
A kada ce demo? :kreza:

nikolapfc89
24.4.2012, 14:53
Gde si video sneg?

Pa upravo su animacije i najpotrebnije,nadam se da će ubaciti mnoštvo istih.

A ono mislim da nije sneg,nego je takav teren,i vidi se da ima par svetla upaljeno a ne ceo stadion pa možda zbog toga.

Devilish Soldier
24.4.2012, 15:06
http://winningelevenblog.com/files/2012/04/WEPES2013_CR_Render_A_0417-580x326.jpg

http://winningelevenblog.com/files/2012/04/Aq3PpjvCQAE3H33-580x542.jpg

Ostatak u spoileru...

http://winningelevenblog.com/files/2012/04/PES2013_CR_A_01-580x1005.jpg

http://winningelevenblog.com/files/2012/04/PES2013_CR_A_02-580x1005.jpg

http://winningelevenblog.com/files/2012/04/PES2013_CR_B_01-580x1005.jpg

http://winningelevenblog.com/files/2012/04/PES2013_CR_B_03-580x1005.jpg

http://winningelevenblog.com/files/2012/04/PES2013_CR_A_03-580x655.jpg

http://winningelevenblog.com/files/2012/04/PES2013_CR_B_02-580x580.jpg

Uros12
24.4.2012, 15:41
Kazem ja da je igracki model mnogo bolji.Nadam se da ce ovakvi biti i drugi igraci.BTW jel zna neko koje ce engleske ekipe biti sad licencirane?

dulezmaj
24.4.2012, 15:45
Kazem ja da je igracki model mnogo bolji.Nadam se da ce ovakvi biti i drugi igraci.BTW jel zna neko koje ce engleske ekipe biti sad licencirane?
to ce biti receno tek na gamesconu kao i svake godine...tako da do tad verovatno nece ni biti gameplay snimaka ako ne izbace neki raniji demo....a to je sredina avgusta...do tad samo neke manje vise ocekivane informacije......ceka se potvrda i da li konami obnavlja ugovor sa uefom za ligu sampiona ili predaje EA-u

Doomche
24.4.2012, 16:12
OK, prvo da zamolim ljude da prestanu da spamuju sadrzhajem i problemima 2012, za to imate temu o tom fudbalu par centimetara ispod ove. Odgovoricu jednom kratko, jer vidim da se stalno ista pricha vrti, valjda to malo popravi stvari.
drugi sa ati kartama imaju probleme i na fifi i na pesu (ja nemam ni na fifi).

probajte sa uključenim/isključenim "enable frame skipping".
Iskljuchite V-Sync u igri, a ukljuchite ga (forsirajte) na samim drajverima kartice, nije bitno kojim programom (RivaTuner, Catalyst, RadeonPro itd.). Ovo reshi i problem sa seckanjem pri sredini i cepanje slike, a i pojavu da je kod nekih ljudi replay previshe ubrzan.
Ni na top player nije nista drugacije. Skoro svaki slobodnjak je gol.
Dok se AI nameshta da izvede slobodnjak, pritisnite L1 + desni analogni stik (ne da ga pomerite, nego bash pritisnete). Ovako dobijete kontrolu nad golmanom. Onda golmana pomerite na sredinu gola i deselektujete ga (ponovo L1 + stik). Sad ce odbraniti udarac, ali pazite da ga ne pomerite previshe u stranu, onda primi gol u drugi ugao. Ja ne pamtim kada sam primio gol iz slobodnjaka, otkad koristim ovo.

Inache, shto se 2013 tiche, dok ne vidim demo ja necu deliti komentare na ove kule i gradove, s obzirom na to da je gameplay jedino shto me interesuje. Neka neko okachi ako jave bilo shta za izmene offline Master Lige, koja nije bila gora od kada postoji PES.

Exia
24.4.2012, 17:53
Evo par informacija:

Pro Evolution Soccer 2013 will introduce total freedom of control over the ball, dynamic first-touch and full manual passing and shooting. The speed of dribbling has also been reduced, while active one-two passes can be made. Response defending will see players attempt to slow an offensive attack with the help of the R2+X buttons.
Goalkeepers will also be much different in PES 2013. Keepers will have more control, as well as enable a more precise distribution.
A new AI system will also be introduced known as ProActive AI, uniting both control and realism for the series. Another introduction is PlayerID, which will focus on individual elements of a player, both outfield and between the sticks.

Izvor:http://www.vg247.com/2012/04/24/pes-2013-returns-to-its-roots-this-autumn-first-media-inside/

Moje misljenje da sam slicne informacije i najave citao i za prethodna dva ili tri PES-a i od toga nije bilo nista. Igram i dalje PES ali 12 nije bio moj fix...jednostavno PES stagnira vec par sezona tako da sam vrlo skeptican povodom ovih obecanja...zivi bili pa videli :rolleyes:

maremas
24.4.2012, 20:07
Moje misljenje da sam slicne informacije i najave citao i za prethodna dva ili tri PES-a i od toga nije bilo nista. Igram i dalje PES ali 12 nije bio moj fix..

Kako nije bilo ništa, sve što su najavili dobio smo, samo to nije bilo dobro u tolikoj meri kako smo želeli, nešto je bilo dobro, nešto loše, nešto manje loše, nešto mnogo loše... :)

OWERKLOKER
25.4.2012, 10:43
Pa upravo su animacije i najpotrebnije,nadam se da će ubaciti mnoštvo istih.

A ono mislim da nije sneg,nego je takav teren,i vidi se da ima par svetla upaljeno a ne ceo stadion pa možda zbog toga.
Potrebnije je da poprave suteve, pasove i golmane.

Dok se AI nameshta da izvede slobodnjak, pritisnite L1 + desni analogni stik (ne da ga pomerite, nego bash pritisnete). Ovako dobijete kontrolu nad golmanom. Onda golmana pomerite na sredinu gola i deselektujete ga (ponovo L1 + stik). Sad ce odbraniti udarac, ali pazite da ga ne pomerite previshe u stranu, onda primi gol u drugi ugao. Ja ne pamtim kada sam primio gol iz slobodnjaka, otkad koristim ovo.

Znam za tu foru, samo sto nemam na gamepadu analog pa ne mogu to da odradim.

nikolapfc89
26.4.2012, 13:42
Potrebnije je da poprave suteve, pasove i golmane.

To se podrazumeva naravno (meni npr su šut i pas neuporedivo bolji u 2011),ali animacije isto čine vrlo važan segment igre,jer kad gledaš nešto isto (robotski) ume da dosadi.

Ovaj Player ID mi se sviđa baš,nadam se da će svaki igrač biti za sebe tj imati nešto svoje,kao u realnosti,ima pregršt igrača koji mogu da se odrade (Roben,Runi,Ivanović,Riberi,Del Pjero :cool:, Ibra,Šnajder..)ogromna lista,i možda će ovo biti dobro ako odrade kako treba.I naravno golmane,jesu sređeni kolko-tolko u 12,ali NEDOVOLJNO.

PS:Nadam se da će konačno izaći pes i da ću posle toliko vremena ostati celu godinu na njemu a ne posle mesec dana vraćati na pes 6 (a realno ovaj fudbal NIKADA neće otići u penziju,i srećan sam zbog toga :kreza: ).

icemama
26.4.2012, 14:01
Neka neko okachi ako jave bilo shta za izmene offline Master Lige, koja nije bila gora od kada postoji PES.
Slazem se, onaj trening sistem mi se uopste ne dopada, da moram svaki dan da menjam, umesto da namestim npr za celu nedelju i da se to vrti stalno -.-

OWERKLOKER
26.4.2012, 14:34
To se podrazumeva naravno (meni npr su šut i pas neuporedivo bolji u 2011),ali animacije isto čine vrlo važan segment igre,jer kad gledaš nešto isto (robotski) ume da dosadi.

Ovaj Player ID mi se sviđa baš,nadam se da će svaki igrač biti za sebe tj imati nešto svoje,kao u realnosti,ima pregršt igrača koji mogu da se odrade (Roben,Runi,Ivanović,Riberi,Del Pjero :cool:, Ibra,Šnajder..)ogromna lista,i možda će ovo biti dobro ako odrade kako treba.I naravno golmane,jesu sređeni kolko-tolko u 12,ali NEDOVOLJNO.

PS:Nadam se da će konačno izaći pes i da ću posle toliko vremena ostati celu godinu na njemu a ne posle mesec dana vraćati na pes 6 (a realno ovaj fudbal NIKADA neće otići u penziju,i srećan sam zbog toga :kreza: ).

Sto se mene tice ako poprave ono sto sam napisao i ostave iste animacije bicu zadovoljan. Probao sam skoro da igram pes6 i ne mogu nikako da mu se vratim.

bacacar
26.4.2012, 19:09
To sto si rekao! Treba da poprave suteve i pasove, golmane. Sto se dodavanja tice, ove godine su znatno losija od prosle. Lopta se krece presporo i cesto se desava da kad se dodaje igracu koji je potpuno slobodan, dok lopta stigne do njega on je vec pokriven. Tome bih dodao glupu fiziku igraca koji se teze kontrolisu bez lopte nego sa loptom. Moraju doraditi AI koji je u fazi odbrane vrlo cesto retardiran. Na primer, gomila ofsajda to nije jer uvek neki retard, na suoprotnoj strani terena, cuva protivnickog igraca od istog(ofsajda). Nadam se(konacno) jednom fudbalu bez exploit-ova. U 2010 su to bili slobodnjaci sa dva igraca a u 2011 dupli pasovi i forovi. U 2012 je veliki exploit long range drive kartica. Toliko je overpowered da posle izvesnog vremena fudbal gubi smisao jer u svakom trenutku mogu da se povadim sa 3-4 suta, sa 25 do 30 metara, i preokrenem rezultat iako me protivnik nadigrao. Nadam se najboljem! :kreza:

Љуша
6.5.2012, 16:47
Нешто вести о лиценцама (http://www.pespatchs.com/2012/05/pes-2013-licensed-leagues-and-teams.html)

Retardinjo
9.5.2012, 3:59
paljevine :)
Ali fora za sneg je pobedila, svaka ti chast kada si video sneg matori, manje dima

milan.t65
19.5.2012, 20:33
Mene zanima da li ce koooooooooonacno biti nemacke lige, pa makar i sa osakacenim imenima klubova.:facepalm

Pele10
20.5.2012, 3:58
Bio bi red da ubace BL, kad mogu južnoamerikance što ne bi mogli njih, kolji su zaslužili pre svega zbog onog što je uradio Bayern u lš.

