PDA

Prikaži potpunu verziju : Kontakt forma ne salje mail


vladakg
13.4.2012, 18:21
Da li neko zna u cemu moze da bude problem? Prvo sam mislio da moj kod nije dobar iako radi normalno na drugim sajtovima, pa sam stavio:


<?php
$to = "examples@hotmail.com";
$subject = "Hi!";
$body = "Hi,\n\nHow are you?";
if (mail($to, $subject, $body)) {
echo("<p>Message successfully sent!</p>");
} else {
echo("<p>Message delivery failed...</p>");
}
?>


ali opet nece da posalje. Jel zna neko o cemu je rec?

JohnnyNT
13.4.2012, 19:39
Kod mene taj kod radi. Kotnaktiraj hosting provajdera, možda je nešto do servera. Ili na email adresi koju si stavio za $to, poruka završi u Spam ili Trash folderu.

HiddEn
13.4.2012, 20:36
Sto ne stavis jednostavno html <form action="tvojmail@gmail.com">.....</form>

vladakg
13.4.2012, 21:43
Zato sto na ovaj nacin stavim jos neke podatke u mejl, koje ne postoje u formi.

vladakg
27.4.2012, 18:45
Kontaktirao sam hosting provajdera, i on mi je rekao da je funkcija mail disable. Da moram da koristim pear:mail funkciju koju nikad nisam koristio. Sad gledam po netu i ne mogu da se snadjem nikako. Da li moze neko da mi pomogne kako da instaliram Pear na server i kako da koristim ovu funkciju?

Remedy
28.4.2012, 16:45
Možda bi ti bilo lakše da iskoristiš PHPMailer (http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=phpmailer) (Wordpress recimo koristi PHPMailer). Stvar je prilično jednostavna, svodi se na uključivanje 1 fajla: class.phpmailer.php (odnosno 2, ako koristiš SMTP treba ti i class.smtp.php, koga class.phpmailer.php poziva ako se koristi SMTP).

Probaj prvo da iskoristiš sendmail (http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=examplebsendmail).
Ako sendmail ne funkcioniše možeš da koristiš neki postojeći SMTP server (http://phpmailer.worxware.com/index.php?pg=examplebsmtp), npr tvog ISP-a (ja tako radim na lokalu, pošto je Windows mašina a ne pada mi na pamet da instaliram sendmail), gmail. Ako koristiš SMTP server svog ISP-a, podešavanja su ista kao za mail klijent (npr Outlook Express).

Navigacija na sajtu nije baš intuitivna, dokumentacija o PHPMailer-u je u delu "Products">"PHPMailer".
Link za download verzije za php5/6 ne vodi na pravu stranicu na sourceforge-u, ovo je prava stranica (http://sourceforge.net/projects/phpmailer/files/phpmailer%20for%20php5_6/).