PDA

Prikaži potpunu verziju : Racunar nece da upali

poske
15.4.2012, 16:58
Racunar krene da se pali dode od loga XP ona crtica ide kad treba da da sliku restartuje se. Ovo se desava kod jednog prijatelja pa sam pokusao da mu pomognem putem telefona.Rekao mu da proba da izvadi bateriju sa maticne ploce da restartujemo bios.Sad je racunar uspeo da dode do radne povrsine pa se opet restartovao.Sta je tu problem?
Sad kad treba da upali racunar izbaci opcije od biosa F1 F8 F9 neznam koju opciju da izaberem?
Jos jedno pitanje nevezano sa ovim jednom drugom prijatelju je izbacio Windows not genuine on nema internet pa me interesuje dokle ce sistem raditi ovako da mu ne zablokira?

Indigo NT
15.4.2012, 18:08
Moze biti do puno stvari: HDD, ram, napajanje ili ako ima srece samo operativni sistem. Mozes probati novi OS instalirati, za ovo drugo trebas imati rezervne dijelove da odredis.

Sale013
15.4.2012, 23:11
Meni deluje kao neki virus ili los drajver, reset biosa tu nece da pomogne, predlazem potpuno ciscenje i reinstalaciju.. Sto se tice Windowsa, pa postoji 30 dana trail verzija koliko ja znam, a ukoliko kupis Win od nekog i ona na kraju ispadne nelegalan, mislim da ga moras aktivirati u roku od 24 sata. Ali to treba proveriti.