Moca
21.5.2012, 21:25
Svake godine vam se kaze da je Bundes Liga prodala prava EA Sportsu kao i Premijer liga na nekoliko godina i vi svaki put pitate isto.

dulezmaj
21.5.2012, 22:11
Svake godine vam se kaze da je Bundes Liga prodala prava EA Sportsu kao i Premijer liga na nekoliko godina i vi svaki put pitate isto.
to jeste cinjenica ali ce pojedini klubovi biti licencirani ali to ce se verovatno promeniti oni imaju prava na ligu ali pojedini timovi mogu da daju svoje licence osim ako nemaju ekskluzivu sa EA sportsom....nadajmo se da ce ove godine celzi i man city biti dodati na totinhem i man utd sto se tice barclaysa a sto se tice bundes lige videcemo koga ce dodati ali bi bilo glupo da se ne bore oko licence za borusiju...ali videcemo to se ostavlja za kraj daj oni prvo da odrade lepo gameplay i da konacno mogu da menjam klub u master ligi i onda sve ostalo da dodje

OWERKLOKER
26.5.2012, 0:56
Uopste mi nije jasno sto ga tupite oko licenci kad ce patch izaci isti dan sa ispravljenim imenima i grbovima?!

milan.t65
26.5.2012, 9:25
Uopste mi nije jasno sto ga tupite oko licenci kad ce patch izaci isti dan sa ispravljenim imenima i grbovima?!

Zato sto su ti patchevi cisto s***e. Pravi ih tamo neki baja koji stavlja ocene igracima onako kako on misli da treba, pa onda ako neki klub ne voli on igracima skrese ocene, a neki koji je njemu drag ispadne jedan od najjacih na igrici.

Da ne pominjem bagove koje donose ti patchevi.

Jedine patcheve koje priznajem su samo i iskljucivo patchevi koje izbacuju proizvodjaci igara.

Chicharito 14
26.5.2012, 9:57
Zato sto su ti patchevi cisto s***e. Pravi ih tamo neki baja koji stavlja ocene igracima onako kako on misli da treba, pa onda ako neki klub ne voli on igracima skrese ocene, a neki koji je njemu drag ispadne jedan od najjacih na igrici.

Jedine patcheve koje priznajem su samo i iskljucivo patchevi koje izbacuju proizvodjaci igara.

Pa ti onda sam sebi napravi patch i bice sve ok.

Aleksandar1987
26.5.2012, 12:09
Slazem se u potpunosti sa milan.t65. Zato ja i ne koristim patcheve, iskljucivo konamijeve koristim. :)

OWERKLOKER
26.5.2012, 13:00

To je tvoj problem ako "priznajes" samo Konamijeve peceve koji su tesko njesra. Ocene su kriminalne. A kada sam rekao za peceve mislio sam na peceve sa PSD ocenama koje su daleko realnije od Konamijevih.

milan.t65
26.5.2012, 14:26
To je tvoj problem ako "priznajes" samo Konamijeve peceve koji su tesko njesra. Ocene su kriminalne. A kada sam rekao za peceve mislio sam na peceve sa PSD ocenama koje su daleko realnije od Konamijevih.

Pa da, znaci po tebi ne treba priznavati patcheve koje pravi proizvodjac same igre nego tamo neki lik koji mozda blage veze nema o fudbalu? Stvarno nemam komentar...

Po tim PSD ocenama koje pominjes, Messi ima ovarall 100 u argentinskoj reprezentaciji, toliko o realnosti.

icemama
26.5.2012, 14:41
Pa da, znaci po tebi ne treba priznavati patcheve koje pravi proizvodjac same igre nego tamo neki lik koji mozda blage veze nema o fudbalu? Stvarno nemam komentar...

Po tim PSD ocenama koje pominjes, Messi ima ovarall 100 u argentinskoj reprezentaciji, toliko o realnosti.
Dovoljno je samo da pogledas sta donosi npr QPES(ex PSD) i da shvatis da uopste nisi u pravu :D

maremas
26.5.2012, 15:03

Da li ti ubacuješ igrača gledajući mu overall ili ocene?

OWERKLOKER
27.5.2012, 0:42

Koji neki tamo lik? To su ocene koje se preuzimaju sa sajta na kome ne odredjuje ocene jedan covek. Ali zato su ovi iz Konamija eksperti za fudbal. :D
Ne znam stvarno koliko Messi ima u reprezentaciji ali je overall ocena vazna koliko i prozivodnja sesira u Indoneziji.

milan.t65
28.5.2012, 10:33
Koji neki tamo lik? To su ocene koje se preuzimaju sa sajta na kome ne odredjuje ocene jedan covek.

Jel taj sajt ima veze sa Konamijem?

Ne znam stvarno koliko Messi ima u reprezentaciji ali je overall ocena vazna koliko i prozivodnja sesira u Indoneziji.

Zar overall ne treba da zavisi od njegovih ocena? Ne moze neko da ima overall 100 a da su mu ostali segmenti po 50-60.

Uostalom nebitno, svako ima prava da stavlja sta hoce, ja sam samo izneo svoje misljenje.

filipos
28.5.2012, 10:53
Milane ocene u igri su zivo sra**e i ja se ne obazirem na to kakve ce biti. Da li ce svi imati 100 ili manje ili vise... dokle god je gamplay dobar i simulira pravi fudbal ocene su nebitne.

OWERKLOKER
28.5.2012, 11:28
Jel taj sajt ima veze sa Konamijem?

Zar overall ne treba da zavisi od njegovih ocena? Ne moze neko da ima overall 100 a da su mu ostali segmenti po 50-60.

Uostalom nebitno, svako ima prava da stavlja sta hoce, ja sam samo izneo svoje misljenje.
Hvala Bogu pa se Konami tu ne pita nista.
Pa kao zavisi ali neretko se desava da igraci sa manjim overallom daju mnogo vise nego ovi drugi.

Zale
28.5.2012, 11:48
Ljudi, koliko se sećam ovo je tema PES 2013...mnogo bre trolujete. Dajte neke novine za ovu igru... J*bale vas ocene.

nikolapfc89
28.5.2012, 13:17
Big 2 weeks ahead guys.

To be honest I'm nowhere near ready. Exhausted isn't the word, been caught up in Ghost Recon.

But listen, it would be good if you guys could spread some information for me. The next 2 weeks are going to be massive. The best hint I can give you is that the embargo drop is easily the least exciting release of info coming.

Konami will show you the game (a lot), detail the vision, and you'll meet some important people that are driving the series forward.

I think the message from E3, and going forward is that with PES 2013 Konami are trying to have a year of tranquility, where they enhance what they achieved last year, but going forward the series is in a wonderful place.

Oh, and don't wait for the embargo drop on Wednesday. May 30th is the official date, but expect official Konami channels to tease early.

Očekujte dosta dobrih stvari ovih dana (možda već od sutra) ;)

OWERKLOKER
28.5.2012, 16:40
Ljudi, koliko se sećam ovo je tema PES 2013...mnogo bre trolujete. Dajte neke novine za ovu igru... J*bale vas ocene.

Da ima nekih novina pa i ajde, ali posto nema da tupimo malo u prazno. :D

nikolapfc89
29.5.2012, 13:04
Talking of hints, as mentioned right at the top of the post, you won’t have to wait until tomorrow for the first PES 2013 content! That’s right, make sure you’re checking the official Konami PES site later today for the first images of the new game!

We’re back tomorrow for another blog post, and of course the end of the embargo! With so much content coming you simply can’t afford to miss it!

Danas slike,sutra već novi materijal,možda i neki video :nov_explo

nikolapfc89
30.5.2012, 1:57
https://www.konami-pes2012.com/eu/wp-content/uploads/2012/05/PES2013_Preview_Screenshot_May29.jpg

Aleksandar1987
30.5.2012, 9:36
Kolko su ruzne slike. Slabo nesto rade ove slike. Gde su detalji, gde je realnost? Jos kad se pogledaju sare na dresu tj. mesta na kojima se dres savija identicne su kod svih. Mogli su malo neki rendom da bace po pitanju toga.

maremas
30.5.2012, 12:38
http://www.dodaj.rs/f/3m/MF/1EbLbUrQ/adam.png

Uros12
30.5.2012, 13:07
Jel to neki nas covek,mislim Srbin?Lepo je sto misli na nas:D

dulezmaj
30.5.2012, 13:39
Jel to neki nas covek,mislim Srbin?Lepo je sto misli na nas:D
britanac crni...vidis mu po imenu da je neki dr mr :kreza: vlasnik WENB foruma...a i mene iznenadi sto je na srpskom u 2 i u 3 sve vesti u 2 njegove impresije a u 3 ostalih koji su igrali u brazilu...nadajmo se detaljnim opisima a i da uspe da ubedi konami da opet bude 2 demoa!

dulezmaj
30.5.2012, 14:59
impresije na srpskom:
http://www.pes-serbia.com/portal/2156/pes-2013-impresije

Nedavno je bila pres-konferencija u Brazilu, gde su bili pozvani predstavnici nekih PES sajtova, kao i ostalih medija kako bi im Konami predstavio PES 2013, dao izjave, saopštenja i odgovore na određena pitanja. Zahvaljujući WENB blogu, u prilici smo da dobijemo eskluzivan materijal od njih tako da prvi put objavljujemo vest u isto vreme kao i ostali portali. U nastavku teksta izdvojili smo delove koji su nas najviše interesovali, a ostatak impresija i info možete pogledati i na winningelevenblog (http://winningelevenblog.com/).
Golmani
Golmani su bili najviše traženi element igre za koji su fanovi zahtevali da bude unapređen, tako da je Konami proveo dosta vremena i napora kako bi ih poboljšao, njihove animacije kao i njihov AI.
Ove godine možemo biti veoma optimistični, golmani su totalno unapređeni počevši od potpuno novih animacija koje će izvoditi u zavisnosti od situacije, odbrana jednom rukom, različite reakcije kod 1 na 1, pri pokušaju loba i td., sad sve to izgleda sveže i novo. Čak i u ovoj ranoj fazi pokreti i opšte ponašanje golmana je daleko ispred onoga iz predhodnim verzijama.
Druga novina je ta da će korisnik imati bolju i bržu kontrolu nad golmanom, što vam može omogućiti brze kontre. Imaćete Power Bar kojim kontrolišete ispucavanje i bacanje lopte, s tim i veću preciznost i kontrolu gde želite da pošaljete loptu.
Igranje odbrane (Response Defending)
Igranje odbare u PES 2011 i PES 2012 je bilo dobro u konceptu, ali u praksi je to izgledalo drugačije, nije funkcionisalo baš najbolje pošto nikad niste znali kada će vaš igrač da napadne loptu. Ove godine postoji dugme da zadate komandu igraču kada želite da napadne, što vam daje veću kontrolu u defanzivnom delu igre i donosi novi nivo veštine kada je u pitanju osvajanje lopte. Naravno i ovo će pratiti nove animacije u zavisnosti od situacije, da li je igrač blizu protivniku ili je više udaljen, kao i njihovog položaja u odnosu jedan na drugog.
Takozvani Response Defending ćete izvoditi tako što dva puta tapnete X (dodavanje) dugme i time ćete biti u mogućnosti da izvedete stojeći start na loptu kad vi to želite, to će vam takođe omogućiti i da napravite taktičke faulove da bi prekinuli igru.
Player ID
Sada je prepoznatljivost dobro poznatih igrača na još većem nivou. Uspeli su da snime i ubace u igru 40 do 50 igrača, da skinu njihove dobro prepoznatljive pokrete i veštine do sitnih detalja. Tako Kaka ne samo da ima svoju jedinstvenu animaciju trčanja, već ima i duže korake kad trči sa loptom.
Player ID nisu samo animacije koje su jedinstvene, već utiče i na igru. Naprimer kao u stvarnom životu Xavi može izvesti oštar okret za 180 stepeni spoljnom ili unutrašnjom stranom kopačke koristeći R2 dugme, tu je jasno da to nije samo lepa animacija već to itekako ima uticaja u igri.
Bližu kontrolu lopte sa R2 će mnogo bolje izvoditi igrači sa visokom dribling ocenom. Tako će Inijesta koji je veoma spretan pri driblingu pomoću R2 imati bližu kontrolu lopte, tako da kad se nađe u tesnom prostoru prebacivaće loptu sa jedne na drugu nogu. To je jedinstvena side step animacija gde Xavi tesno drži loptu između nogu i može da se završi ubrzanjem gde lako beži od protivnika. Onda, Riberi koristi svoju petu pri izvođenju marsejskog ruleta, Neymar može da izvede njegov dribling koji je postao njegov zaštitni znak gde nogu vrti iznad lopte pripremajući se da izvede nastavak driblinga, dok sa druge strane u odbrani ćete moći na razne načine da blokirate udarac, pa čak i na način kao što je to Terry izveo sa svojim supermen bacanjem (slika gore).
WENB impresije posle igranja igre
Ono što ćete prvo da primetite je novi meni kod biranja ekipa, gde imate model celog igrača na obe strane ekrana, a ne samo gornju polovinu igrača. U sredini je slika obe postave sa tačnim pozicijama na terenu. Sa ovog skrina možete odabrati stadion, formaciju i gameplan. Meni formacije se ne razlikuje nešto od PES 2012, ali mogu se očekivati neke ključne promene do kompetnijeg koda igre.
Ulazak u meč je gotovo isti kao i u PES 2012, sa istim uglovima kamera, ali kad igra počne biće vam jasno da je glavni fokus Konami tima bio gameplay koji daleko odstupa od PES 2012.
Kako lopta ide terenom primetićete da je tempo mnogo sporiji nego u PES 2012, tako da sve izgleda mnogo realnije. Ovo nije samo eskluzivno na način kako lopta putuje, već takođe kako se igrači kreću sa loptom i bez nje. Pozicioniranje igrača je mnogo bolje, kao i kretanje u prostor. Videćete kako se protivnik dobro pozicionira na terenu u zavisnosti kako se igra razvija. Kada kontrolišete loptu, protivnički igrači sredine terena će znati da se postave tako da blokiraju očigledne pasove, pre nego što će da izvrše pritisak na vas.
Prisutan je opet passing bar sistem, ima 3 nivoa koji su mnogo slobodniji nego u PES 2012. Netačni i prejaki pasovi su sad vrlo mogući, ali ste u boljoj mogučnosti da pošaljete lotpu baš tamo gde ste želeli. Stavite pass na 0 i imaćete potpuno manuelno dodavanje, gde kontrolišete i jačinu i pravac. Naravno nemoj da mislite da ocene igrača tu više neće imati nikakav uticaj.
Pri prijemu lopte sad možete koristiti R2 i R3 dugme. Tajming je sad ključan faktor, pogotovo sa R3 kontrolom gde možete da tapnete loptu u vis ispred sebe, naravno to sve prate nove animacije. R2 će vam pomoći da što bolje primirite tešku loptu, gde možete videti gde igrač svojim đonom pokušava da smiri loptu koja poskakuje. Ovaj element igre će itekako da ima smisla i da se razlikuje u zavisnosti od timova i igrača sa različitim skilovima.

dulezmaj
30.5.2012, 15:00
Nema više šina po kojima igrači idu, tako da nećete morati da koristite super cancel ne bi li poslali igrača tamo gde želite, već imate totalnu kontrolu nad njim kad se kursorom prebacite na njega. Takođe igrači ne ostaju ukopani na pozicijama sa koje ne možete da ih pomerite ako ne koristite super cancel kao ranije, već morate da budete veoma pribrani kad primate pas ili dugu loptu. Vaš igrač neće automatski da krene na loptu, sve dok mu to ne kažete u suprotnom će da džogira ka njoj. Kod visokih lopti, npr. kod ispucavanje bekovske sami ćete morati da pozicionirate igrača u prostor gde lopta treba da padne. Za ovo će malo trebati vremena da se naviknete ali je ova novina više nego dobrodošla.
Sledeće veliko poboljšanje se vidi u odbrani. Startovanje na loptu se najzad zasniva na ocenama igrača. I dalje su bitni preciznost i tajming pri startovanju, ali na to se sad dodaju i karakretistike igrača kojeg kontrolišete. Igrači poput Pepea i Ramosa su veoma efikanski pri startovanju, dok napadači deluju nezgrapnije u pokušaju da osvoje loptu. Najzad ima mnogo više koristi u kontrolisanju vrhunskog defanzivca.
Nasuprot ovome nalazi se poboljšan sistem driblanja koristeći R2, kojim se mogu izbaciti iz ravnoteže defanzivci sa pravovremenim promenama pravca. Korišćenjem R2 igrač pravi male dodire sa loptom, drži je blizu sebe; tu se vide i neke lepe nove animacije.
Kad pređete tog igrača dolazite u situaciju da šutnete na gol, a šutiranje je doživelo velike promeneu odnosu na PES2012. Verovatno najslabiji element igre uz golmane prošle godine. Najveća novina što se tiče šutiranja u PES2013 je modifikator za manuelno šutiranje, gde držite L2 dok punite šut. Nije stvar samo u tome da imate punu kontrolu gde će lopta da ode, postoji i nagrada za taj rizik, a to je da manuelno šutiranje ima malo dodatne brzine. Njegovo korišćenje daje malo dodatne snage, ali naravno i više šanse da lopta ode preko ili pored gola. Kao i na manualno dodavanje i na šutiranje utiču određene ocene igrača kako bi se sačuvala individualnost. Igrači poput Ronalda i Benzeme imaju tu dodatnu snagu pri šutu i ona se ne gubi pri manuelnom šutiranju.
Na drugoj strani konetrolera je R2 i njegovim pritiskanjem posle popunjavanja šuta dočekaće vas felširana lopta. Za razliku od prethodne godine u PES2013 felširanost je mnogo primetljivija. Lopta ima potpuno drugačiju putanju u odnosu na normalni šut. Šutiranje uopšteno deluje mnogo slobodnije, ne računajući manuelni modifikator. Postoji veća kontrola gde će lopta da ide.
Na drugoj strani šutiranja su golmani, a i tu ima šta da se kaže. Pouzdani, inteligentni i reaguju na vreme. Greške su svedene na minimum i sad se može računati na golmane da odrade svoj posao kako treba. U situacijama 1 na 1 golmani reaguju drukčije svaki put, nema više istrčavanja i bacanja pre vremena, duže ostaju na nogama i reaguju mnogo bolje. Kad uhvate loptu mnogo brže ustaju i spremni su da brže proslede loptu dalje.
Što se tiče grafike, vizuelni deo igre tek treba da napreduje, ali će svakako da ostane blizak prošlogodišnjem. Animacije su sa druge strane mnogo bolje, veliki broj varijacija za dodavanje i šutiranje, a dosta je urađeno i za centriranje. Postoji i dosta ambijentalnih i kontekstnih animacija, npr. za prvi dodir igrača sa loptom postoji nekoliko animacija.
Na kraju igre na čeka uobičajeni prikaz detalja sa utakmice, a posle njega dobijamo sliku koja pokazuje ocene igrača kao i igrača utakmice.
U narednim danima očekujte još novosti…

dulezmaj
30.5.2012, 15:09
http://www.konami-pes2013.com/eu/wp-content/uploads/2012/05/01_RMadridVMalaga-551x309.jpg
http://www.konami-pes2013.com/eu/wp-content/uploads/2012/05/02_CorinthiansVCruz-Azul-551x309.jpg
http://www.konami-pes2013.com/eu/wp-content/uploads/2012/05/03_FlamengovsVascodaGama-551x309.jpg
http://www.konami-pes2013.com/eu/wp-content/uploads/2012/05/05_SantosVInternacional-551x309.jpg
http://www.konami-pes2013.com/eu/wp-content/uploads/2012/05/06_BarcelonavsValencia-551x309.jpg

OWERKLOKER
30.5.2012, 15:10
Sve to lepo deluje na papiru...

dulezmaj
30.5.2012, 15:13
nove kontrole:
http://media.multiplayer.it/thumbs/images/2012/05/30/2012-05-09_124244_2_jpg_640x360_upscale_q85.jpg

dulezmaj
30.5.2012, 16:56
utisci raznih ljudi koji su igrali:

Winning Eleven Blog:

"The Player ID stuff looked amazing as well, especially with Ronaldo. All his movements in the game look wonderful. The way he runs, dribbles, shoots, passes etc all look extremely lifelike, and bodes well for the other players who are lucky enough to have this treatment."

CVG:

As usual, Konami's presenting its PES 2013 additions in the form of three pillars: Full Control (PES FC), Advanced AI and Player ID. These were mentioned earlier this year in the form of a press release, and we have to admit we weren't exactly blown away. How wrong we were.

Eurogamer:

"Holding down the tackle button harries an opposition player, holding up the play - while double-tapping the same button sends the player lunging in pursuit of the ball, a challenge that won't necessarily work out, that outcome made more likely by the more advanced close control that's afforded to attacking players."

Multiplayer.it (Italian):

Talking about Player ID: "Ronaldo, Messi, Kaka, Robben, Iniesta, Neymar, Xavi, Ribery, Puyol and Terry, even with his famous diving header, were shown in sequence in real movies and gaming. We do not yet know the total number of players who will enjoy this "treatment" but we hope that it's as many as possible."

PES News Brasil (Brazilian/Portguese):

"The goalkeepers, a longtime complaint of PES fans, had special attention. Many animations have been added, in addition to improved artificial intelligence of the goalkeepers.

"Defending Response gives greater control over the steals. Pressing X twice, and your player will try to catch the ball, regardless of where it is."

PlayTV.com (Brazilian/Portuguese):

"It is fair to say that the manual passing and shooting require some training by the player who must again absorb a whole series of new commands.

"The production team revealed that they are working on a way to banish the cheats - or anything else malicious let a player win matches illegally."

dulezmaj
30.5.2012, 17:52
http://www.playtv.com.br/playtvmngr/ckeditor/ckfinder/userfiles/images/playtest.jpg

Aleksandar1987
30.5.2012, 18:02
Nije lose, ali iskreno mogli su malo i graficki da je srede, ako ne bar da ubace podesavanja u igru i da to ne bude samo low, medium, high. :)

real022
30.5.2012, 18:27
Pri prijemu lopte sad možete koristiti R2 i R3 dugme

Gde je R3 dugme?

dulezmaj
30.5.2012, 18:31
Gde je R3 dugme?
kada pritisnes desnu palicu a l3 levu kao srednji klik misa

Љуша
30.5.2012, 18:45
Ако буде пола од овога што кажу биће ово врхунски пес. Но све су ово празне приче све док не пробам демо. Што се тиче графике, она увек треба да буде последња рупа на свирали. Што се мене тиче не морају ни да је мењају уопште. Оставимо графику крајзису а песу препустимо гемплеј. Није то игра на коју треба обраћати пажњу што се визуелног дела тиче. Овај ниво графике је довољан. Само нек се концентришу на гемплеј.

Aleksandar1987
30.5.2012, 20:17
Pa moze i tako, nek naprave sad vrhunski gameplay a sledeci pes nek prave samo grafiku i to je to. :) 2014. kidalica :D

maremas
30.5.2012, 20:49
Za sledeći PES novi endžin :aplauz:
http://www.dodaj.rs/f/3A/pk/1eiVx2co/pes-2014.png (https://twitter.com/KonamiUK/status/207837801666981888)

Aleksandar1987
30.5.2012, 22:56
Za sledeći PES novi endžin :aplauz:
http://www.dodaj.rs/f/3A/pk/1eiVx2co/pes-2014.png (https://twitter.com/KonamiUK/status/207837801666981888)

Kad ovako pocnu sa preseravanjem. Nisu ni ovaj izbacili a *****ju o sledecem.

maremas
30.5.2012, 23:47
Pa bilo su najave da će za PES 2013 bude novi endžin, ali su odložili zbog novih konzola. Sad se zna da će to biti Kojimin Fox Engine.

Nikola Lavrnja
30.5.2012, 23:59
Za razliku od proslih par izdanja, gde im nisam verovao nimalo, sad im verujem mrvicu (a i to im je previse kakve su nam ispale priredjivali prethodnih godina) i to iz razloga sto konacno konkretno pise kako je nesto popravljeno, a ne kao ranije "popravili smo golmane, sad rasturaju kako su do jaja" "potpuno novi nivo odbrane.." i ostale trt mrt baljezgarije. Sad samo da pravilno implentiraju to sto pokusavaju da ubace.

Aleksandar1987
31.5.2012, 0:53
Sreca pa mi igru "kupujemo kod kineza" pa nam svejedno! :D

nikolapfc89
31.5.2012, 1:24
Evo podcast,vredi slušati,dosta stvari je objašnjeno u poređenju sa 2012.
Player ID zvuči fantastično,ali po njihovim rečima,ocene će itekako imati veliku ulogu u svemu.

http://winningelevenblog.com/files/2012/05/Podcast-125-Pre-E3-Madness.mp3

(Ko hoće da skine pa da sluša,desni klik na link,pa SAVE AS)

dulezmaj
1.6.2012, 9:36
novi trailer:
A0DjK7DDJNI

Pele10
1.6.2012, 15:00
http://www.youtube.com/watch?v=TSdLlMs-fAI&feature=player_embedded

Još jedan trailer.

Zale
1.6.2012, 15:59
Imam osećaj da će uskoro demo. :alealeee::alealeee::alealeee:

NIx Car
2.6.2012, 10:45
Imam osećaj da će uskoro demo. :alealeee::alealeee::alealeee:

da da za jedno ~3 meseca :D

dulezmaj
5.6.2012, 17:57
nove informacije i trailer stizu u 20h

Chicharito 14
5.6.2012, 21:22
http://www.youtube.com/watch?v=nnNmEtZMUH4&feature=player_embedded

Evo ga :aplauz:

dulezmaj
5.6.2012, 21:54
http://winningelevenblog.com/files/2012/06/E3_FCBvsVAL_AIGK.jpg

http://winningelevenblog.com/files/2012/06/tone_DF02.jpg

dulezmaj
5.6.2012, 22:01
"PES 2013 E3 trailer OUT! Watch it now and click LIKE if you can’t wait to play the first demo early this summer! "
sa :
http://www.prorevo.de/blog/2012/pes-2013-demo-fuer-fruehen-sommer-angekuendigt/

sto znaci pre gamescoma demo....znaci ko prosle godine nadajmo se boljim danima i konacno popravljenim golmanima posto sve ostalo izgleda ispeglano!

dulezmaj
6.6.2012, 1:09
sa twittera:

Asim Tanvir
‏@AsimTanvir

Bit of a ‪#PES2013‬ exclusive. 20 official Spanish league stadiums will be day one DLC. Wait, for free!

dulezmaj
6.6.2012, 17:13
novosti:
http://www.prorevo.de/blog/2012/pes-2013-weitere-infos-u-a-spielmodi-online/
"
http://s1.directupload.net/images/120606/53gw2v7n.jpg (http://s7.directupload.net/images/120605/bstvndbj.jpg)
. 50 of the world's best player for PES 2013 have been studied in detail and gives a virtual life - they are recognizable by their style of play immediately on the screen.
http://s14.directupload.net/images/120606/kj8p2npu.jpg (http://s1.directupload.net/images/120605/umcxnjg4.jpg)

Three key elements form the basis of PES 2013: PES Full Control, Player ID and AI ProActive. PES with full control, the players complete freedom of movement. This includes the new Dynamic First Touch can decide where the players continue to run the ball or how they accept and adapt the opportunity not only fully manual but also fully manual shooting. Also, ball control and dribbling has improved enormously, the game speed was reduced and adjusted to the real football. With the help of R2/RT the players will also receive access to a variety of control options which allow the users about to leave to cushion the ball in the adoption, to advance quickly, or to shield the ball while until a teammate was free to run.
http://s7.directupload.net/images/120606/n9lkko7a.jpg (http://s7.directupload.net/images/120605/wr8inbnl.jpg)

This high level of control goes back to fully executable manually double passes and a carefully balanced defensive system in which R2/RT and tackle the button can be used to address an attacker. The behavior of the goalkeeper in PES 2013 has been significantly improved. Not only their animations are new: The new AI allows them to better identify risks and respond accordingly. This new, improved behavior and the AI ​​players fall under the keyword ID that ensures that the world's best players in PES 2013 as well as their images act in reality. The top players - including cover star Cristiano Ronaldo - have been recreated to the smallest detail, including their most famous victory poses and gestures.
While these features means that the players behave in a highly individual, ProActive AI ensures that the game is true to life on screen passes, with highlights and quieter phases of construction, as well as a match in reality. The new AI routines ensure ausbalancierteren flow of the game - illogical conditions of previous PES titles have been eliminated. The teams are now better organized, and withdraw, for example, together, to form a strong defensive line. In addition, teams now respond more quickly after a lost ball and run a direct counter-attacks.

PES 2013 is a title of high quality playing depth, a variety of other options has been revised to ensure optimum access to the users of this game depth.

Performance Training: The training sessions are a popular part of the PES series, and they are essential to master the game with all its checks and balances. A series of "Walk Thru" instructions allow players a quick introduction to the possibilities of quick passing and shots of the manual. There, they also train their control over other players in the form of improved off-the-ball control or directing the goalkeeper.

Football Life was already introduced in PES 2012 football life - as a screen on the popular Champions League, the Become a Legend mode and the Champions League online. Each of these modes has been honored with a number of changes and innovations. It is now possible, for example, to improve team performance by the players deserve the money they are investing in certain coaches who are working on the weaknesses of the team. Transfers are now even more open, and it is clear to see why such negotiations fail to make a player. The sought-after players require clear commitments to certain conditions, and are reluctant to join a team with many more players compete for one and the same position. This in turn leads straight to the Become a Legend mode, where players receive feedback about how they need to improve personally, to have success in the team.

Online: The Master League Online offers a new ranking system called "Rival ranking". This ranking brings together players who are on a similar level. The PES community is divided in 240 cities around the globe, and players can see if there is a local online players. Thus, leagues are set up and messages and requests for matches can send itself. Is also the myPES synchronization with Facebook again - with even more details. Thus, there are match reports, which also include data on successful passes, ball possession, etc., as well as the best player statistics. All these results can be posted on the Facebook page of the user to show the players what makes a true champion PES.
http://s1.directupload.net/images/120606/67sdsqhb.jpg (http://s1.directupload.net/images/120605/mw3dtkoj.jpg)

"PES 2013 has a number of different elements, but the heart of the title is his realism and game play," said Jon Murphy, PES European Team Leader. "Our supplements in the form of PES Full Control, ProActive AI and player ID set the bar a good bit higher and create a game that is nothing less than a huge step forward for the series. The players move and behave as they should - runs, attacks and defenses are quite simply, as one would expect. For PES fans, these are very special times ... "

nikolapfc89
6.6.2012, 19:02
ucS3Dr00Dhc

dulezmaj
6.6.2012, 22:45
ZsVJiibqcgM

Osbourne
7.6.2012, 14:56
Gledaj lopta kako se krece po travi... :facepalm

dulezmaj
7.6.2012, 15:45
nov trailer u 7 bicu na treningu pa nek neko postavi ili cu ja oko 9 :kreza:

NIx Car
7.6.2012, 18:42
Gledaj lopta kako se krece po travi... :facepalm

ko da je u 12ci ista bolja :kreza:

nikolapfc89
7.6.2012, 18:52
BaR0M9rS-yQ&feature=g-u-u

Uros12
7.6.2012, 20:26
:rofl:
G7s6fkW7S2U&feature=g-all-u
Ima dosta poente,stvarno se Konami skoro pa ni malo ne trudi da napravi fin trailer.Tako je i sa Fifom ove godine.

Chicharito 14
7.6.2012, 20:44
Nadajmo se najboljem. :opanachke

Pele10
7.6.2012, 22:47
Kad je otprilike gamescom? Pošto bi pre toga mogao da bude demo.

nikolapfc89
7.6.2012, 23:11
Gamescom je u Avgustu.

Demo u julu izgleda :n_klanja:

Robbye Ron ツ RЯ
‏@robbyearon

Follow
‪#PES2013‬ demo will be out this summer July. ‪#E3‬

dulezmaj
8.6.2012, 8:42
http://61.imagebam.com/download/XntKVbytntIn3LYzeXBETg/19484/194838053/516758EF9.png
znaci argentiska liga licencirana....odlicno...nadajmo se i dobroj atmosferi na utakmicama i mislim da ce ova igrica zadovoljiti sve nase potrebe....ako ne postoje i 2. igre :kreza:....iskreno se nadam da ce demo pocetkom jula bas da ne cekamo puno sve to da probamo a i da mozemo da ukazemo na nedostatke da bi 2. demo i cela igrica bili bolji

dulezmaj
8.6.2012, 16:03
PESianity ‏@chaos_PES

Exclusive news, courtesy of @robbyearon & @WENB_US : Copa Libertadores will be part of master league! Translations: @WENBlog and @WENBlog_de

KONACNO!!!!!!!

dulezmaj
11.6.2012, 15:08
http://www.zavvi.com/games/platforms/ps3/pes-2013-pro-evolution-soccer/10606054.html
spekulise se da izlazi 7.septembra evo na zavvi-ju ima pre order i datum izlaska na vecim prodavnicama je isti...dace bog da je istina!!!:alealeee::alealeee:

Aleksandar1987
11.6.2012, 17:16
Onda bi trebalo da demo izadje za koji dan.

maremas
11.6.2012, 17:31
U julu.

dulezmaj
12.6.2012, 14:16
Marvin_Ronsdorf:

Several questions about manuel shooting reached me. YES! It's possible to enable it with a setting without pressing L2 each time! #PES2013
!!!!!!!!!!!!!!:alealeee::alealeee:
jedva cekam da probam ali ako su golmani odlicni ovo ce biti najbolji pes ikada!!!!!ajmo jul!!!

dulezmaj
12.6.2012, 14:50
Marvin R. (mrbasket) ‏@Marvin_Ronsdorf

The PES-Team confirmed me that there are two #PES2013 demos. First in the second half of July and the second around the release!

Marvin R. (mrbasket) ‏@Marvin_Ronsdorf

The gamespeed is slower and it's awesome. Passing is so much more exactly and direct. The good old times! #PES2013

Marvin R. (mrbasket)‏@Marvin_Ronsdorf
@MikeSalmon79 (https://twitter.com/#!/MikeSalmon79) Passing is now such more important than running. In other words: Playing football pays off. #PES2013 (https://twitter.com/#!/search/%23PES2013) #playtest (https://twitter.com/#!/search/%23playtest)

Pele10
13.6.2012, 1:41
Marvin R. (mrbasket) ‏@Marvin_Ronsdorf (https://twitter.com/#%21/Marvin_Ronsdorf)
@Star_BoyAbbz (https://twitter.com/#%21/Star_BoyAbbz) The ball physics has changed. Hardly to describe. But to summarize: it fits to the game-speed. #PES2013 (https://twitter.com/#%21/search/%23PES2013) #playtest (https://twitter.com/#%21/search/%23playtest)

Marvin R. (mrbasket) ‏@Marvin_Ronsdorf (https://twitter.com/#%21/Marvin_Ronsdorf)
Training-mode will be increased by new challenges which will help you to learn manual shooting and first touch. #PES2013 (https://twitter.com/#%21/search/%23PES2013) #playtest (https://twitter.com/#%21/search/%23playtest)

Response defence is working good. With the right timing, you can stop Messi and CR7 e.g. by double press on X. #PES2013 (https://twitter.com/#%21/search/%23PES2013) #playtest (https://twitter.com/#%21/search/%23playtest)

Spanish fans will not only have all 20 stadiums. Each team has his real intro-theme when the teams come into the stadium. #PES2013 (https://twitter.com/#%21/search/%23PES2013)#playtest (https://twitter.com/#%21/search/%23playtest)

dulezmaj
13.6.2012, 8:42
@rikon10 (https://twitter.com/#!/rikon10) the powerbar is still there :) and now also for goalkeepers! #PES2013 (https://twitter.com/#!/search/%23PES2013)

The main menu is very simple. The teaser is running in the background. White logos for the modes. Simple & fine. #PES2013 (https://twitter.com/#!/search/%23PES2013) #playtest (https://twitter.com/#!/search/%23playtest)

@moshstar72 (https://twitter.com/#!/moshstar72) @mikesalmon79 (https://twitter.com/#!/mikesalmon79) The whole game is more slowly and this speed is in my opinion very realistic. And this means: passing > running

@thetractorsafc (https://twitter.com/#!/thetractorsafc) We had only four stadiums in this version. So no infos about English stadiums from me today. Sorry.

View conversation Hide conversation (https://twitter.com/Marvin_Ronsdorf/status/212644893162606593)

9h (https://twitter.com/Marvin_Ronsdorf/status/212644554707435520)Marvin R. (mrbasket)‏@Marvin_Ronsdorf (https://twitter.com/#!/Marvin_Ronsdorf)
@dillon2112 (https://twitter.com/#!/dillon2112) We had 8 teams. Four spanish and four from the Copa. - There was a hint in the interview but I can't speak about this actually.

View conversation Hide conversation (https://twitter.com/Marvin_Ronsdorf/status/212644554707435520)

10h (https://twitter.com/Marvin_Ronsdorf/status/212643974626816000)Marvin R. (mrbasket)‏@Marvin_Ronsdorf (https://twitter.com/#!/Marvin_Ronsdorf)
@Star_BoyAbbz (https://twitter.com/#!/Star_BoyAbbz) Manual shooting is so much individual. You can't name a number. So much possibilities. #PES2013 (https://twitter.com/#!/search/%23PES2013) #playtest (https://twitter.com/#!/search/%23playtest)

dulezmaj
13.6.2012, 22:02
nove informacije

Savska
13.6.2012, 22:53
nerazumem zasto su ovoliko losi ovi trailer-i.Sve je neprirodno.

Pele10
14.6.2012, 1:19
John Murphy i Adam Bahti više ne daju informacije kao ranije. Sad su umesto njih Graham Day i Marvin Ronsdorf ili su JM i AB prekomandovana na neki viši rang u Konamiju od kurira?

dulezmaj
14.6.2012, 9:10
John Murphy i Adam Bahti više ne daju informacije kao ranije. Sad su umesto njih Graham Day i Marvin Ronsdorf ili su JM i AB prekomandovana na neki viši rang u Konamiju od kurira?
fakticki da....mada opet ja ne verujem vise nista dok ne probam a to ce biti tek zadnja nedelja jula tako da do tad samo prosledjujem informacije nije mi vise ni bitno ko sta kaci cekam da neko kaze golmani su odlicni i onda da pocnem da se lozakam inace ovo su samo prazne informacije....marvin je na celu pro evo tako da on za nemacku radi distribuciju informacija a graham ne znam ni sam..uglavnom cekamo neke konkretne informacije da procure ovo je samo mazanje ociju....golmani su jedini ostali da se poboljsaju...tako da ako nisu dobri u 1. demou onda da se svi bunimo za to!!

dulezmaj
14.6.2012, 9:15
impresije:
It's E3 code we're playing, so none of us were going in expecting keepers to be perfect. It's not the final product, so I'm not sure what you guys are expecting? If you're expecting keepers (or most other parts of the game) to be perfect at this stage, then that is very much wishful thinking.

Now, that's not to say keepers are awful, far from it in fact. Taking into consideration the early nature of the code, keepers are actually quite good. They react to deflected shots very well and even rush to stop the ball going behind when it's deflected off a fellow team member. If a low-ish shot a smashed straight at them, they even go down accordingly to save it and get it out of danger. There are new animations implemented to represent these actions, and they look very good. As I said in my preview, they catch, push the ball behind and punch distances much more than PES 2012, which is fantastic. There's the rare error here and there, but we have fed this stuff back accordingly and hopefully the development team (who are extremely receptive to feedback, trust me) will rectify these slight issues for the next level of code (preview probably).

Kind of felt like I have repeated myself there, as I've answered a few questions regarding keepers via Twitter, but I don't get the sudden "oh my god, they haven't paid attention to keepers" comments. It's just not true, as they most certainly have based on E3 code.

EDIT - Deft dribbling is still great, but the concern raised was that every player could do it really well, when it should only really apply to the star players. So, for instance, Puyol shouldn't be able to intricately deft dribble past players, it's not his forte. Again, this has been fed back and is being looked into by the development team. It needs to work like the first touch stuff, which only the star players can pull off with style, but even then timing and thought is required.

Oh, just to add, manual passing and shooting (especially the latter) is just sexual. Ask anyone who smashed the ball into the back of the net using manual today and they'll tell you it felt amazing. Even when you hit the bar or post when it's all your own work, man, it feels great.

dulezmaj
14.6.2012, 22:24
http://www.prorevo.de/blog/2012/pes-2013-wir-haben-das-spiel-fuer-euch-in-london-gespielt/
obavezno procitati!!

dulezmaj
15.6.2012, 23:19
ODLICNA VEST!!

Jon Murphy just confirmed on Twitter full manual pens and free kicks have been implemented but yet to be tested

minist@r
15.6.2012, 23:48
Ja 'ladno procitao Jon Champion :kreza:

Pele10
17.6.2012, 1:59
PES 2013: Copa Lib in ML!

Anther exclusive from our team in LA, as we’re told Copa Libertadores is coming to PES 2013′s ML mode!

Huge news for fans from the South American market, which must mean a lot going forward, as for Copa Libertadores to be included in ML, it would mean ML must have some South American leagues…

Thanks again to Robbyearon for the news!

dulezmaj
17.6.2012, 6:24
PES 2013: Copa Lib in ML!

Anther exclusive from our team in LA, as we’re told Copa Libertadores is coming to PES 2013′s ML mode!

Huge news for fans from the South American market, which must mean a lot going forward, as for Copa Libertadores to be included in ML, it would mean ML must have some South American leagues…

Thanks again to Robbyearon for the news!
vec postavljeno pogledaj moje postove i nikolapfc89 pre nego sto bilo sta postavis!!!:a_whistli

dulezmaj
17.6.2012, 23:20
Q&A sa WENB foruma(obavezno procitati!!!)
http://winningelevenblog.com/blog/pes-2013-community-day-qa-part-one/

dulezmaj
18.6.2012, 23:47
Q&A sa WENB foruma(obavezno procitati!!!) 2. deo sa pokrivenim golmanima,odbranom,AI,prezentacija.....
http://winningelevenblog.com/blog/pes-2013-community-day-qa-part-two/

maremas
19.6.2012, 9:18
http://cdn.medialib.computerandvideogames.com/screens/screenshot_285040_thumb_wide300.jpg
Best Sports Game: PES 2013 (http://www.computerandvideogames.com/353976/features/cvgs-e3-2012-awards-in-full/?page=2#top_banner)

Prošle godine im je bila fifa.

Devilish Soldier
20.6.2012, 0:34
http://www5.picturepush.com/photo/a/8533688/640/Anonymous/maria01.jpg (http://picturepush.com/public/8533688)

http://www3.picturepush.com/photo/a/8533691/640/Anonymous/maria02.jpg (http://picturepush.com/public/8533691)

http://www2.picturepush.com/photo/a/8533695/640/Anonymous/maria03.jpg (http://picturepush.com/public/8533695)

http://www1.picturepush.com/photo/a/8533699/640/Anonymous/Stadium-Mestalla-DF.jpg (http://picturepush.com/public/8533699)

http://www4.picturepush.com/photo/a/8533702/640/Anonymous/Stadium-Mestalla-NF.jpg (http://picturepush.com/public/8533702)

http://www4.picturepush.com/photo/a/8533707/640/Anonymous/Stadium-San-Mames-DF.jpg (http://picturepush.com/public/8533707)

http://www3.picturepush.com/photo/a/8533711/640/Anonymous/Stadium-San-Mames-NF.jpg (http://picturepush.com/public/8533711)

http://www5.picturepush.com/photo/a/8533723/640/Anonymous/Inter-forlan.jpg (http://picturepush.com/public/8533723)

Pele10
20.6.2012, 2:50
U spoijleru treći i četvri stadion su od Bilbaoa.

dulezmaj
20.6.2012, 11:59
3 nemacka kluba licencirana od pocetka(predpostavke:bajern minhen,salke i leverkuzen)...ocekuje se jos informacija

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ceDfNP-suic
na 5:56

Pele10
22.6.2012, 12:23
Zvezda na PES-u?

GB: KONAMI je zbog krize i zemljotresa smanjio budžet i iz tog razloga Zvezde neće biti na novom PES-u, a za sledeću sezonu nas još uvek nisu kontaktirali. Dakle, to funkcioniše tako što oni nama plaćaju licencu korišćenja našeg znaka i imena, ali su smanjili troškove. To je razlog.

Izvor:
http://www.mojacrvenazvezda.net/3516...brocic-za-mcz/ (http://www.mojacrvenazvezda.net/35160/2012/06/22/direktor-marketinga-fudbalskog-kluba-goran-brocic-za-mcz/)

Nikola Lavrnja
22.6.2012, 20:21
Po meni je velika glupost manjih klubova (u sta sada spadaju FKP i FKCZ) sto traze pare da se pojave u igrici. To bi za klubove trebalo da bude sica, a dobar je to marketing, koliko sam ja samo malih klubova zavoleo na raznoraznim igricama...

Osbourne
23.6.2012, 10:35
Od koga ti ocekujes "pamet"... :rolleyes:

A i ovaj post je trebalo da ostavis u temi za FM zar ne? :P

Devilish Soldier
24.6.2012, 16:53
Neke promene...

New/Changed Moves List (http://winningeleven.es/?p=1216)

Devilish Soldier
27.6.2012, 20:17
nDeNhBubxFw

Pele10
30.6.2012, 2:32
Evo još malo informacija o PES-u 2013. Zvanični PES 2013 propratni sadržaj.

Pele10
30.6.2012, 2:42
Poslednji deo sadržaja.

Pele10
4.7.2012, 1:03
Urednici PESFan.it imali su danas priliku da igraju PES 2013 Demo. Evo njihovih prvih impresija:

Igra je mnogo sporija. Svi jednostavni načini da postignete gol su nestali! Fantastičan odbrambeni sistem! Fantastičan šut kao na PES-u 6!
Iz onoga što smo videli golmani su bolji. Oni reaguju na pravi način.
Player ID je impresivan.
Napad:Tempo je sada sporiji. Mesi, Ronaldo, Vilja mogu biti lako kontrolisani zahvaljujući novom sistemu odbrane.
LRD (Long Rage Drive) šut je izbačen. Speed merchant je ublažen.
Grafika je ostala praktično nepromenjena, ali ističemo blago poboljšanje u smislu osvetljenja.
PES 2013 je mešavina PES-a 6, PES-a 2011 i 2012.

nikolaradovic
4.7.2012, 15:22
Igrao sam pes10 i 12 bili ali nisu bili orginal,pes13 cu sigurno kupiti da bi igrao preko interneta,ocekujem mnogo vise od dvanaestice

LASKE
4.7.2012, 17:43
^^
:confused:

Inače, tim likovima što kao testiraju svake godine demo pre svih ništa ne verujem, uvek isto pričaju, šatro najbolji je do sada, mix pes 6 i 12, dža-bu...
Uvaliće nam kao i svake godine obično golo go*no, al živi bili pa videli, apsolutno ništa ne očekujem.

_Dusan_
4.7.2012, 19:54
^^
:confused:

Inače, tim likovima što kao testiraju svake godine demo pre svih ništa ne verujem, uvek isto pričaju,šatro najbolji je do sada

Pa za to su i plaćeni;)...

ZikaBg
5.7.2012, 0:40
a najjace je to sto uvek u najavama svakog narednog pesa spominju pes6 samo da bi privlacili stare igrace, mnogo su smesni. U svakom slucaju bolje im je da igra izadje mnogo pre fife 13 jer su onda prakticno ugasili.

_Dusan_
5.7.2012, 0:55
...I ono čuveno "PES se konačno vraća korenima"...To svake godine govore.

real022
5.7.2012, 9:40
Po najavama se čini da će igra prestati "sama" da se igra, ali kad pomenu napredni AI, onda sumnjam.

U prošlom pesu sam komotno mogao da ostavim džojstik celo poluvreme, i da protivnik ne može da postigne gol.
80% skriptovano, 20% uticaj igrača. Kao Call of duty medju-igre gde pomeraš pucaljku levo desno.

Ali opet, ako demo bude bolji od pesa2012 za milimetar, ili nešto baš jako ne zeznu, MLO će da se pegla do besvesti.

Dejan-T
9.7.2012, 18:29
Here we are gathered to prove the first basic version of PES 2013 (approximately 40 percent of the game). Here are our impressions once played:
- Improvement of the defense system (full-back does not stay behind and there are too many blunders)
- The new player ID feature is definitely highlighted by players in the sense that Ronaldo runs as if it were real (type soldier) or Iniesta has that magic touch in the flask
- New command system, largely defending (it just takes some getting used to)
FullControl-PES (new feature). It is characterized by a better control of movements of the players, which will ensure a rich and dynamic experience of the show. Besides a great freedom to control, have been improved elements such as first touch for better control of the ball (to tweak), and full manual shooting and passing to a more realistic experience. shooting manual is a new introduction to learn very carefully, very difficult at first but I made it a goal.
-The behavior of the team is real, taking the Barcelona, ​​playing with high defense and follow all the action.
-Reduced game speed
-Throws made as well PES 6, removed various bugs like banana shot
- Goalkeepers are a question mark. I mean other players who have tried the previous version were satisfied, we have found Casilias unwatchable in all, the outputs, and high balls in the parrying. Much stronger Victor Valdes and Diego Lopez himself.
To test a semi-bug (the beginning of 2011 start): Personally, I've only tried it once and I went past the goalkeeper ...
- The referee blows his whistle every two minutes, gives the advantage
- The offside trap was completed: the boat with the defense playing high, it happens that the offside whistle
- I found it also improved the system's teammate manual that you can handle a lot better (I am playing in the manual): in 2012 the player often marked with (r3) running back, now you can move it in a pleasant way.
- The pendulums do not feel, except for Neymar: purple arrow, all discarded.

CODE This bodes well, probably hoping that in the demo, nothing official, will be released July 25. Pro Evolution Soccer 2013 is already booked Amazon.it with the usual exclusive promotions or free shipping and lowest price guaranteed reservation at: order now and if the price drops before putting on sale, pay the lowest price since your order.

P.S. PESFan
@PESFannews
Follow

We've a new ‪#PES2013‬ video to share tomorrow. You'll be able to see it on http://www.pesfan.com

dulezmaj
9.7.2012, 20:00
http://kitanamedia.com/forums/styles/prosilver/imageset/icon_post_target.gif (http://kitanamedia.com/forums/viewtopic.php?p=292094#p292094)by Adam (http://kitanamedia.com/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=63) » Mon Jul 09, 2012 5:27 pm
Guys, just an incredible email from Konami.

Spread the word, tomorrow we have an awesome video coming. It's long!

It's actually not focused on just gameplay. I can't say much more, and don't want to as it will ruin the surprise. From what I can tell though, it's going to be the first of many

12pm UK time/1pm CET

da ukratko prevedem sutra dobijamo poduzi video u 1...postavljam cim se pojavi!

procurela informacija da je demo 25. jula...znaci jos 15 dana pa da sudimo da li je pes 2013 ono sto smo trazili i da li su ispravljene greske na koje smo ukazivali

Pele10
9.7.2012, 21:05
New PES 2013 Trailer coming on July 10 confirms Konami

Konami has just announced that a new footage of PES 2013 (Pro Evolution Soccer 2013) will be released tomorrow. The publisher stated that the new trailer will go live exactly at 12pm (GMT) 1pm (CET) on July 10.
No details has been revealed as to what this footage exact will be, but according to reports it will feature some new gameplay footage from PES 2013.

PES 2013 is schedule to launch this FALL for PC, PS3, Xbox 360, PS2, PSP, 3DS and Wii.

dulezmaj
10.7.2012, 13:01
nov pes 2013 video:http://www.pesfan.com/news/10142973/Introducing-PES-2013%3A-Game-Modes-%28Episode-1%29/

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=48avf7NdxIw

Uros12
10.7.2012, 14:04
Nah,nije nista posebno novo.Ovo za online ne zvuci lose ali to ionako necu igrati,kad PES igram samo sa ortacima na jednoj masini.Jedino nam preostaje da vidimo koja su to unapredjenja u Football Life modu.

dulezmaj
10.7.2012, 14:07
Nah,nije nista posebno novo.Ovo za online ne zvuci lose ali to ionako necu igrati,kad PES igram samo sa ortacima na jednoj masini.Jedino nam preostaje da vidimo koja su to unapredjenja u Football Life modu.
ostaje nam da probamo demo 25. jula pa tek onda da vidimo da li vredi uopste ovo instalirati na komp....lozana na pes 2012 me je drzala dok ortaci nisu poceli da me smaraju ajde fifu ajde ovo ajde ono posle kad sam se vratio nekako me prosao zar....sada se nadam da gameplay vredi a sve ostalo ce doci :alealeee:

Pele10
10.7.2012, 15:40
PES 12 vredi, nadam se da će 13 biti na nivou ovog ili upola od ovog. Ako ga budu čačkali i pokušavaju da ga "poprave".

Pele10
12.7.2012, 2:01
PES community menadžer za Francusku je za sajt pes-soccer.fr dao izjavu u kojoj nagoveštava da bi prvi demo mogli da očekujemo krajem jula ali da datum 25. jul nije zvaničan. Takođe, kaže da nove informacije možemo da očekujemo u sledećih nekoliko dana (možda već u toku vikenda).

Izvor pesfan.it (http://pesfan.it/2012/07/11/pes-2013-info-ufficiali-sulla-demo/)

dusanbe93
12.7.2012, 19:50
Bilo bi dobro kada bi uveli opciju '' bunjenja kod sudije''. :)
Npr. sudija ti ne svira penal i ti pritiskanjem nasumicno dugmica (znak nervoze i besa) das znak igracima da opkole sudiju i deru se na njega :D . Onda se on kao konsultuje sa pomocnikom i onda dosudi penal ili podeli zute kartone igracima.
Naravno, da ne bude svaki put ovo bunjenje, vec samo kada u najbitnijim momentima ne dosudi penal ili faul u zoni suta.
Nekad da podeli odma' zute kartone a nekad da se buni samo jedan igrac a ne svi.

Mislim da bi ovo bilo vrlo interesantno. :D

vertigo
12.7.2012, 22:36
A ja bih voleo da ubace maleni indikator koji govori koja noga je primarna kod aktivnog igrača. Često igram PES na random biranje timova, pa uglavnom ne poznajem igrače.

Pele10
13.7.2012, 0:19
A ja bih voleo da ubace maleni indikator koji govori koja noga je primarna kod aktivnog igrača. Često igram PES na random biranje timova, pa uglavnom ne poznajem igrače.

Kako to na random?

vertigo
13.7.2012, 11:18
Kako to na random?

Pa kad biraš tim u Exibition npr., držiš "kocku" iliti "šut" i dobićeš nasumično tim. Zanimljivo je kad igraš sa drugarom, pa ti ispali Rubin Kazan protiv Real Madrida. :alealeee:

icemama
13.7.2012, 15:37
Pa kad biraš tim u Exibition npr., držiš "kocku" iliti "šut" i dobićeš nasumično tim. Zanimljivo je kad igraš sa drugarom, pa ti ispali Rubin Kazan protiv Real Madrida. :alealeee:
Ja stvarno ne razumem sta si hteo da kazes za nogu kojom igrac igra :D.
Kad udjes u game plan i ides na igraca pise ti kojom nogom igra.

dusanbe93
13.7.2012, 15:45
Hteo je da kaže da tokom igre negde bude označeno koja je jača noga igraču da se ne bi dešavalo da se nameštaš na šut i onda igrač šutne neku frljoku suprotnom nogom :D

Chicharito 14
13.7.2012, 21:52

Bilo bi dobro kada bi uveli opciju '' bunjenja kod sudije''. :)
Npr. sudija ti ne svira penal i ti pritiskanjem nasumicno dugmica (znak nervoze i besa) das znak igracima da opkole sudiju i deru se na njega :D . Onda se on kao konsultuje sa pomocnikom i onda dosudi penal ili podeli zute kartone igracima.
Naravno, da ne bude svaki put ovo bunjenje, vec samo kada u najbitnijim momentima ne dosudi penal ili faul u zoni suta.
Nekad da podeli odma' zute kartone a nekad da se buni samo jedan igrac a ne svi.

Mislim da bi ovo bilo vrlo interesantno. :D

Pa zar nije najvažnije da naprave gameplay kako treba, pa onda sve ostalo.

Pele10
15.7.2012, 1:58
Trenutno se održava SAN DIEGO COMIC-CON konvencija, u okviru koje je Konami prikazao najavu za PES2013 sa Ronaldom u novom dresu Reala

Takođe kako OnTheLevel games portal prenosi u okviru festivala će biti prikazan i novi demo.

Očekujemo utiske uskoro.

vertigo
16.7.2012, 0:59
Ja stvarno ne razumem sta si hteo da kazes za nogu kojom igrac igra :D.
Kad udjes u game plan i ides na igraca pise ti kojom nogom igra.

Pa kad igram čisto egzibiciono ni ne ulazim u game plan, u većini slučajeva.

Pa zar nije najvažnije da naprave gameplay kako treba, pa onda sve ostalo.

I da gameplan bude savršen, meni će ovo i dalje da fali.

Chicharito 14
16.7.2012, 15:52
OBJAŠNJENJE O ANIMACIJAMA
Ovako su rekli iz Konamija:
Trenutni endžin je ograničen, te je stoga jako teško odraditi bolje animacije u njemu (nešto u tom fazonu, da ne tupim mnogo). Stoga su se oni fokusirali na sređivanje gejmpleja ove godine, kad već ne mogu da poprave animacije barem da podignu nivoigrivosti.

Sledeće godine stiže nov endžin (trebao je ove al zbog meni nepoznatih razloga, možda cunami, to je odloženo za narednu), a sa njime i generalno gledano nova igra. Tu bi trebalo da bude drastičnih poboljšanja na svim frontovima.

Dejan-T
16.7.2012, 16:37
Jon Murphy just tweeted:

Episode 2. Tomorrow, 1pm CEST. #pes2013

Sutra video br. 2 uskoro ( ove sedmice) vijesti o demu, embargo zavrsava 23 jula u 13:00 h i onda cemo cuti jos mnogo novih vijesti i impresija od ljudi koji igraju preview code...

NIDZA bOj
16.7.2012, 23:53
OBJAŠNJENJE O ANIMACIJAMA
Ovako su rekli iz Konamija:
Trenutni endžin je ograničen, te je stoga jako teško odraditi bolje animacije u njemu (nešto u tom fazonu, da ne tupim mnogo). Stoga su se oni fokusirali na sređivanje gejmpleja ove godine, kad već ne mogu da poprave animacije barem da podignu nivoigrivosti.

Sledeće godine stiže nov endžin (trebao je ove al zbog meni nepoznatih razloga, možda cunami, to je odloženo za narednu), a sa njime i generalno gledano nova igra. Tu bi trebalo da bude drastičnih poboljšanja na svim frontovima.

Sto znaci da ce se ove godine vise fokusarati na jednu stvar, sto opet znaci da imaju vise vremena da je poboljsaju, a sledece godine ce verovatno gameplay ostati isti al cemo dobiti lepsu i realniju grafiku. Hmm, pa okej ?

Chicharito 14
17.7.2012, 10:43
Sto znaci da ce se ove godine vise fokusarati na jednu stvar, sto opet znaci da imaju vise vremena da je poboljsaju, a sledece godine ce verovatno gameplay ostati isti al cemo dobiti lepsu i realniju grafiku. Hmm, pa okej ?

Tu bi trebalo da bude drastičnih poboljšanja na svim frontovima.

:ciao:

nikolapfc89
17.7.2012, 12:50
mD5ReUf0eAQ&feature=plcp

:eek::aplauz:

Chicharito 14
17.7.2012, 13:41
Lepo izgleda, ispravili su sut i nije vise onako traljav, a golman na 0:30 se bacio bas kao u realnosti.

filipos
17.7.2012, 14:58
Lepo izgleda ovaj trejler. Nego ako ne ubace Balotelijevo radovanje ne priznajem nikakav napredak :to_care:

bacacar
17.7.2012, 16:24
Ha! PES 2012.5! Sto i nije lose ko sto zvuci. Brzina lopte mi u odnosu na kretanje igraca deluje ok. U 2012 je bilo frustrirajuce bez Jenkey patch-a! Ali, fala bogu, prodje ovo mucenje i stize nam novi PES! Pa nek je i 2012.5! :)

nikolapfc89
17.7.2012, 17:53
Još da probamo demo pa zvanično da sudimo.
Pre svega fizika lopte,pas igra i golmani.

JimK7ZkmK6E&feature=player_embedded

real022
17.7.2012, 20:22
Dobra fora, odmah sam prepoznao golove sa EP.

Jedino Lamov šut nije baš ok, takvu bombu, milion na sat,
ni Rivaldo nije mogao da rasplete unutrašnjom...(original udarac je bio punom nogom, a u pesu unutrašnjom)

acaaca
17.7.2012, 22:09
I sta cu moci da radim na demo verziji.E samo da ne budu oni nerealni slobodnjaci.Bas volim sto ce biti tezak za igranje da se tesko da gol kao u pravom fudbalu.Kad ono bese demo verzija znam da je sad u julu al kojeg verovatno i ptice na grani znaju kad je al ja uopste to nisam pratio.

Savska
18.7.2012, 0:27
Kada izlazi demo?

minist@r
18.7.2012, 0:29
Nista cini mi se jos nije zvanicno, ali spominju se neik datupi tipa 25. ili 28.7 nisam siguran bas.

Nikola Lavrnja
18.7.2012, 1:59
Sut podseca na PES 6 :love:

Lepo izgleda ovaj trejler. Nego ako ne ubace Balotelijevo radovanje ne priznajem nikakav napredak :to_care:

Ovo na 1:33 je jako blizu tome. Sem ako ne mislis na skidanje dresa :D

Pele10
18.7.2012, 2:07
Klip lepo izgleda. Videćemo kako će biti u praksi.

Chicharito 14
18.7.2012, 17:42
Nova vest:

JonMurphy_PES: #PES2013 first demo news (and a nice promo video) due tomorrow afternoon

Pele10
18.7.2012, 23:02
KonamiUK: Just to be clear, ‪#pes2013‬ demo news and promo video hitting tomorrow, midday UK time (1pm CET). Get in!

+
Adam ‘Balo’ Bhatti ‏@Adam_Bhatti:
By the way, to start a rumour that could be BS, but I had a meeting with Blockbuster today, and saw they had PES 2013 down for Sept 14th…

Pele10
19.7.2012, 12:00
Nezvanični datumi objavljivanja:

The first demo: 24/25 July;
The second demo: 21/22 or 28/29 of August;
Release Full Version: 14th of September.
USA Full Version: September 18

dulezmaj
19.7.2012, 13:03
s9qGp6VA7mA
timovi:
Germany, England, Portugal, Italy, Santos FC, SC International, Fluminense, Flamengo (Copa Libertadores mode)
demo izlazi 25. jula za xbox,ps3 i pc

dulezmaj
19.7.2012, 13:08
novi screen-ovi:
http://winningelevenblog.com/files/2012/07/PES13_Preview_ITA.jpg
http://winningelevenblog.com/files/2012/07/PES13_Preview_ENGvPOR.jpg
http://winningelevenblog.com/files/2012/07/IDEF_France3.jpg

Pele10
19.7.2012, 13:30
Što se tiče grafike tu ne moram(o) da brinem(o), jer oni to odrađuju vrhunski.

Osbourne
19.7.2012, 16:23
Centarsutevi, sutevi... Ajde konami radite vise nesto... :facepalm

Pele10
19.7.2012, 21:19
The PES 2013 Demo will be released July 25th for PC, PS3 & XBOX360.

Official Press release:
PES 2013 Demo dated for July 25th

Konami Digital Entertainment GmbH today announced it will release the first playable demo of its eagerly-awaited PES 2013 title on July 25th in Europe.

The free demo will be available for PlayStation(R)3 via PlayStation(R)Network, Xbox 360(R) via Xbox(R)LIVE and Windows PC via 'www.konami-pes2013.com'.

PES 2013 marks a huge advance for the popular football simulation, with the new game offering PES FullControl wherein players are given total control over every pass, shot and even first touches to the ball. Similarly, Pro-Active AI ensures that players move as they should both on and off the ball, creating a truly authentic big match experience. The Player ID system then enhances the feeling of individuality, with players that not only look and move like their real life counterparts, but also play just like them.

The first demo will allow users to experience these key additions at first hand, and features eight fully licensed teams. Germany, England, Portugal, and Italy showcase European football, while Santos FC, SC International, Fluminense and Flamengo Flamengo are available in the Copa Libertadores mode.

In order to experience the full gamut of control PES 2013 offers the demo allows any difficulty setting to be used, and boasts localised language settings

http://3.bp.blogspot.com/--LCJHY-N_o...ew_GERvFRA.jpg (http://3.bp.blogspot.com/--LCJHY-N_ok/UAfu-bCBfiI/AAAAAAAANHw/x13xwSZunH0/s1600/PES13_Preview_GERvFRA.jpg)
http://3.bp.blogspot.com/-9wJQkVGitk...EF_France3.jpg (http://3.bp.blogspot.com/-9wJQkVGitko/UAfu5AV0L8I/AAAAAAAANHY/HgRTbKQ2Vr0/s1600/IDEF_France3.jpg)
http://1.bp.blogspot.com/-KK38zYcopl...gal_Italy3.jpg (http://1.bp.blogspot.com/-KK38zYcopl8/UAfu6yfPvzI/AAAAAAAANHg/YudFCNzhBac/s1600/IDEF_Portugal_Italy3.jpg)
http://4.bp.blogspot.com/-654rbfMqO-...ew_ENGvPOR.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-654rbfMqO-A/UAfu8agRcYI/AAAAAAAANHo/jD8ksosAS7M/s1600/PES13_Preview_ENGvPOR.jpg)
http://4.bp.blogspot.com/-L2jc56NUeL...review_ITA.jpg (http://4.bp.blogspot.com/-L2jc56NUeL0/UAfvAMyzEJI/AAAAAAAANH4/VnmTnEFmr6U/s1600/PES13_Preview_ITA.jpg)

izvor: http://pes2008editing.blogspot.com/2...-video-to.html (http://pes2008editing.blogspot.com/2012/07/konami-release-new-pes-2013-video-to.html)

Uros12
19.7.2012, 21:39
Jel se zna mozda da li ce biti 2 demoa kao prosle godine?

Љуша
19.7.2012, 21:49
jel se zna mozda da li ce biti 2 demoa kao prosle godine?

Биће 2 дема. Ниси изгледа био у току ;)

nexexcalibur
19.7.2012, 22:18
Koja je fora sa onim strelicama na trejleru sa prosle strane? Nisam u toku, ali meni ovo sve isto *****e, drugo pakovanje (sve posle pes 6, bez abominacije koja je bila 2008-ca, pa do sad 2013)...

dulezmaj
20.7.2012, 0:52
Koja je fora sa onim strelicama na trejleru sa prosle strane? Nisam u toku, ali meni ovo sve isto *****e, drugo pakovanje (sve posle pes 6, bez abominacije koja je bila 2008-ca, pa do sad 2013)...
za totalno manuelne kontrole(pokazuje pravac pasa i sutra dok se ne naviknu ljudi naravno moze da se iskljuci)

nexexcalibur
20.7.2012, 19:12
za totalno manuelne kontrole(pokazuje pravac pasa i sutra dok se ne naviknu ljudi naravno moze da se iskljuci)

Cool, samo znajuci konami, stavice da moze u samo u 8 pravaca, a ne kako ti odigras na pecurci

Pele10
21.7.2012, 14:55
Konami da lep predlog i to lepo zvuči u teoriji, ali je u praksi drugačije i to nam izađe na nos tokom igranja.

Pele10
21.7.2012, 18:31
http://www.sportske.net/vest/dzet-set/alba-ceka-novo-izdanje-pes-a-87788.html

I Đordi Alba čeka novi pes.

SikiPFC
22.7.2012, 7:22
Izgleda da ce novi engine biti ubacen tek od PES2014, znaci ovo je zadnji pes sa ovim engine-om.

Aleksandar1987
22.7.2012, 12:03
Izgleda da ce novi engine biti ubacen tek od PES2014, znaci ovo je zadnji pes sa ovim engine-om.

Mislim da smo to vec konstatovali. ;)

Assassinator
22.7.2012, 12:03
Sto ce, po meni, biti vezano za izlazak sledece generacije konzola. Sve se uklapa.

maremas
22.7.2012, 12:07
PES 2014 sa fox endžinom će biti na PS3 i Xbox360 i PC-u naravno, endžin je rađen za te iste platforme i biće skalabilan za buduće konzole.

Chicharito 14
22.7.2012, 13:02

:tapsh:

Uros12
22.7.2012, 13:04
Znaci da preskocim ovaj PES:D

bacacar
22.7.2012, 13:19
^
A ove prethodne si igrao? ;) Ja sam mislio da ti igras Fifu! :)

Realno je ocekivati da ovaj bude najbolji s obzirom da je poslednji sa ovim engine-om. Tako je bilo i sa PES 6! :D

Pele10
22.7.2012, 14:01
PES 2013 Demo System Requirements :

System: XP , Vista and Windows 7
CPU : Intel Core 2 Duo 1.8 GHz or equivalent AMD processor
RAM : 1 GB or more
Graphic Card : Nvidia Geforce 6300 or ATI Radeon x1200 or Intel HD graphics 3000
SOUND: Any sound card which supports DirectX 9.0
DIRECT X : Direct X 9.0 or more
RESOLUTION : 800×600 or more

izvor: Pes Patches

Chicharito 14
23.7.2012, 16:41
Sa WENB-a :

http://winningelevenblog.com/files/2012/07/PES13_Preview_ENGvPOR1.jpg
Bumper day tomorrow, as Konami add to the embargo-end funfair.

Tomorrow is Tuesday, and as we’ve come to expect now, we’ll have a new PES 2013 video! It will focus on Player ID, and should be up around 12pm UK time.

Around the same time, preview code embargo drops. You’ll get impressions from us, along with a few other posts detailing some elements. As expected, you’ll have a podcast in the evening, which will hopefully delve that little bit further.

So, more than enough content to keep things ticking over before the big day on Wednesday!

12pm UK – Player ID Video www.konami-pes2013.com

12pm UK – Preview Code Impressions posts

7pm UK – WENB Podcast

Don’t miss it!

nikolapfc89
24.7.2012, 12:45
G0ykGjDgmj4&feature=player_embedded

:eek::eek::eek:

Chicharito 14
24.7.2012, 12:50
Uh, treba dočekati sutra :n_klanja: A posle ide ono otključavanje klubova, auuu biće fešta. :boxing:

acaaca
24.7.2012, 13:25
Uh, treba dočekati sutra :n_klanja: A posle ide ono otključavanje klubova, auuu biće fešta. :boxing:
Znaci sutra demo.

Uros12
24.7.2012, 14:43
Izvinjavam se,ali stvarno ne vidim sta je ovde novo na ovom klipu...isti je kao milion ostalih trailera koje Konami pusta i koji trebaju da predstavljaju nesto novo.Jedino novo sto ja ovde vidim jeste zaista lep trik od Nejmara i par novih proslava gola,sve ostalo nista sto nismo pre imali.